Real Sociedad – Sevilla 2:0 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 0:4 (kon.) | Espanyol – Malaga 2:0 (kon.)
Valencia – Las Palmas 1:1 (kon.) | La Coruňa – Celta Vigo 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
0:4 (0:2)
FC Barcelona
Sobota 21.11.2015, 18:15 • Estadio Santiago Bernábéu, Madrid • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní El Clásico je u konce! Real Madrid CF předvedl v domácím prostředí velmi špatný výkon, a Barceloně podlehl vysoko 0:4!

    První poločasu slavného El Clásica nabídl skvělou podívanou, tedy skvělou podívanou hlavně pro fanoušky Barcelony! Katalánský celek byl totiž od úvodních minut lepším týmem, a hned v 11. minutě se dostal do vedení! Po přihrávce Sergi Roberta se prosadil Luis Suárez! Ve velké šanci se v 25. minutě ocitl Sergi Roberto, který však z jasné příležitosti přestřelil! Na první větší příležitost čekal Real až do 38. minuty, kdy však před brankou promáchl Karim Benzema! O minutu později vedla Barca již dvoubrankovým rozdílem, to když se prosadil Neymar! V samotném závěru se mohl ještě trefil Suárez, nicméně jeho pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Marcelo!

    Hned na začátku poločasu měl Real dvě velké šance, nicméně Marcelo mířil mimo, a ránu Rodrígueze vyrazil Bravo! Hned v 53. minutě hostující celek navýšil své vedení! Krásně se trefil Andrés Iniesta! V rozmezí 66. – 68. minuty přišly šance Messiho a Ronalda! Ani jeden z hvězdných hráčů se však neprosadil! Na konečných 0:4 přidal v 74. minutě Luis Suárez!

    Real Madrid tak nevyužil možnost dotáhnout se na svého soupeře v tabulce, a po dnešní vysoké prohře ztrácí na Barcu již šest bodů! Sezóně je však ještě dlouhá ....

    To je z mé strany už opravdu vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:15:15)
    Barcelona dnes předvedla perfektní výkon, a zcela zaslouženě zvítězila!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do zajímavého protiútoku se dostává Karim Benzema, který by postupoval na Piquého. Protiútoku však zastavil nedovoleným zákrokem Sergio Busquets, který dostává žlutou kartu!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze dvě minuty nad rámec základní hrací doby! Hlavně domácí Real toto řešení hlavního rozhodčí jistě uvítá ...
    90. Nebezpečná hlavička Ronalda, kterou vyrazil výborný Bravo!
     
    90
    V posledních minutách akce střídá akci! Real se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a z pravé strany poslal do vápna centr Toni Kroos. Německý záložník našel Cristiana Ronalda, jehož povedenou hlavičku však vyrazil výborným zákrokem Keilor Navas!
    89. Stoprocentní šance Munira
     
    89
    Realu se však nepovedla rozehrávka rohového kopu, a Barca se dostala do protiútoku! Po levé straně postupoval Neymar, který krásně načasoval přihrávku do vápna, kde našel zcela volného Munira. Mladý útočník však svou přízemní střelu nasměroval těsně mimo!
     
    88
    Bílý balet se dostal do zajímavého protiútoku, a ze střední vzdálenosti vystřelil Karim Benzema. Jeho rána byla tečovaná, a Real bude mít k dispozici rohový kop!
     
    87
    Sergio Ramos se ocitl pod tlakek napadajícího Lea Messiho při rozehrávce. Vše však španělský stoper vyřešil dlouhým odkopem na útočnou polovinu, míč nakonec skončil v zámezí!
     
    86
    Leo Messi opět operoval s míčem ve středu hřiště, následně roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Neymar. Autor druhé branky našel přízemní přihrávkou ve vápně mladého Munira, který však svou střelu nasměroval nad branku!
     
    85
    Barcelona velmi rychle rozehrála, a chtěla využít rozhzené obrany svého soupeře. Přihrávka Lea Messiho na Suáreze však nebyla přesná, a míč skončil u brankáře Navase!
    84. Červená karta
     
    84
    Neymar si u postranní čáry na levé straně pohrával s Iscem. Španělský záložník si to nechtěl nechat líbit, a Neymara nakopl do stehna! Hlavní rozhodčí s Iscem neměl slitování, a udělil mu rovnou červenou kartu!
     
    83
    Hlavní rozhodčí David Fernández musel opět sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu, neboť se na pravé straně prezentoval ostrým zákrokem Dani Carvajal, který poslal k zemi Neymara! Žlutá karta přišla v tomto případě zcela zaslouženě!
     
    82
    Toni Kroos teď potvrdil, že se mu v dnešním utkání příliš nedaří, a pokazil i jednoduchou přihrávku na Isca. Přihrávku vystihl Munir, který dostal míč do středu hřiště k Messimu. Hvězdného Argentince však velmi rychle napadal Varane!
    81. Benzema a jeho nebezpečná hlavička
     
    81
    Karim Benzema našel na levé straně Cristiana Ronalda, který měl proti sobě Munira. Hvězdný Portugalec následně dostal míč na pravou stranu, kde se nacházel Isco. Jeho centr našel ve vápně Karima Benzemu, jehož hlavičku však Bravo dokázal vyrazit!

    Jan Havlovic

    Branky: 11. L. Suárez (Roberto), 39. Neymar (Iniesta), 53. Iniesta (Neymar), 74. L. Suárez (Neymar)

    Karty:   23. James Rodríguez (REA), 51. Ramos (REA), 83. Carvajal (REA) – 31. Dani Alves (BAR), 90+2. Busquets (BAR)   84. Isco (REA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:10.
    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos (C), Marcelo (59. Carvajal) – Modrić, Kroos – James Rodríguez (56. Isco), Bale, Ronaldo – Benzema.
    Náhradníci: Casilla – Pepe, Casemiro, Carvajal, Kovačić, Jesé, Isco.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano (27. Mathieu), Alba – Rakitić (57. Messi), Busquets, Iniesta (C) (77. Munir) – Roberto, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Messi, Munir, Ramírez, Adriano, Vermaelen, Mathieu.

    Rozhodčí: David Fernández – Raúl Cabañero, DIego Barbero (vš. Španělsko)
    thejrc.org