Sparta – Dukla Praha 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (2:0)
FK Dukla Praha
Neděle 08.03.2015, 18:45 • Generali Arena • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    Sparťané se v tabulce dotáhli na vedoucí Plzeň, ta ale disponuje odloženým utkání se Slavií k dobru. Naopak hosté se nedokázali vrátit před Teplice na pátou příčku tabulky a naopak si musí hlídat "záda", neboť v těsném sledu je za nimi hned několik soků.

    S konstatováním, že Sparta přesvědčivě zdolala Duklu 3:0, se z pražské Letné loučí Tomáš Kohlmann a u dalších fotbalových přenosů se těším na přečtenou. (20:43:58)
     
    Arbitr Paták nakonec nastavil jedinou minutu a Sparta poráží Duklu na Letné 3:0. Vítěznou branku Sparty zaznamenal hostující stoper Štětina, jenž si do vlastní branky srazil Kadeřábkův centr. Poté se z pokutového kopu prosadil Bořek Dočkal a skóre uzavřel třetí brankou Letenských Ladislav Krejčí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Na trávníku zůstal ležet Lukáš Štětina a Costa tak odehrál míč do zámezí, aby hostující stoper mohl být ošetřen.
     
    88
    Závěrečné střídání Dukly, Tomáš Berger přepouští místo na trávníku Rusovi Nikolaji Děrgačevovi.
     
    86
    Po rohovém kopu Čajiče u přední tyče nebezpečně hlavičkoval Považanec, mířil ale pouze do boční sítě.
     
    85
    Jeden z minima rychlých útočných přechodů Dukly vedl po pravém křídle Kluk, jeho přízemní centr srazil Kováč na rohový kop.
     
    84
    Dočkal se na pravém křídle nádherně uvolnil, poté přesným pasem vybídl do zakončení Lafatu, tomu ale ve skórování zamezil skvělým zákrokem brankář Rada! Krásný fotbalový moment od všech zúčastněných aktérů této akce.
     
    83
    Dočkalův rohový kop nepřinesl vážnější ohrožení pro branku Dukly, celá snaha domácích končí útočným faulem Costy.
     
    82
    Po souhře Konatého s Lafatou se dral do střelecké pozice Dočkal, tísněn Považancem ale zpoza pokutového území vystřelit nedokázal.
     
    80
    Costa možná může být rád, že za svůj ostrý skluz na Považance vidí žlutou kartu. Zákrok zimbabwského obránce vypadal velmi nebezpečně.
     
    78
    Trenér Dukly Kozel usoudil, že je čas dát odpočinek i svému kapitánu Gedeonovi, jehož nahrazuje jeden z mnoha cizinců v kádru Dukly, Chorvat Dino Kluk. Kapitánskou pásku od Gedeona převzal Tomáš Berger.
     
    77
    Při velmi poklidné souhře domácích u středové čáry se v hledišti objevil i velmi drobný pískot. Drtivá většina sparťanských příznivců je ale se současným průběhem zápasu nadmíru spokojena.
     
    76
    Na tempu hry je jednoznačně znát, že Sparta vede 3:0 a směřuje za třemi body. I hosté už vzdali své ambice dnes na Spartě bodovat a zatímco v prvním poločase se snažili v několika hráčích napadat sparťanskou rozehrávku, teď už brání velmi staticky.
     
    74
    Sparta naposledy střídá. Ladislava Krejčího, jenž dnes odehrál výborný part okořeněný vstřelenou brankou, nahrazuje Tiémoko Konaté.
     
    72
    Z téměř chodeckého tempa při rozehrávce Sparty nakonec rezultovala další zajímavá příležitost domácích, když ke Kadlecově střílené přihrávce na vzdálenější tyč klouzal Lafata, na míč ale nedosáhl.
     
    71
    Costa se pokusil uvolnit na levé straně hřiště narážečkou s Krejčím, ten mu ale vracel nepřesnou zpětnou přihrávku a míče se ujali hosté.
     
    69
    Do Costova centru ke vzdálenější tyči se zavěsil Lafata, sparťanský kapitán ale v záklonu už nedokázal nasměrovat míč mimo Radův dosah.
     
    67
    Nadějně vyhlížející kombinace Dukly po levém křídle končí nezdarem, bude se kopat od sparťanské branky.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 17. Štetina (vla.), 45+1. Dočkal (pen.), 57. Krejčí

    Karty:   31. Brabec (SPA), 80. Nhamoinesu (SPA) – 36. Mat. Hanousek (DUK), 44. Jeřábek (DUK), 45. Mareš (DUK), 62. Považanec (DUK)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 5:5.
    AC Sparta Praha: Štěch – Kadeřábek (25. Shala), Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Mareček (63. Kováč), Vácha – Kadlec, Dočkal, Krejčí (74. Konaté) – Lafata (C).
    Náhradníci: Miller – Schranz, Konaté, Shala, Podaný, Řezníček, Kováč.

    FK Dukla Praha: Rada – Karavajev, Jeřábek, Štetina, Mat. Hanousek (64. Tetour) – Mar. Hanousek, Považanec, Gedeon (C) (78. Kluk) – Čajić, Berger (88. Děrgačev), Mareš.
    Náhradníci: Chudý, Tetour – Juroška, Vorel, Děrgačev, Preisler, Kluk.

    Rozhodčí: Paták – Jiřík, Pelikán

    Diváci: 8 631
    bahis siteleri