Magnitogorsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – N.Novgorod 4:2 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Toljatti – Novosibirsk 2:1 (po pr.) | Kazaň – Novokuzněck 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Jokerit 5:2 (kon.) | Petrohrad – Chanty-Mansijsk 7:2 (kon.) | Soči – Omsk 2:1 (2:0 po s.n.)
Spartak Moskva – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.)
po prodl.
Neftěchimik Nižněkamsk
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pátek 05.02.2016, 17:00 • SCC Arena Petrochemist • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Pěkný zbytek dne. (19:27:42)
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 5500 diváků!
     
    Je dobojováno! Neftěchimik Nižněkamsk potěšil své fanoušky, jelikož otočil nepříznivě vyhlížející duel z 0:2 na 3:2! Dinamo Minsk se do vedení dostalo v první třetině zásluhou Ambrožejčika! Na začátku druhé dvacetiminutovky zvýšil náskok běloruského celku Drozd! Dinamo si poté bez problémů hlídalo náskok a zdálo se, že si dojde pro klidné vítězství! Dvanáct minut před koncem třetí třetiny zavelel k obratu Sexton, na jehož branku navázal o pár minut později Kuzmin! Aréna byla v tu chvíli na nohou a Nižněkamsk málem strhl vítězství na svou stranu už v základní hrací době, jenže proti byl skvělý Lalande! Domácí to však nemuselo mrzet, jelikož po minutě hry v prodloužení udeřil Polygalov, který zajistil Nižněkamsku důležité vítězství!
     
    Konec zápasu.
    61:15 Igor POLYGALOV - 3:2
     
    61:15
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Nižněkamsk otáčí z 0:2 na 3:2 a díky brance v prodloužení vítězí! Tribuny šílí! Domácí sevřeli Minsk před jeho brankou, Sexton zadovkou vrátil kotouč do mezikruží, kde jej z první dopravil za záda hostujícího brankáře IGOR POLYGALOV! Asistence: Dan Sexton.
     
    60:23
    Michajlov zavezl puk za branku, kde ustál dva souboje, poté se však dostal do další přetlačované u mantinelu a hosté mají kotouč ve své moci.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Nižněkamsk dokázal díky fantastické pětiminutovce srovnat ve třetí třetině stav utkání na 2:2! První branku vstřelil Sexton a o pár minut později dorazil do branky kotouč z velké přetlačované před brankou Kuzmin! Poté si domácí vypracovali další šance, avšak Minsk se štěstím odolal. O vítězi utkání tedy rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    Slovan Bratislava si z těžkého východního tripu odvezl celkem osm bodů, a klepe na brány play-off!

    Venco stole the show tonight

    Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    59:35
    A podle všeho se jim to povede Rjasenskij nevybojoval za brankou kotouč a hosté jej bez větších problémů dopravili do středního pásma.
     
    58:46
    Minsk drží kotouč na svých hokejkách daleko od těžiště hry. Hosté chtějí dotáhnout zápas do prodloužení.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:51
    Kuzmin prokličkoval do útočného pásma a od modré čáry vypálil nebezpečně zápěstím. Jeho rána minula o několik decimetrů horní tyč.
     
    57:03
    Další obrovská šance Nižněkamsku! Tady to opravdu vypadalo, že se kotouč dostal za brankovou čáru! Uvidíme, zda se rozhodčí nepůjdou poradit s kolegou u videa!
     
    56:08
    Už se zdálo, že Nižněkamsk strhne vedení na svou stranu, ale fantastický Lalande se v brankovišti natáhl a zamezil kotouči v cestě za brankovou čáru!
     
    55:37
    Polygalov zatáhl kotouč do rohu hřiště, odkud přihrál na modrou čáru. S následnou střelou švihem si Lalande věděl rady.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 48. Sexton (Polygalov, Kvapil), 52. Kuzmin (Žukov, Kvapil), 62. Polygalov (Sexton) – 16. Ambrožejčik (Michajlov), 23. Drozd (Meleško)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Lisutin ( 23. Sudnicin) – Ljamin, Rjasenskij, Ščitov (C), Kuzmin, Bondarev, Jevsejenkov (A), Bryncev – Volkov, Polygalov (A), Milovzorov – Jakimov, Grigorenko, Sexton – Taffe, Kvapil, Žukov – Porjadin, Kulikov, Kitarov
    HC Dinamo Minsk: Lalande (Milchakov) – Gunderson, Znacharenko, Lisovec, Goroško, Filičkin, Ustiněnko, Nogačjov – Kaljužnyj (C), Ellison, Cheechoo (A) – Pavlovič, Szczechura, Kulakov – Meleško, Drozd, Komarov – Ambrožejčik, Kolcov (A), Michajlov

    Rozhodčí: Vasiljev, Sčenjov – Maitak, Pronsčik

    Diváci: 5500
    thejrc.org