Slavia – Šumperk 4:3 (kon.) | Kadaň – Ústí n/L 4:6 (kon.) | Prostějov – Přerov 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kladno 3:2 (2:1 po s.n.) | Jihlava – Motor ČB 4:2 (kon.) | Most – Havířov 4:7 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 5:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 13.02.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:42 Tomáš NOUZA - 4:2
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    58:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Pozor, to by mohlo být pro domácí memento, proti Slavii totiž v závěrečných minutách přišli o jasně vyhraný zápas, když Pražané hráli bez gólmana. Opět zafungovala spolupráce Straka – Nouza. Po vyhraném buly Straky zamířil secvičeným signálem naprosto přesně TOMÁŠ NOUZA a vykřesává naději svého týmu. Asistence: Josef Straka.
     
    58:39
    České Budějovice zavezly puk před branku Honzíka. Po buly po pravé straně to zkusí Motor bez gólmana.
     
    58:15
    Michal Důras z mezikruží tvrdě vypálil, jeho projektil vyrazil Bláha výborným a těžkým zákrokem.
     
    53:53
    Hosty čeká minipřesilovka pět na tři, konkrétně třívteřinová. Tomáš Kaláb jde ven na dvě minuty za vysokou hůl. Že by poslední šance pro Motor?

    Na vyloučení: 6-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    52:28
    Roman Vráblík byl mezi kruhy zcela sám a měl obrovský čas ke střele. Jenže mušku měl hodně vychýlenou, puk putoval půl metru nad horní tyčku.
     
    51:56
    Jihlavští se dopustili ve středním pásmu při napadání zcela zbytečného faulu, konkrétně Ondřej Beránek, který ukázal až moc velkou bojovnost a je vyloučen za držení.

    Na vyloučení: 5-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
    50:10 Martin KOHOUT - 4:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    50:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavská odpověď na sebe opět nenechala dlouho čekat. Harkabus ukázal neskutečně rychlé nohy a ukázal Žovincovi lekci z rychlosti. Tváří v tvář Bláhovi ještě nezakončil, ovšem MARTIN KOHOUT to měl s dorážkou jednoduché a zamířil do odkryté branky. Asistence: Tomáš Harkabus.
     
    49:15
    V situaci dva na jednoho se před budějovickou svatyni řítil Důras, jenž zblízka těsně netrefil prostor u pravé tyče Bláhy, který by to měl v případě střely na branku také velmi těžké.
    48:37 Lukáš KŘÍŽ - 3:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    48:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Mezi kruhy dostal od Roba naprosto přesnou a krásnou přihrávku LUKÁŠ KŘÍŽ, který jako obránce předvedl přesné zakončení nad roztaženého Honzíka, jehož lapačka tentokrát promáchla naprázdno. Gólman Dukly byl také bez šance. Asistence: Luboš Rob, David Kuchejda.
     
    43:49
    Jihlavu možná čekají těžké chvilky po tom, co se Martin Parýzek provinil za brankou hákováním.

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    43:20
    Jakub Babka mířil zcela sám na Honzíka, z bezprostřední blízkosti si na něj však nepřišel!
     
    42:15
    Chovan posílal od modré kotouč na branku a vyzýval Roba k teči. Syn českobudějovické legendy puk skutečně tečoval a David Honzík zase musel předvést efektivní zákrok.
    41:32 Michal DŮRAS - 3:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    41:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté zaváhali při rozehrávce ve svém pásmu. Kotouče se na pravé straně ujal MICHAL DŮRAS, najel si mezi kruhy a i tohle byla nechytatelná, milimetrově přesná rána k pravé tyči branky. Bez asistence.
     
    40:35
    Nyní pálil od modré také Roman Vráblík a před domácí svatyní vznikl velký závar. Nejaktivnější v něm byl Tomáš Nouza. David Honzík roztáhl betony jako pavouk a drží svůj tým.
     
    39:15
    Tomáš Nouza to udělal velmi dobře, najel si až k pravé tyči Honzíka, kde jej povalil k zemi Pavel Mrňa a dostává tak dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    38:26
    Pokud si dobře pamatuji, byl Tomáš Nouza v posledních zápasech oddělen od svého útočného "dvojčete" Josefa Straky. Nyní hráč, který nastupoval za Duklu v extraligové sezoně 2004/05, vystřelil z levého kruhu a jeho rána projela nad levým horním rohem.
     
    33:44
    Kleště Budějovic. Jakub Babka se snadno dostal až k pravé tyči Honzíka, přes nataženou nohu bránícího jihlavského beka nebyl schopen vystřelit. Následně vznikl před brankou Dukly obrovský závar, ve kterém Rob nepropálil val těl a domácí se osvobozují vyhozením bekhendem do středního pásma.
     
    28:35
    Hosté reagují na dva góly ve své kleci oddechovým časem.
    28:35 Filip SEMAN - 2:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    28:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro České Budějovice, které dostávají během třiadvaceti vteřin druhý gól. Krátce po buly vybojoval FILIP SEMAN kotouč na modré čáře, krásně si vybruslil mezi kruhy a "Semiš" ukázal zakončovací formu, jakou měl před zraněním. Krásný to angličan, od levé tyče přímo do sítě, Bláha byl bezmocný. Asistence: Martin Kohout.
    Jan KOLÁŘ - 1:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    28:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se ujímá vedení a fanoušci domácích explodují nadšením. Nyní se již domácí v závaru před brankou prosadili. Kotouč po střele JANA KOLÁŘE z bezprostřední blízkosti propadl přes val těl až do branky. Zatím vždy platilo, že pokud nová posila Dukly vstřelí gól, tak červenožlutí vyhrají. Uvidíme, jak to bude nyní. Bez asistence.
     
    27:37
    Důras krásnou zadovkou u levé tyče našel před brankou Skořepu, který byl tísněn, ale znovu stačil zakončit. Jeho pokus vyrazili hosté na modrou ke Kolářovi, jehož prudkou ránu, možná tečovanou, srazili hosté a puk propadl k pravé tyči, odkud jej hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    22:45
    Přečíslení Motoru dva na jednoho zakončil Vráblík, který vzal odpovědnost sám na sebe a vypálil ze stejného místa jako před malou chvílí Žálčík, tedy z levého kruhu. Tentokrát předvedl Honzík obtížný zákrok pravým betonem.
     
    21:02
    Bláha nyní trošku podcenil kotouč, který se zpoza branky odrazil k jeho levé tyči a Skořepa nebyl dalek snadné dorážce do branky. Gólman Motoru svůj menší kiks odčinil zásahem levým betonem.
     
    19:43
    Kolář ve spolupráci s Beránkem si za brankou vykoledoval trest na Petru Kolmannovi, jenž držel protihráče. Protože Kolmann při dalším hraničním souboji ještě zřejmě počastoval sudího Mikulu nějakým tím výrazem, dostává navíc desítku.

    Na vyloučení: 2-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    17:06
    Jihlava si zahraje přesilovou hru po tom, co ve vlastním pásmu nezbylo Petru Kolmannovi nic jiného, než faulovat soupeře – hrubost.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    16:18
    Domácí řádně zatápí svému soupeři! Seman zblízka nepropálil val těl, zblízka mu puk před branku prostrčil Beránek, leč Filip Seman si vylámal v zakončení zuby na na výtečném Bláhovi.
     
    12:40
    Lukáš Květoň si na pravé straně útočné modré obhodil Mihu Štebiha a rychle se natlačil až před Honzíka, kterého nepropálil, domácí gólman se ukázal jako jistá zeď.
     
    07:51
    Ondřej Bláha si najel za branku pro vyhozený puk, kde jej atakoval Marek Prokš. Jihlavská jedenáctka si jde odsedět dvě minuty za napadení. Fanouškům Dukly se to příliš nelíbí, ale to je tak jediné, co s tím mohou dělat.

    Na vyloučení: 2-1.
    Vyšší tresty: 1-0,
     
    07:06
    Důras posílal kotouč před branku na Jergla. Přihrávku stačil zblokovat Bláha a jihlavský forvard se dostával k dorážce, když jej fauloval Daniel Klinecký – podražení.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    05:50
    Dukla získala mezi kruhy odražený kotouč. Mrňa jej přiťukl na Ondřeje Šafáře, který vypálil ránu z první jako z děla a Bláha schoval puk bezpečně do výstroje.
     
    01:25
    Josef Mikyska leží u pravého kruhu. Nejprve českobudějovický útočník dohrál Tomáš Harkabuse za brankou, poté mu to jihlavský útočník vrátil u mantinelu. Na trestnou lavici jde jen forvard Dukly, který dostává 2+10 minut za zákrok do oblasti hlavy a krku.

    Na vyloučení: 1-0.
    Vyšší tresty: 1-0.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 29. Kolář, 29. Seman (Kohout), 42. Důras, 51. Kohout (Harkabus) – 49. Kříž (Rob, Kuchejda), 59. Nouza (Straka)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Sáblík) – Bilčík, Kaláb, Šafář, Štebih, Šimek, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Mrňa, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Prokš, Malec. Trenér: Petr Vlk
    Banes Motor České Budějovice: Bláha (Spáčil) – Kolmann, Kříž, Vráblík, Žovinec, Zíb, Tintěra, Klinecký – Chovan, Rob, Nouza – Květoň, Straka, Kuchejda – Babka, Mikyska, Zálčík – Šuhaj, Točík, Panáček. Trenér: Petr Rosol

    Rozhodčí: Mikula – Adamec, Poruba

    Diváci: 3917
    ocianews.com