Tisková konference s lyžařkou Šárkou Strachovou (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FK Baumit Jablonec (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Úterý 17.02.2015, 13:00Tiskové konference
     
    To byla z mé strany zřejmě poslední informace, děkuji za pozornost a v pátek na zápase Slovácka s Jabloncem napočtenou. (13:58:15)
     
    Otázka: Trenéru Habancovi končí po sezóně smlouva, jak to vypadá s touto situací?

    Vladimír Krejčí: S prací trenéra Habance jsme spokojeni, máme zájem, aby trenér v klubu pokračoval, tudíž jsme mu předložili nabídku k prodloužení smlouvy.
     
    Vladimír Krejčí: Cíle týmu se oproti předsezónním nemění, proto bychom chtěli dál stabilizovat tým, zapracovávat mladou generaci do kádru.
     
    Místo zápasu poháru proti Mladé Boleslavi. Proč se navrhují Kunovice a ne Staré Město?

    Vladimír Krejčí:
    Staré Město nemá bohužel dostatečné rozměry hřiště. Argument týmy z nižších soutěží nejsou dostatečné, protože stojí proti sobě dva prvoligové celky. My jsme vázáni podmínkami pro prvoligové mužstva, tudíž musíme akceptovat kritéria.
     
    Otázka: Kdo z mladých hráčů, kteří přišli z juniorky zaznamenal největší postup?

    Svatopluk Habanec:
    Nechtěl bych to hodnotit příliš detailně, to by bylo na dlouho, ale stáž v prvním týmu, jak to popisujeme, byla u všech hráčů úspěšná, takže posun byl u všech, kteří do ní zasáhli.
     
    Otázka: V přípravě jste v posledních zápasech moc gólů nedávali, kde se to zadrhlo?

    Libor Došek: Příprava bývá náročná, takže některé zápasy jsou hodně o únavě. U přípravy jde ale i o jiné věci, než vstřelit spoustu branek, ale věřím, že jsme si nějaké góly schovali na ligu.
     
    Vladimír Krejčí:

    Chtěli bychom prodávat lístky na zápasy mistrovství, ale aktuálně nemáme žádné informace o tom, kolik lístků bude mít klub k dispozici a kdy budou v prodeji. Jakmile se nějaká informace do klubu ze svazu dostane, klub ji zveřejní.
     
    Páteční zápas s Jabloncem:

    Svatopluk Habanec:
    Nejistý start je u Jaroslava Diviše, ale není vyloučeno, že by do zápasu zasáhl. Jak my Jablonec, tak naopak jsme viděli navzájem v Turecku, takže jsme po taktické stránce na sebe asi připraveni.

    Ze zápasu ale nemám strach, strach je nejhorší, co bychom mohli pociťovat. Naopak myslím si, že Jablonec hraje hodně podobným stylem jako my, a i když mají v kádru mnohem zvučnější jména, jsou třetí v tabulce a mají svou kvalitu, budeme se snažit být připraveni bojovat o tři body.
     
    Téma přestupu Čtvrtníčka do Brna:

    Krejčí: Čtvrtníček trénuje v Brně, hraje tam zápasy, od nás ale povolení nemá. Řešit to ale nebudeme. Celá situace je jednoduchá. Pokud Brno zaplatí to, co zaplatit má, přestup se uskuteční.
     
    Vladimír Krejčí: Kádr se během přípravy rozšířil o pět hráčů z dorostu, všichni svoji příležitost chytili za pačesy a můžeme být nadmíru spokojeni s tím, že se nám do týmu postupně daří zabudovat právě hráče mladé, perspektivní, kteří by v budoucnu mohli být oporami.
     
    Dotazy novinářů:
    Trenére, posteskl jste si, že máte málo útočníků, teď je jich na soupisce osm, jste spokojen?

    Svatopluk Habanec: Křídla bereme jako útočníky, takže počty mohou mást, ale budeme podporovat víc mladých hráčů, kteří chtějí hrát a chtějí na sobě pracovat.

    Krejčí: Libora Doška nahradit nejde nahradit. Druhého Doška prostě mít nelze a my musíme čerpat z této výjimečné situace, že ho tu máme a že je v pořádku. Je potřeba vnímat realitu. Libor má své roky a může se zranit, takže klub se chystá do budoucna náhradu zajistit, ale ne tím, že najdeme druhého Doška. Měl by se spíše změnit charakter hry. Více o tom by ale dokázal říci trenér. Jsme regionální klub, takže není možné nahrazovat hráče podobným typem se stejnou kvalitou.
     
    Svatopluk Habanec:
    Soupiska, kterou jsme zveřejnili reprezentuje široký kádr mužstva, který by měl v jarní části zasáhnout.
     
    Vladimír Krejčí:
    Organizace a bezpečnost zápasů bude probíhat ve stejném režimu jako v posledních zápasech podzimu. Divák by ale neměl být nijak dotčen rekonstrukcí, veškeré změny se dějí v mimodiváckých sektorech.

    Nové věci, které se rekonstruují budou k dispozici až po předání stavby v dubnu. Věřím ale že po předání bude stadion posunut na další úroveň.
     
    Libor Došek:
    Příprava byla náročná, ale myslím, že jsme připraveni dobře. Jak říkal trenér, chyběly asi góly, ale věřím, že je to jen o zakončení a doufám, že v ostrých zápasech střeleckou smůlu protrhneme.
     
    V generálce s Olimpikem Doněck jsme odehráli dobrý zápas, soupeř nás prověřil fyzicky i technicky. Nezbývá nám než doladit formu na pátek a rozjet sezónu úspěšně zápasem proti Jablonci, podobně jako loni.

    Na závěr bych chtěl pozvat fanoušky k prvnímu jarnímu kolu i přesto, že podmínky jsou kvůli rekonstrukci omezenější.
     
    V přípravě jsou vždy nějaká negativa, v našem případě měl problémy Jaroslav Diviš s achilovkou, Kerbr a Kuncl měli také menší výpadek.

    Vadí mi také, že jsme v posledních zápasech nedali branku, na druhou stranu do šancí jsme se dokázali dostat, takže jde pouze o to zapracovat na zakončení.
     
    Svatopluk Habanec – zhodnocení přípravy:

    V první fázi probíhala příprava v duchu nabírání fyzické kondice a přípravných utkání v kondičním a zápasovém vytížení. Následovala fáze herního soustředění před odletem do Turecka, nerad bych to zakřikl, ale u většiny hráčů se kondice zvýšila.
     
    Klub oznámil následující oficiální soupisku A týmu pro jarní část Synot ligy 2014/15 (řazeno dle postů a čísel).

    Brankáři:
    25 – Daněk Michal
    27 – Nemrava Vít
    29 – Heča Milan

    Obránci:
    4 – Rada Tomáš
    6 – Reinberk Petr
    13 – Břečka Tomáš
    15 – Prajza Jakub
    16 – Šimko Patrik
    17 – Kuncl Martin
    19 – Mezlík Pavel
    22 – Košút Tomáš

    Záložníci:
    5 – Šumulikoski Veliče
    10 – Kalouda Luboš
    11 – Valenta Jiří
    18 – Sadílek Lukáš
    20 – Havlík Marek
    24 – Trávník Michal

    Útočníci:
    2 – Galuška Petr
    3 – Civič Eldar
    7 – Došek Libor
    8 – Hlúpik Filip
    9 – Diviš Jaroslav
    14 – Kovář Marián
    21 – Kerbr Milan
    23 – Zajíc Tomáš

    Realizační tým:
    Trenér – Habanec Svatopluk
    Asistent – Dekař Jiří
    Trenér brankářů – Juřička Martin
    Vedoucí týmu – Kordula Michal

    Stanislav Horák

    bahis siteleri