Brno – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Liberec – Slavia 2:1 (kon.) | Jihlava – Zlín 2:2 (kon.)
Ostrava – Sparta 0:1 (kon.) | Plzeň – Dukla Praha 3:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 06.12.2015, 13:00Synot liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ve druhém poločase byla Mladá Boleslav jasně lepším týmem a za svou aktivitu se dočkala vyrovnání, o které se v 65. minutě postaral Chramosta po skvělé přihrávce Skaláka. Hosté se tlačili i nadále před bránu, ale výborný Melichárek už žádný míč za svá záda nepustil. Středočeši tak ztratili body i ve druhém zápase po sobě a Plzeň se Spartou jí i nadále unikají. (14:52:24)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak jsem to zakřikl, ale jen částečně! Ščuk se o pár vteřin později prosadil, jenže rozhodčí branku neúznává pro ofsajd.
     
    90+2
    Nevypadá to, že by se Boleslavští dočkali dalšího gólu, protože se Brno výborně brání a nepouští soupeře ke svému pokutovému území.
     
    90+1
    Vávra vytěžil pro Brno rohový kop a stadión se dožadadoval gólu. Zavadil odcentroval do vápna, kde hosté odvrátili míč na Lutonský, jenž pálil vedle.
     
    90
    Nastavují se celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    89
    Taktické střídání hráčů v červeném. Buchta odchází a na posledních pár minut si zahraje Lacko.
    88. Lukáš Magera (Mladá Boleslav) mohl otočit vývoj zápasu.
     
    88
    A mohlo být rozhodnuto! Magera se skvěle obtočil kolem vlastní osy na hranici šestnáctky a mířil k levé straně. Melichárek se ale skvěle natáhl a balón zachytil do náruče.
     
    88
    Jenže Středočeši na nic nečekají. Velmi rychle vrátili hru před bránu Melichárka, kde momentálně kombinují.
     
    87
    Chramosta neprošel přes houf bránících hráčů. Ti na nic nečekali a okamžitě odkopli kulatý nesmysl k protější straně hřiště.
     
    86
    V závěrečných minutách okupuje Mladá Boleslav obrannou polovinu. Skalák se propracoval k přízemní střele, která těsně minula bránu.
     
    84
    Hlavní arbitr Lerch se s kartami vůbec nepáře. Během pár vteřin ukázal žlutou pro domácího Zoubehleho a hostujícího Fleišmana.
     
    83
    Alespoň na chvíli se podařilo domácím udržet balón na polovině soupeře. Středočeši ale velmi rychle získali balón pod své kopačky.
     
    82
    Kapitán domácích si málem srazil míč do vlastní brány, když ho odkopl před útočícím Ščukem. Ani následný roh nebyl pro Boleslav úspěšný.
     
    81
    Další velmi důležitý zákrok gólman Brna! Zahustel si naběhl do pokutového území, kde zužitkoval centr k hlavičce. Míč mířil pod břevno, ale Melichárek jej vytěsnil nad bránu.
     
    80
    Domácí brankař si poradil se situací, když zneškodnil přímou střelou Skálaka za cenu rohového kopu, ve kterém se Zbrojovka ubránila.
     
    79
    Melichárek taktéž vidí žlutou, a to pravděpodobně za protesty. Následovat bude volný přímý kop hostů.
     
    79
    Ostrým zákrokem sundal Šural soupeře a hlavní arbitr neváhá a zaslouženě tasí kartu žluté barvy, ačkoliv se to domácím fanouškům vůbec nelíbí

    Martin Doležal

    Branky: 17. Řezníček – 65. Chramosta (Kúdela)

    Karty:   35. R. Buchta (BNO), 72. Malík (BNO), 79. Jakub Šural (BNO), 79. Melichárek (BNO), 84. Zoubele (BNO) – 42. Magera (MBL), 84. Fleišman (MBL)


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, P. Buchta, Košťál, Keresteš – R. Buchta (89. Lacko), Zavadil (C) – Malík (76. Vávra), Michal Škoda, Lutonský – Řezníček (69. Zoubele).
    Náhradníci: Doležal I. – Brigant, Zoubele, Vávra, Moukanza, Weber, Lacko.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Fleišman, Kúdela, Polom, Bořil – Ščuk, J. Rada, Skalák, Čermák (62. Chramosta) – Baroš (62. Zahustel), Magera (C).
    Náhradníci: Diviš – Vraštil, Skácel, Chramosta, Zahustel, Malpon, Mendy.

    Rozhodčí: Lerch – Mokrusch, Antoníček
    ocianews.com