Everton – Sunderland 6:2 (kon.) | Southampton – Bournemouth 2:0 (kon.)
konec
Everton FC
6:2 (2:1)
Sunderland AFC
Neděle 01.11.2015, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno, strhující zápas je za námi! Black Cats dokázali góly Defoea a Fletchera smazat dvoubrankové manko, ale poté už hrál jen jeden tým – Everton. Gólová mašina Toffees se zastavila na čísle šest, což je nejlepší počin liverpoolského klubu od roku 2007. Hattrick zaznamenal Arouna Koné, který se prosadil svou pravačkou, levačkou i hlavou! Z mé strany je to pro tentokrát vše, příště na počtenou! (16:26:00)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Aktivní Duncan Watmore si neustále říká o míč a po svém nástupu na hřiště je jednoznačně nejlepším hráčem Black Cats, jednadvacetiletý mladík svým výkonem musel pořádně zamotat hlavu Sama Allardyce. Objeví se příště v základní sestavě?
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby sudí nastavil tři minuty!
     
    90
    Tim Howard musel znovu zasahovat, ranou z uctivé vzdálenosti otestoval jeho pozornost Jermain Defoe.
     
    90
    Duncan Watmore se vydal do rychlého protiútoku, ale jeho pokus postrádal gólové parametry a míč se stal snadnou Howardovou kořistí.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Brendan Galloway (Everton FC).
     
    89
    Ofsajd a v něm Kevin Mirallas, hosté budou mít čas a klid na rozehrávku v momentě, kdy do konce základní hrací doby zbývají pouhé dvě minuty.
     
    88
    Zničehonic tvrdě vypálil Kevin Mirallas, jehož projektil z hranice pokutového území Pantilimon vůbec nečekal a měl pořádnou kliku, protože míč těsně minul levou tyč jeho svatyně!
     
    87
    Barry si kousek od půlící čáry vyměňuje míč s McCarthym, Evertonští se už nikam neženou.
     
    85
    Adam Johnson si nerozuměl s Watmorem a domácí odkopli míč do bezpečí. Toffees už evidentně nehrají naplno a Black Cats jsou v posledních minutách jednoznačně aktivnějším týmem. Ale marná snaha, nyní už je příliš pozdě...
     
    84
    Duncan Watmore se neohroženě pustil mezi dva hráče Toffees, ale odešel s prázdnou. Míč však ještě pro hosty vybojoval van Aanholt.
     
    83
    Leon Osman si s trojicí protihráčů neporadil a do rychlého protiútoku znovu zamířil Watmore, jemuž na poslední chvíli odebral míč vracející se Stones. Sunderlandští nyní budou zahrávat svůj vůbec první rohový kop.
     
    81
    Svěřenci Sama Allardyce vystrčili růžky! Náramně to udělal mladík Watmore, který přízemním centrem z hranice brankové čáry našel napřaženého Larssona, jeho ránu však obětavě zblokoval John Stones.
     
    80
    Domácí na pár sekund půjčili míč hráčům Black Cats, ale Brendan Galloway ho vzápětí vybojoval zpět pro Everton.
     
    79
    Do konce už zbývá jen něco přes deset minut a hostující fotbalisté už se bezpochyby do jednoho vidí na cestě zpět do Sunderlandu. Dnes byl (a stále je) k vidění neuvěřitelný střelecký koncert Toffees!
     
    78
    Letos poprvé do zápasu Premier League zasáhne zkušený Leon Osman, jemuž místo na trávníku přepouští skvělý Lukaku.
    76. Arouna KONÉ - 6:2
     
    76
    Everton právě vstřelil branku!
    Může to být lépe provedené? Romelu Lukaku našel exkluzivním, opakuji exkluzivním, centrem mířícím přímo mezi dva zadáky Sunderlandu vyskočivšího AROUNU KONÉHO, který nechytatelnou hlavičkou dokonal hattrick!

    Vojtěch Balon

    Branky: 19. Deulofeu (Koné), 31. Koné (R. Lukaku), 55. Coates (vla.), 60. R. Lukaku (Deulofeu), 62. Koné (McCarthy), 76. Koné (R. Lukaku) – 45+4. Defoe (Coates), 50. S. Fletcher (van Aanholt)

    Karty:   52. Stones (EVE), 53. Deulofeu (EVE), 90. Galloway (EVE) – 18. Defoe (SUN), 58. Rodwell (SUN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:1. Fauly: 6:5.
    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Oviedo (25. Galloway) – McCarthy, Barry – Deulofeu (65. Mirallas), Barkley, Koné – R. Lukaku (78. L. Osman).
    Náhradníci: Robles – Mirallas, Lennon, Naismith, L. Osman, Galloway, D. Gibson.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Brown, Coates, van Aanholt – Yedlin (64. Seb Larsson), Cattermole (38. Rodwell), M'Vila, Johnson – S. Fletcher (75. Watmore), Defoe.
    Náhradníci: Mannone – Seb Larsson, Rodwell, Jordi Gómez, Watmore, Lens, Graham.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, West

    Diváci: 36617
    thejrc.org