Bosna a Hercegovina – Lucembursko 0:5 (kon.) | Gruzie – Hongkong 3:11 (kon.) | SAE – Turecko 0:15 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Lucembursko
Úterý 07.04.2015, 12:00 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • Mistrovství světa - III. A Divize
Partner:
     
    Já se s Vámi nyní pro dnešek loučím, leč další utkání je na programu je již v 15:30, což znamená za necelou hodinu. Utkají se Gruzie s Hong Kongem. (14:38:40)
     
    Je konec. Bosna a Hercegovina ve svém třetím utkání sice nevstřelila, ovšem po úvodních debaklech utržila prozatím nejlepší výsledek. Balkánští hokejisté se budou soustředit především na utkání s Gruzií, což bude bezpochyby souboj o předposlední místo. Naopak Lucembursko potvrdilo roli favorita a hlavy všech hráčů, funkcionářů, trenéru a fanoušku této malé zemičky na západě Evropy směřují k závěrečnému vyvrcholení. Sen je postup.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:14
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    V pokračující přesilové hře se Lucembursku daří navýšit náskok. Po individuální akci se prosadil syn nejstaršího muže na MS, svého spoluhráče mimochodem, THIERRY BERAN. Bez asistence.
     
    58:02
    Když jihoslovanský tým cítí šanci, na ledě to jiskří. Dnes tomu není jinak. Za hrubost jdou na trestnou lavici společně kapitán Bosny Mirzet Hodžič a lucemburský forvard Patrick Schon.
     
    57:36
    Naděje ovšem nejspíš vyhasínají. Tarik Catovič (BIH) chytil před brankou hůl soupeře ve snaze dorazit kotouč za záda Mangena. Čínskému sudímu to však neuniklo a odchází pykat na dvě minuty.
     
    56:09
    Ve stejném čase si bere kanadský kouč Anthony London ve službách Bosny oddechový čas. Cítí nejspíš správný na vstřelení branky.
     
    56:09
    Lucembursko nedrží nervy na uzdě. Harcovník Robert Beran (LUX) dostává dvě minuty za hrubost.
     
    54:47
    Dvojnásobná přesilovka Bosny končí, klíčový moment žluto-modří Zmajevi, což v překladu znamená "Draci" (stejně tak se přezdívá veškerým reprezentačním výběrům ve sportovním světě této země). Tohle je ale promrhaná příležitost.
     
    53:34
    Bosna má jedinečnou šanci skórovat! Něco přes minutu mají Balkánci možnost dvojnásobné početní výhody. Na trestnou lavici usedá Kai Linster za hrubost.
     
    52:47
    Lucemburčané se namísto navyšování náskoku starají spíše o tvrdé hity. Teď strunu přetáhl Olivier Biver (LUX), který naražením zezadu poslal na mantinel Miroslava Mosra. Útočník Bosny se jen těžce zvedl z ledu a lucemburský zlý muž usedá na trestnou lavici celkem na 12 minut – dostal totiž automaticky k menšímu trestu osobní trest.
     
    Na rozdíl od obrovského stánku v Sarajevu (kapacita 12 000 míst) má lucembruský svaz podstatně menší možnosti. Největší stadion ležící v malém městečku nedaleko Lucemburku Kockelscheueru, Patinoire de Kockelscheuer, má kapacitu pouhých 1000 míst. Konaly se zde tři šampionáty III. divize, naposledy právě minulý rok.
     
    50:00
    Navíc je přesně na sekundu v polovině poslední periody vyloučen Patrick Schon (LUX) na dvě minuty za podražení. Tak co vy na to, bosenští vlastenci?
     
    46:21
    Capin to zkrátka zavřel. Řeč je o prozatím výborném výkonu bosenského brankáře, který pochytal rozlohou sedmé nejmenší zemi Evropy již 31 střel. Lucemburčané nevyužili ani další nabízenou přesilovku.
     
    44:21
    Armen Velič dává možnost spíše té druhé a očekávatelnější variantě. Usedá na trestnou lavici za nedovolené bránění. Promění červení dvouocasí lvi čtvrtou přesilovku v řadě?
     
    41:00
    Lucemburčané v klidu kontrolují průběh utkání, leč vzhledem k vyrovnanosti vršku tabulky bude určitě v potaz bráno i skóre, tudíž je třeba opět vysušit střelná prach a pálit do černého. Na druhou stranu Bosna by chtěla vstřelit svůj první gól v historii šampionátů. Povede se jim to, nebo jim modro-bílí "poddaní" vellkovévody Henriho I. de Luxembourga uštědří další debakl s nulou na jejich kontě?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 9. R. Beran (Houdremont, B. Welter), 16. B. Welter, 18. Eriksson (Wambach), 31. Eriksson (Wambach), 59. Beran


    Bosna a Hercegovina: Capin (Pasović) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Selimanovič, Gasevič – Hodžič "C", Hasovič, Velič – Mrkva, Catovič, Zajmovič – Muhič, Nikulin, Posavec "A" – Dželkič, Tokič.
    Lucembursko: Mangen (M. Welter) – Thiry, Linster, Gronlund, Scheier "C", Sinner, G. Biver – Houdremont, B. Welter "A", R. Beran – Cannon, T. Beran, Backes – Schon "A", Eriksson, Wambach – Mosr, O. Biver.

    Rozhodčí: Lei Feng (CHN) – Murat Aygun (TUR), Grega Markizeti (SLO).
    bahis siteleri