FC Dundee – Celtic 1:2 (kon.)
konec
FC Dundee
1:2 (0:1)
Celtic Glasgow
Středa 22.04.2015, 20:45 • Dens Park (Dundee) • Skotská Premier League
    Jim MCALLISTER - 1:2
     
    87
    FC Dundee právě vstřelilo branku. Noooo, a pozor! Domácí z ničeho nic snižují, když se JIM MCALLISTER trefuje přesně k tyči a Gordon byl na tento pokus tentokrát krátký!
     
    84
    A naopak hosté mohli následně do rychlého brejku, ale v přečíslení (zezačátku akce i čtyř na dva) nic nevytěžili, finální přihrávka rychlé akce navíc šla do ofsajdu. Tak to byla ukázka toho, jak s takovou příležitostí rozhodně nenaložit.
     
    83
    A nakonec se do obrovské šance dostal Tankulic, nedokazál snížit!
     
    81
    A poslední střídání Celticu v dnešním utkání. Ze hry odchází Emilio Izaguirre, nahrazuje jej na trávníku Keiran Tierney.
     
    75
    A střídají i hosté, a to dokonce dvojnásob. A vzhledem ke změnám, kdy Forresta nahradil Commons a Griffithse Guidetti, spíš ofenzivní síla Celticu ještě vzrostla.
     
    69
    Žlutou kartou pokutovaný domácí Ferry odchází z trávníku, nahrazuje jej nová krev v podobě Davidsona.
    Van DIJK - 0:2
     
    64
    Celtic právě vstřelil branku!
    A hosté znovu skórují po exekuci přímého kopu! Tentokrát přímo z něj se prosadil nizozemský obránce VIRGIL VAN DIJK, jeho přímý kop skončil nechytatelně v šibenici a Dens Parkem znovu zní popěvky hostujících fanoušků, konkrétně Just Can't Get Enough.
     
    61
    Žlutá karta pro McPakea, který podle názoru rozhodčího podrazil rozběhnutého Armstronga, ale těžko říci, jestli ten neplachtil vzduchem hned, jak viděl snahu zadáka Dundee sebrat mu míč. Pro hosty přímý kop z nějakých 20 metrů.
     
    60
    Střídání u domácích, ze hry je stažen Harris, kterého nahrazuje německý hráč Tankulic.
     
    55
    Obrovská šance Griffithse, ale tohle nedávat je opravdu na nařezání rákoskou! Hrotový hráč hostů měl znovu volné palebné pole, ale i díky perfektnímu reflexnímu zákroku Baina neskóroval. Další roh pro Celtic.
     
    51
    Simon Ferry vyfasoval první žlutou kartu v utkání.
     
    44
    Panenko skákavá! Forrest se ocitl ve vápně zcela sám před Bainem, mohl si zvolit, kam to poslat, i to gólmanovi oznámit, ale místo razantnějšího zakončení se pokusil o technické řešení věci, ze kterého vzešel prapodivný paskvil, se kterým Bain neměl nejmenší problém!
     
    44
    Mackay-Steven zamakal ve vápně a doběhl míč, který již se zdál jasně nedostihnutelný, jeho vracečka pod sebe do prostoru bodu pro pokutový kop ale žádného spoluhráče nenašla, ani ti totiž nevěřili, že by Mackay-Steven takovou loptu doběhl! Velká škoda pro hosty.
     
    43
    Po Brownově dlouhém pasu musel Bain vystartovat pro míč, který plachtil za zadáky Dundee na hrotového Griffithse. Bain byl u balonu včas a vzrušení v sále provázené zahučením bylo zbytečné.
    MACKAY-STEVEN - 0:1
     
    32
    Celtic právě vstřelil branku!
    A právě po jeho exekuci hosté otevírají skóre utkání! Dlouhý centr vrátil pod sebe Griffiths a GARY MACKAY-STEVEN, keterý byl tím faulovaným hráčem, posílá míč nechytatelně do pravé šibenice domácí branky! A sektor hostů za brankou Baina bouří, Celtic, nutno říci po zásluze, vede 1:0!
     
    26
    Hosté se teď bouří proti verdiktu rozhodčího, domácí zazmatkovali ve vlastním vápně, brankář Bain dokonce podskočil míč a hosté mohli otevřít skóre, ale Forrest se po mírném kontaktu sesul k trávníku a dle letmého pohledu těžko soudit, zda-li si okamžit zasloužit penaltu či ne! Tyhle zmatky by se však Dundee nemusely příště vyplatit.
    Slibná šance po rohovém kopu.
     
    12
    Po krátké a nutno dodat trošku nezáživné mezihře přišel rohový kop hostů a velmi slibná palebná pozice pro Mackay-Stevena, ten však míjí a jen se drží za hlavu.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 87. McAllister – 32. Mackay-Steven, 64. Dijk

    Karty:   51. Ferry (FCD), 61. McPake (FCD)


    FC Dundee: Bain – Dyer, McPake, Konrad, P. McGinn – McAllister, Ferry (69. Davidson) – Stewart, S. McGinn, Harris (60. Tankulic) – Heffernan.
    Náhradníci: Letheren – Black, Clarkson, Colquhoun, Davidson, Tankulic, Wighton.

    Celtic Glasgow: Gordon – Izaguirre (81. Tierney), Denayer, Van Dijk, Ambrose – Armstrong, Forrest (75. Commons), Brown, Biton – Mackay-Steven, Griffiths (75. Guidetti).
    Náhradníci: Zaluska – Commons, Fisher, Guidetti, Scepovic, Stokes, Tierney.
    ocianews.com