Havlíčkův Brod – Jihlava 1:2 (kon.) | Ústí n/L – HC Litvínov 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:3 (kon.)
Písek – K. Vary 0:14 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 5:3 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 2:1 (kon.)
Letňany – Slavia 1:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 06.09.2015, 10:00 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Je dobojováno. Derby Vysočiny v Kotlině nakonec vyhrála Dukla 2:1, když Havlíčkův Brod dokázal snížit až dvanáct sekund před koncem zásluhou Michala Teplého. Dukla dnes byla přeci jen o něco lepší a tři body si zaslouží. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek víkendu. (12:08:54)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Nakonec z toho byla ještě velká šance, když domácí dokázali posunout puk před soupeřovu bránu, ale ránu z velké skrumáže dokázal brankář Juřička pokrýt!
     
    59:48
    Havlíčkův Brod si ještě bere oddechový čas a zkouší hru bez brankáře!
     
    59:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec přeci jen dočkali alespoň čestné branky, ale o dělbě bodů už je zřejmě rozhodnuto, mohou jen litovat, že nesnížili dřív! Matěj Krejčí posunul puk na MICHALA TEPLÉHO, který se bleskově zorientoval před brankovištěm a bekhendem dokázal dopravit puk podél pravé tyčky padajícího gólmana Juřičky do sítě! Asistence: Matěj krejčí.
     
    59:03
    Už se hraje poslední minuta zápasu, Havlíčkův Brod operuje s pukem ve středním pásmu.
     
    58:38
    Adam Najman se pokusil překvapit brankáře Arbelovského z velkého úhlu, ale to se mu nepovedlo. Brankář Arbelovský si prostor u tyčky pohlídal.
     
    58:12
    Hosté získali puk a kombinují s ním v útočném pásmu.
     
    57:49
    Havlíčkův Brod prošel po pravém křídle do středního pásma, ale zde mu cestu zatarasil jeho krajský rival. Bojuje se u hrazení v blízkosti trestných lavic.
     
    57:25
    Jakub Filip (JIIH) se ocitl na pravém křídle s pukem, potáhl si ho až před brankoviště a hledal skulinku mezi betony gólmana Arbelovského. Sice ji našel, ale puk proletěl vedle brány. Navíc brodského muže s maskou ve velké rychlosti porazil. To se nelíbilo Pavlu Zvěřinovi (HBR), který bránil svého gólmana a pusitl se do bitky. Oba hráči dostali trest na 2 minuty za hrubost.
     
    57:14
    Dukla získala puk a po mantinelu ho poslala do útočného pásma.
     
    56:33
    Havlíčkův Brod už kombinuje v útočném pásmu, pokud chce pomýšlet ještě na body, musí co nejdříve snížit.
     
    56:18
    Domácí hráči nedokázali vyhodit puk pryč ze svého pásma, čehož využil Jan Úlovec. Po zisku puku se rychle otočil a z kruhu našel náruč brankáře Arbelvoského.
     
    56:08
    Hosté mají utkání stále pevně pod kontrolou. Soupeře se jim daří držet v jeho pásmu a čas pomalu ubíhá.
     
    55:49
    A další zákrok gólmana Arbelovského, který si tentokrát poradil u první tyčky s ranou z úhlu. Vhazování proběhne v kruhu po jeho levé ruce.
     
    55:29
    Adam Najman si srovnal mezi kruhy puk na svou hůl a vypálil zápěstím. Brankář Arbelovský uprostřed brankoviště kotouč na hrudi pokryl.
     
    55:04
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže dlouho se s pukem v blízkosti gólmana Juřičky neohřáli. Dopředu už uhánějí červenožlutí.
     
    54:36
    Domácí soubor teď aktivním pohybem zatopil svému soupeři, který po zisku kotouče raději neriskoval ošemetnou rozehrávku a vyhodil na icing.
     
    54:11
    Broďáci opět vrhli své síly do ofenzivy, jenže už je to obehraná písnička. Důrazná jihlavská defenziva je do předbrankového prostoru nepustila.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 60. Teplý (Krejčí) – 7. Najman (Vala), 31. Musil (Úlovec, Najman)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Adam, Krejčí, Zvěřina, Hybeš, Horák, Smolko – Kohout, Tecl "A", Teplý, Pejchal "C", Plíhal, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Kyncl, Krajíček
    HC Dukla Jihlava: Juřička (Lepeška) – Trávník "C", Rusňák, D. Piskač, Marek, Mareček, Juda – Filip, Musil, Daňhel, Úlovec "A", T. Vala "A", Najman, Brož, Zadražil, Kardoš

    Rozhodčí: Josef Barek – Petr Křivohlavý, Jan Kleprlík
    ocianews.com