Montreal – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | Detroit – Winnipeg 4:5 (0:1 po s.n.) | NY Islanders – Columbus 6:3 (kon.)
Nashville – New Jersey 3:1 (kon.) | Minnesota – Carolina 6:3 (kon.) | Arizona – NY Rangers 1:5 (kon.)
Colorado – Dallas 4:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:2 (kon.) | Los Angeles – Washington 3:1 (kon.)
Chicago – Pittsburgh 2:1 (3:2 po s.n.) | Florida – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Washington Capitals
Neděle 15.02.2015, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:06
    Branka Washington Capitals už je prázdná, hosté riskují bez brankáře a chtějí ještě něco s výsledkem udělat.
    STOLL - 3:1
     
    47:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže Washingtonu rozdíl ve skóre o jednu branku moc dlouho nevydržel. Docela překvapivě a rychel se Kings dostali do třetí gólové akce, před brankou Bradena Holtbyho zůstal ve správnou chvíli čekat JARRET STOLL, útočník Los Angeles správně zasáhl puk a nasměroval jej přímo do sítě Capitals. První polovina zápasu se nesla ve znamení čekání na branky, ale třetí třetina přináší dostatek zábavy pro diváky na tribunách. Králové mohou hrát zase klidněji. Asistence: Dustin Brown, Justin Williams.
    OVEČKIN - 2:1
     
    42:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Aktivnější sice nejdříve při hře ve čtyřech byli domácí hokejisté, ale následná protiakce končí gólem. ALEXANDER OVEČKIN obdržel puk na své oblíbené levé křídlo, tam si kotouč zpracoval na hokejce a pořádně tvrdě vystřelil. Kus černé gumy se zastavil až v síti brankáře Jonathana Quicka. Rozdíl už je znovu pouze o gól a hra ochuzena o jednoho muže na každé straně barikády pokračuje. Asistence: Jevegenij Kuzněcov.
     
    41:34
    Drew Doughty (LAK) dnes podruhé odjíždí na trestnou lavici, tentokráte dostává jednoznačný trest za hákování.
     
    40:42
    Navíc další nepříjemnost pro tým okolo Alexe Ovečkina. Dvě minuty za vysokou hůl dostává od hlavního rozhodčího zápasu Brooks Laich (WSH).
    LEWIS - 2:0
     
    40:17
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Lepší začátek třetí třetiny si Kaliforňané snad ani představovat nemohli. Sotva rozhodčí vhodil puk na ledovou plochu, vrhli se muži v černých trikotech dopředu. A hned se mohou radovat, Marián Gáborík poslal puk naprosto přesně do mezikruží před branku Bradena Holtbyho, aby tam kus černé gumy přebral TREVOR LEWIS. Ten si parádně stáhl gólmana Washington Capitals kličkou do bekhendu a dostal Kings do vedení o dvě branky. Asistence: Marián Gáborík, Anže Kopitar.
     
    36:53
    Orpik hodně tvrdě dohrál Tylera Toffoliho u mantinelu, mladý útočník Los Angeles Kings se nakonec zvedá sám. Ale tohle byl pěkně tvrdý náraz, i když v rámci pravidel.
     
    36:28
    Vylučuje se a přesilovku si podruhé v zápase zahraje Los Angeles. Na dvě minuty posílá rozhodčí do boxu trestoměřičů hráče jménem Mike Green (WSH), provinil se držením protihráče.
    KING - 1:0
     
    29:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přeci jen jsme se dočkali první branky ještě před polovinou základní hrací doby. Domácímu celku stačilo vyhrát vhazování, udržet se v útočné třetině na puku a předvádět trochu důrazu před brankou. Brankář Braden Holtby se sice vrhl po poskakujícím kotouči na brankovišti, jenže to už dorážel pryž za jeho záda připravený DWIGHT KING. Rozhodně se nejednalo o nějakou z pohledných branek, ale Los Angeles teď určitě taková trefa stačí, Capitals mají hned důvod dohánět. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.
     
    17:45
    Hosté dostali možnost dostřídat pětici, hned ale na druhé straně únik Clifforda s Carterem. Druhý zmiňovaný ale dostal puk před branku až příliš pozdě na přesnou střelu.
     
    12:47
    První početní výhodu si vyzkoušejí také hosté. Na dvě minuty za hákování je vyloučem obránce Los Angeles Drew Doughty (LAK). Buly u Jonathana Quicka.
     
    06:13
    Bude se také poprvé v zápase vylučovat. Přesilovku si zahrají Los Angeles Kings, dvěma minutami za za hákování byl rozhodčím potrestán Mike Green (WSH). Komplikace pro Capitals.
     
    05:58
    Už mohlo být skóre otevřené. Ránu domácího obránce od modré čáry ještě tečoval na brankovišti Williams, ale jen těsně nedopravil puk do sítě. Vhazovat se bude u Holtbyho.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 30. King (Toffoli, Carter), 41. Lewis (Gáborík, Kopitar), 48. Stoll (Brown, Williams) – 43. Ovečkin (Kuzněcov)


    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, McBain, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford
    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Oleksy – Ovečkin, Backstrom, Johansson – Brouwer, Kuzněcov, Chimera – Ward, Fehr, Laich – Beagle, Wilson, Volpatti

    Rozhodčí: Pochmara, St. Laurent – Cameron, Cvik

    Diváci: 18 230
    thejrc.org