Helas Brno – Česká Lípa 7:6 (kon.) | Rádio Krokodýl Brno – Vysoké Mýto 0:6 (kon.) | Chrudim – Hradec Králové 10:1 (kon.)
Interobal Plzeň – Kladno 9:2 (kon.)
konec
FK Chrudim
10:1 (5:1)
MADOS MT Hradec Králové
Pátek 08.01.2016, 20:00 • Městská sportovní hala, Chrudim • 1. Futsal liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání končí jednoznačným vítězstvím ERA-PACKu Chrudim v poměru 10:1. Chrudimští si branky rozdělili rovnoměrně do obou poločasů a mohou být spokojeni, Hradec nikoliv. Z Chrudimi přeje hezký zbytek večera Petr Dejnožka. (21:37:35)
     
    Konec zápasu.
     
    38:40
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A desítka je na světě! Domácí dostali šanci z dalšího volného přímého kopu takřka na hranici pokutového území! Míč byl sice po přímé střele zastaven před brankovou čarou, do sítě ho nakonec dotlačil RODRIGO – 10:1!
     
    37:46
    Chrudimští se snaží o vsítění desáté trefy, blízko byl Lukáš Rešetár, jenže jeho zakončení po zemi na vzdálenější tyč skončilo těsně mimo.
     
    36:02
    Koudelka si skvěle vyměnil míč s Felipem, nakonec zůstal před brankářem úplně sám! Rozhodl se pro lob, gólmana MADOSu sice přehodil, nakonec ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil!
     
    34:49
    Utkání se pouze dohrává před hradeckou brankou, fanoušci Chrudimi si žádají desátý gól.
     
    33:51
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Balon si nakonec postavil Brazilec DENTINHO, který se s ničím nepáral a poslal brankáře Hradce na opačnou stranu – 9:1!
     
    33:50
    Chvíli na to si však Trávníček vybral slabý moment, ve vápně fauloval Lukáše Rešetára a nabídl Chrudimi pokutový kop!
     
    32:28
    Fidrovo zakončení nadvakrát Jakub Žďánský odpravil na rohový kop, následovala Trávníčkova střela nad branku.
     
    32:19
    Čas do konce zápasu se již začíná přibližovat, o vítězi dnešního mače je již rozhodnuto.
     
    30:49
    Chrudimští i nadále pokračují v aktivitě, devátou trefu chtěl zapsat Lukáš Rešetár, to by ale nemohl z ostrého úhlu poslat míč pouze do boční sítě.
     
    30:27
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Příliš dlouho to však netrvalo a na branku Hradce se snesl další smrtící útok. Nyní si vzal vše do parády RADIM ZÁRUBA naprosto sám, udělal dva rychlé kroky a přesnou střelou pravačkou propálil vše před sebou – 8:1!
     
    30:09
    Semerád čistým způsobem zastavil snažení Radima Záruby, hradecká defenzíva si zase na několik sekund odpočine.
     
    29:28
    Vzápětí již Ondráček neměl šanci na balon dosáhnout, rána Matěje Slováčka se zastavila až o tyčku hradecké svatyně!
     
    28:29
    Michal Kovács se na pravé straně zbavil atakujícího protihráče a vystřelil, střídající Ondráček jeho střelu bez potíží zlikvidoval.
     
    27:33
    Hradečtí postupovali do nadějného přečíslení ve třech proti jednomu! David Drozd našel nabíhajícího si Chromka, který trochu sobecky vzal vše na sebe a naprosto minul branku Jakuba Žďánského.
     
    26:16
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Gól číslo sedm na sebe nenechal dlouho čekat! Lukáš Rešetár našel křižnou přihrávkou nabíhajícího si DENTINHA, jenž si v klidu počkal a poslal balon tvrdou střelou do prázdné branky – 7:1!
     
    25:46
    Na druhé straně připisuje druhý akumulovaný faul na stranu Chrudimi Lukáš Rešetár.
     
    25:25
    Trochu vášní nyní rozvířil Radim Záruba, který si až moc aktivně vyříkával spornou situaci s hradeckými protihráči. Žádné vyústění z toho nakonec nevzniklo.
     
    24:17
    Kovácsova nepřesná rozehrávka nadělala chrudimské defenzívě velkou řadu problémů! Nejprve šel sám na gólmana Miroslav Semerád, jeho zakončení vyrazil Žďánský pouze k Marku Srkalovi, který ho donutil k dalšímu zásahu! Skóre však zůstává nezměněno!
     
    23:33
    Také MADOS se pokusil o smysluplnou kombinaci na útočné polovině, příliš dlouho se na balonu nezdržel.
     
    22:40
    Radim Záruba dostal hodně nešetrně do obličeje, rozhodčí nakonec nedovolený zákrok neodpískali. Po drobné pauze se bude pokračovat.
     
    22:06
    Dlouhá chrudimská kombinace žádnou šanci nepřinesla, naopak hodně rychle z branky musel před atakujícím Davidem Drozdem Jakub Žďánský.
     
    21:03
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Po signalizované výhodě následoval volný přímý kop ERA-PACKu. Všichni čekali nějakou konstruktivní rozehrávka, do míče se nakonec přímo opřel MICHAL MAREŠ a po zemi prostřelil vše pod sebou – 6:1!
     
    21:02
    Dentinho se mohl ihned zapsat do střelecké listiny, z bezprostřední blízkosti však v pádu minul prostor mezi třemi tyčemi!
     
    20:16
    Na začátku druhé půle se chrudimská sestava znovu výrazně promíchala, od začátku hraje například Dentinho. Na straně Hradce chybí v sestavě Pavel Drozd, který se zranil a do dnešního zápasu již s největší pravděpodobností nezasáhne.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas přinesl šest branek a poměrně jasnou převahu chrudimského ERA-PACKu! Domácí od úvodních minut svého soka přehrávali a jsou hodně blízko svému dvanáctému vítězství v sezóně. Druhá půlka odstartuje asi v 21:00.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:15
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Secvičená akce ERA-PACKu přináší pátou chrudimskou radost! Rohový kop rozehrál Roman Mareš vzduchem na MICHALA MAREŠE, který z voleje propálil vše před sebou. Gólman Menšl se za balonem pouze ohlédl – 5:1!
     
    18:59
    Následně zkusil chrudimský kapitán Rešetár štěstí z pravé strany, ráně na zadní tyč scházel dobrý půlmetr.
     
    18:31
    ERA-PACK se pokusil vzít si nazpět čtyřbrankové vedení, Lukáš Rešetár ale v samostatném úniku Radka Menšla nepropálil!
     
    17:58
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Drobné neshody v chrudimské defenzívě přináší korekci skóre! Po zmatku před brankou Jakuba Žďánského se míč odrazil k MARKU SRKALOVI, který bez větší potíží zakončil do prázdné branky – 4:1!
     
    17:44
    Koudelka tentokrát nabil Michalu Kovácsovi, jenž svoji dělovou ránu umístil přímo do levé tyče hradecké klece!
     
    17:15
    Tak to je pro Hradec Králové hodně nepříjemné. Pouze po jedné noze opouští po střetu s Koudelkou hřiště Pavel Drozd, zatím však sedí na střídačce v péči lékaře.
     
    17:13
    Chrudimští si se soupeřem hrají jako kočka s myší. Další kombinace do prázdné branky končí nakonec sraženou střelou Kovácse.
     
    16:36
    Úvodní střídání Michala Kovácse přineslo hned zajímavou příležitost, český reprezentant se pokusil Menšla prostřelit mezi nohama, jenže hradecký brankář vytáhl další kvalitní zákrok.
     
    15:31
    Prudká dělovka Lukáše Rešetára zamířila přímo do Menšlových rukavic. Chrudimští i nadále pokračují v aktivitě směrem dopředu.
     
    14:51
    Čistý zákrok Matěje Slováčka přinesl další příležitost Chrudimi, rána Michala Mareše byla zablokována, následné zakončení Slováčka ve skluzu zamířilo pouze do boční sítě.
     
    14:38
    Semerádova chyba znamenala rozběh Romana Mareše, který pátým akumulovaným faulem utnul Pavel Drozd. Z této statistiky hrozí hostujícímu týmu další nebezpečí.
     
    14:29
    MADOS je v současné době psychicky hodně dole, přesto se snaží na útočné polovině něco kloudného vymyslet.
     
    14:07
    Gólovou sérii Chrudimi se snaží trenér Hradce Králové přerušit oddechovým časem.
     
    14:07
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak to je doslova destrukce hradeckého týmu v posledních dvou minutách! Domácí se vytáhli s další skvělou akcí, Michal Mareš zůstal naprosto osamocen před Menšlem! Místo zakončení ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na LUKÁŠE REŠETÁRA, který se také zapsal do střelecké listiny – 4:0!
     
    13:47
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Chvíli na to přispěchal ERA-PACK s další oku lahodící akcí! Prakticky na jeden dotek si míč vyměnili Matěj Slováček – Tomáš Koudelka a do prázdné branky zakončující RADIM ZÁRUBA – 3:0!
     
    12:54
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Na konci třinácté minuty po zásluze přichází druhá branka v hradecké síti! Radim Záruba předvedl skvělý průnik, po kterém našel nabíhajícího si MATĚJE SLOVÁČKA, který se již nemohl mýlit – 2:0!
     
    12:00
    Zatím největší příležitost hradeckého týmu v dnešním utkání se urodila po dobré střele Berana, který se akrobatickým způsobem položil do centru svého spoluhráče! Ždánský si připsal první opravdu složitý zákrok!
     
    11:39
    Roman Mareš skrz celou šíři hřiště hledal svého bratra Michala, který ale doklouzal na zadní tyči pozdě.
     
    10:46
    Stále sledujeme chrudimský tlak, který však žádné další branky nepřinesl. Alespoň prozatím.
     
    10:14
    Rázem byl po zákroku Davida Drozda zdvižen pro Hradec varovný prst, MADOS právě zapsal čtvrtý akumulovaný faul.
     
    09:12
    Semerád dobrým způsobem vystihl rozehrávku Chrudimi a připravil kvalitní šanci pro Marka Srkala! Na poslední chvíli se domácí zadáci vrátili a střelu srazili nad břevno Žďánského svatyně.
     
    09:03
    Jiří Beran zastavil postup Záruby nedovoleným způsobem, za což od sudího po právu vyfasoval žlutý kartónek.
     
    08:13
    Vzápětí již druhá chrudimská formace bravurně rozkombinovala hradeckého soka, na konci parádní souhrny vytěsnil zatím skvěle chytající Menšl střelu Felipeho na tyč!
     
    08:05
    Koudelka chytrým lobem hledal Radima Zárubu, brankář Menšl byl ale u balon o zlomek sekundy dříve.
     
    07:12
    V dosavadním průběhu má Hradec Králové velké problémy s bráněním Brazilce Maxe, který měl nyní na noze druhou vstřelenou branku! Z bezprostřední blízkosti však tvrdou ranou napálil pouze dobře postaveného brankáře Menšla!
     
    06:36
    Druhý akumulovaný faul právě přibyl na konto MADOSu, zatím se hraje poměrně klidné utkání.
     
    06:21
    Jan Fidra sám obral o míč Michala Mareše, následně však jeho cestu k brance ukončil Roman Mareš.
     
    05:45
    Krátce po sobě měl dvě velmi slušné příležitosti kapitán Chrudimi Rešetár! Poprvé zametl nadýchaný centr Romana Mareše těsně nad břevno, následně zase sklepnutí Maxe poslal těsně vedle!
     
    05:35
    Lukáš Rešetár zkoušel střílený centr z levé strany, nakonec z celé šance bude "pouze" další rohový kop.
     
    05:02
    Ostrostřelec Pavel Drozd se mohl prosadit, paradoxně ale zamířila na vlastní branku! Při bránění Slováčka nešťastně poslal míč na svého gólmana a pouze díky fantastickému postřehu Karla Menšla z toho nebyla výstavní vlastní branka!
     
    04:43
    Sáhodlouhá kombinace Chrudimských na útočné polovině končí poté, co Koudelkovi utekl balon do zámezí.
     
    03:56
    Felipe hodně chytře našel před brankářem osamoceného Matěje Slováčka, jeho patičku gólman Menšl odrazil pouze k Tomáši Koudelkovi, jenž ale trestuhodně z dobré pozice minul prostor mezi třemi tyčemi!
     
    03:26
    Hradečtí se snaží hrát sympaticky a pouze nezůstat zalezlí v obraně. Zatím jsou Chrudimi více než vyrovnaným soupeřem.
     
    02:40
    Beranova ztráta nabídla příležitost pro Koudelku, jeho zakončení z pravé strany bylo sraženo na roh. Z něho již jedenáctinásobný mistr nic neukázal.
     
    02:11
    Aktivní Pavel Drozd znovu donutil Chrudimské k rychlé ztrátě, k zakončení se však hostující tým dostat nedokázal.
     
    01:44
    Také MADOS ukázal kvalitní forčekink, čímž donutil Rešetára zakopnout míč do zámezí. Hosté jsou usazeni na polovině Chrudimi.
     
    01:08
    Vzápětí však zahrozil také Hradec Králové. Pavel Drozd nejprve pálil levou nohou, po sražené střele následoval rohový kop, který se znovu dostal k hradeckému mladíkovi. Jeho patička však Žďánského nezaskočila.
     
    00:56
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Východočeské derby již od úvodní minuty přináší předpokládaný vývoj! Roman Mareš posunul míč do středu hřiště na MAXE, který, ač faulován, dokázal prostřelit hostujícího Menšla a poslat ERA-PACK do rychlého vedení – 1:0!
     
    00:23
    MADOS se po rozehrávce hodně rychle zbavil balonu a bleskově nabídl Chrudimským úvodní příležitost. Zakončení Rešetára z levé strany skončilo v náruči připraveného Menšla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úderem osmé hodiny večerní oba týmy nastupují na hrací plochu. Chrudimští dnes budou postrádat nejproduktivnějšího střelce Sidneiho, na straně MADOSu se naopak poprvé představí nejčerstvejší posila z Vysoké Mýta Miroslav Semerád.
     
    Úvodní sestavy:

    FK ERA-PACK Chrudim: Žďánský (Ton) – M. Mareš, R. Mareš, Kovács, Max – Záruba, Koudelka, Dentinho, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe.

    MADOS MT Hradec Králové: Menšl (Ondráček) – Semerád, Beran, Hloušek, Fidra, Trávníček, D. Drozd, P. Drozd, Chromek, Sukal

    Rozhodčí: Kolbaba, Vaněk.
     
    Názory před zápasem:

    Petr Horák, sportovní manažer Chrudimi: „Hráči se sešli čtvrtého ledna. Odpočinku měli dostatek. Od zápasu s Hradcem Králové očekávám, že potvrdíme roli favorita a zápas vyhrajeme. Nijak zvlášť se na soupeře nepřipravujeme. Jsem akorát zvědavý, jak se s tím po svátcích popasujeme. Začátky bývají vždy těžké, ale v našem týmu by to nemělo hrát roli.“

    Miloš Němeček, prezident Hradce Králové: „První zápas po Novém roce hrajeme hned s nejlepším týmem v lize a tím pádem nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Do Chrudimi se bohužel nejezdí vyhrávat, ale odehrát důstojné utkání. Na tento zápas určitě nepojedeme s poraženeckou náladou. Rádi bychom hráli důstojnou roli, a pokud by se nám zápas povedl, tak jako v minulém roce, tak se nebudeme zlobit. Pro nás to bude příprava na pražskou Slavii a na důležité zápasy, které nás do konce soutěže čekají.“
     
    Hradečtí futsalisté v nejvyšší soutěži již třetí sezónu za sebou bojují o záchranu, zatím se zdá, že jim bude štěstí přát znovu. V tabulce drží po třinácti odehraných zápasech první nesestupovou pozici, na největšího konkurenta z České Lípy mají náskok celých čtyř bodů. Navíc nejsou Hradečtí pryč ani z boje o play-off, na osmou Spartu také ztrácí čtyři body. Právě jejich vzájemný souboj byl jedním z nejvydařenějších zápasů Madosu v letošní sezóně, výsledek 7:4 mluví naprosto za vše. Hradec Králové navíc pokukoval po účasti ve Final Four Poháru FAČR, v osudném čtvrtfinále ale utrpěl desetigólový debakl a sen o chrudimském semifinále se rozplynul.
     
    Příjemný páteční večer z Chrudimi! Úvodní východočeské derby se odehrálo v Hradci Králové před skvělou diváckou kulisou, věříme, že podobná atmosféra bude panovat také v Chrudimi! Místní ERA-PACK vyzve v chrudimské sportovní hale o záchranu bojující Mados Hradec Králové a pokusí si připsat další tři body do své sbírky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Petr Dejnožka

    Branky: 1. Max (R. Mareš), 13. Slováček (Záruba), 14. Záruba (Koudelka), 15. Rešetár (M. Mareš), 20. M. Mareš (R. Mareš), 22. M. Mareš, 27. Dentinho (Rešetár), 31. Záruba, 34. Dentinho (pen.), 39. Rodrigo – 18. Srkal

    Karty:   10. Beran (SLM)


    FK Chrudim: Žďánský (Ton) – M. Mareš, R. Mareš, Rešetár, Max – Záruba, Koudelka, Dentinho, Rodrigo, Kovács, Slováček, Felipe.
    MADOS MT Hradec Králové: Menšl (Ondráček) – Semerád, Beran, Hloušek, Fidra, Trávníček, D. Drozd, P. Drozd, Chromek, Srkal

    Rozhodčí: Kolbaba, Vaněk
    thejrc.org