Slavia – Motor ČB 2:0 (kon.) | Kladno – Most 3:2 (kon.) | Prostějov – Kadaň 3:5 (kon.)
Benátky n/J – Třebíč 4:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 2:4 (kon.) | Havířov – Šumperk 6:5 (kon.)
Ústí n/L – Litoměřice 3:1 (kon.)
konec
AZ Havířov
6:5 (0:2, 3:3, 3:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 23.01.2016, 17:00 • K&K PNEU Aréna • Chance liga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Havířov ještě ve 49. minutě prohrával se Šumperkem 3:5, ale nakonec dokázal třemi góly utkání otočit a může se radovat z vítězství za tři body. Rozhodující branku vstřelil 26 vteřin před koncem Marek Kalus.

    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u přenosu z Havířova zase příště. (19:23:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté hrají bez brankáře.
     
    59:46
    Svoboda upaloval z branky, ale naskočil za něj hráč dříve než bylo žádoucí a tak se hra přerušuje.
     
    59:34
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:34
    Havířov právě vstřelil branku!
    Obrovská radost propukla na havířovském zimním stadionu! Rychlý brejk dva na jednoho sice ještě brankou neskončil, ale domácí dojeli celou situaci a MAREK KALUS dokonává obrat tohoto zápasu a 26 vteřin před koncem posílá domácí do vedení! Asistence: Antonín Pechanec
     
    59:18
    Šumperk držel pásmo a následně Matoušek přerušil hru. Haas ještě šťouchl do kotouče a to se nelíbilo domácím hráčům. Menší roztržka je rychle uhasena.
     
    58:55
    Tentokrát to domácím nevyšlo a po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Matouška.
     
    58:29
    Malinko hraní si s nervy fanoušků nyní předvedli Matoušek společně se svým bekem. Nakonec kotouč zůstal někde pod betony havířovského brankáře.
     
    57:53
    Nádherné využití hybridního icingu v praxi! Přes celou délku hřiště přišlo vyhození, které si dojel Pechanec, ale sám proti Svobodovi neuspěl.
     
    57:33
    Kalus se dobře zbavil soupeře na modré čáře, ale jeho přihrávce chyběla potřebná přesnost. Kdyby byla přihrávka prošla, tak domácí měli rázem situaci dva na jednoho jako na dlani.
     
    56:54
    Kotouč se dostal před branku, ale Kanko byl dobře bráněn a nedokázal tak ohrozit Svobodu.
     
    Po opravě je za autora vyrovnávajícího gólu označen Petr Kanko.
     
    56:10
    Matoušek vyráží kotouč do ochranné sítě.
     
    55:18
    Skóre je tak rázem vyrovnané a necelých pět minut do konce třetí třetiny je stále dost času pro strhnutí vítězství na jednu či druhou stranu.
     
    54:48
    Havířov právě vstřelil branku!
    Obrovskou chuť a bojovnost za vyrovnáním nyní ukázal PETR KANKO, který motal svým pohybem hlavu šumperské defenzívě až dostal puk společně s Martinem Mazancem do brankoviště a tam jej nakonec dostal do branky první jmenovaný. Bez asistence
     
    54:26
    Pechanec uklidnil hru přihrávkou přes šířku kluziště. Následovalo nahození na Svobodu, který hru přerušuje a domácí tak mohou dostřídat.
     
    53:42
    Jednalo se o Tomáše Fořta, který po svých odjel na střídačku a je pořádně otřesen.
     
    53:42
    Havířov útočí do plných, na druhé straně se poté otevírá prostor pro rychlé protiútoky Šumperka. Po jednom takovém zůstává na ledě ležet jeden z hostujících hráčů, ke kterému již míří lékař.
    Marken.cz

    Jozef Valenčík

    Branky a nahrávky: 22. Okál (Mazanec), 25. Sedláček (Kalus, Kotala), 34. Gřeš (Pechanec, Krisl), 50. Štumpf (Gřeš, Pechanec), 55. Kanko, 60. Kalus (Pechanec) – 6. Vrdlovec (Fořt), 20. Milfait (Fořt, Drtil), 29. Milfait (Holík, Puzič), 30. Haas (Hlinka, Brunec), 40. Gewiese


    AZ Havířov: Laco (41. Matoušek) – Lenďák, Krisl, Mazanec, Bahounek, Punčochář, Graca – Štumpf, Pechanec, Gřeš – Kanko, Maliník, Okál – Kotala, Sedláček, Kalus – Bednář, Hudeček, Matějek
    DRACI PARS ŠUMPERK: Svoboda (Zelenka) – Zdráhal, Holík, Puzič, Sedlák, Gewiese, Drtil, Bažant – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Staněk, Plášek, Hlinka – Haas, Miškovský, Brunec – Ostřanský, Prokop, Hroch

    Rozhodčí: Přikryl – Měkýš, Reich

    Diváci: 1970
    thejrc.org