Třinec – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 24.09.2015, 17:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek večera a šťastný konec pracovního týdne. U dalších přenosů z hokejového prostředí se na vás těším, na počtenou! (19:55:41)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Utkání je u konce a WERK ARENU už opouštějí také tábory skalních fanoušků Třince a Vítkovic, které se na samotném konci ještě stihly poškádlit proti sobě vedenými pokřiky. Ale to k derby patří. Dnes to bylo zase zajímavé utkání, ale spokojeněji se domů půjde fanouškům Třince. Jejich tým se v tabulce posunul na třetí místo, Vítkovice klesly na desáté. Pořadím ovšem zamíchá zítřejších šest duelů. V dalším kole se Třinec představí v neděli 27. září od 16:00 v Liberci, Vítkovice v úterý 29. září přivítají v 17:00 na domácím ledě Plzeň.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 24 (11, 9, 4) – 33 (8, 11, 14),
    střely mimo: 6 (1, 3, 2) – 9 (1, 3, 5),
    hity: 16 (6, 5, 5) – 13 (3, 7, 3),
    vyhraná vhazování: 38/62 (13, 10, 15) – 24/62 (5, 13, 6),
    úspěšnost na vhazování: 61 %39 %,
    trestné minuty: 12 (6, 2, 4) – 10 (4, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Zbyněk Irgl – TRI (2+0)
    Michael Vandas – VIT (1+0)

    O nejlepším hráči na straně Třince nemůže být pochyb. Irgl vstřelil dvě branky Ocelářů ze tří a výraznou měrou se podílel na porážce svého mateřského klubu z Vítkovic. Na straně druhé zářil Vandas, když se jednou gólově prosadil a octl se také v několika dalších dobrých příležitostech.
     
    Máme za sebou předehrávku pátého kola extraligy v podobě derby utkání mezi Třincem a Vítkovicemi. Oceláři vstupovali do třetí třetiny s hubeným náskokem, který se jim však hned na začátku podařilo zdvojnásobit. Třetí využitá přesilovka znamenala vedení 3:1. Klepiš nastřelil puk od modré čáry na branku a Plíhal jej přizvedl pod břevno mimo dosah Kantora. Pak se dlouhé minuty nic důležitého nedělo a Třinečtí v poklidu udržovali dvoubrankové vedení.

    Osm minut před závěrečnou sirénou mohli definitivně rozhodnout, když ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Hrňa přihrál přes Slobodovu hůl na Orsavovu, jenomže ten střílel těsně mimo. O minutu později selhal před Kantorem také Polanský, když si po krásné kombinaci nezpracoval přihrávku od Irgla a vzápětí fauloval. Jenže Oceláři toto oslabení, stejně jako při vyloučení Adámka, přečkali a pak už náskok ubránili. Vítkovicím nepomohla ani hra bez gólmana v poslední minutě. Třinec po dvou porážkách zvítězil, Ostravané ztratili potřetí v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Hrabal zaváhal na útočné modré čáře a pustil do úniku po levé straně Szturce. Ten ale střílel z ostrého úhlu a Hamerlík puk nadvakrát schoval do lapačky. Kantor odjel před vhazováním na střídačku, Vítkovice v šesti.
     
    59:05
    Vítkovicím se podařilo nahodit do útočné třetiny, ale bylo jim odpískáno zakázané uvolnění. Dravecký na začátku poslední minuty vrací kotouč ke Kantorovi.
     
    58:53
    Vítkovice si vybírají oddechový čas. V případě posunu do útočné třetiny třeba zkusí odvolat Kantora. Mezitím už domácí fanoušci oslavují.
     
    58:53
    Plíhal s Rákosem udrželi kotouč přitisknutý na mantinelu, a přestože rozhodčí vykázali hru z jejich útočného pásma do středního, ukrojili dalších pár sekund.
     
    58:34
    Zakázané uvolnění z hokejky Kloka zřejmě znamená úplný konec vítkovických nadějí na body z dnešního duelu. Vhazuje se po levé ruce Kantora, třinečtí příznivci rozjíždějí mexickou vlnu.
     
    57:49
    Kolouch se protlačil k nadějné pozici mezi kruhy, jenomže pak jeho pokus vyrazil Hamerlík. Orsava dostává puk opět do středního pásma.
     
    57:34
    Balán byl řádně osekáván Orsavou, ale faul se nepískal. Ostravané zůstávají na puku v útočném pásmu, kde hraje Káňa.
     
    56:47
    Vítkovice spěchají dopředu, aby se zápasem mohly ještě něco udělat. Ale nedaří se jim, Klepiš posouvá puk po mantinelu.
     
    56:21
    Noskovo nahození mířilo přímo na branku Kantora, který mohl rozehrát na Čerešňáka, ale zalekl se napadajícího Polanského a pro jistotu kotouč ukryl pod lapačkou.
     
    55:45
    Třinec je v plném počtu, Vítkovice zahrály po střele Burgra vysokou holí a hra jde do středního pásma. Bylo ohlášeno vyprodáno, přesto vidíme na tribunách docela dost volných sedaček.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 17. Irgl (Hrňa), 29. Irgl (Dravecký), 42. Plíhal (Klepiš, Klesla) – 30. Vandas (Sloboda)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, Linhart, Adámek, L. Doudera, Foltýn – Orsava, Kreps, Hrňa – Dravecký, Polanský (A), Irgl – Rákos, Plíhal, Klepiš – Jašek, Matuš, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Vítkovice Ridera: Kantor (Dolejš) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor – Szturc, Kolouch, Olesz (A) – Káňa, Balán, Vandas – Kucsera, Burger (C), Zdráhal – Húževka (A), Hlinka, Gřeš. Trenér: Jakub Petr.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Roman Polák – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org