Švédsko – Slovensko 1:3 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 11:6 (kon.) | Rusko – USA 3:1 (kon.)
Finsko – Česko 6:1 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Česko
Čtvrtek 16.04.2015, 19:45 • Bossard Arena, Zug • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Češi dnes na finské přesilovky jednoduše nemají. Tammela vylákal Vladaře k pravé tyči, pak za brankou rychle nahrál spoluhráči a PETRUS PALMU rychlýma rukama poslal puk k nekryté tyči. Asistence: Jonne Tammela, Patrik Laine.
     
    42:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové hráli přesilovku trpělivě a nebezpečně a nakonec si českého brankáře doslova vychutnali. Střílená nahrávka od modré na hůl JONNE TAMMELY se odrazila přesně za záda vyšachovaného Vladaře. Asistence: Vili Saarijarvi, Patrik Laine.
     
    27:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové to v přesilovce sehráli parádně. Palmu z rohu našel sjíždějícího JULIUSE NATTINENA, který měl napřáhnuto až ke stropu a z první se trefil k bližší tyči. S českými nadějemi to nyní vypadá hodě bledě. Asistence: Petrus Palmu.
     
    25:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je pro český tým studená sprcha. Z nenápadné akce dva na dva stříli Finové třetí gól, když se PATRIK LAINE střelou zpoza obránce trefil přesně pod víko. Asistence: Jesse Puljujarvi.
     
    23:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové bleskově využili přesilovku, Vladař měl částečně zakrytý výhled a za záda mu propadla kolmá střela VILIHO SAARIJARVIHO. Asistence: Julius Nattinen, Patrik Laine.
     
    10:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čechům stačila chvíle hry v pěti, aby se dočkali vyrovnání. A nebylo k němu potřeba žádného velkého tlaku. Do finské sítě propadla střela LIBORA HÁJKA od modré. Asistence: Jakub Zbořil, Radek Koblížek.
     
    08:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové v dvojnásobné přesilovce postupně utahovali oprátku okolo branky až nakonec i s trochou štěstí skórovali. Na střelu JOONASE NIEMELY si Vladař sáhl, ale i tak mu propadla za záda. Asistence: Sami Tavernier.
    Marken.cz

    Michal Slavík

    Branky a nahrávky: 9. Niemela (Tavernier), 24. Saarijarvi (Nattinen, Laine), 26. Laine (Puljujarvi), 28. Nattinen (Palmu), 43. Tammela (Saarijarvi, Laine), 47. Palmu (Tammela, Laine) – 11. Hájek (Zbořil, Koblížek)


    Finsko: Vehvilainen (Heljanko) – Lesinen, Saarijarvi, Niemelainen, Vainio, Jesper Matilla, Valimaki, Salo – Palmu, Tammela, Nattinen – Saarela, Puljujarvi, Laine – Bjorqvist, Niemela, Julius Mattila – Ruotsalainen, Tavernier, Piiooonen
    Česko: Vladař (Stezka) – Hájek, Zbořil, Hronek, Krenželok, Kalina, Budík, Adámek – Anděl, Špaček, Kaše – Zacha, Koblížek, Jašek – Suchý, Svoboda, Dufek – Furch, Stránský, Procházka

    Rozhodčí: Rohatsch, Smetana (oba GER) – Korba (SVK), Tscherrig (SUI)

    Diváci: 315
    thejrc.org