PSG – Šachtar 2:0 (kon.) | Real Madrid – Malmö 8:0 (kon.) | Wolfsburg – Manchester Utd. 3:2 (kon.)
Eindhoven – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Benfica – Atlético 1:2 (kon.) | Galatasaray – Astana 1:1 (kon.)
Manchester City – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Sevilla – Juventus 1:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:0 (0:0)
FK Šachtar Doněck
Úterý 08.12.2015, 20:45 • Parc des Princes, Paříž, Francie • Liga mistrů • 6 • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Paris Saint-Germain nakonec dokázalo v domácím prostředí porazit FK Šachtar Doněck 2:0!

    První poločas dnešního zápasu nabídl velmi vyrovnanou podívanou s šancemi na obou stranách. Začátek vyšel lépe hostům, kteří měli hned v páté minutě velkou šanci. Útočník Eduardo však na centr od Taisona nedosáhl! Velkou šanci měl po obrovské chybě Kanibolockije i Zlatan Ibrahimović, švédské legendě však lob nevyšel. Následně měl dvě šance také Šachar, jenže střela Eduarda byla slabá, a Teixeira z nebezpečné pozice ani nevystřelil ...

    Hned na začátku druhého poločasu měl velkou šanci van der Wiel, jehož rána se však mezi tři tyče nevešla! V 57. minutě se domácí dočkali úvodní branky, o kterou se postaral přesnou střelou Lucas Moura! Následně měl Šachtar dvě velké šance na vyrovnání, nicméně v obou případech si obrana PSG dokázala poradit! V 86. minutě se ještě dokázal prosadit z úniku Zlatan Ibrahimović, který potvrdil vítězství svého celku!

    PSG tak nakonec uzavřelo skupinovou fázi se ziskem třinácti bodů, a na výkony pařížského celku se můžeme těšit i na jaře! Na Šachtar čeká představení ve vyřazovací části Evropské ligy ...

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (22:40:24)
    Lucas Moura a Zlatan Ibrahimović - jednoznačně dva nejlepší hráči dnešního utkání

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ve středu hřiště to tentokrát udělal parádně Benjamin Stambouli, který proskočil mezi dvojicí protihráčů, a dostal míč na Cavaniho. Uruguayský útočník byl následně poslán k zemi Stěpaněnkem, nicméně faul hlavní rozhodčí neodpískal!
     
    90+2
    Před pokutovým územím Šachtaru kombinoval Zlatan společně s di Maríou. Jejich kombinace však vedla ke ztrátě míče, a frustrovaný Zlatan následně fauloval Ismailyho!
     
    90+1
    Gregory van der Wiel se dostal na pravé straně k míči, a dlouhým centrem se pokoušel vyslal do úniku Ángela di Maríu. Na bývalého záložník Bílého baletu si však počkal Ismailyho, který Argentince k míči nepustil!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Šachtar je opět nastěhovaný na polovině francouzského celku, a uvidíme, jestli se dostane k ohrožení domácí branky!
     
    89
    Šachtar se ještě v samotném závěru usadil na útočné polovině, a kombinoval. Do blízkosti branky Kevina Trappa se však ukrajinský celek nedostal, neboť na levé straně chyboval Darijo Srna, a u míče je van der Wiel!
     
    88
    Na levém křídle se pokoušel kombinovat střídající Bernard s obránce Ismailym. Brazilský spolupráce však tentokrát své ovoce nepřinesla, a u míče je domácí celek!
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Christopher Nkunku.
    86. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 2:0
     
    86
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Vedoucí celek francouzské nejvyšší soutěže se v samotném závěru dostává do dvoubrankového vedení, a o vítězi dnešního střetnutí je rozhodnuto! Ve středu hřiště vyhrál důležitý souboj Lucas Moura, který poslal do úniku ZLATANA IBRAHIMOVIĆE! Švédský kanonýr si v těchto situacích dokáže poradit, a ukázal to i nyní!
     
    84
    I Jaroslav Rakyckyj dostává žlutou kartu! Ukrajinský stoper poslal ostrým způsobem k zemi Lucase Mouru, a dostal zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    83
    Ángel di Mária krásně přenesl hru na levou stranu, kam si naběhl Edinson Cavani. Uruguayský útočník následně dostal míč k Ibrahimovićovi, kterému se však nepodařilo míč udržet před stoperem Kučerem!
     
    82
    Při rozehrávce na vlastní polovině měl lehké problémy Marquinhos, který o míč přišel. Následně však brazilský stoper své zaváhání napravil, když obral o míč Dentinha!
     
    81
    Další žlutou kartu dnešního večera udělil hlavní rozhodčí hostující obránci Ismailymu. Brazilec poslal hodně ostrým skluzem k zemi svého krajana Lucase, a žlutou kartu dostal zcela zaslouženě!
    79. Zlatan vyhlavičkoval střelu Rakyckyje
     
    79
    To jsou věci! Poslední minuty nabízejí opravdu krásný fotbal, a před malou měl Šachtar další velkou šanci! Po rohovém kopu Bernarda se málem před brankou dostal do zakončení Stěpanenko. Míč se následně dostal na nohu Rakyckyje, jehož střela sice mířila do branky, nicméně míč vyhlavičkoval ledově klidný Zlatan!
     
    78
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Eduardo, přichází Dentinho.

    Jan Havlovic

    Branky: 57. Moura (Ibrahimović), 86. Ibrahimović (Moura)

    Karty:   39. Lavezzi (PSG) – 62. Srna (SAC), 81. Ismaily (SAC), 84. Rakyckyj (SAC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:9.
    Paris Saint-Germain: Trapp – van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Kurzawa – Stambouli, Rabiot, Matuidi (68. Di María) – Moura (87. Nkunku), Ibrahimović (C), Lavezzi (69. Cavani).
    Náhradníci: Sirigu – Kimpembe, Maxwell, Motta, Cavani, Di María, Nkunku.

    FK Šachtar Doněck: Kanibolockij – Srna (C), Kučer, Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stěpaněnko – Marlos (74. Kovalenko), Teixeira, Taison (69. Bernard) – Eduardo (78. Dentinho).
    Náhradníci: Pjatov – Dentinho, Malyšjev, Bernard, Kovalenko, Kryvcov, Ferreyra.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Burt, Beswick (vš. Anglie)