Salzburg – Austria 3:1 (kon.) | Rapid – Wolfsberger 4:1 (kon.) | Admira – Grödig 2:3 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
3:1 (2:1)
FK Austria Vídeň
Sobota 04.04.2015, 16:00 • Red Bull Aréna, Salzburg (kapacita 31.100 diváků) • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FC Red Bull Salzburg potvrdil roli favorita a zaslouženě porazil FK Austrii Vídeň poměrem 3:1, se s Vámi loučí a napočtenou při dalších přenosech z rakouské Tipico Bundesligy se těší Tomáš Lysý. (17:59:40)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-1.
    Střely na branku: 5-7.
    Zblokované střely: 3-4.
    Zákroky gólmanů: 6-2.
    Střely mimo: 4-8.
    Ofsajdy: 2-1.
    Rohy: 7-4.
    Fauly: 16-17.
    Žluté karty: 5-3.
    Červené karty: 0-0.
    Salzburg slaví poměrně důležitou výhru a získané tři body v tabulce
     
    Pěkný zápas je u konce. Hned po dvaceti vteřinách hry se prosadil Marcel Sabitzer, ale v šesté minutě vyrovnal David De Paula. Byl to jediný úspěch hostí, kteří měli kolem dvanácté minuty dvě šance, po jedné dokonce v tísni nastřelil domácí Ankersen obranným zákrokem břevno. Gól tak padl na druhé straně, ve třiadvacáté minutě se trefil Valentino Lazaro, jehož gól byl nakonec vítězný. I ve druhém poločase jsme viděli několik pohledných akcí, ale branka padla jen po parádní akci domácích, kdy Keita vyslal uličkou do průniku Valentina Lazara a ten parádně obstřelil gólmana Lindnera. Salzburg tak zaslouženě vítězí 3:1.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    Strkanice na konci zápasu
     
    90+5
    Markus Suttner z Austrie dostává za faul na Nabyho Keitu žlutou kartu. V následné strkanici vidí žlutý kartonek z pravice sudího Ouschana také domácí Jonatan Soriano a hostující Manuel Ortlechner.
     
    90+5
    Vše začalo tím, že Markus Suttner zezadu prošlápl Nabyho Keitu a poté vznikla poblíž lajny pořádná strkanice. Nakonec josu uděleny tři žluté karty.
     
    90+5
    Po další strkanici má sudí již v ruce žluté karty a ze závěrečných minut se stává slušný karetní mariáš.
     
    90+3
    Hra se opět stěhuje na druhou stranu, kde Royer nesmyslně stáhl Valona Berishu. Závěrečné minuty jsou hodně vyhecované, navíc naprosto zbytečně.
     
    90+2
    Tak toto byl opravdu výborný zákrok Petera Gulacsiho, který ukazuje, že je jasná jednička Salzburgu. Přímý volný kop v podání Daniela Royera, mířící do pravého horního rohu, vytáhl na rohový kop.
     
    90+2
    André Ramalho dostává za svůj počin žlutou barvu.
     
    90+2
    Lindner neváhal a hned poslal míč odpředu, kde André Ramalho fauloval Floriana Madera a hosté budou zahrávat přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti.
     
    90+1
    Krásným dlouhým pasem vyslal Ramalho dopředu Keitu, kterému padl pod nohy Lindner a doslova mu sebral míč. O faul se v žádném případě nejednalo.
     
    90
    Devadesát minut hry vypršelo, nad rámec se nastavují tři minuty.
     
    89
    Hra se rychle přestěhovala na druhou stranu, kde bude Naby Keita zahrávat rohový kop. I před brankářem Austrie to vře, rozhodčí přerušuje hru a uklidňuje hlavně Felipe Pirese. Troufám si říct, že slova sudího byla ve stylu: Neblázni, vždyť máte vyhráno a do konce chybí tři minuty.
     
    87
    Po faulu Berishy na Royera rozehrávají hosté přímý volný kop. Zulechner ale našel pouze rukavice gólmana Petera Gulacsiho.
     
    87
    K rozehrání však dojde až za malou chvíli, protože domácí naposled střídají. Ze hřiště jde Marcel Sabitzer a na poslední okamžiky jej nahradí Felipe Pires.
     
    87
    Nyní už tomu tak nebude, po faulu domácích bude Austria zahrávat přímý volný kop, ale čtyřicetimetrová vzdálenost se spíše hodí na centr než na nějakou střelu.

    Tomáš Lysý

    Branky: 1. Sabitzer, 23. Lazaro, 74. Lazaro – 6. Paula

    Karty:   48. Ilsanker (SLZ), 60. Schmitz (SLZ), 71. Keita (SLZ), 90+2. Ramalho (SLZ), 90+5. Soriano (SLZ) – 84. Rotpuller (AUV), 90+5. Suttner (AUV), 90+5. Ortlechner (AUV)


    FC Red Bull Salzburg: Gulacsi – Ankersen, Ilsanker, Hinteregger, Schmitz – Lazaro, Ramalho, Keita, Minamino – Sabitzer, Soriano.
    Náhradníci: Leitgeb, Barisha, Djuricin, Bruno, Quaschner, Walke, Pires

    FK Austria Vídeň: Lindner – Salamon, Suttner, Rotpuller, Ortlechner – Holland, Holzhauser, Meilinger, Royer, De Paula – Frank
    Náhradníci: Mader, Grünwald, Zulechner, Handzikić, Serbest, Stronati, Ramsebner

    Rozhodčí: Dominik Ouschan – Matthias Winsauer, Stefan Kühr
    thejrc.org