Kolín nad Rýnem – Ingolstadt 1:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:1 (1:1)
FC Ingolstadt 04
Pátek 25.09.2015, 20:30 • RheinEnergieStadion, Köln • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase se už skóre neměnilo, a tak došlo k dělbě bodů. O něco aktivnější byli domácí, kteří mohli deset minut před koncem dokonce rozhodnout o svém triumfu – Osako ale z bezprostřední blízkosti napálil pouze skvělého Özcana. S konstatováním, že svůj letošní bundesligový debut prožil hostující forvard Tomáš Pekhart se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera! (22:27:01)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Už se rozběhla definitivně poslední minuta zápasu a nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo skóre měnit. Někteří diváci už své sedačky už pomalu vyklízí.
     
    90+2
    Stadionem to jen zahučelo, ale dalekonosný centr (nebo to byla střela?) skončila v náruči jistého Ramazana Özcana.
     
    90+1
    Ze hřiště odchází Australan Leckie, na jeho místo nastupuje da Costa.
     
    90+1
    Hectorova individuální akce se s úspěchem nesetkala, hosté nyní provedou své poslední střídání.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu se nakonec nastavují právě tři minuty!
     
    89
    Tomáš Pekhart z levé strany stihl ve skluzu odcentrovat, ale před Hornem se v tu dobu nikdo v modrém dresu nevyskytoval.
     
    89
    Vzhledem k Hübnerovu ošetřování počítejme minimálně s tří či čtyřminutovým nastavením, nechme se překvapit, jak sudí Dingert rozhodne.
     
    88
    Už se opět hraje, Rogerův dlouhý nákop končí až v zámezí.
     
    88
    Hübner opouští hřiště po svých, utkání však pro něj takřka stoprocentně skončilo.
     
    87
    Ošetřování Benjamina Hübnera stále pokračuje, už dobrou minutu se nehraje.
     
    86
    Nadějně se rozvíjející protiútok domácích přerušil hlavní abitr Christian Dingert, jenž Yanniku Gerhardtovi odpískal útočný faul. To se kolínským příznivcům pochopitelně vůbec nelíbí...
     
    85
    Tomáš Pekhart o sobě dal poprvé vědět dalekonosnou střelou, která ale o několik metrů přestřelila Hornovu svatyni.
     
    84
    Z následného rohového kopu žádné nebezpečí pro Ramazana Özcana a spol. nepramenilo, Ingolstadští následně dopravili míč až na polovinu soupeře.
     
    83
    Po střílené přihrávce Gerhardta pálil z bezprostřední blízkosti Juja Osako, ale Özcan vytáhl parádní zákrok!
     
    82
    Marvin Matip ve vápně čistým zákrokem odstavil od míče Zollera, následovat bude rohový kop ve prospěch Kölnu.
     
    81
    Ramazan Özcan lapil dlouhý nákop do své náruče a uklidnil hru, ani jednomu týmu se v poslední době nedaří založit kloudnou akci.
     
    80
    Do konce utkání již zbývá jen něco přes deset minut, Benjamin Hübner vidí žlutou kartu.
     
    79
    Leckie sice dokázal uvnitř pokutového území alespoň tečovat centrovaný míč, kulatý nesmysl se ale poté došoural až do zámezí.
     
    78
    Odpracováno má i Leonardo Bittencourt, kterého nahrazuje bývalý slávista Dušan Švento.
     
    78
    Do hry sena poslední čtvrthodinu dostane Tomáš Pekhart, jemuž místo uvolnil Lukas Hinterseer.
     
    76
    Zoller zkušeně přenesl hru na volného Zollera, který poslal do běhu míč Bittencourtovi. Ten byl ale faulován nevybíravým Tobiasem Levelsem, jenž z tohoto souboje nevyvázl bez žluté karty.
     
    75
    Ofsajdová past sklapla na poslední chvíli, Anthony Modeste tak střílel z milimetrového postavení mimo hru.
     
    74
    Hlasatel právě oznámil počet diváků, přímo na RheinEnergieStadionu toto střetnutí sleduje 47098 fotbalových příznivců!
     
    73
    Anthony Modeste vybojoval rohový kop, k jehož exekuci se postavil Hector, ale jeho centr příliš přesný nebyl. A Dominique Heintz se navíc provinil zbytečným útočným faulem...
     
    72
    Centr Pascala Große skončil v Hornově náruči, strážce domácí svatyně rychle rozehrává protiútok.
     
    71
    Parádně to udělal Jonas Hector, když se hezkou kličkou zbavil svého strážce a poté nekompromisně vypálil, jeho rána ale příliš přesná nebyla.
     
    69
    Obléhání Özcanovy svatyně dál pokračuje, Gerhardtův centr ani následný dalekonosný pokus Matthiase Lehmanna úspěch neslavily.
     
    68
    Mathew Leckie už to na hrací ploše nestihl, dalekonosný pokus o uličku končí neslavně – v zámezí.
     
    67
    Kolínští se snaží, ale po změně stran se jim už tolik nedaří v předfinální fázi. Simon Zoller nyní mohl centrovat ze zajímavé pozice, místo toho si ale nechal míč ukopnout do autu.
     
    66
    Na RheinEnergieStadionu panuje skvělá atmosféra, téměř padesát tisíc fanoušků stále neúnavně žene své miláčky k zisku tří bodů.
     
    65
    Marvin Matip bude na dnešní narozeninový zápas dlouho vzpomínat, kromě vstřeleného gólu mu totiž na konto přibyla i žlutá karta za faul na Modesteho.
     
    64
    K exekuci přímého kopu se postavil Suttner, trefil však jen zeď. Na Horna neprošla i následná dorážka Pascala Große a domácí se ihned poté osvobodili.
     
    63
    Vraťme se ještě k zajímavému střídání Ingolstadtu – hostující trenér překvapivě poslal do hry dalšího útočníka, Die Schanzer chtějí jednoznačně tři body!
     
    62
    Dominique Heintz vide za faut na hranici pokutového území žlutou kartu, vůbec první v dnešním zápase.
     
    61
    Stefan Lex má pro dnešek odpracováno, na jeho místo nastupuje Moritz Hartmann.
     
    61
    Anthony Modeste si proklestil cestu k centrovanému míči, ale jeho následná hlavička postrádala gólové parametry.
     
    61
    Lehmannova nepříliš povedená – a především pořádně přetažená – diagonála na Gerhardta končí v autu, hosté budou vhazovat z pravé strany.
     
    59
    Leonardo Bittencourt nevyzrál na dnes velmi dobře hrajícího Levelse. Hosté založili rychlý protiútok, z nějž se zrodil centr na Alfreda Moralese, ten ale nasměroval svou hlavičku přímo doprostřed domácí branky – žádný problém pro Horna.
     
    58
    Dánský reprezentant Sørensen hledal dlouhým nákopem až do šestnáctky robustního Modesteho, ale míč si do své moci včas stáhl Ramazan Özcan.
     
    57
    Juja Osako dostal ve vzdušném souboji naloženo od Benjamina Hübnera, následovat bude rozehrávka poblíž středového kruhu.
     
    55
    Marcel Risse zkušeně uklidnil hru a domácí se prokombinovali až do šance, na jejímž konci stál Simon Zoller, jehož rána bez přípravy z ostrého úhlu jen těsně minula Özcanovu svatyni!
     
    54
    Ne, ne. Suttnerův centr odhlavičkoval mimo nebezpečí Anthony Modeste, následná rána Lexe z uctivé vzdálenosti byla spíše propagačního charakteru. Div, že míč nepřeletěl ochrannou síť za Hornovou svatyní...
     
    53
    Po změně stran na první šanci stále čekáme, zatím se nehraje v kdovíjak svižném tempu. Změní na tom něco následný rohový kop ve prospěch Die Schanzer?
     
    52
    Trma-vrma před kolínským pokutovým území, ale Suttner ani Hinterseer se k míči propracovat nedokázali a domácí tak mohou založit protiakci.
     
    51
    Marcel Risse si parádní kličkou udělal ze svého strážce tréninkový kužel, poté ale trefil jen prvního ingolstadského borce před sebou. Modří následně dopravili míč na polovinu soupeře.
     
    50
    Pro signalizovaný ofsajd nemohou domácí pokračovat ve hře, hráči v modrých dresech poté ale jen odkopli míč směrem k Timovi Hornovi.
     
    49
    Simon Zoller si udělal prostor na pravé straně a potom přízemním centrem hledal na druhém konci šestnáctky Bittencourta, ten však skákavý míč nedokázal trefit.
     
    48
    Tobias Levels čistě zastavil Heintze, ale marná snaha – míč se došoural do zámezí.
     
    47
    Mathew Leckie se ze sevření u postranní čáry vymanit nedokázal, alespoň však pro hostující barvy vybojoval autové vhazování.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Ani vteřinku nenastavil Christian Dingert nad rámec prvního poločasu, hráči jdou do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Vše podstatné se událo již v úvodní dvacetiminutovce, v desáté minutě totiž otevřel skóre přesnou hlavičkou domácí Anthony Modeste a za dalších deset minut vyrovnal (rovněž hlavou) Marvin Matip, který dnes slaví své třicáté narozeniny. Jaké rozuzlení nabídne druhá pětačtyřicetiminutovka? Počkejme si na to do 21:30!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Bittencourt pohlednou uličkou vysunul Anthonyho Modesteho, jenže vyběhnuvší Ramazan Özcan byl u míče o fous dříve.
     
    44
    Levelsův pas našel pouze dosud nepříliš aktivního Yannika Gerhardta, ten ale s míčem nic nevymyslel.
     
    43
    Leonardo Bittencourt postupoval sám proti vyběhnuvšímu Özcanovi, hostující gólman ale těsně před kolínským středopolařem neohroženě odhlavičkoval míč do zámezí! RheinEnergieStadionem to jen zahučelo.
     
    42
    Dominique Heintz se u postranní čáry srazil s Lexem a z trávníku se mu příliš nechtělo, nakonec se však sám zvedl. Domácí stoper se zdá být zdravý jako rybička.
     
    41
    Zatím tomu nic nenasvědčuje, Tobias Levels drží míč na vlastní polovině a s rozehrávkou nikterak přehnaně nespěchá...
     
    40
    Mezitím se nám již první půle chýlí ke svému konci, nechme se překvapit, zdali si alespoň jeden z týmů ještě před poločasovým hvizdem vytvoří nějakou kloudnou akci.
     
    39
    Míč však omylem trefil jen Özcanovi clonícího Matthiase Lehmanna, domácí s touto zajímavou standardkou naložili lajdácky.
     
    38
    Tobias Levels ve vzduchu loktem udeřil do Modesteho, domácí tak budou zahrávat volný přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů od branky Die Schanzer.
     
    38
    Leonardo Bittencourt, produkt akademie slavné dortmundské Borussie, napřáhl z uctivé vzdálenosti a jeho rána o několik metrů přestřelila Özcanovu svatyni.
     
    37
    Anthony Modeste byl nedovoleně poslán k zemi, Die Geißböcke tak budou mít k dispozici rozehrávku z levé strany.
     
    36
    Ramazan Özcan za hlasitého pískotu z tribun vyprodaného RheinEnergieStadionu dlouho otálí s rozehrávkou, hostující gólman si dává pořádně na čas.
     
    35
    Na následný centr Pascala Große si naskočili Matip i Hübner, ve finále však míč netrefil ani jeden z nich a kulatý nesmysl se došoural až do zámezí.
     
    34
    K tomu, aby dnes Köln nastoupil s níže zmíněným nápisem podporující uprchlíky na dresu musela dát souhlas firma Rewe, hlavní partner domácích. Zpět na hřiště, Pascal Groß na hranici šestnáctky posunul míč na Lexe, jenž v pádu dokázal vystřelit a Horn jeho pokus vyrazil na rohový kop.
     
    32
    Domácí výjimečně hrající s velkým nápisem TOLERANZ na hrudi kombinují zhruba na polovině hřiště, nikam se však za každou cenu neženou.
     
    31
    Osako nedovoleně poslal k zemi Rogera, Ingolstadští tak budou mít k dispozici rozehrávku z pravé strany hřiště.
     
    30
    Půlhodina utkání je za námi, hra se v posledních minutách uklidnila a sledujeme opatrný fotbal bez větších šancí.
     
    29
    Dnešní duel je mimo jiné soubojem dvou rakouských trenérů, zatímco Köln vede Peter Stöger, šéfem hostující lavičky je Ralph Hasenhüttl.
     
    28
    Přihrávku Jonase Hectora včasným vyběhnutím vystihl Tobias Levels, následný nákop Lehmanna mířilo přesně do náruče připraveného Özcana.
     
    27
    Leckie sklepl míč pro Suttnera, hosté uklidňují hru a roztáčejí kolotoč přihrávek na polovině hřiště.
     
    25
    Už už to vypadalo na rychlý protiútok Kölnu, ale Juja Osako byl nucen zaseknout míč a následnou přihrávkou do strany rozvíjející se akci přirozeně zpomalil.
     
    24
    Z tribun se ozývá mohutný pískot, domácím příznivcům se příliš nelíbila konverzace jednoho z Ingolstadských s hlavním rozhodčím.
     
    23
    Matip s Hübnerem ve vlastním pokutovém území nasadili svěrací kazajku unikajícímu Modestemu, verdikt arbitra Dingerta je ale jasný: "Hrajte dál!"
     
    22
    Z dalšího závaru před Özcanem žádné nebezpečí pro hosty nakonec nepramenilo, hosté se následně osvobodili.
    21. Marvin MATIP - 1:1
     
    21
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Na Großův centr od rohového praporku si ze všech nejvýše vyskočil dnešní oslavenec MARVIN MATIP, jenž své jubilejní třicáté narozeniny oslavil tím nejlepším možným způsobem!
     
    20
    Mathew Leckie se po levém křídle protáhl až do pozice, z níž mohl odcentrovat, na poslední chvíli však Australana v barvách Ingolstadtu čistě zastavil domácí kapitán Matthias Lehmann.
     
    19
    Po útočném faulu Stefana Lexe budou Kolínští rozehrávat z hranice vlastního pokutového území, jmenovitě gólman Horn.
     
    18
    V posledních minutách se hra uklidnila, sledujeme poměrně rozkouskovaný fotbal se spoustou osobních soubojů na hranici – ne-li za hranicí – pravidel.
     
    17
    Dominique Heintz zkušeně zkontroloval míč pomalu se kutálející až do zámezí, zpět do hry ho odkopem od své svatyně vrátí Timo Horn, strážce domácí svatyně.
     
    16
    Další vzruch před Özcanem byl bezpředmětný, Simon Zoller totiž pálil z ofsajdového postavení.
     
    15
    S tou ale svěřenci rakouského trenéra Hasenhüttla naložili prachbídně, kulatý nesmysl je znovu na kopačkách domácích hráčů.
     
    14
    Leonardo Bittencour u pomezní lajny zajel do Leckieho, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    13
    Marcel Risse si neohroženě proklestil cestu po pravém křídle až do zajímavé pozice, ale proti jednomu ze svých strážců si – alespoň podle sudího Dingerta – počínal nedovoleně.
     
    12
    Stefanu Lexovi byl odpískán útořný faul, hosté tak lacino přicházejí o míč.
     
    11
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, před dotírajícím borcem Ingolstadtu Frederik Sørensen pro jistotu uklidil míč do zámezí.
    10. Anthony MODESTE - 1:0
     
    10
    Köln právě vstřelil branku!
    Tak pozor, těch zmiňovaných deset minut ani neuplynulo a už je tu první gól! Risseho brilantní centr z pravé strany přesně trefil hlavu ANTHONYHO MODESTEHO, jenž přesně umístěnou hlavičkou nedal Özcanovi byť jen sebemenší šanci!
     
    10
    Na velké šance je to po deseti minutách 1:1, ve zbývajících osmdesáti minutách se tak máme rozhodně na co těšit!
     
    9
    Hostující Schanzer měli k dispozici volný přímý kop. K exekuci se postavil Markus Suttner, jehož štiplavou ránu k pravé tyči Timo Horn na poslední chvíli reflexivně vytěsnil!
     
    7
    Jonas Hector nedovoleně zastavil Lukase Hinterseera, poté se mu však promptně omluvil – veškeré spory jsou zažehnány, Ingolstadští budou mít k dispozici rozehrávku.
     
    6
    Ramazan Özcan, rakouský gólman s tureckými kořeny, zkušeně uklidnil hru a poté dalekonosným odkopem poslal míč na opačný pól hřiště.
     
    5
    Jonasi Hectorovi byl na hranici brankové čáry, domácí poté zahrávali další roh. Pascal Groß opět dopravil míč do zámezí, a tak si Kolínští stejnou standardní situaci zopakovali.
     
    4
    Zatím se hraje ve velmi vysokém tempu, s centrovaným míčem z kopačky Marcela Risseho si však hostující defenzivní linie poradila.
    3. Šance domácích
     
    3
    Köln už mohl vést 1:0, centr z pravé strany totiž přesně trefil volného Juju Osaka, jenž však trefil jen bránícího hráče hostů. Ingolstadský gólman Özcan by byl bez šance!
     
    2
    Markus Suttner poslal míč jen tak nazdařbůh do Hornových rukavic, domácí okamžitě zakládají protiútok.
     
    1
    Hráči Die Schanzer začali aktivně a okamžitě vybojovali rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Köln: Horn – Risse, F. Sørensen, Heintz, Hector – Zoller, Gerhardt, Lehmann, Bittencourt – Modeste, Osako.
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Jojić, Hosiner, Olkowski, Nagasawa, Švento.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip, Hübner, Suttner – Groß, Roger, Morales – Lex, Hinterseer, Leckie.
    Náhradníci: Nyland – Hartmann, Pekhart, Christiansen, Brégerie, D. da Costa, Engel.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarnink.
     
    Dnešní zápas v Kolíně nad Rýnem bude patřit přistěhovalcům, ti totiž zdarma dostanou 1000 lístků a slovo "Toleranz" (Tolerance) bude dokonce natištěno na dresech.

    Oba týmy čeká již třetí zápas za poslední týden, do stále probíhajícího pracovního týdne totiž bylo vloženo šesté kolo. Oba celky za období od minulého víkendu nasbíraly shodný počet tří bodů: Köln porazil trápící se Mönchengladbach a v úterý nestačil na Herthu Berlín, zatímco Ingolstadt po výhře v Brémách doma prohrál s Hamburkem.

    Nechme se překvapit, jak se oběma týmům povede. Zápas začíná ve 20:30, tak buďte s námi u toho!
     
    Dobrý den! Vítejte u dalšího utkání německé fotbalové Bundesligy, která o víkendu pokračuje svým sedmým kolem, už v pátek od 20:30 je na programu předehrávka mezi dvěma sousedy v tabulce – sedmým 1. FC Köln a osmým FC Ingolstadt 04. Přejeme příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 10. Modeste (Risse) – 21. Matip (Groß)

    Karty:   62. Heintz (KLN) – 65. Matip (ING), 76. Levels (ING), 80. Hübner (ING)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 15:16. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:18.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Risse, F. Sørensen, Heintz, Hector – Zoller, Gerhardt, Lehmann, Bittencourt (78. Švento) – Modeste, Osako.
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Jojić, Hosiner, Olkowski, Nagasawa, Švento.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip, Hübner, Suttner – Groß, Roger, Morales – Lex (61. Hartmann), Hinterseer (78. Pekhart), Leckie (90+1. D. da Costa).
    Náhradníci: Nyland – Hartmann, Pekhart, Christiansen, Brégerie, D. da Costa, Engel.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarnink

    Diváci: 47098
    thejrc.org