Perm – Kazaň 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Samara 0:2 (kon.) | Zenit – Ural 3:0 (kon.)
Lok. Moskva – Machačkala 0:2 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
1:2 (0:1)
FC Rubin Kazaň
Sobota 21.11.2015, 10:00 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! FK Amkar Perm dnes nepodal špatný výkon, avšak s FC Rubin Kazaň prohrál 1:2!

    První poločas dnešního utkání nabídl velmi zajímavý fotbal z obou stran! První vážnou šanci měl v 19. minutě domácí Peev, ten však mířil mimo. První branka přišla ve 37. minutě, kdy se prosadil Marko Děvič z penalty! Kazaň mohla své skóre navýšit z další penalty, tu však Marko Děvič neproměnil!

    Hned na začátku poločasu mohli domácí vyrovnat, nicméně Kazaň závar před svou brankou zvládla! V 54. minutě však domácí vyrovnali, když se prosadil Alichana Šavajeva! Nerozhodný stav však vydržel pouze osm minut, poté se trefil Marko Děvič! Amkar se následně ještě pokoušel vyrovnat, nicméně do žádné větší šance se nedostal!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (11:56:05)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Amkar je velmi aktivní na útočné polovině, nicméně v koncovce je to velká bída! Spolupráce Peeva s Prudnikovem nebyla přesná, a Nabiullin dokázal míč odkopnout!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Amkar tak má stále čas na vyrovnání!
     
    90
    Kazaň však závěru zápasu zvládá po taktické stránce velmi dobře! Navíc se Rubin dostal i do zakončení, střela Carlose Eduarda byla nepříjemně tečovaná Zanevem, ale brankář Selichov si poradil!
     
    89
    Domácí v závěru stupňují svůj tlak, a pokoušejí se vyrovnat! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele domácí Peev, jehož přízemní rána mířená k tyči však brankáře Ryžikova nepřekvapila!
     
    87
    A opět domácí Peev! Kapitán Amkaru si udělal prostor na levé straně, a poslal nebezpečný centr před branku! Brankář Ryžikov však šel ven z branky, a dokázal míč vyboxovat!
     
    86
    Amkar kombinoval před vápnem svého soupeře. Džikija našel na hranici vápna Peeva, který se pokooušel elegantní patičkou najít ve vápně střídajícího Prudnikova. K tomu však přihrávka neprošla ...
     
    85
    Hostující Marko Děvič se pokoušel uvolnit na levé straně obránce Kambolova. Ten však zaspal při náběhu, a u míče byl dříve bránící Čerenčikov.
     
    84
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alexandr Salugin, přichází Alexandr Prudnikov.
     
    83
    Ve středu hřiště dostal od hostujících hráčů dostatek prostoru domácí Zanev. Následná střela ruského obránce však neměla gólové parametry, a mířila úplně mimo!
     
    82
    Perm situaci ve vlastní obraně zvládl, a mohl zamířit do protiútoku! Ten táhl po pravé straně Čerenčikov, a následně poslal do vápna centr. Na spravném místě byl však stoper Cotugno!
     
    81
    Hostující brankář Ryžikov dlouho váhal s výkopem, následně raději poslal přihrávku pouze ke stoperovi Nabiullinovi, který poslal dluhý nákop za obranu Permu.
     
    80
    Kazaň dlouho dobu kombinovala na útočném polovině, následně se z pravé strany odhodlal k centru obránce Ustinov. Obrana Amkaru odvrátila centr pouze do středu hřiště, kde se nacházel Kambolov. Jeho přízemní střelu však Selichov lapil!
     
    77
    Hostující Kazaň opět velmi symapticky kombinovala na pravé straně, nicméně chybičku si neodpustil hostující Ustinov, a u míče je domácí Perm!
     
    75
    Středopolař Ozdojev vyrazil do rychlého protiútoku, a dokázal centrem najít na pravé straně volného Kanunnikova. Ruskému křídelníkovi však míč utekl, a následně fauloval Peeva!
     
    74
    Aktivní Džikija dokázal ve středu hřiště obejít Kambolova, a uvolnil Jovičiće. Střídající hráč se opřel do míče, a vyslal nebezpečnou střelu, tu však zablokovala hostující obrana!
     
    72
    Na levé straně se nepříjemně střetl domácí Džikija, který před bránícím Kambolovem podklouzl. Hůře to vypadalo s domácím borcem, avšak oba by měli být v pořádku!
     
    72
    Nepřesný centr Džikija dokázala obrana Kazaně odvrátit, následně se však za vápnem dostal k míči Jovičić, jehož ránu však dokázala obrana hostů zablokovat!

    Jan Havlovic

    Branky: 54. Šavajev (Butko) – 37. Děvič (pen.), 62. Děvič (Ozdojev)

    Karty:   14. Ogude (AMP), 31. Zanev (AMP), 45+2. Selichov (AMP), 63. Čerenčikov (AMP) – 56. Kuzmin (RKZ), 61. Georgiev (RKZ)

    Neproměněná penalta: 45+2. Děvič (RKZ), brankář Selichov zneškodnil


    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:3.
    FK Amkar Perm: Selichov – Čerenčikov, Džikija, Zanev, Butko – Peev, Šavajev – Ogude (68. Jovičić), Gol, Balanovič – Salugin (84. Prudnikov).
    Náhradníci: Gerus – Zajcev, Prudnikov, Anene, Idowu, Jovičić, Uzochukwu, Arzumanjan.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kuzmin (59. Ustinov), Nabiullin, Cotugno (46. Eduardo), Kambolov – Ozdojev, Georgiev (70. Biljaletdinov) – Kisljak, S. Kvěrkvelija, Kanunnikov – Děvič.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Lemos, Šejdajev, Eduardo, Biljaletdinov, Ďaďun, Ustinov, Achmetov, Sorokin.
    thejrc.org