Omsk – Novokuzněck 0:2 (kon.) | Barys – Novosibirsk 6:3 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 7:2 (kon.)
Petrohrad – Jokerit 4:1 (kon.) | Minsk – HC Slovan 4:1 (kon.) | Riga – Záhřeb 4:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Jokerit Helsinky
Pátek 10.10.2014, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Roman Červenka (PET) 0+0, čas na ledě: 14:19, 1 střela
    Alexandr Salák (PET) – do utkání nezasáhl.

    Petr Koukal (JOK) 0+0, čas na ledě: 20:25, 1 střela (19:45:21)
     
    Je dobojováno! Petrohrad ve třetí části nejprve zásluhou Tichonova navýšil své vedení. Jiskřičku naděje pro hosty ještě stihl vykřesat Moses, ovšem to bylo ze strany Jokeritu vše. Definitivní pojistku pro domácí přidal Artemi Panarin. SKA tak zdolalo Jokerit Helsinky 4:1.

    Střely na branku: 21:27
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Kovalčuk vracel v útočném pásmu přihrávku do mezikruží, kde ale kotouč nikdo z domácích borců nezastihl. SKA i v posledních okamžicích útočí.
     
    58:41
    Hosté se přesto snaží svou porážku alespoň zmírnit. V útočném pásmu se jim ale nedaří vůbec nic.
     
    57:25
    Hraje se převážně ve středním pásmo. Oba celky ví, že je o výsledku s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    56:18
    Ilja Kovalčuk útočil na hattrick, ovšem ve slibné pozici selhal. Rána z levé strany hrací plochy branku minula. SKA přesto směřuje k poklidnému vítězství.
    Artemi PANARIN - 4:1
     
    55:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Více než solidně. Učebnicově sehraná přesilovková kombinace končí na pozici pravého kruhu, kde číhal ARTEMI PANARIN. Domácí útočník poté přesně trefil pod horní tyč hostující svatyně. Asistence: Vadim Šipačjov, Ilja Kovalčuk.
     
    55:28
    Jokerit si sám značně komplikuje situaci. Na trestou lavici totiž míří Juhamatti Aaltonen (JOK). Jak domácí s touto šancí naloží?
     
    55:19
    Další Ivannikovův zásah, znovu proti aktivnímu Mosesovi. Tentokráte ale tento minisouboj vyhrál a následně přerušil hru.
     
    54:39
    Další atak ze strany Helsinek zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu. Jokerit má problém s důraznou defenzivou SKA.
     
    54:12
    Jere Sallinen se velmi dobře natlačil před Ivannikova, leč svou akci nedokázal dotáhnout do zdárného konce. Petrohrad tak opět vyváží kotouč a šetří cenné vteřinky.
     
    53:27
    Opět komerční přestávka. Do konce utkání již příliš mnoho času nezbývá. Podaří se finskému celku s nepříznivým stavem něc provést?
     
    52:28
    Petrohrad razí pravidlo, že nejlepší obranou je útok. Momentálně kombinuje v útočném pásmu a hledá ideální pozici ke střele. Nepřesná přihrávka ale končí mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:21
    Steve Moses je při chuti. Nyní se protáhl mezi dvěma beky soupeře, obhodil si třetí a vypálil. Puk jen těsně minul levou tyč domácí svatyně.
     
    50:38
    Petrohrad se snaží co nejvíce držet kotouč na holích. Dvoubrankové vedení nemusí proti tak kvalitnímu soupeři stačit. Uvidíme, co přinese závěr duelu.
    Steve MOSES - 3:1
     
    49:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Helsinky ale přece jenom snižují. STEVE MOSES obdržel přihrávku, otočil se, zamířil a vypálil. Hostující fovard trefil přesně skulinku nad levým ramenem Ivannikova. Jokerit tak vykřesal naději. Asistence: Todd Daine.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 27. Kovalčuk (Ivannikov, Judin), 34. Kovalčuk, 46. Tichonov (Kalinin, Kovalčuk), 56. Panarin (Šipačjov, Kovalčuk) – 50. Moses (Daine)


    SKA Petrohrad: Ivannikov (Salák) – Alexandrov, Kalinin, Rjasenskij, Kutějkin, Judin, Čudinov, Jermakov, Bělov – Martensson, Tichonov, Kovalčuk, Ericsson, Ponikarovskij, Ketov, Thoresen, Dadonov, Červenka, Panarin, Šipačjov, Kadejkin
    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Todd, Väänänen, Jaakola, Karalahti, Gunderson, Lajunen, Ohtamaa – Hagman, Moses, Maki, Hahl, Kapanen, Koukal, Lajunen, Aaltonen, Huhtala, Omark, McLean, Sallinen

    Rozhodčí: Björk, Gofman – Misjur, Raming

    Diváci: 12279
    thejrc.org