SP v severské kombinaci - skoky HS109, Seefeld Vítěz: Haavard Klemetsen (NOR) (kon.) | SP v běhu na lyžích - týmový sprint žen, Otepää Vítěz: Švédsko I (kon.)
SP v běhu na lyžích - týmový sprint mužů, Otepää Vítěz: Rusko I (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 15 km, Seefeld Vítez: Eric Frenzel (GER) (kon.)
konec
SP v běhu na lyžích - týmový sprint mužů, Otepää

Vítěz: Rusko I

Neděle 18.01.2015, 11:30Klasické lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (12:53:44)
     
    Konečné pořadí:

    1. Rusko I (Petuchov, Usťugov) 19:39,1
    2. Norsko I (Gloeersen, Krogh) +0,4
    3. Itálie (Noeckler, Pellegrino) +12,9
    4. Švýcarsko II (Schaad, Cologna) +15,7
    5. Norsko II (Hattestad, Golberg) +16,5
    6. Rusko II (Parfenov, Morilov) +17,71
    7. Polsko (Kreczmer, Starega) +22,1
    8. Kanada (Cockney, Valjas) +22,8
    9. Finsko I (Strandvall, Hakola) +28,8
    10. Estonsko I (Rankel, Kummel) +38,5
     
    Norsko nakonec v týmových sprintech ani v jedné kategorii první místo nezískalo. V ženách triumfovalo Švédsko, v mužích pak Rusko. Týmové sptinty tak mají po této sezóně, viděli jsme první a zároveň poslední závod tohoto typu.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Čtvrté dojelo Švýcarsko II, až páté pak skončilo Norsko II. Druhý norský tým začínal ztrácet na předposledním úseku, nakonec Hattestadovi s Golbergem došly síly.
     
    CÍL
    Rusko I zvítězilo před Norskem I o 0,4 sekundy, Krogh zkrátka na závěrečný sprint neměl sílu. Třetí skončili Italové, kteří to takticky zvládli výborně. A Pellegrino v posledních několka set metrech neuvěřitelně zrychlil.
     
    CÍL
    Usťugov zařídil Rusku I vítězství!
     
    9,3 KM
    Usťugov je o něco rychlejší, vypadá to, že Krogh Rusa už na cílové rovince nestihne.
     
    9,1 KM
    Na třetí místo se dostala do této chvíle neviditelná Itálie! Pellegrino na stoupání doslova doskákal přes všechny a jede vstříc stupni vítězů!
     
    8,7 KM
    Oba vedoucí závodníci jsou již evidentně unavení, jedou na krev. Na řadu přijde stoupání, tam by se mohlo rozhodnout.
     
    8,0 KM
    Usťugov a Krogh, tenhle souboj nás bude zajímat nejvíce. V tuto chvíli vede tempo Rus, Nor takticky vyčkává.
     
    7,5 KM
    Rusko I před posledním kolem na prvním místě, Norsko I na druhém. Norsko II spadlo dokonce až na páté místo! Třetí Rusko II ztrácí 7,2 sekundy.
     
    6,9 KM
    Petuchov za to pořádně vzal a dostal se na čelo! Gloeersen se ho snaží zuby nehty držet. Norsko I a Rusko I, tady se zřejmě rozhodne o zlatu, neboť Hattestad evidentně nestíhá.
     
    6,0 KM
    Na třetí předávce bylo nejrychlejší Norsko I a Krogh, Usťugoval předal Petuchovovi jako druhý. Norsko II, konkrétně Golberg, ztratil 1,8 sekundy. Mezi těmito štafetami se zřejmě rozhodně o vítězi.
     
    5,7 KM
    Usťugov nastupuje do nejtěžšího stoupání! Bude to pravděpodobně tuhý boj mezi Rusy a Nory!
     
    5,3 KM
    Norsko I a Krogh vede tempo tohoto závodu. A opravdu se snaží odpoutat se od svých soupeřů. Začíná se nám vepředu utvářet vedoucí dvojice.
     
    4,5 KM
    Třetí kolo je za námi. Tempo se nám opravdu zrychlilo, například Estonsko I, Itálie a Kanada jsou již pozadu o nějaké tři, čtyři sekundy. Zase to na druhou stranu není deficit, který by se nedal nevymazat.
     
    3,7 KM
    Mírně se nám závod zrychluje! Uvidíme, kdo vydrží nástup norských štafet! Rusové (Petuchov, Usťugov) se snaží vydržet v mírném stoupání.
     
    3,0 KM
    Začíná nám lehce sněžit. Na druhé předávce bylo nejlepší Norsko II (Hattestad, Golberg), ostatní zaostávali jen lehce. Například Polsko (Kreczmer, Starega) jede výborně, drží se takticky na čelních pozicích, ale nestará se naopak o tempo závodu.

    Viktor Sandev