TK k fotbalovému GENERALI CEE Cupu (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference FK Teplice

Úterý 21.07.2015, 14:00Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (14:28:47)
     
    Je stále možné, aby se na Stínadlech odehrál hokejový zápas?

    Petr Hynek: "Naše stanovisko je stejné, byli bychom rádi, aby se tu utkání odehrálo. Měli jsme jednání s litvínovským klubem a v období mezi prosincem a únorem, kdy je na stadionu fotbalová výluka, by to bylo možné."
     
    David Varuška pokračuje na téma trávníku: "Myslím, že trávník máme kvalitní, i oproti minulosti mi přijde lepší."

    Petr Hynek: "Plánujeme po této sezóně trávník vyměnit. I proto začínáme sezónu doma, abychom poslední kolo odehráli venku, navíc liga končí kvůli mistrovství Evropy dříve, a měli více času na výměnu trávníku."
     
    Technický dotaz na světelnou tabuli na stadionu:

    Ředitel Hynek: "Tabule na stadionu dosluhuje. Poohlížíme se po nové, nyní už jsou ceny lepší než třeba před deseti lety, takže pro příští sezónu už plánujeme novou obrazovku. Ta aktuální stála zhruba 13 milionů, nyní jsou náklady nižší."
     
    Otázka na výstavbu potencionálního tréninkového centra.

    Hynek: "Máme pozemky ve Velvarech, nyní jsme interně debatu na toto téma otevřeli. Měli jsme vytipovaných šest až sedm lokalit, toto téma stále žije. Opět je to o dotaci, nejsme schopni sami vybudovat středisko mládeže za 50-70 milionů. Město Teplice řeklo, že s námi do žádných dotací nepůjde."
     
    Dotaz na podporu fotbalu města Teplice.

    Hynek: "Město nám navýšilo částku na mládež. Přestože se nejedná o nějakou závratnou částku, jsme o toto schválení dotace na mládež rádi. Na mládež jsme dostávali 400 tisíc, teď se bude jednat o milion. Jsme rádi za podporu, ale v ostatních prvoligových městech je podpora vyšší. "
     
    Ještě otázka na ožehavé téma Davida Jablonského, v jehož souvislosti se mluvilo o přesunu do Sparty.

    Vavruška: "David řekl, že nechce hrát za Teplice. Až přijde, že tu chce být, pak bude v sestavě. To je jednoduché a stále stejné."
     
    Otázka na trenéra na šíři kádru:

    David Vavruška, trenér: "Pokud uděláme nějakou změnu v kádru, tak to bude v modelu jeden hráč do týmu, jeden pryč. Už nebudeme mančaft nafukovat. Máme i kvalitní stopery, o kterých se mluví v posledních době často. Chtěli jsme spíše vytvořit větší konkurenci zvýšeným počtem hráčů."
     
    Dotaz na výši rozpočet klubu:

    Pavel Šedlbauer: "V posledních letech je to stejné, zhruba kolem 70-80 milionů na sezónu."
     
    Dotaz na soupeře v 1. kole sezóny.

    David Vavruška, trenér: "V 1. kole hrajeme s Olomoucí, ale nemluvím o snažším losu. Olomouc považuji za stabilního člena první ligy, jejich sestup do druhé ligy jsem považoval za exces."
     
    Čas úvodního výkopu 1. kola SYNOT ligy proti Olomouci byl posunut na 20:15.

    Šedlbauer: "Jsme i rádi, nebude takové horko a bude se hrát za umělého osvětlení, což je atraktivní."

    Vavruška: "Taková změna pro nás nic neznamená. Naopak je to pro nás spíše lepší čas."
     
    Prostor dostal trenér David Vavruška: "Kádr máme poskládaný a vyrovnaný, každý člen týmu je schopen zasáhnout do ligy. Hora je lehce zraněn, teď netrénoval Bratanovič, ale to jsou detaily."
     
    Hynek pokračuje: "Sestavu máme, není příliš pravděpodobné, že bychom naší soupisku rozšířili, například o další stopery. Ačkoli jsme sledovali mistrovství Evropy hráčů bez angažmá, zatím žádnou nabídku neřešíme, ani například Jiřího Jarošíka jakožto místního odchovance."
     
    Otázka na stopera Davida Jablonského, který aktuálně vypadl ze sestavy.

    Ing. Petr Hynek, ředitel klubu: David Jablonský má u nás platnou smlouvu, takže by měl pokračovat u nás. Žádnou nabídku u něj neevidujeme.
     
    Nyní přišel prostor pro dotazy novinářů.
     
    Dále Šedlbauer doplnil, že se klub chce pohybovat v tabulce nahoře, ale nevyhlašuje pohárové ambice.
     
    Předseda představenstva Ing. Petr Šedlbauer přivítal přítomné novináře a řekl několik slov ještě k nedávnému přípravnému utkání s Dynamem Drážďany, kde jen litoval poměrně nízké návštěvnosti, kdy většinou diváků byli příznivci z Německa.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Dnes budeme sledovat Tiskovou konferenci FK TEPLICE a.s. ke startu SYNOT ligy 2015/2016, která se koná v úterý 21. července ve 14:00 hod. v Presscentru stadionu Na Stínadlech za účasti předsedy představenstva FK TEPLICE a. s. Ing. Pavla Šedlbauera, ředitele FK TEPLICE a. s. Ing. Petra Hynka a hlavního trenéra A mužstva Davida Vavrušky.

    Martin Pešout

    thejrc.org