TK k fotbalovému GENERALI CEE Cupu (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference k fotbalovému GENERALI CEE Cupu

Úterý 21.07.2015, 10:30Tiskové konference
     
    Tisková konference tímto končí, děkuji za pozornost a někdy příště opět na počtenou. (11:08:45)
     
    "Na turnaj přijedou skauti z týmů Premier League, ale i jiní z celého světa," říká ředitel turnaje na závěr.
     
    Ředitel turnaje upozorňuje, že vstupenku na finále zadarmo lze získat, pokud jste držitelem magazínu turnaje, který se bude po dobu jeho konání distribuovat.
     
    Dotaz na trenéra Hoftycha: Dá se porovnat kvalita?
    "Hlavně je to zkušenost pro naše hráče, každá konfrontace se zahraničním týmem takové kvality je obrovská zkušenost."
     
    Jak je náročné ekonomicky dostat do ČR tým z Brazílie?
    "Musíme poděkovat hlavnímu partnerovi GENERALI, bez něj by turnaj nemohl existovat. Praha je nyní vylidněná, ale my doufáme, že si k nám cestu najdou a rád bych je touto cestou pozval. Kvalita fotbalu bude opravdu vysoká. Loni jsme měli trochu komplikace kvůli dešti a finále se muselo hrát o den později. Celkově jsme počítali zhruba 5000 diváků. Vstup na utkání je zdarma, akorát finále bude za 100 korun."
     
    Jaký je vysněný klub, který byste zde přivítal?
    "Já jsem fanoušek Interu Milan a v problém v Itálii je, že příprava začíná později. Na rozdíl od Česka, kde liga startuje hned o víkendu po CEE Cupu."
     
    Otázky na ředitele turnaje: Jak bylo těžké přitáhnou známé celky?
    "U jednoho týmu to nebylo těžké, jelikož měli v plánu další dva turnaje v Německu a Holandsku a termínově se jim to velmi hodilo. Ředitel osmnáctky Swansea City se zde byl podívat a byl nadšený. Za tři, čtyři roky zde můžeme mít opravdu velké mezinárodní kluby."
     
    Pavel Hoftych objasňuje svou situaci, co se týká trenérské práce v reprezentaci a přiznává, že dostal nabídku stát se patronem turnaje a rád se toho zhostí. "Viděl jsem spoustu utkání v minulých ročnících, letošního ročníku se zúčastní kluci, kteří se v sobotu vrátili z reprezentačního turnaje, například střelec Badocha, který dal gól Mexiku. Diváci se mají na co těšit a když jsem si projížděl stránky, které jsou perfektně udělané, viděl jsem příběhy s dobrými i špatnými konci. Potěžkal jsem si i pohár a je mi líto, že už nemůžu hrát. (směje se)"
     
    Alexander Bellu připomíná problémy s Viktorií Žižkov a tak hledají obnovu života žižkovského stadionu. "Chceme přilákat nejen diváky, ale i hráče, kteří na tomto stadionu budou chtít hrát. Minulý týden jsme podepsali nový kontrakt s Vyšehradem, který od následujícího týdne bude hrát první utkání a my nyní ještě musíme vyřešit dluh Viktorie Žižkov. Z naší strany se snažíme v rámci možností turnaj maximálně podporovat a budeme se těšit na další ročníky."
     
    Jiří Cívka připomíná, že jeho spolupráce trvá tři roky. "Všichni víme, že velká část té mladší populace vysedává doma u počítačů a ten pohyb je něco, co naší organizací plně podporujeme. Chceme popřát organizátorům i hráčům, aby si turnaj užili a vyhrál ten nejlepší."
     
    Následně bude mluvit ředitelka organizace UNICEF Pavla Gomba: "Když jsme se před pěti lety poprvé setkali, akce na mne působila nadšeneckým dojmem a za těch pět let akce vyrostla do prestižních norem. Velice si vážíme, že díky CEE Cupu budou mít děti na Ukrajině možnosti vzdělávat se, za to velmi děkuji."
     
    Slovo dostává ředitel turnaje Roberto De Blasio. Rovnou se omlouvá za svou češtinu a je rád, že vidí známé tváře. "Jsem nadšený, že slavíme pátý ročník, je vidět, jak se turnaj zkvalitňuje. Koncept jsme trošku zvětšili, co se týká účasti zahraničních týmů. Velké díky patří hlavnímu partnerovi GENERALI a jsme rádi, že se vracíme na stadion Viktorie Žižkov, kde jsme naposledy hráli v roce 2013. Naši akci podporuje od prvního ročníku UNICEF, budeme podporovat děti na Ukrajině.
     
    Tisková konference začíná s menším zpožděním, úvodní slovo dostává krátce ředitelka Parkhotelu, který je partnerem turnaje.
     
    Účastníci tiskové konference:

    předseda organizačního výboru Roberto De Blasio
    ambasador turnaje Pavel Hoftych
    místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu
    tiskový mluvčí GENERALI Pojišťovna a.s. Jiří Cívka
    ředitelka organizace UNICEF Pavla Gomba
     
    Start dalšího ročníku GENERALI CEE CUPU je na spadnutí a proto jejímu začátku předchází dnešní tisková konference, která přinese konkrétnější informace.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    Nikol Kuncová

    thejrc.org