Lipt. Mikuláš – Pov. Bystrica 5:1 (kon.) | Michalovce – Trnava 3:2 (kon.) | Prešov – Topoľčany 3:1 (kon.)
Bardejov – Spišská N. Ves 2:3 (po pr.) | Detva – Senica 6:4 (kon.)
konec
HK Detva
6:4 (2:2, 2:2, 2:0)
HC Dukla Senica
sk Pátek 16.01.2015, 18:00 • ZŠ Detva • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pekný večer z Detvy praje Marek Antalík. (20:52:53)
     
    Dušan Kapusta (tréner HC 07 Orin Detva): " V zápasoch proti Michalovciam, Spišskej Novej Vsi, Bardejovu a dnes Senici sú neskutočné stretnutie. V dnešnom zápase boli emócie. Obe mužstva chceli veľmi vyhrať stretnutie. V závere základnej časti si chce každý vylepšiť pozíciu. Dnes nám nepriala, ani tretia veľmoc. Tretí gól, ktorý sme dostali nemal platiť. Následne prišli vylúčenia na 10 min. plus do konca stretnutia. Chlapci sa nabudili zomkli a potešili mňa, divákov a celú Detvu. Za výkon im ďakujem. a som veľmi rád, že dneska nás podržal aj náhradný brankár Korytár, ktorý ukázal že je veľmi talentovaný. Ukázala sa morálna sila kolektívu. Zlom zápasu nastal po Korytárovom "lašákovskom" zákroku a následne o dve striedania sme dali na 5:4, keď ležal na chrbte a lapačku dal do strely súpera. Teraz nás čaká ťažký súboj v Spiškej Novej Vsi, kde sa bude hrať o prvé miesto."

    Peter Klečko (tréner Dukla Senica): "Videli sme z oboch strán veľmi kvalitné stretnutie. Detva potvrdila svoje kvality. Má svoje kvality, vyrovnaný káder a pre nás atypické ihrisko. Moji hráči dnes urobili veľmi veľa individuálnych chýb. V rozhodujúcich chvíľa sme nedali tri čisté šance. Stretnutie sa zlomilo v našej presilovke, keď sme nedali gól a náš hráč prvej formácie urobil hrubú chybu a inkasovali sme gól do šatne na 4:4. V tretej časti a čakalo, kto urobí chybu a naše mužstvo spravilo až dve. V závere sa nám nepodarilo hrať power – play. Gratulujem súperovi k výhre. Prajem im veľa šťastia v play-off a verím, že sa snimi nestretneme."
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 361 divákov.
     
    59:20
    Diváci vstali a tlieskajú.
     
    58:01
    Začali sa záverečné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:39
    Detva dala gól!

    Po strele od modrej čiary od Predajnianskeho sa puk odrazil k IVANOVI ZORVANOVI, ktorý nemal problém ho poslať do prázdnej brány.
    Asistencia: Jakub Predajniansky.
     
    56:58
    Hra je rozkúskovaná. zakázané uvoľnenie Senice.
     
    56:38
    Po strele Hájnik puk skončil vo výstroji Peksu, ktorý ho nepustil pred dorážajúcimi domácimi hráčmi.
     
    56:18
    Zakázané uvoľnenie Detvy.
     
    55:45
    Domáci hrajú v plnom počte.
     
    55:24
    Korytár zneškodnil strelu Guľu od modrej čiary.
     
    54:50
    Puk zmizol z dohľadu rozhodcov a hra je prerušená.
     
    54:22
    Opäť sa darí Detve vyhodiť puk.
     
    53:54
    Buda dokázal dostať puk do stredného pásma.
     
    53:45
    Tomáš Tupý dve minúty za podrazenie.
     
    V Detve vypadla svetelná tabuľa chvíľu sa nebude hrať.
     
    52:19
    Detva dala gól!

    Petro po návrate z trestnej lavice korčuľoval na striedačku pustil na ľad Gašpar, ktorý si nakorčuľoval do akcie domácich. Pred bránou sa dostáva puk práve k RASTISLAVOVI GAŠPAROVI, ktorý stelou z ľavého kruhu prekonal Peksu.
    Asistencie: Slavomír Buda, Ivan Zorvan.
     
    50:57
    Žilka zakončil od modrej. Strela je tečovaná mimo bránu. od zadného mantinelu sa odrazila do bránkoviska. Je tu ďalší sporný moment, či puk neskončil v bráne alebo nie. Rozhodca rozpažil a radiť sa nebude.
     
    50:03
    Po mikro súboji Juraj Petro – Patrik Brzobohatý sa tento raz vylučuje obaja dostávajú dve minúty za úderi.

    Marek Antalík

    Branky a nahrávky: 10. Hájnik (Parkhouse, Tupý), 16. Srnka (Petro, Pač), 23. Predajniansky (P. Fekiač), 40. Predajniansky (Sládok), 53. Gašpar (Buda, Zorvan), 58. Zorvan (Predajniansky) – 7. Mikolášek (Loydl, Surovka), 20. Mikolášek (Janík), 29. Jurák (Kalináč), 32. Mikéska


    HK Detva: Volentier (Korytar) – Hataš, Pač, Sládok,Tupý, Mačkovič, Predajniansky, Pinka, Hús – Žilka, Srnka, Petro – Parkhouse, Kanaet, Hájnik – Zorvan, P. Fekiac, Buda – Graham, Gašpar, Hegyi. Tréner: D. Kapusta
    HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller (C), Gula, Janík, Loydl, Mikéska, Všetečka, Zábojník, Fian – Jurák, Kalináč, Lantoš – Romančík, Surovka, Mikolášek – Brzobohatý, Vereš, Penák – Videlka, Daniel. Tréner: P. Klečko.

    Rozhodčí: Fridrich – Geňák, Polakovič

    Diváci: 361
    thejrc.org