FC Dundee – Celtic 1:2 (kon.)
konec
FC Dundee
1:2 (0:1)
Celtic Glasgow
Středa 22.04.2015, 20:45 • Dens Park (Dundee) • Skotská Premier League
     
    Fanoušci Celticu ještě oslavují výhru se svými oblíbenci. Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji vám hezký zbytek dne a zase snad brzo u nějakého online přenosu napočtenou. (22:40:07)
     
    Celtic Glasgow nakonec po trefách Mackay-Stevena a Van Dijka vítězí na Dens Parku 2:1, když se v závěru po sníže McAllisterem strachoval o vítězství. Zkušený tým si však již nepřipustil nějakých dalších komplikací a stejně jako poslední ligové utkání obou soupeřů končí duel i tentokrát vítězstvím favorita v poměru 2:1. Celtic tak vede ligu o osm bodů před Aberdeenem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vysoký míč do vápna ale po několika vteřinách přetahování odkopávají hosté daleko od své branky.
     
    90+2
    Ještě z půlící čáry přímý kop pro domácí. A nejspíš jejich poslední šance.
     
    90+1
    Tentokrát ale jeho razantní pokus míří doprostřed brány, kde si s ním Bain poradil.
     
    90
    A znovu u míče nizozemský zadák.
     
    90
    Faulovaný Guidetti a hosté budou zahrávat přímý kop z přibližně stejné pozice, z jaké Van Dijk trefil na 2:0.
     
    88
    Přímý kop pro domácí rozehraje z hlouby pole brankář Bain, nastavovat se budou ještě tři minuty.
     
    88
    Domácí se tak na poslední chvíli vrací do utkání, Celtic logicky bude chtít držet hru co nejdál od své branky.
    Jim MCALLISTER - 1:2
     
    87
    FC Dundee právě vstřelilo branku. Noooo, a pozor! Domácí z ničeho nic snižují, když se JIM MCALLISTER trefuje přesně k tyči a Gordon byl na tento pokus tentokrát krátký!
     
    85
    Ještě šance pro hosty, rohový kop rozehraje Mackay-Steven, a to ve chvíli, kdy část diváků již opouští stadion.
    Obrovská šance
     
    84
    A naopak hosté mohli následně do rychlého brejku, ale v přečíslení (zezačátku akce i čtyř na dva) nic nevytěžili, finální přihrávka rychlé akce navíc šla do ofsajdu. Tak to byla ukázka toho, jak s takovou příležitostí rozhodně nenaložit.
     
    83
    A nakonec se do obrovské šance dostal Tankulic, nedokazál snížit!
     
    83
    A ještě přímý volný kop pro domácí ze slibné pozice na pravém křídle.
     
    81
    A poslední střídání Celticu v dnešním utkání. Ze hry odchází Emilio Izaguirre, nahrazuje jej na trávníku Keiran Tierney.
     
    77
    A po rohovém kopu to byl právě novic Commons, kdo dvakrát pálil na branku Dundee, nejprve byl jeho pokus sražen, napodruhé zamířil zcela mimo.
     
    75
    A střídají i hosté, a to dokonce dvojnásob. A vzhledem ke změnám, kdy Forresta nahradil Commons a Griffithse Guidetti, spíš ofenzivní síla Celticu ještě vzrostla.
     
    73
    Gordon sbírá centr Dyera, domácí snaha o korekci stavu a návrat do utkání zatím je, pokud místy vůbec nějaká je, marná.
     
    70
    Domácí horko-těžko řeší další své zmatky ve vápně, tentokrát se jim daří požár uhasit zavčasu a ještě navíc vyrazit do protiútoku.
     
    69
    Žlutou kartou pokutovaný domácí Ferry odchází z trávníku, nahrazuje jej nová krev v podobě Davidsona.
     
    68
    Rychlá souhra hostů a mohli zadáci ukazovat ofsajd jak chtěli, Mackay-Steven v něm nebyl a mohl zakončovat, ale jeho šance tentokrát skončila mimo tyče Dundee.
     
    67
    Snaha Mackay-Stevena dostat se do zakončení končí lehkou prací pro Baina. A domácí budou opět střídat.
     
    66
    Po krátké mezihře v okolí Gordonovy branky opět diktuje obraz hry Celtic.
    Van DIJK - 0:2
     
    64
    Celtic právě vstřelil branku!
    A hosté znovu skórují po exekuci přímého kopu! Tentokrát přímo z něj se prosadil nizozemský obránce VIRGIL VAN DIJK, jeho přímý kop skončil nechytatelně v šibenici a Dens Parkem znovu zní popěvky hostujících fanoušků, konkrétně Just Can't Get Enough.
     
    61
    Žlutá karta pro McPakea, který podle názoru rozhodčího podrazil rozběhnutého Armstronga, ale těžko říci, jestli ten neplachtil vzduchem hned, jak viděl snahu zadáka Dundee sebrat mu míč. Pro hosty přímý kop z nějakých 20 metrů.
     
    60
    Střídání u domácích, ze hry je stažen Harris, kterého nahrazuje německý hráč Tankulic.
     
    60
    Domácí se pár okamžiků snažili něco vymyslet na hosty, ale jejich snaha se motala jen v oblasti rohového praporku a od tama padají góly opravdu zřídka a opravdu málokdy.
     
    57
    Ale zpětný centr do vápna nakonec sbírá ze vzduchu Gordon, pro kterého je to snad první kontakt s míčem ve druhé půli.
     
    56
    Domácí odolali tlaku a vyrážejí naopak do útoku.
     
    55
    Obrovská šance Griffithse, ale tohle nedávat je opravdu na nařezání rákoskou! Hrotový hráč hostů měl znovu volné palebné pole, ale i díky perfektnímu reflexnímu zákroku Baina neskóroval. Další roh pro Celtic.
     
    54
    A tentokrát musel zakročit Bain, před dotírajícími hráči soupeře. Vhazování pro Celtic.
     
    54
    A další roh pro Celtic, tentokrát od druhého rohového praporku, tedy z pravého křídla.
     
    53
    Opravdu velmi sympaticky hrající Mackay-Steven se zbavil jednoho strážce, přes druhého ale centr do vápna již nedostal. I tak, rohový kop pro CFC.
     
    53
    Armstrong faulovaný a zajímavý míč pro Celtic, který bude zprava zahrávat přímý kop.
     
    52
    Dlouhý rohový kop na zadní tyč sice skončil u zakončujícího Denayera, jeho hlavička však neměla razanci a Bain s vysokým míčem neměl žádný problém.
     
    51
    Simon Ferry vyfasoval první žlutou kartu v utkání.
     
    49
    Celtic je od začátku druhé půle aktivnějším týmem a vrátil se z útrob Dens Parku s větší chutí do hry.
     
    47
    Biton si vyběhl na hranici vápna, lehkovážnost domácích obránců ale nepotrestal, načechraný pokus technického rázu končí mimo Bainovu branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A když už jsem vzpomněl historii, domácí manažer Paul Heartley během hráčské kariéry krátce působil v Celticu, odehrál za něj 63 zápasů a vstřelil 3 branky. V dresu Dundee FC nikdy nenastoupil, za to jej teď vede jako šéf realizačního týmu. Domácí jsou připraveni svým výkopem začít druhý halftajm.
     
    Na trávníku Dens Parku se ještě procvičují náhradnící obou týmů, u domácích bych možná nějaké střídání čekal, jestli i kouč hostů Rony Deila někoho čerstvého pošle do hřiště, uvidíme, ale je to rozhodně méně pravděpodobnější než u jeho protěžka Paula Heartleyho.
     
    Hosté nutno dodat po záluze vedou na Dens Parku 1:0 a míří za dalším vítězstvím ve skotské Premiership. Jediný gól utkání vstřelil Mackay-Steven, zatím velmi dobře hrající podhrotový útočník Celticu, rozhodně nejnebezpečnější hráč favorita.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Ještě výpad domácích, ale ten obrana Celticu v poslední chvíli vyřešila a oba týmy tak pomalu mohou zamířit do kabin, sudí píská konec prvního poločasu.
     
    44
    Panenko skákavá! Forrest se ocitl ve vápně zcela sám před Bainem, mohl si zvolit, kam to poslat, i to gólmanovi oznámit, ale místo razantnějšího zakončení se pokusil o technické řešení věci, ze kterého vzešel prapodivný paskvil, se kterým Bain neměl nejmenší problém!
     
    44
    Mackay-Steven zamakal ve vápně a doběhl míč, který již se zdál jasně nedostihnutelný, jeho vracečka pod sebe do prostoru bodu pro pokutový kop ale žádného spoluhráče nenašla, ani ti totiž nevěřili, že by Mackay-Steven takovou loptu doběhl! Velká škoda pro hosty.
     
    43
    Po Brownově dlouhém pasu musel Bain vystartovat pro míč, který plachtil za zadáky Dundee na hrotového Griffithse. Bain byl u balonu včas a vzrušení v sále provázené zahučením bylo zbytečné.
     
    42
    Čistý souboj ve středu pole, kdy McAllistera obral o míč Brown, domácí fanoušci se teď zlobí naprosto zbytečně.
     
    41
    Vysoký centr ale jen proplachtil skrze vápno Celticu a končí tam, odkud přišel – za brankovou čárou.
     
    41
    Sražený míč končí za brankou Gordona a hosté budou čelit rohovému kopu.
     
    40
    Zatímco nebe se smráká a tmaví nad Dens Parkem, hosté stále aktivně na trávníku září, další pokus Griffithse ale skóre nemění.
     
    35
    Griffiths neměl daleko vyzvat Forresta ke druhé brance hostů, ale ten se do zakončení nedostal. Biton o pár vteřin později zase pro změnu míjí.
     
    32
    Tak to nebyl Griffiths, ale Van Dijk, který perfektně sklepl míč pod sebe na Mackay-Stevena, ale to už je teď trošku nepodstatné, klíčové je vedení hostů 1:0, které fanoušci slavného skotského klubu opěvují známým popěvkem "Here we go, ten in row", který žene hráče za deseti tituly v řadě, což na světě ještě žádný fotbalový klub nedokázal.
    MACKAY-STEVEN - 0:1
     
    32
    Celtic právě vstřelil branku!
    A právě po jeho exekuci hosté otevírají skóre utkání! Dlouhý centr vrátil pod sebe Griffiths a GARY MACKAY-STEVEN, keterý byl tím faulovaným hráčem, posílá míč nechytatelně do pravé šibenice domácí branky! A sektor hostů za brankou Baina bouří, Celtic, nutno říci po zásluze, vede 1:0!
     
    30
    Zajímavý moment, kdy se hosté vrhli do rychlého útoku, ale došlo na faul na Mackay-Stevena a hosté dostali výhodu, ale po pár vteřinách ji sudí zrušil a vrátil míč hostům a nařídil přímý kop.
     
    29
    Jenže snaha odcentrovat míč do vápna někde od rohového praporku Harrisovi nevychází a naopak Celtic obrací hru.
     
    28
    Trochu pralesní mezihra na půlící čáře, holomajzna nahoru dolů hned z první ukončena domácími, kteří zakládají pokus o rychlý výpad.
     
    27
    A další nálet hostů, Griffiths míjí branku domácích.
     
    26
    Hosté se teď bouří proti verdiktu rozhodčího, domácí zazmatkovali ve vlastním vápně, brankář Bain dokonce podskočil míč a hosté mohli otevřít skóre, ale Forrest se po mírném kontaktu sesul k trávníku a dle letmého pohledu těžko soudit, zda-li si okamžit zasloužit penaltu či ne! Tyhle zmatky by se však Dundee nemusely příště vyplatit.
     
    23
    Domácí kouč Paul Heartley již opustil pohodlnou sedačku na střídačce a z hranice vymezeného prostoru začíná rozdávat svým ovečkám nové pokyny, hlavně tedy jasně signalizuje, aby bránící hráči soupeřům více přistupovali k tělu. Heartley mimochodem během své hráčské kariéry i působil krátce v Celticu.
     
    23
    A to samé platí i o dvojím pokusu o centr domácích, z pravé strany hledal nějakého spoluhráče podvakráte Stewart, ale v místech prvního centru byli jen hosté, u toho druhé vůbec nikdo, ani podavač míčů.
     
    23
    Další centr hostů zleva adresáta nenašel.
     
    21
    Domácí dlouho postupovali vpřed prostřednictvím autových vhazování, to poslední ale přineslo míč pro Celtic a tak se hra zase obrací na druhou stranu. Tahle zákopová válka příliš fotbalových radostí a neřestí určitě nepřináší.
     
    21
    Mno ruku na srdce, už jsem viděl záživnější fotbalová představení.
     
    20
    Dens Park je prakticky vyprodán a teď sleduje další výpad hostů, odvahu pálit našel Denayer, jeho dalekonosný pokus ale měl spíš rugbyové parametry.
     
    19
    Po pár vteřinách, kdy Van Dijk posedával ve vápně Dundee držíc si kotník, se pokračuje ve hře. Snad bude nizozemský hráč schopný pokračovat ve hře.
     
    19
    Armstrongův centr z rohového kopu sbírá Virgil Van Dijk, jeho hlavička však končí v Bainově náručí. A co hůř pro nizozemského obránce, ten nejspíš špatně doskočil a odnesl to jeho kotník.
     
    17
    A hosté přebírají aktivitu a začínají ovládat dění na hřišti, Dundee se už nějakou dobu nepodívalo za půlku, možná ani k ní. Vše je však zatím na úrovni kombinační a dobývání šestnáctky domácích.
     
    16
    Forrestovi pískán ostrý zákrok na obránce domácích Paula McGinna a ačkoliv se ofenzivní hráč Celticu diví, tohle neukecá.
     
    15
    Hosté kombinují na své půlce poté, co míč do hry vrátil skrze autové vhazování Ambrose.
     
    13
    A vášně nechal naplno propuknout domácí McAllister, který se nezdráhá pořádně od plic nadat hlavnímu rozhodčímu, že místo rohového kopu pro Dundee bude Celtic zahrávat odkop od branky.
    Slibná šance po rohovém kopu.
     
    12
    Po krátké a nutno dodat trošku nezáživné mezihře přišel rohový kop hostů a velmi slibná palebná pozice pro Mackay-Stevena, ten však míjí a jen se drží za hlavu.
     
    9
    Hra středem zatím nevychází ani jednomu z mužstev, ty se tak snaží proniknout do zakončení po křídlech, ale jakmile pošlou míč křídelní hráči do vápna, tak je po nebezpečí.
     
    9
    A na druhé straně na rychlý centr zleva nedoskočil Brown a domácí odvrací nebezpečí.
     
    8
    Vcelku rychlá souhra domácích, kterou nastartoval dobrou poziční i technickou hrou Harris, skončila neúspěchem v podobě nepřesného centru z pravé strany.
     
    7
    Mackay-Steven si to odvážně namířil do šestnáctky, ale tam ztroskotal na prvním bránícím hráči. Tudy nejspíš cesta nepovede.
     
    6
    Ale k míči se nedostali, a tak mohou domácí vyrazit do útoku.
     
    6
    A hosté budou zahrávat svůj první rohový kop v utkání, do šestnáctky Dundee k brance, která je pod sektorem hostujících fans, tradičně zaplněným, míří všichni tradiční hlavičkáři Celticu.
     
    5
    Ambrose vhazuje na pravé straně obrany.
     
    4
    Centr hostů zleva byl příliš vysoký a ačkoliv se ještě Mackay-Steven snažil získat míč pro svůj klub, nakonec je tu odkop od Bainovy branky.
     
    3
    Stewartův pas od rohového praporku obrana Celticu pokryla a nyní zakládají hosté postupný útok.
     
    3
    A domácí si vybojovali první rohový kop utkání.
     
    2
    Gordonův první dotek s míčem.
     
    2
    Ale zároveň je zatím marná snaha hostů dostat se do zakončení, a dlouhý míč na hrotového útočníka Griffithse, kterého by měl z druhé vlny, na pozici jakéhosi defenzivního útočníka, podporovat Mackay-Steven, byl až moc dlouhý.
     
    1
    Hosté měli výkop a od té doby ještě nedali soupeři míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Duel co nejdříve začne, věřme, že nám nabídne co nejzajímavější podívanou.
     
    Oba týmy právě nastupují na stále ještě prosluněný Dens Park. Domácí v tmavé černé kombinaci, hosté ve svých tradičních barvách, nicméně v trochu jiné než v nejznámější proužkované variantě – zcela bílý dres doplňuje zlatý pruh přes hruď lemovaný zelenou barvou.
     
    Předpokládané úvodní sestavy:

    FC Dundee: Bain – Dyer, McPake, Konrad, P. McGinn – McAllister, Ferry – Stewart, S. McGinn, Harris – Heffernan.
    Náhradníci: Letheren – Black, Clarkson, Colquhoun, Davidson, Tankulic, Wighton.

    Celtic Glasgow: Gordon – Izaguirre, Denayer, Van Dijk, Ambrose – Armstrong, Forrest, Brown, Biton – Mackay-Steven, Griffiths.
    Náhradníci: Zaluska – Commons, Fisher, Guidetti, Scepovic, Stokes, Tierney.
     
    V předchozích vzájemných zápasech nejprve Celtic remizoval na stadionu, kde se bude hrát i dnes, 1:1, doma pak soupeře udolal těsným poměrem 2:1 po trefách Stokese a Guidettiho. Za Dundee FC tehdy snižoval Clarkson. Poslední vzájemný duel však oba soupeři odehráli v FA Cupu, kdy 7. února v osmifinále porazil Celtic soupeře na jeho půdě 2:0 po trefách Griffithse a Johansena.
     
    Dnešní hostitel, Dundee FC, je v tabulce šesté, se ziskem 44 bodů za 11 výher a 11 remíz ve 32 odehraných duelech. Na svého soupeře tak Dundee ztrácí 32 bodů, což tedy v přepočtu znamená bod ztráty na každé odehrané utkání. Na své půdě vyhrálo Dundee v 16 zápasech pouze pětkrát, na druhou stranu jen ve čtyřech případech odešlo poraženo. Tedy suma sumárům plných sedm utkání skončilo na Dens Parku remízou, což činí v tabulce domácích zápasů z Dundee FC remízového krále skotské Premiership.
     
    Celtic Glasgow vede, dle očekávání, skotskou ligu, byť náskok na druhý Aberdeen činí jen pět bodů. Celtic ale dnes dohrává zápas 29. kola, takže může své vedení ještě navýšit. V dosavadních 32 utkáních vyhrál zelenobílí Bhoys 24 zápasů, ve čtyřech případech bodovali a čtyřikrát odešli ze hřiště poraženi. Hosté budou zažehnávat na Dens Parku zklamání ze tři dny staré prohry ve skotském FA Cupu proti Invernessu.
     
    Dámy a pánové, vítejte u sledování přímého online přenosu ze skotské Premiership, z utkání 29. kola nejvyšší soutěže. Na Dens Parku v Dundee se představí nejlepší skotský tým součastnosti, vítěz Poháru mistrů evropských zemí z roku 1967, Celtic Glasgow.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 87. McAllister – 32. Mackay-Steven, 64. Dijk

    Karty:   51. Ferry (FCD), 61. McPake (FCD)


    FC Dundee: Bain – Dyer, McPake, Konrad, P. McGinn – McAllister, Ferry (69. Davidson) – Stewart, S. McGinn, Harris (60. Tankulic) – Heffernan.
    Náhradníci: Letheren – Black, Clarkson, Colquhoun, Davidson, Tankulic, Wighton.

    Celtic Glasgow: Gordon – Izaguirre (81. Tierney), Denayer, Van Dijk, Ambrose – Armstrong, Forrest (75. Commons), Brown, Biton – Mackay-Steven, Griffiths (75. Guidetti).
    Náhradníci: Zaluska – Commons, Fisher, Guidetti, Scepovic, Stokes, Tierney.
    bahis siteleri