Hr. Králové – Sparta 0:3 (kon.) | Příbram – Jihlava 1:1 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 0:3 (kon.)
Teplice – Mladá Boleslav 5:0 (kon.) | Dukla Praha – Slovácko 0:0 (kon.) | Slavia – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:3 (0:0)
FK Jablonec
Sobota 04.04.2015, 17:00 • Střelecký ostrov • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 22. kola SYNOT ligy. V něm přivítá v sobotu od 17 hodin na Střeleckém ostrově českobudějovické Dynamo jablonecký Baumit.
     
    Fotbalisté Baumitu Jablonec dotírá na Plzeň se Spartou a patří ke špičce nejvyšší domácí soutěže. Severočeši mají po jednadvaceti zápasech v tabulce čtyřiačtyřicet bodů, při čemž na druhou Spartu ztrácí čtyři body, na vedoucí Viktorii bodů devět. Svěřenci kouče Šilhavého se pyšní druhou nejlepší ofenzivou, když dokázali nastřílet už třicet osm branek. V posledním utkání před reprezentační pauzou Baumit doma bez větších problémů přehrál Příbram 2:0 díky dvěma zásahům Filipa Nováka.
     
    Českobudějovické Dynamo i po duelu na Slovácku zůstává v sestupových vodách. Během reprezentační přestávky Jihočeši výrazně potrénovali a chystají se na těžký duel s Jabloncem. Na Slovácku oživil hru mladý Chrien a je možné, že dostane šanci poprvé v základní sestavě. Do ní by se měl vrátit po trestu za čtyři žluté karty i kapitán Kladrubský. Podzimní měření sil na severu Čech skončilo bez branek, když se Jihočeši bránili přes sedmdesát minut po sporném vyloučení Vošahlíka. Celková bilance obou týmů je mírně pozitivní pro Jablonec, kterému se v posledních letech poměrně daří.
     
    Jako hlavní sudí ho odřídí Tomáš Kocourek, na čarách mu budou asistovat pánové J. Paták a Antoníček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hezké odpoledne ze Střeleckého ostrova, kde probíhá rozcvička obou týmů před zápasem. V domácí sestavě se představí mladík Řezáč, který dostává šanci v základě poprvé v kariéře. Naopak chybí zraněný Kladrubský. Hodně mladá sestava Jihočechů se postaví favorizovanému Baumitu, v jehož sestavě chybí útočník Šabala nebo záložník Crnkič.
     
    Sudí Kocourek přivádí oba týmy na perfektně připravený trávník na Střeleckém ostrově. Domácí v tradičních černobílých barvách, Jablonečtí oblékli zelenobílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Mladý Chrien se na levé straně hezky uvolnil, ale následně našel na vápně pouze připraveného Víta Beneše, jenž balon odpálil do bezpečí.
     
    3
    Pernica hledal dlouhým míčem za obranu Doležala, ale u balonu byl dříve brankář Křížek a ukryl jej do svých rukavic.
     
    5
    Statistici zaznamenali první střelecký pokus. O ten se zapříčinil Martin Pospíšil, když mu balon předložil Jan Kopic. Hostující středopolař ale skákající míč napálil vysoko nad branku.
     
    6
    Další Pernicův dlouhý míč za beky zkoušel dostihnout Romera a nebyl od toho daleko. Křížek se štěstím míč zkrotil.
     
    8
    Očekávaný obrázek hry se pomalu dostavuje. Jablonec drží míč a dobývá zahuštěnou obranu Jihočechů. Zatím se však vinou častých nepřesností nedostává do šancí.
     
    10
    Potřetí stejný pokus o dlouhý pas za obránce. Potřetí skončil útok favorita stejně, domácí obrana si se štěstím poradila.
     
    11
    Jablonec byl blízko vedení! Dynamo ztratilo míč na pravé straně, Pospíšil vedl rychlý brejk, posunul míč doprava na Jana Kopice, který si posadil na zem Machovce, ale pak sám před Křížkem trefil jen břevno.
     
    13
    A záhy další tutovka. Jihočeši se vydali do útoku ve větším počtu, ale míč ztratili. Následně Kopic parádním míčem našel rozběhlého Mingazova, kterého tváří v tvář vychytal skvělý Křížek.
     
    14
    Následný roh Dynamo ubránilo, střela Mingazova mířila pouze do zad blokujícího Pavla Nováka.
     
    16
    Sympatickou akci předvedli Jihočeši. Na levé straně hezky zakombinovali Řezáč s Benátem, nicméně pokus druhého jmenovaného byl slabý a Hrubý jej v poklidu sebral.
     
    19
    Jablonecký Greguš zkusil ve středu hřiště "Zidanovku", ale tvrdě se srazil se Škodou. Sudí hru přerušil, ale oba hráči by měli být v pořádku.
     
    21
    Řezáč dlouhým pasem vyhnal Chriena až k rohovému praporku. Ten však uhrál alespoň autové vhazování a domácí pokračují v útoku.
     
    22
    Nakonec z toho byla i slušná střela. Dynamo se v rohu hezky uvolnilo, Benát zpětnou přihrávkou hledal Peška, jehož dělovka skončila metr nad.
     
    23
    Trocha vzruchu i před druhou svatyní. Novákův dlouhý míč vypadl Křížkovi z rukavic, ale domácí gólman si nakonec před Pernicou poradil.
     
    25
    Spolupráce Peška s Janotkou u pravé postranní čáry skončila ofsajdovým postavením mladíčka v černobílém dresu.
     
    26
    Jihočeští mladíci hrají zatím bez respektu k favoritovi. Teď se znovu hezky prokombinovali středem hřiště, Benát posunul míč doleva na Fundu, který střelou z dobré pozice trefil jen bránícího obránce.
     
    28
    No vida. Hosté se po sobě zatím jen vyčítavě dívají, protože takhle si zatím úvod zápasu nepředstavovali. Dynamo šlo do další zajímavé akce, Chrien přesným pasem našel vlevo nabíhajícího Fundu, který branku těsně přestřelil.
     
    29
    Vysoký skákající míč napálil z hranice pětadvaceti metrů Doležal, brankář Křížek jeho střelu viděl a v pohodě jí ukryl ve svých rukavicích.
     
    31
    Janotka se dokázal na pravé straně prosadit přes dva soupeře a vybojoval roh pro svůj tým.
     
    32
    Funda nekopl špatný míč, ale ve vzduchu byl dominantní Pernica a odklidil balon do bezpečí.
     
    33
    Standardku kopali i Jablonečtí, pro míč z kopačky Filipa Nováka si tentokrát došel Křížek a vyboxoval ho do autu.
     
    35
    Teď Jihočeši neodbránili situaci úplně dobře. Hübschmanův dlouhý míč doletěl k úplně nekrytému Pernicovi až na malé vápno. Hostující stoper ale volil ještě hlavičku na Doležala, který v těžké pozici Křížka moc nezaměstnal.
     
    37
    Janotka zblokoval Kopicův centr na rohový kop.
     
    38
    Balon z kopačky Kopice směřoval do míst království krále Křížka, který jej prodloužil až do zámezí.
     
    39
    Teď už to bylo nebezpečnější. Romera se uvolnil na pravé straně přes Fundu s Machovcem, zpětnou přihrávkou vyzval k zakončení Mingazova, který vypálil vysoko nad.
     
    41
    Luděk Pernica se často tlačí do zakončení, teď nevím, jestli se pokoušel o další střelecký pokus nebo centr. Míč však skončil až u rohového praporku a domácí mají chvíli na oddych.
     
    42
    Janotka z pravé strany poslal míč na paty Chriena i Škody, útok hostí tak musel faulem zastavit Machovec.
     
    43
    Funda pěknou stahovačkou pobavil přítomné a získal pro svůj tým roh.
     
    44
    Benátův míč nebyl vůbec špatný, Jablonec ale zvládl situaci. Ve vápně zůstal ležet Pospíšil, ale bude pokračovat ve hře.
     
    45
    Rozhodčí nastaví jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a gól jsme neviděli. Jablonec k němu měl blíž, Kopic trefil břevno a Mingazov v tutovce selhal. Hosté jsou aktivnější, ale Dynamo se prezentuje sympatickým dojmem. Uvidíme, co přinese druhá půle, která začíná v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dynamo v úvodu zahrozilo, ale centr z levé strany proletěl celým vápnem a Lengyel na něj nedosáhl.
     
    49
    Martin Chrien na pravé straně ostře fauloval Romeru a dostává žlutou kartu.
     
    50
    Centr Filipa Nováka odvrátil na rohový kop Roman Lengyel.
     
    51
    Ve vzduchu znovu vládl domácí kapitán a Dynamo předvedlo rychlý brejk, který vedl Škoda, míč posunul doprava na Janotku, ten na středu hřiště našel Benáta, jehož pěkná střela šla však do středu branky.
     
    54
    Jihočeši hrají bez respektu, což domácí příznivci kvitují. Naopak Jablonec po dvou spálených šancích v úvodu ztratil pohyb a je zaskočený.
     
    56
    Volný přímý kop z levé strany tentokrát rozehrál Pospíšil, ve vzduchu vládl Pavel Novák.
     
    58
    Tentokrát to Baumit zkusil zprava, ale Romera nedokázal nacentrovat přes Fundu.
     
    59
    Oživit hru Jablonce by měl Nermin Crnkič.
     
    60
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hosté se šťastně dostávají do vedení. Jan Kopic zatáhl míč do vápna, jeho střílený centr vyrazil Křížek pouze nad sebe, kde si míč do vlastní sítě srazil pravděpodobně ROMAN LENGYEL.
    Roman LENGYEL - 0:1
     
    61
    Avizovaná změna je tu, Crnkič nahradil Pospíšila.
     
    64
    Domácí jsou trošku zaskočení. Zatím se prezentovali sympatickým výkonem a byli soupeři vyrovnaným soupeřem. Naopak Jablonec nepotvrzoval roli velkého favorita.
     
    65
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A vidíte, co jeden šťastný gól udělá se zápasem. Jablonec byl najednou v pohodě a vytvořil si druhou gólovou akci. Doležal vedl rychlý útok, poslal míč doprava na Jana Kopice, který nezazmatkoval, počkal si na nabíhajícího RUSLANA MINGAZOVA, který prudkou střelou z malého vápna nedal Křížkovi šanci.
    Ruslan MINGAZOV - 0:2
     
    67
    A mohlo to být už o tři. Jan Kopic si řekl Doležalovi o přihrávku, také jí dostal, ale z hranice vápna branku o pár decimetrů přestřelil.
     
    68
    Škoda nasadil jesličky Filipu Novákovi, který jej zastavil a vidí od sudího Kocourka žluté napomenutí.
     
    69
    Střídat budou poprvé i domácí, do hry je připraven Jan Hála.
     
    71
    Ze hřiště odchází Jakub Pešek, který neodehrál rozhodně špatné utkání. Nové příchozí Hála si stoupl do středu zálohy, Řezáč se posunul na její kraj.
     
    72
    Dynamo kopalo další roh, nejvýše vyskočil Pernica s míč odhlavičkoval.
     
    73
    Nejlepším hráčem v zeleném dresu je jednoznačně Jan Kopic. Neustálé hýří pohybem a zaměstnává obranu Jihočechů. Rozhodně nejnebezpečnější hráč Šilhavého družiny.
     
    75
    Druhá změna Baumitu, střelce druhého gólu Mingazovana nahrazuje Šabala.
     
    77
    Domácí mohli zdramatizovat zápas. Janotkův centr našel na malém vápně přesně hlavu Škody, který zblízka trefil jen brankáře Hrubého.
     
    78
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2021 vstupenek.
     
    79
    Roh hostí obrana Jihočechů zvládla.
     
    80
    Druhé střídání černobílých, Jaroslav Machovec dohrál, nahradil ho Zdeněk Linhart, což znamená jednoznačné posílení ofenzivy.
     
    82
    Jablonečtí kombinují na polovině domácích a hlídají si dvoubrankové vedení.
     
    83
    Poslední rošáda v sestavě hostů, Romeru nahrazuje Rossi.
     
    85
    Posledním střídajícím hráčem domácích bude Aleš Dvořák.
     
    86
    Aleš Dvořák nahrazuje Tomáše Janotku.
     
    87
    Chrien se proháčkoval až do vápna, jeho centr našel Benáta, jehož hlavičku vyrazil místo Hrubého obránce Beneš.
     
    88
    Škoda nachytán v ofsajdu.
     
    90
    Jablonec má míč u svých kopaček a jde si pro tři body.
     
    90
    Sudí Kocourek nastavuje jednu minutu.
     
    90
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A ještě jeden gól. Domácí si zahrávali v rozehrávce, Jan Kopic se ujal míče, jeho centr prolétl vápnem až k volnému NERMINU CRNKIČOVI, jenž zblízka prostřelil Křížka.
    Nermin CRNKIĆ - 0:3
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Jablonec v něm potvrdil roli favorita, i když se neprezentoval žádným hvězdným výkonem. Naopak Jihočeši hráli na jaře nejlépe, ale štěstí se k nim obrátilo zády. Zápas rozhodl moment po hodině hry, kdy si Lengyel srazil míč do vlastní sítě. Pak už si favorit výhru pohlídal. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera. (18:48:58)

    Pavel Kortus ml.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 60. Lengyel (vla.), 65. Mingazov (Kopic), 90. Crnkić (Kopic)

    Karty:   49. Chrien (CEB) – 68. Novák (JAB)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Janotka (86. Dvořák), Lengyel (C), Novák, Machovec (80. Linhart) – Pešek (71. Hála), Řezáč, Benát, Chrien, Funda – Škoda.
    Náhradníci: Fryšták – Dvořák, Podstavek, Hála, Volešák, Linhart, Otepka.

    FK Jablonec: Hrubý – Romera (83. Rossi), Pernica, Beneš, Novák – Hübschman (C), Greguš – Kopic, Pospíšil (61. Crnkić), Mingazov (75. Šabala) – Doležal.
    Náhradníci: Špit – Kysela, Crnkić, Rossi, Masopust, Mišůn, Šabala.

    Rozhodčí: Kocourek – J. Paták, Antoníček

    Diváci: 2021
    ocianews.com