Třinec – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Sokolov – Frýdek-Místek 3:0 (kon.) | Karviná – Vyšehrad 4:0 (kon.)
Táborsko – Olomouc B 1:0 (kon.) | Opava – Vlašim 3:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:1 (0:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 15.08.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě už je to pro dnešek všechno a z Třince se s vámi loučím. Děkuji za pozornost, doufám, že se vám online přenos líbil a zůstanete nám věrni. Dobrou chuť k obědu, příjemnou sobotu a někdy příště na počtenou! (12:27:07)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec se v dalším kole představí v pátek 21. srpna od 19:00 na půdě Znojma. České Budějovice budou hostit také v pátek, ale už od 18:00 Táborsko. Sokolov dnes v souběžně hraném utkání přehrál Frýdek-Místek a posunul se na čelo tabulky. České Budějovice poskočily na třetí pozici, Třinec je zatím čtvrtý.
     
    Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první. Třinečtí měli viditelnou převahu, ale gólové příležitosti nepřicházely. Naopak, České Budějovice hrozily z brejků. Kaloda ještě před zakončením zastavil Hloch. Slezané měli dvě největší šance po chybách Křížka. Ten podběhl centry Mozola a Knötiga, ale ani v jednom případě za to inkasovaným gólem potrestán nebyl.

    Závěr utkání byl potom mimořádně vyhrocený. Rozhodčí Váňa udělil bezpočet žlutých karet a ve druhé nastavené minutě neuznal třinecký gól. Bedecsova rána z hranice šestnáctky skončila v síti, ale Váňa zapískal ruku třineckého fotbalisty při zpracování a gól neuznal. Hráči Dynama v závěrečných sekundách zdržovali, jak jen mohli, ale nakonec těsné vítězství ubránili. Vyhráli poprvé v sezoně a Třinec v tabulce předskočí.
     
    Utkání je u konce a České Budějovice slaví vybojované vítězství. Shluk třineckých fotbalistů u rozhodčího Váni už nic nevyřeší. Diváci děkují třineckým fotbalistům, je to ale bez bodu. Dynamo si připisuje první výhru v sezoně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vyhrocený závěr už domácím bod nepřinese. Jan Šimák (CEB) po ofsajdu Dynama zakopl balon a vidí další žlutou kartu.
     
    90+2
    Další žlutou kartu obdržel Zdeněk Křížek (CEB), který by bez tohoto potrestání zřejmě od vlastní branky vůbec nerozehrál. Prakticky celá tribuna píská na hlavního rozhodčího.
     
    90+2
    Žlutou kartu vidí Pavel Hloch (TRI). Je to zřejmě za protesty proti neuznané brance a strkanici
     
    90+2
    Bedecs se natlačil k odraženému balonu a přesnou střelou jej napálil do brány! Ale gól neplatí, protože si třinecký hráč při zpracování pomohl rukou!
     
    90+1
    Linhart se pokoušel zdržovat a byl povalen Palečkem. Nákop do vápna od Vomáčky se odráží k Velnerovi, který vrací balon hlavou do šestnáctky.
     
    90
    Linhart fauloval na útočné polovině, ale aspoň má čas na návrat do obrany. Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Ceplák si vzal na starost také další přímý kop Třince, ale znovu to byl příliš nízký centr. Následná Knötigova hlavička nemohla Křížka ohrozit.
     
    88
    Velner vybojoval rohový kop, který rozehrál Ceplák. Přestože měl na přípravu díky strkanicím spoustu času, rozehrál velmi špatně a přízemní centr odvrátil Pešek.
     
    87
    Před Mozolem odvrátil balon Hála, pouze do zámezí potom zahrál domácí Hloch. Konec zápasu se blíží, tlak domácích nepřichází.
     
    86
    Šimák s Fundou chtěli rozehrát rohový kop nakrátko, jenomže se pořádně nedomluvili a byl jim odpískán ofsajd. Třinečtí pospíchají vpřed.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 9. Řezáč

    Karty:   42. Málek (TRI), 58. Teplý (TRI), 82. Velner (TRI), 90+2. Hloch (TRI) – 35. Dvořák (CEB), 50. Kalod (CEB), 54. Lima (CEB), 79. Řezáč (CEB), 90+2. Křížek (CEB), 90+2. Šimák (CEB)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Bedecs – Malcharek (63. Joukl), Málek (59. Ceplák), Mozol, Teplý (76. Černý) – Dedič. Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Brych – Joukl, Janoščín, Čelůstka, Ceplák, Motyčka, Černý.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Dvořák, Hric, Novák, Funda – Řezáč (84. Pešek), Hála, Lima, Jurdík (53. Buchvaldek) – Šimák (C) – Kalod (70. Linhart). Trenér: František Cipro.
    Náhradníci: Hajdušek – Buchvaldek, Wermke, Pasecký, Pešek, Vaněk, Linhart.

    Rozhodčí: Jan Váňa – Zdeněk Koval, Miloš Vitner

    Diváci: 1012 (51 % celkové kapacity)
    thejrc.org