SK Karviná – Břeclav 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Vrchlabí 2:3 (kon.) | Písek – Sokolov 4:5 (kon.)
Klášterec nO – Jablonec n/N 5:6 (po pr.) | Nový Jičín – Frýdek-M. 2:4 (kon.) | Poruba 2011 – Kopřivnice 8:1 (kon.)
Technika Brno – Val. Meziříčí 3:2 (kon.) | SHK Hodonín – Opava 7:3 (kon.) | Bílina – Nymburk 2:3 (kon.)
Klatovy – Kobra 8:6 (kon.) | Vsetín – Mor. Budějovice 8:0 (kon.) | Děčín – Řisuty 4:2 (kon.)
Trutnov – Tábor 1:6 (kon.) | Jindř. Hradec – Žďár n/S 3:11 (kon.) | Pelhřimov – Kolín 0:0 (odl.)
konec
VHK ROBE Vsetín
8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Sobota 13.02.2016, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • 2. liga skupina Východ • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Základní část už zamířila do cílové rovinky. Do jejího konce zbývá odehrát tři zápasy a jednotlivé týmy tak mají poslední příležitost ještě zabojovat o lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů v opačném případě už pouze ladí formu. Vsetínský Lapač dnes bude svědkem vystoupení domácích hokejistů proti Žihadlům z Moravských Budějovic. Vsetínští by po konci základní části měli uhájit druhou příčku, k její jistotě chybí zelenožlutým bod. Moravské Budějovice se dokázaly na východě velmi dobře adaptovat a nebýt výsledkové krize na přelomu roku, mohly by v tabulce zahnízdit o pár pater výš. Sledujte s námi podrobný onlajn přenos, ve kterém se střetně druhý s šestým týmem tabulky.
     
    HC Moravské Budějovice 2005: Žihadla z Vysočiny se po výhře nad Hodonínem přiblížila k jistotě šesté příčky a při troše štěstí se mohou ještě tabulkou posunout nahoru. Ovšem pravděpodobnost, že Hodonín s Porubou mezi sebe ještě žlutočerného konkurenta pustí, je velmi malá. Žihadla se spíš budou soustředit na to, aby uhájila šestou příčku před dotírajícím Novým Jičínem, na který mají náskok pěti bodů. Žihadla se ve své premiérové sezoně ve východní skupině prezentují velmi sympaticky a nebýt výsledkové krize z přelomu roku, mohl tento tým pomýšlet i na první čtverku. Tým žlutočerných Žihadel táhne zkušený Lukáš Havel (31+24), vedle něj patří mezi budějovická esa Filip Matějka (18+31) nebo Lukáš Paták (18+30). Defenzívu drží výkony Ondřeje Štávy (3+18) či Jiřího Peroutky (5+15). V brankovišti se po většinu sezony střídá Milan Máj s Jiřím Šťastným, oba maskování muži mají podobná čísla, procentuální úspěšnost zákroků nad 83% a průměrně obdrží 3,5 – 4 branky za jedno utkání, což značí, že Žihadla příliš inkasují a v utkání s tímto týmem se tak často dočkáváme přestřelek. Dokáží černožlutí napočtvrté zdolat Valachy?
     
    Vzájemná utkání v sezoně 2015/2016:

    10.10. 2015 Moravské Budějovice – Vsetín 2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
    17.11. 2015 Vsetín – Moravské Budějovice 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
    6.1. 2016 Moravské Budějovice – Vsetín 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

    Vsetínští v prvních dvou případech rozhodli již v úvodní periodě a to i přes fakt, že do vedení se vždy jako první dostala Žihadla. Poslední vzájemné utkání na Vysočině bylo navíc v závěru okořeněné bitkou mezi vsetínským Řezáčem a budějovickým Patákem.
     
    VHK Vsetín: Vsetínští již delší dobu vědí o tom, že jejich maximem v základní části je druhé místo. Lídr z Frýdku-Místku vede soutěž s luxusním náskokem a asi bychom museli zapátrat hluboko do historie, abychom našli tak dominantní celek. Vsetínští však v posledních zápasech dostali varování, nejprve se trápili v domácím utkání proti Břeclavi, kterou zlomili až ve třetí třetině. Blamáž pak zaznamenal vsetínský celek na ledě rivalitního Valašského Meziříčí, kde nečekaně ztratil a prohrál 3:4. Vsetínští namísto toho, aby ladili formu na blížící se play-off obstarali senzaci kola a snad i jedno z největších překvapení letošní sezony. Vždyť kromě Nového Jičína na Vsetín nikdo od 6. místa nevyzrál. Zelenožlutí budou chtít před svými diváky odčinit zklamání z valašského derby a definitivně pojistit druhou příčku. Valachy by za touto jistotou měl táhnout ostrostřelec Jan Kolařík (29+28) společně s Petrem Dvořákem (17+33). Vsetín stále postrádá svého kapitána Daniela Vaňka, ve Valmezu však už nastoupil Lukáš Finsterle. Klid do defenzívy dodává extraligou ošlehaný Radim Tesařík, zkušenosti z vyšších soutěží má také Michal Nedbálek, střelecky se v poslední době dokázali prosadit také Jakub Řezáč či Radim Ostrčil. Stálou jedničkou vsetínského týmu je Petr Hromada před blížícím se play-off se však dá čekat i nasazení Lukáše Plška, jenž dostal důvěru i proti Frýdku-Místku a svým výkonem potvrdil, že je připraven být oporou mužstva.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK Vsetín: Hromada (Plšek) – Tesařík, Řezáč, Nedbálek, Vrba, Ostrčil, Žák, Ambruz, Štědrý – Zúbek, Daněk, Kolařík – Slováček, Dvořák, Vítek – Abdul, Hrazdira, Finsterle – Kajaba, Ondráček, Hruška.

    HC Moravské Budějovice 2005: Máj (Šťastný) – Peroutka, Randa, Jaroš, Sechovec, Forman, Sobotka, Kliment, Šťáva – Matějka, Rytnauer, Havel, Horký, Krutiš, Lupač, Vlašín.

    Rozhodčí: Held – Novák, Rožánek.
     
    Hokejisty Moravských Budějovic přijela podpořit i početná skupina fanoušků z Vysočiny, dnes bychom mohli být svědky dobré atmosféry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhrál domácí Daněk, jenž dnes v první formaci nahradí zraněného kapitána Vaňka.
     
    00:43
    Domácí se marně snažili dostat do útočného pásma, budějovický obránce obloučkem posílá kotouč k Hromadovi.
     
    01:35
    Nyní už se Vsetínští v útočném pásmu zdrželi déle, ale Žihadla nepovolila žlutozeleným ohrozit branku.
     
    02:30
    Hostující Peroutka zachytil vsetínskou rozehrávku ve středním pásmu, ale kotouč poslal mimo ledovou plochu, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    02:51
    Vsetínský Ondráček se odhodlal ke střele z levé strany, ale brankář Šťastný nemusel ani zasahovat, neboť kotouč jeho branku minul.
     
    03:27
    Utkání začíná velmi opatrně, oba brankáři jsou zatím bez práce.
     
    03:52
    Šťastný si připisuje první zákrok, když vyrazil střelu Kolaříka, následná dorážka Daňka byla hostujícím obráncem sražena do rohu.
     
    04:04
    Máme zde první vyloučení zápasu, dvě minuty se bude bránit Vsetín, Kolařík se totiž dopustil sekání.
     
    04:11
    Vsetín ihned vyhazuje.
     
    04:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení! Dvořák vyvezl kotouč do útočného pásma, kde si všiml osamoceného MICHAL NEDBÁLKA a vsetínský obránce bekhendovou kličkou zavěsil pod víko Šťastného brány. Asistence: Petr Dvořák.
     
    04:56
    Rytnauer vypálil a jeho střela se odrazila od horní tyče vsetínské brány!
     
    05:15
    Hosté mohli ve vlastní přesilovce podruhé inkasovat, na Šťastného se řítil z levého křídla Abdul, zkoušek ho překonat bekhendem, ale hostující brankář proti vsetínskému útočníkovi vytáhl lapačku a tentokrát svůj tým významně podržel!
     
    05:55
    Vsetín se osvobozuje a toto oslabení už ubrání.
     
    06:27
    Kompletní Vsetín ihned zaútočil, z voleje vypálil Tesařík, Šťastný vyráží.
     
    06:37
    Rozhodčí znovu vylučuje na vsetínské straně, osobní trest pro Davida Vítka za nesportovní chování, domácí však silně protestují.
     
    07:02
    Havel v útočném pásmu kličkou překonal vsetínského obránce a z mezikruží vypálil, Hromada jeho střelu ukryl ve své výstroji a vhazuje se po levici vsetínského brankáře.
     
    07:22
    Šance na vsetínské straně, z mezikruží vypálil Dvořák, jeho střela sražena do ochranné sítě, ihned po střele byl však Dvořák atakován do obličeje hostujícím hráčem, rozhodčí však nevylučují.
     
    07:44
    Nahození Krutiše ze středního pásma Hromada raději podržel, vhazuje se v obranném pásmu domácích.
     
    09:22
    Moravské Budějovice se snažili usadit v útočném pásmu Vsetína, domácí je však k ničemu nepustili.
     
    09:50
    Obrovská šance hostů! Horký měl před sebou již prázdnou bránu, ale Hromada se tygřím skokem stačil přemístit a zabránit jisté brance!
     
    10:35
    Vsetínský útok nyní zhatilo postavení mimo hru.
     
    11:24
    Nahození Žáka od modré tečoval na branku Abdul, Šťastný byl připraven zasahovat.
     
    12:34
    Vsetínští mají problémy s rozehrávkou, Žihadla brání domácím vyrazit na zteč.
     
    13:35
    Nyní se vylučuje na obou stranách, za hosty Forman, dvě minuty hrubost, za Vsetín Daněk, dvě minuty sekání.
     
    14:38
    Slováček připravil střeleckou pozici Nedbálkovi, jeho ránu Šťastný vyrazil.
     
    15:09
    Hra ve čtyrech zatím vyhovuje celku Vsetína, domácí dokázali Žihadla zamknout v jejich obranném pásmu.
     
    15:35
    Oba celky v plném počtu.
     
    16:03
    Nyní už si Valaši zahrají přesilovou hru, dvě minuty za podražení pro Randu.
     
    16:26
    Lupač ve vlastním oslabení zkoušel střelu přes obránce, Hromada pozorný, na druhé straně z protiútoku zahrozil Kolařík, Šťatsný si však prostor mezi betony pohlídal a skóre se nemění.
     
    16:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru! Na levý kruh dostal nabito ONDŘEJ SLOVÁČEK a vymetl levý růžek Šťastného brány. Asistence: René Kajaba.
     
    17:16
    Ostrčil vypálil od modré, Šťastný vyrazil do ochranné sítě.
     
    18:57
    Hra se nyní odehrává převážně ve středním pásmu, Žihadla se marně snaží probojovat do vsetínské třetiny.
     
    19:27
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    19:54
    Hromada si ještě sáhl na kotouč, když ukryl pod lapačku nahození Klimenta, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    19:59
    V samotném závěru úvodní části vypálil ještě Peroutka a před vsetínským brankářem se ještě strhla menší potyčka, rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu utkání se oba týmy spíše oťukávaly, chvíle vzruchu přinesla až přesilová hra hostů, ve které se však ze vstřelení branky radovali domácí. Šance se pak rodily na obou stranách, ale druhou branku přidal Vsetín, když se krásnou střelou do šibenice prosadil Slováček. Prostřední dějství na Lapači vypukne přibližně v 18:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    Vsetín začal aktivně, jeho útočné snaze zatím schází střelba.
     
    21:32
    Valaši motají hostům hlavy, Ambruz měl nyní před sebou prázdnou branku, ale se zakončením příliš dlouho váhal.
     
    21:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínským se aktivní úvod do prostředního dějství vydařil, domácí PETR DVOŘÁK se prosadil střelou po individuální akci a posílá svůj tým do luxusního náskoku tří branek. Asistence: Ondřej Slováček.
     
    22:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští začínají řádit, s kotoučem se kolem branky protáhl RENE KAJABA a zasunul kus pryže za bezmocného Šťastného, ten už to nevydržel a přenechává místo v brankovišti Milanu Májovi, při střídání Šťastný projevil svou frustrací zlomením hokejky. Asistence: Michal Žák.
     
    23:38
    Vsetínští mohli přidat už pátou branku! Přečíslení dva na jednoho v podání Kajaby a Hrušky, druhý jmenovaný však na přesouvajícího se Máje nevyzrál!
     
    25:31
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši pokračuji v demontáží hostující defenzívy, kotouč do útočného pásma zavezl Slováček a připravil střeleckou pozici pro PETRA DVOŘÁKA, jenž svou druhou trefou v utkání přidává pátou brankou Valachů. Asistence: Ondřej Slováček.
     
    25:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    26:29
    Žihadla se snaží s nepříznivým stavem něco udělat, ale domácí poctivě brání a nepovolují žlutočerným se prosadit.
     
    26:43
    Na ledové ploše zůstává otřesen Forman, k budějovickému hráči je přivolán lékař.
     
    28:22
    Tesaříkovu střelu od modré čáry Máj vyrazil a posléze ukryl ve své moci, bude se vhazovat po levici hostujícího brankáře.
     
    29:04
    Přesilová hra pro Vsetín, dvě minuty Horký, hra vysokou holí.
     
    29:47
    Vsetínskou kombinaci mohl k dokonalosti přivést Abdul, Máj však na poslední chvíli zasáhl pravým betonem a zabránil dalšímu navyšování debaklu.
     
    31:02
    Střela Ostrčila skončila v lapačce brankáře Máje.
     
    31:04
    Valaši mačkali svého soupeře po celou dobu přesilové hry, ale šestou branku nepřidali, nyní jsou hosté kompletní.
     
    32:48
    Valaši si znovu zahrají v početní výhodě, dvě minuty pro Matějku za sekání.
     
    33:00
    Žihadla se osvobozují.
     
    33:14
    Slováček přihrával do jízdy Dvořákovi, ve slibné šanci však vsetínský útočník na výborného Máje nevyzrál!
     
    34:31
    Vsetínské obléhání útočného pásma pokračuje, hosty zatím drží brankář Máj.
     
    34:57
    Přes obranu se nyní procpal Abdul, domácí reklamují faul, rozhodčí však pravici nezdvihl, mezitím měl před sebou zívající branku Hrazdira, ale hostující obránce včas zastoupil svého brankáře.
     
    35:30
    Z otočky vypálil Horký a po delší době si sáhl na kotouč také vsetínský brankář Hromada, vhazuje se po jeho pravé straně.
     
    36:30
    Omlouváme se za zveřejnění vstřelené branky na straně Moravských Budějovic, rozhodčí branku nakonec neuznal pro postavení hráče v brankovišti.
     
    37:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši navyšují svůj náskok už na rozdíl šesti branek! Pohlednou individuální akcí se prezentoval JOSEF DANĚK, jenž s projel do útočného pásma a vymíchal hostujícího brankáře. Asistence: Jan Kolařík.
     
    38:39
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    39:31
    Valaši si po upevnění svého náskoku ještě více věří, Abdul nyní kombinoval s Hrazdirou a hostující hráči se nestačili ani otáčet, ovšem domácí Hrazdira moment pro zakončení prováhal a dezorientovaný Máj se na jeho koncovku stačil připravit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství dnešního utkání ovládli domácí hokejisté. Hosté se jen sporadicky dostávali do útočného pásma, přesto se jim podařilo vstřelit branku, ale rozhodčí se rozhodl ji neuznat pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Domácí však s přehledem kontrolují hru a zdá se, že si dnes pohodlně dokráčí pro tříbodový zisk. Třetí třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Valaši znovu začínají aktivně a usazují se v útočném pásmu.
     
    42:22
    Nádherná akce domácích, Hrazdira našel přesnou přihrávku najíždějícího Hryciowa, ten ihned z první vypálil, Máj však dokázal kotouč zbrzdit mezi svými betony.
     
    43:08
    Kajaba pálil ihned po buly, Máj zasáhl svou vyrážečkou a hosté se vydávají do protiútoku.
     
    43:25
    Vyloučení na straně Vsetína, dvě minuty za sekání fasuje Vrba.
     
    43:44
    Vsetín vyhazuje.
     
    44:10
    A znovu.
     
    45:02
    Útočná akce Žihadel, k zakončení se dostal Havel, Hromada jeho střelu kryje a nadále drží čisté konto.
     
    45:25
    Vsetín kompletní.
     
    45:38
    Před Hromadou se zjevil osamocený Krutiš, vsetínský brankář se však stačil přemístit a jeho střelu vyrazil.
     
    46:52
    Vsetínský nápor ochabl, Žihadla se naopak snaží alespoň kosmeticky upravit výsledek.
     
    47:15
    Další přesilová hra pro Žihadla, dvě minuty za podražení odpyká Daněk.
     
    48:20
    Hostům se přesilová hra vůbec nedaří, zatím se nedokázali ani dostat do útočného pásma a na kotouči jsou převážně domácí hráči.
     
    49:11
    Vsetínští v oslabení vyrazili na steč, Slováček v přečíslení dva na jednoho nabízel branku Žákovi, domácí obránce však kotouč promáchl.
     
    49:46
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    50:18
    Samostatný únik vsetínského Finsterleho, ten už měl Máje na lopatě, ale bekhendové zakončení přetáhl a branku vysoko přestřelil.
     
    51:22
    Kajaba servíroval kotouč před branku Ondráčkovi, vsetínský hráč byl včas odzbrojen hostující obranou a Žihadla mohou vyrazit do protiútoku.
     
    51:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí Valaši pokračují v kanonádě! Sedmou branku Vsetína připravil Daněk, když našel volného FRANTIŠKA ZÚBKA a vsetínský útočník neměl problém uklidit kotouč do prázdné branky. Asistence: Josef Daněk, David Vítek.
     
    52:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Žihadla se budou na Vysočinu vracet s pořádně těžkým nákladem! Zelenožlutým se znovu vydařila kombinace v útočném pásmu, když Finsterle našel najíždějícího PETRA DVOŘÁKA a vsetínský útočník kompletuje hattrick. Asistence: Lukáš Finsterle.
     
    53:15
    Domácí fanoušci se dožadují desítky, což při aktuálním obrazu hry nemusí být žádost marná.
     
    54:13
    Fanoušci Žihadel pro změnu žádají vyrovnání, i díky nim dnes panuje na Lapači kvalitní amtosféra, hostující fanoušci podporují svůj tým i přes vysoce nepříznivé skóre.
     
    54:18
    Do přečíslení dva na jednoho upaloval Kajaba s Vítkem, prvně jmenovanému však přihrávka vůbec nesedla, a Žihadla tak nebezpečí deváté branky odvrátila.
     
    55:20
    Střela domácího obránce Žáka končí v moci hostujícího brankáře.
     
    56:20
    Daňkovi se nyní málem zdařila fotbalová paráda, aniž by si to vsetínský útočník uvědomoval, tak ve svém pádu nakopl letící puk z hole Zúbka, kotouč skončil jen těsně mimo Májovy brány.
     
    57:34
    Dnešní utkání sleduje 1220 platících diváků.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty dnešního utkání.
     
    58:31
    Žihadla se mohou pokusit o čestnou branku v přesilové hře, dvě minuty za hrubost pro Vítka.
     
    58:52
    Vsetín se i ve vlastním oslabení dostal do přečíslení tři na jednoho, Kajaba však zvolil střelbu, kotouč si poskákal na rameni brankáře Máje, aby jej hostující brankář nakonec našel a ukryl ve své rukavici.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání končí jasným vítězstvím domácího Vsetína, Valaši si se sokem z Vysočiny poradili s přehledem a dnešním výkonem napsali svým fanouškům omluvenku za zpackané derby. (19:46:36)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 5. Nedbálek (Dvořák), 17. Slováček (Kajaba), 22. Dvořák (Slováček), 23. Kajaba (Žák), 26. Dvořák (Slováček), 38. Daněk (Kolařík), 52. Zúbek (Daněk, Vítek), 53. Dvořák (Finsterle)


    VHK ROBE Vsetín: Hromada (Plšek) – Tesařík, Řezáč, Nedbálek, Vrba, Ostrčil, Žák, Ambruz, Štědrý – Zúbek, Daněk, Kolařík – Slováček, Dvořák, Vítek – Abdul, Hrazdira, Finsterle – Kajaba, Ondráček, Hruška.
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Šťastný Máj 23. – Peroutka, Randa, Jaroš, Sechovec, Forman, Sobotka, Kliment, Šťáva – Matějka, Rytnauer, Havel, Horký, Krutiš, Lupač, Vlašín.

    Rozhodčí: Held – Novák, Rožánek

    Diváci: 1220
    thejrc.org