TK k fotbalovému GENERALI CEE Cupu (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference FK Jablonec

Úterý 21.07.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference se blíží ke svému konci, tím pádem končí i náš přenosu, ode mne je to tedy již pro dnešek vše, děkuji za pozornost a na shledanou. (13:26:42)
     
    Příbram bude chtít navázat na minulou sezónu, kdy do poslední chvíle bojovala o pohárové příčky, sledovali jsme je v přípravě, máme představu, jak hrají, bude to náročné utkání, ale věřím, že jsme dosti silní na to, abychom tuto roli favorita zvládli," odpověděl hlavní trenér na otázku, jak náročné bude první utkání sezóny.
     
    "Chtěli bychom v letošním ročníku zvednout nějakou trofej nad hlavu, z mého pohledu nejjednodušší bude Český pohár", spekuloval Tomáš Hübschman.
     
    Rozpočet ještě stále Jablonec nemá úplně vyčíslený, ale měl by se přibližovat loňským hodnotám tedy něco mezi 130 mil. – 150 mil. Kč.
     
    Jablonečtí se prozatím musejí obejít pouze bez: Víta Beneše a Ruslana Mingazova, kteří jsou nemocní. Stále však mohou nastoupit i do prvního zápasu sezóny.
     
    Na otázku zdali se trenér Šilhavý pojede podívat na Kodaň, odpovídá jednoznačně ano. Ať už na ligový nebo předkolo Evropské soutěže.
     
    Na otázku zdali trenér Šilhavý má jasno o sestavě: Skoro ano, ale pár nejistot tam stále je, jedná se o jeden až dva posty.
     
    Výsledky z přípravných zápasů nepřeceňujeme, hodně věcí jsme zkoušeli, ale samozřejmě výhry potěší, útočné posily jsou kvalitní, věříme že oba pomohou naší produktivitě. Michal Trávník je ofenzivní středopolař, který vytvořil tlak na naše ostatní hráče. I Vukadinović podával skvělé výkony. Může nastoupit zprava i zleva, což nám hodně pomáhá. A v neposlední řadě, brankář Bárta v minulém utkání s Varnsdorfem předvedl dva neskutečné zákroky.
     
    Jaroslav Šilhavý: Myslím, že pokaždé během přestupového období není nikdy kádr uzavřen, takže prozatím ještě nemáme hotovo, více bych zmiňovat nechtěl.
     
    Tomáš Hübschman: Budeme věřit, že gólů dáme ještě víc než loni, jelikož posily jsou hlavně útočného typu. Musíme si dát pozor na defenzivu, abychom byli tak kvalitní jako loni. Co se týče pohárů, počítáme spíše s Kodaní, jejíž sílu si uvědomujeme, během zimní přestávky jsme se s ní utkali a byli to pokaždé velmi těžké duely.
     
    Jaroslav Šilhavý: Kádr jsme velice dobře posílili, vzniká zde konkurenční prostředí, což je jen a jen dobře. Zkvalitnil se i tréninkový proces, nicméně až samotné soutěže, do kterých nastoupíme, ukáží, jak moc dobře jsme si v předsezónně vedli. Odehráli jsme osm přípravných zápasů ani jeden z nich jsme neprohráli a věřím, že jsme připraveni na úvod soutěže, který je velmi důležitý ať už z hlediska ligy či pohárů. O postup v Evropské lize se popereme, nicméně oba možní soupeři jsou velmi kvalitní.
     
    Petr Doležal: Náš cíl je umístění, které bude zaručovat bitvy v Evropských pohárech, co bude navíc, bude samozřejmě příjemné. Respektujeme sílu našich soupeřů a budeme bojovat jako lvi.
     
    Zeleno-bílí taktéž vybrali nového maskota, kterým bude sýc rousný (sova vyskytující se v Jizerských horách) a jeho jméno bude Jizerka.
     
    Druhé srpna proběhne již zmiňovaná oslava 70 let klubu. Celek o letní přestávce také změnil název a logo.
     
    Prozatím se stále vše připravuje, všichni aktéři již jsou ale na svých pozicích.
     
    Dnes budou přítomni Tomáš Hübschman (kapitán mužstva), Jaroslav Šilhavý (trenér A-týmu) a Petr Doležal (generální ředitel FK Jablonce).
     
    Jablonec navíc bude hned na začátku podzimní části následující sezóny (konkrétně 2. srpna) oslavovat sedmdesáté výročí od založení klubu. Utkání s pražskou Bohemkou 1905 proto bude plné doprovodného programu a akcí pro diváky.
     
    V předsezónním období zeleno-bílí poměrně rapidně obměnili kádr a provedli další organizační změny, tou největší bude bezpochyby změna jména, z loňského FK Baumit Jablonec byl totiž vyřazen sponzor.

    RR

    bahis siteleri