Olomouc – Třinec 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Sparta 1:2 (kon.)
Chomutov – Pardubice 1:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Liberec – HC Plzeň 7:2 (kon.)
HC Litvínov – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
HC Slavia Praha
Sobota 20.09.2014, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    V závěru zápasu ještě Filip Dundáček a Filip Nováček neudrželi nervy na uzdě. První jmenovaný dostává dvě minuty za sekání, druhý za napadení.

    Na vyloučení: 8-9.
     
    54:14
    Čeněk Novák likviduje i nebezpečnou situaci před svojí brankou, po které se hned trojice jihlavských hráčů pokoušela o dorážku. Puk za zády hostujícího gólmana neskončil i díky tomu, že David Vala (SLA) fauloval. Jde si odpočinout na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 6-9.
     
    49:15
    Přesilová hra pro Duklu, která je snad poslední možností, jak by se ještě domácí mohli vrátit do zápasu. Marek Novák (SLA) je vyloučen za držení protihráče.

    Na vyloučení: 6-8.
     
    46:14
    Slavia si zahraje dlouhou přesilovku pět na tři, jelikož Vojtěch Balaštík (JIH) vystřelil puk mimo hřiště – zdržování hry. Na vyloučení: 7-7.
     
    45:56
    Dukla dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest si jede odpykat Tomáš Střecha (JIH). Na vyloučení: 6-7.
     
    42:29
    Lukáš Jícha vzhlíží ke střeše jihlavského zimního stadionu, protože se po pravé straně dostal až před Nováka, který jej vychytal.
     
    40:01
    Do poslední dvacetiminutovky zápasu nastupuje v brance Jihlavy Jakub Škarek.
     
    37:00
    Tři minuty před koncem druhé třetiny je tady znovu přesilová hra. Marcel Kottek (SLA) dostává dvě minuty za hrubost. Na vyloučení: 5-7.
     
    34:41
    Lukáš Jícha se prodral obranou Slavie jako nůž máslem. Svůj výpad by zakončil lépe, kdyby nebyl před branou Nováka faulován, nicméně píšťalka sudího zůstává němá.
     
    29:36
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pokud bude Jihlava v tomto naprosto laxním výkonu pokračovat, nemůže myslet na nějaký bodový zisk. Poslední soupeř tabulky se neporazí sám! TOMÁŠ TÖRÖK po asistenci na druhém gólu přidává přesný zásah, když se po levé straně prodral do útočného pásma a svůj výpad zakončil čtvrtou brankou svého týmu. Asistence: Marek Novák, Tomáš Andres.
     
    26:58
    Slavia právě vstřelila branku!
    Třetí využitá přesilová hra Slavie v zápase. Po střele Andrese se k puku nejdříve dostal FILIP NAVRÁTIL, který zblízka překonal Svobodu. Asistence: Tomáš Andres.
     
    25:25
    Kottkova pumelice od modré prošla těsně vedle levé tyče Svobody.
     
    25:17
    Další přesilová hra pro Slavii. Aleš Dufek (JIH) je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    22:48
    Síly na ledě se srovnají, protože Dominik Hohl po úniku Anděla při dorážce sekl Nováka, za což dostává dvě minuty.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    21:54
    Tomáš Střecha získal u mantinelu puk, dostal se s ním do středu útočného pásma, odkud vystřelil a Novák musel vytáhnout dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    21:14
    Hosté půjdou znovu do tří, tentokrát na 34 vteřin. Filip Navrátil (SLA) zahákoval Jana Marcilise a již odchází na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-6.
     
    19:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    A svojí dvojnásobnou přesilovku využívají domácí během devíti vteřin. Jihlava vyhrála buly zásluhou Střechy, Anděl poslal kotouč na vrchol levého kruhu, kde LUKÁŠ JÍCHA (6+2) zamířil naprosto neomylně. Trenéru Slavie Petru Novákovi se nelíbí situace bezprostředně po vyhraném buly a hodně vášnivě něco gestikuluje směrem k hlavnímu rozhodčímu. Asistence: Lukáš Anděl, Tomáš Střecha.
     
    19:39
    No, lavička Slavie je nyní pořádně plná, jelikož Tomáš Andres (SLA) dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště. Dukla bude mít na konci třetiny šanci na gól.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    19:31
    Dundáčkova dělovka od modré prolétla těsně vedle levé tyče Nováka.
     
    19:06
    V závěru třetiny bude mít Jihlava výhodu přesilové hry, protože Petr Tejral (SLA) jde na trestnou lavici za nedovolené bránění. Dvě minuty. Současně probíhá poslední minuta první třetiny.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    18:24
    Vyloučení na obou stranách. David Vala (SLA) a Filip Nováček (JIH) dostávají shodně dvě minuty za hrubost. Na vyloučení: 3-3.
     
    18:17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Také druhou přesilovku – i když tentokrát zkrácenou – Slavia využívá. Od modré prostřelil domácího gólmana JOSEF SAŇA. Kapitán hostí tak posílá svůj tým do dvougólového vedení. Asistence: Marek Novák, Tomáš Török.
     
    17:00
    A špatnou domácí přesilovku dovršuje Lukáš Jícha (JIH), který jde na dvě minuty na trestnou lavici – napadení. Na vyloučení: 2-2.
     
    16:14
    Jihlava vytvořila ve vlastní přesilovce obrovskou chybu, po které ujel sám na branku Navrátil, jenž zblízka vystřelil. Jeho pokus ale Svoboda výborně lapil!
     
    15:38
    Druhá přesilovka pro Duklu v zápase. Tomáš Török (SLA) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    07:27
    Přesilová hra také pro Duklu. Adolf Straka (SLA) dostává dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    06:05
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se v přesilové hře dostávají do vedení. Drahorád našel na modré DAVIDA VALU, který zamířil zcela přesně. Svoboda zřejmě neměl nejlepší výhled. Asistence: Karel Drahorád, Filip Hlinka.
     
    04:52
    První vyloučení zápasu. Lukáš Jícha (JIH) dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 1-0.
    Lukáš Jícha v sezoně: 6 tr. min.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. Jícha (Anděl, Střecha) – 7. Vala (Drahorád, Hlinka), 19. Saňa (Novák, Török), 27. Navrátil (Andres), 30. Török (Novák, Andres)


    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Škarek) – Hohl, Dundáček, Kochánek, Leština, Port, Půža – Jícha, Anděl, Střecha – Beran, Marcilis, Dufek – Dvořák, Dupljaku, Nováček – Balaštík.
    HC Slavia Praha: Č. Novák (Frodl) – M. Novák, Saňa, Vala, Drahorád, Havelka, Kottek, Straka, Junek – Navrátil, Andres, Török – Hlinka, Furch, Tejral – Kasala, Ječný, Josefus – Červený, Vyskočil, Nestrašil

    Rozhodčí: Čech – Polák, Rampír
    thejrc.org