Fenerbahce – Molde 1:3 (kon.) | Ajax – Celtic 2:2 (kon.) | Bordeaux – Liverpool 1:1 (kon.)
Sion – Kazaň 2:1 (kon.) | Qäbälä – PAOK 0:0 (kon.) | Dortmund – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Midtjylland – Legia 1:0 (kon.) | Neapol – Club Brugge 5:0 (kon.) | Rapid – Villarreal 2:1 (kon.)
Plzeň – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Liberec – Braga 0:1 (kon.) | Groningen – Marseille 0:3 (kon.)
Dněpropetrovsk – Lazio 1:1 (kon.) | Saint-Étienne – Rosenborg 2:2 (kon.) | Sporting – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
Skënderbeu – Besiktas 0:1 (kon.) | Fiorentina – Basilej 1:2 (kon.) | Lech Poznaň – Belenenses 0:0 (kon.)
Anderlecht – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Karabach 3:1 (kon.) | APOEL – Schalke 0:3 (kon.)
Asteras – Sparta 1:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Alkmaar 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Augsburg 3:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
3:1 (0:1)
FC Augsburg
Čtvrtek 17.09.2015, 21:05 • San Mamés Barria, Bilbao • Evropská liga • Skupina L
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Athletic Bilbao dokázal v zápase s FC Augsburg otočit vývoj utkání, a zvítězil 3:1 !

    Úvod prvního poločasu vyšel dle prognóz domácímu celku. Hned v sedmé minutě měl obrovskou šnaci Aduriz, avšak mířil těsně nad. Následně se však hra vyrovnala, a Augsburg se dostal dokonce do vedení! Po chybě domácí obrany střílel Verhaegh, jehož ránu vyrazil Herrerín před sebe, a Halil Altintop dorazil napodruhé míč do sítě! Augsburg byl i nadále aktivní, a ve 34. minutě měl velkou šanci Ton-won, výborný zákrok však předvedl Herrerín. V závěru poločasu mohlo být vyrovnáno, avšak Raúl Garcia pálil nad branku.

    Do druhého poločasu vstoupili lépe jednoznačně domácí, kteří se hned po deseti minutách dočkali vyrovnání! Na rohový kop Extebarrii si naskočil Aritz Aduriz, a srovnal na 1:1! V 61. minutě však mohl jít Augsburg znovu do vedení, jenže střelu Essweina vyrazil Herrerín. V 66. minutě se zaplněný San Mamés Barria radoval z vedení! Velmi dobrou práci odvedl ve vápně Susaeta, a míč poslal pod břevno Aritz Aduriz. Hostující Esswein byl při chuti, avšak ani v 76. minutě Herrerína nepřekonal. Rozhodující branka přišla v 90. minutě, kdy se trefil Markel Susaeta, který rozhodl o výhře Bilbaa 3:1!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (23:02:24)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Augsburg se ještě v samotném závěru dostal do zakončení. Středem hřiště postupoval Korejec Ku, který však svou střelou z velké dálky branku netrefil!
     
    90+2
    Beňat našel dlouhým pasem na levé straně Lekueho, který si míč zasekl, a svým následným cetrem vybízel Adurize k nůžkám, ty však nevyšly!
     
    90+1
    Hlavní ruský rozhodčí Vladislav Bezborodov nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby! O vítězi je již však s největší pravděpodobností rozhodnuto!
    90. Markel SUSAETA - 3:1
     
    90
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Máme rozhodnuto! Athletic se v poslední minutě řádné hrací doby prosazuje potřetí, a rozhoduje o svém dnešním vítězství! Do středu hřiště dostal míč Aduriz, kterému ho však ukradl MARKEL SUSAETA, ten prošel až do vápna, kličkou oklamal obránce, a poslal míč pod břevno! Krásná branka!
     
    89
    Na trávníku zůstal ležet opět Aritz Aduriz, který schytal další ránu během tří minut. Tentokrát od estonského stoper Klavana. Domácí střelec dvou branek se však zvedl, a pokračuje!
     
    87
    Oba hráči jsou již po ošetření a vypadá to, že utkání dohrají. Mezitím se již pokračuje, a Augsburg se pokouší něco kloudného vymyslet na útočné polovině.
     
    86
    Následně se před vápnem Augsburgu nepříjemně střetl domácí Aritz Aduriz a hostující Callsen-Bracker. Hůře je na tom určitě domácí útočník, který je momentálně v péči lékařů.
     
    85
    Augsburg se pokoušel o rychlý protiútok po pravé straně, avška Vergaegh míč ztratil. Na opačné straně to udělal výborně Markel Susaeta, kterého poslal k zemi Feulner, a Athletic ušetří další vteřinky!
     
    84
    Dnešní utkání míří do svého finiše, a hostující kouč Markus Weinzierl již vypotřeboval všechny tři možnosti střídání. Ve hře svého týmu toho tak v závěrečných minutách příliš změnit nemůže!
     
    82
    Domácí středopolař Beňat Etxebarria je dnes opravdu všude! Tentokrát zkušený Španěl naběhl na levou stranu, a dostal se i k centru. Ten však lapil švýcarský brankář!
     
    81
    Po pravé straně se pokoušel zahrozit Oscar de Marcos, který však měl proti sobě Tobiase Wernera. Německý hráč má na kontě žlutou kartu, i tak však tvrdý souboj zvládl, a u míče je Augsburg.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Carlos Gurpegi.
     
    79
    Augsburg hraje v posledních minutách velmi vyrovnanou partii, a před chvílí se dostal i k rohovému kopu. Exekuce se ujal Trochowski, jehož centr však skončil u Herrerína.

    Jan Havlovic

    Branky: 55. Aduriz (Etxebarria), 66. Aduriz (Susaeta), 90. Susaeta – 15. Altintop

    Karty:   57. Raúl García (ATB), 73. Etxebarria (ATB) – 71. Werner (AUG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:8.
    Athletic Bilbao: Herrerín – de Marcos, Etxeita, Laporte, Lekue – G. Elustondo (46. M. Rico), Etxebarria – Susaeta (C), Raúl García (80. Gurpegi), I. Gómez (64. Sabin) – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Eraso, Sola, M. Rico, Gurpegi, Balenziaga, Sabin.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Callsen-Bracker, Klavan, Feulner – Kohr (72. Trochowski), Baier – Esswein, Altintop (59. Ku), Či Tong-won – Matavž (65. Werner).
    Náhradníci: Manninger – Stafylidis, Werner, Trochowski, Janker, Ku, Framberger.

    Rozhodčí: Bezborodov – Golubjev, Gavrilin (vš. RUS)
    thejrc.org