Buffalo – Montreal 6:4 (kon.) | NY Rangers – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Detroit – Colorado 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa – Nashville 4:3 (po pr.) | Florida – St. Louis 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 4:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 1:2 (po pr.) | Minnesota – Boston 2:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
6:4 (2:1, 3:3, 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 13.02.2016, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi touto zprávou loučím a přeji krásné sobotní vstávání. (03:49:58)
     
    Československá stopa v utkání
    Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, čas na ledě 18:33
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 0+0, čas na ledě 14:25
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Marcus Foligno (BUF) – 2+1
    2. Evander Kane (BUF) – 2+0
    3. Sven Andrighetto (MTL) – 2+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 505 diváků.
     
    To bylo panečku utkání!

    V první třetině se hosté po nepovedeném útoku domácích dostali do přečíslení, které zakončil přesnou ránou Sven Andrighetto. Domácím se ale povedlo do přestávky vyrovnat. David Legwand nejdříve zakončoval svůj nájezd přesnou střelou a na konci třetiny dokázal skóre otočit Evander Kane.

    Druhá třetina byla hodně bláznivá. Domácí šli hned na začátku druhé periody do tříbrankového vedení a vše vypadalo skvěle. Montrealu se ovšem povedlo po chybách a přesilovkách snížit na rozdíl jediné branky. Marcus Foligno ovšem následně proměnil trestné střílení a domácí byli opět v trháku. Vedení jim ale vydrželo jen chvilku, Alex Galchenyuk následně snížil.

    Třetí třetina byla jen hrou na jednu branku. Chad Johnson ovšem všechny pokusy kryl a nejméně třikrát mu také pomohla branková konstrukce. Do prázdné branky následně zakončil Evander Kane po menší chybě rozhodčího. Na obou stranách se tak dvakrát prosadili hned dva hráči.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poslední snažení Montrealu nebylo úspěšné, Buffalo vítězí a po jedenácti dnech porážejí Montreal i podruhé!
    59:05 KANE - 6:4
     
    59:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácím nyní pomohl rozhodčí, který nahazovaný kotouč zastavil před rozjíždějícím Subbanem. Toho se ujal EVANDER KANE, který s kotoučem vjel do útočné třetiny a propálil Subbana. Je rozhodnuto! Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    58:34
    Do útočné třetiny se ovšem vydali domácí, kteří mohli puk poslat do prázdné branky, ale Giontovi se nepovedlo zasáhnout puk do prázdné branky.
     
    58:20
    Následně se puku ujali domácí hokejisté, kteřéí puk poslali za branku a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    58:15
    Po rychlé kombinaci pálil na branku Chada Johnsona obránce Mike Barberio, kterému se ovšem nepovedlo přízemní střelou skórovat.
     
    57:25
    Evander Kane nyní vyvezl kotouč a z pozice, odkud může vyhodit za branku, kdy nehrozí odpískání zakázaného uvolnění, puk vyhodil.
     
    56:54
    A opět domácího brankáře zachránila zvonkohra! Po střele z dobré pozice střílel jeden z červenomodrých, který ale napálil jen konstrukci!
     
    56:18
    Následně se z pravého kruhu pokoušel střelou zápěstím prosadit Lars Eller, kterému se ale pozorného brankáře nepovedlo překonat.
     
    55:23
    Individuálně se prodral do zakončení Max Pacioretty. Ten zakončoval skrz dvojici obránců, a tak do střely nevložil příliš razance. Puk skončil u Johnsona.
     
    54:44
    Poprvé slyšíme fanoušky Buffala, kteří povzbuzovali svůj celek. Byl to ovšem ojedinělý záblesk, protože hned opět ztichli.
     
    54:15
    Fanoušci Canadiens, jenž jsou přítomní ve First Niagara Center zvedali ruce nad hlavu, ale puk nakonec v brance neskončil!
     
    53:44
    Krásná kombinace Montrealu byla nakonec zakončena přihrávkou před branku. Paul Byron přihrávku před branku vůbec nečekal.
     
    53:11
    Buffalo to nyní vůbec nezvládá a vyhazuje puk jen na zakázané uvolnění. Canadiens si zaslouží vyrovnání, ale hokej je o brankách.
     
    52:27
    Rázný obránce Subban poslal na branku jen nahazovaný pokus, který brankáře nemohl nikdy ohrozit. Hosté jsou ale u puku.
     
    52:11
    P.K. Subban nyní na modré čáře zakličkoval, což jeden z jeho spoluhráčů nečekal a vjel do ofsajdového postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:03
    Sven Andrighetto dostával puk za branku, ale tam mu byl následně odebrán. Buffalo se osvobodili a odjíždějí rychle střídat.
     
    51:52
    Sabres nyní vyhodili na zakázané uvolnění a Dan Bylsma si hned vyžádal oddechový čas. Tato pětice byla dlouhou dobu pod tlakem.
     
    51:38
    Hosté hrají skvěle a svého soupeře hodně svírají. Z mezikruží nakonec pálil jeden z hráčů, který napálil tyčku! Opět!
     
    51:14
    Alex Galchenyuk mohl na své narozeniny přidat svůj třetí gól, ale jeho snažení zakončené nájezdem před brankou nebylo úspěšné!
     
    50:25
    Dvojité šance. Nejdříve zahrozili hosté, ale výborně zasáhl brankář Johnson. Evander Kane na druhé straně pálil mimo tři tyče.
     
    49:30
    Pokračuje se ovšem snažením Montrealu Canadiens, kterým se ovšem nedaří toto utkání poslat alespoň do prodloužení.
     
    48:57
    Brendan Gallagher to nyní zkoušel nahozením směrem na branku Johnsona, který ale nebyl ohrožen a do útoku vyrážejí domácí.
     
    48:14
    Po dlouhé době také útok domácích. Foligno zavezl puk a posunul jej na Varoneho. Ten nahazoval puk od modré čáry, Foligno ovšem nedokázal kotouč tečovat přesně.
     
    47:22
    Andrej Markov následně od modré čáry hledal na pravé straně lépe postaveného spoluhráče, ale nikdo se k puku nedostal.
     
    46:42
    Další velká šance na vyrovnání celkového skóre. Po buly se k puku dostal v mezikruží Max Pacioretty, který ovšem svou rychlou střelu namířil jen do tyče!
     
    46:09
    Po aktivitě hostů vyváželi kotouč domácí hokejisté, kteří puk jen vyhodili za branku Condona tak šikovně, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    45:19
    Puk se zpoza branky dostal do mezikruží, odkud pálila dvojka posledního draftu. Jack Eichel ovšem nedokázal trefit branku, puk skončil těsně vedle.
     
    44:38
    Buffalo se teď usilovně brání a Montreal je mnohem lepším celkem, který je hladový a jde za vyrovnáním. Jestli se jim to povede, ukážou následující minuty.
     
    43:44
    Tomáš Fleischmann nyní mohl utkání vyrovnat, ale to se mu nepovedlo! Český útočník byl sám před brankářem, ale puk se mu za jeho záda nepovedlo poslat.
     
    43:05
    Útočné snažení Canadiens bylo zakončeno nahozením od modré čáry za branku, odkud se puk odrazil před ní. Tam ale nikdo v červené nebyl.
     
    42:27
    Ke střele se z dobré pozice se dostali hosté. Brendan Gallagher pálil z levého kruhu, ale růžek branky se mu nepovedlo trefit, Johnson skvěle zasáhl.
     
    41:49
    Jack Eichel se prodíral po levé straně, ale nakonec se mu nepovedlo lépe oslovit své spoluhráče, kteří by potvrdili vedení svého celku.
     
    41:07
    Paul Byron se dostal ke střele z pravého kruhu, ale jeho svižný pokus byl sražen jedním z obránců mimo ohrožení branky Chada Johnsona.
     
    40:30
    Zach Bogosian vyslal na branku střelu, kterou Condon vyrazil jen před sebe. K puku se tak na pravé straně dostal Sam Reinhart, kterému stačilo puk jen zvednout, ale přízemní ránou trefil jen beton brankáře!
     
    40:09
    Sam Reinhart vjel do útočné třetiny a poslal takovou spíše propagační střelu směrem na branku Condona. Ten se jen ohlédl a puk skončil mimo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tak toto byla parádně bláznivá třetina! Domácí šli hned na začátku druhé periody do tříbrankového vedení a vedli 4:1. Montrealu se ovšem povedlo po chybách a přesilovkách snížit na rozdíl jediné branky. Marcus Foligno ovšem následně proměnil trestné střílení a domácí vedli o dvě branky. Vedení jim ale vydrželo jen chvilku, Alex Galchenyuk následně snížil. Třetí třetiny bude ještě hodně zajímavá!

    Střely na branku: 18:23
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:37 GALCHENYUK - 5:4
     
    39:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Další střelec, který se prosazuje podruhé v tomto utkání! Podobná akce jako u druhé branky Canadiens. ALEX GALCHENYUK dostal puk na pravý kruh, odkud se mu povedlo přesnou ránou snížit na rozdíl jediné branky! Asistence: Andrej Markov, P.K. Subban.
     
    39:11
    P.K. Subban puk nahodil za branku Johnsona, kde se o něj sváděl souboj, ale nakonec byl přeci jen poslán do střední třetiny.
     
    38:40
    Hodně smolné a hodně přísné vyloučení. Puk zasáhl střídajícího hráče, který již skákal na střídačku do brusle. Trest odpyká Nicolas Deslauriers.
     
    38:07
    Brian Gionta zkoušel navýšit vedení svého celku aktivním průnikem po levé straně. Jeho dvojnásobný pokus ale neskončil za zády Condona.
    37:41 FOLIGNO - 5:3
     
    37:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme tu druhého dvobrankového střelce tohoto utkání! MARCUS FOLIGNO si najel přeed branku lehce k levé straně a přesnou střelou se dokázal prosadit do pravého horního růžku!
     
    37:41
    Marcus Foligno ale uzmul puk ve středním pásmu a hnal se sám na branku, kde přišel faul na jeho osobu. Příjde tak trestné střílení proti Condonovi!
     
    37:23
    Tomáš Plekanec již nějakou dobu krouží po ledové ploše a vidíme hru v pěti proti pěti. Canadiens ve snažení.
     
    36:45
    Zdlouhavá kombinace domácích byla nakonec zakončena přihrávkou na Jacka Eichela, kterému se ale nahozením branku nepovedlo ideálně ohrozit.
     
    36:03
    Přesilovka se ale domácím vůbec nedaří. Max Pacioretty pohodově vyhodil puk z obranné třetiny a ušetřil tak cenné sekundy.
     
    35:33
    Následně ale puk skončil mimo mantinel, a tak se bude vhazovat před brankářem Condonem, který by už nerad dneska inkasoval.
     
    35:24
    Jamie McGinn dostal přihrávku na levou stranu a puk nahodil za branku. Sabres se poprvé dostali do útočné třetiny.
     
    34:47
    Tomáš Plekanec se nyní ovšem provinil hákováním a odpyká si dvě minuty na trestné lavici tento kladenský rodák.
     
    34:41
    V dobré pozici na levé straně Evander Kane, kterému se ale nakonec nepovedlo svou akci zakončit. Pod nohy mu totiž skočil obránce Jemelin.
     
    34:06
    Ale nyní to bylo spíše zakřiknutí. Ve velké šanci Eichel, série příležitostí i na druhé straně, ale brankáři se nyní zaskvěli!
     
    33:22
    Utkání se nyní lehce ztaktizovalo, Buffalu se nechce toto utkání ztratit a hraje ze zabezpečené obrany.
     
    32:33
    Domácí brankář pozorný proti dalšímu pokusu mířícího na jeho branku. Chad Johson ale ani nyní nebyl překvapen touto střelou.
     
    32:14
    Následně se do šance dostával Lars Eller, kterému se ale v dobré pozici nepovedlo svou akci dovést do úspěšného konce.
     
    31:29
    Neúspěšné nyní byly ataky na obě strany, ale i nadále se pokračuje ve skvělém tempu, které musí fanoušky bavit. Jen ne ty v Buffalu.
     
    30:50
    Po následném vyhození, které bylo ztečováno a skončilo jen mimo ledovou plochu, se bude vhazovat před brankářem Johnsonem.
     
    30:29
    Hraje se v opravdu skvělém tempu a vidíme gólové hody. Uvidíme, jestli budou pokračovat, nebo už nepadnou další branky.
     
    29:29
    Puk se před branku dostal na volného Davida Desharnaise, který již posílal puk do branky, ale nakonec jej v poslední chvíli zablokoval jeden z domácích.
     
    29:13
    Závar před domácí brankou. Nikdo nevěděl, kde kotouč je a ten byl následně poslán jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    28:23
    Jack Eichel poslal skvělou přihrávku na Justina Bailyeho, který se s pukem prodíral před branku, kde udělal Condonovi kličku a následně puk nezastrčil za záda brankáře!
     
    28:03
    Vhazovat se bude před brankou Mikea Condona, který inkasoval hned ze své první střely na jeho brankzu.
     
    27:41
    Do útoku se ovšem dostal Max Pacioretty, který zkoušel střelou z pravé strany utkání vyrovnat, ale Johnson skvěle zasáhl ramenem.
     
    27:27
    Po zákroku Mikea Condona se bude vhazovat po jeho levici a uvidíme, jestli se Buffalu povede přidat další branku.
    26:48 ANDRIGHETTO - 4:3
     
    26:48
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hokejové drama pokračuje další vstřelenou brankou! Chad Johnson za brankou neskutečně zachyboval a puk poslal jen na pravý kruh. SVEN ANDRIGHETTO se z této pozice dokázal střelou do odkryté branky prosadit! Bez asistence.
     
    25:58
    Montreal je usazen v útočném pásmu, kde zkouší kombinovat a dostat se tak do lepších střelecké pozice.
     
    25:16
    Montreal se po bláznivém začátku této třetiny vrací do zápasu a určitě bude chtít utkání minimálně zdramatizovat. Máme se na co těšit.
    24:46 GALCHENYUK - 4:2
     
    24:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přesně v moment, kdy končili tresty Kanea a Subbana, se hosté dokázali prosadit. ALEX GALCHENYUK se dostal ke střele z pravého kruhu, kterému se rychlou střelou povedlo překonat bezmocného Chada Johnsona! Asistence: Andrej Markov, David Desharnais.
     
    24:07
    Dlouhá kombinace hostí byla nakonec zakončena střelou Alexe Galchenyuka z pravé strany, který ale branku nedokázal trefit.
     
    23:25
    Po pár přihrávkách se nakonec z pravé strany odhodlal ke střele David Desharnais. Tomu se ale nepovedlo překonat pozorného Johnsona.
     
    22:58
    Montreal ale bude mít přesilovku. Justin Bailey fauloval jednoho z hostů ve středním pásmu a odsedí si dvouminutový trest.
     
    22:46
    Po kontaktu ve středním pásmu se do sebe pustili Evander Kane a P.K. Subban. Bitka ovšem nebyla, ale oba jdou na trestnou lavici, kde se ještě slovně napadají.
    22:18 FOLIGNO - 4:1
     
    22:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Další branka v síti Montrealu Canadiens a Buffalo jde již do tří brankového vedení! Philip Varone obkroužil branku a poslal puk před branku. Tam se puk odrazil od MARCUSE FOLIGNA a šťastně skončil v brance Mikea Condona! Asistence: Philip Varone.
    21:28 GORGES - 3:1
     
    21:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Už je to 3:1 pro domácí celek! JOSH GORGES dostal puk z pravé strany, odkud se ale napoprvé nedokázal prosadit. Druhá střela ovšem skončila za zády Bena Scrivense, který opouští brankoviště! Bez asistence.
     
    21:10
    Lars Eller od modré čáry posílal spíše takovou přihrávku, ale místo nějakého nebezpečí skončil jen puk u Johnsona.
     
    20:41
    Ale dostali se jen do ofsajdového postavení. Následovat tak bude jen vhazování ve středním pásmu.
     
    20:20
    Hosté začátkem tetiny kombinují ve vlastní třetině a následně se budou chtít prodrat do nějakého zakončení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina měla říz. Hosté se po nepovedeném útoku domácích dostali do přečíslení, které zakončil přesnou ránou Sven Andrighetto. Domácím se ale povedlo do přestávky vyrovnat. David Legwand nejdříve zakončoval svůj nájezd přesnou střelou a na konci třetiny dokázal skóre otočit Evander Kane.

    Střely na branku: 7:11
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:43 KANE - 2:1
     
    19:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Andrej Markov zachyboval u své branky a puk poslal na hokejku Ryana O'Reillyho. Ten hned našel na levém kruhu Marcuse Foligna, který předal puk volnému EVANDERU KANEOVI. Domácí forvard si následně najel před branku a dokázal překonat bezmocného Scrivense! Asistence: Marcus Foligno, Ryan O'Reilly.
     
    19:22
    Marcus Foligno přijal nahazovaný puk vzduchem a dostal se až před brankáře Scrivense, ale následně se mu nepovedlo zakončit.
     
    19:05
    Nyní se domácí brankář již musel činit proti střele, která jej ale nemohla nějak výrazněji ohrozit. Následovat bude buly před Chadem Johnsonem.
     
    18:38
    Aktivní byli v útočném pásmu hosté, ale těm se nakonec nepovedlo směrem na branku Johnsona vyprodukovat žádný pokus.
     
    17:47
    Nejdříve byli v šanci hostté, kterým se ale nepovedlo svou akci z blízkosti zakončit ideálně. Sám na branku se následně řítil Gionta, kterému se ale nepovedlo skórovat, protože byl v ofsajdu.
     
    17:02
    Montreal se odhodlal k první střele. Od modré čáry pálil Tom Gilbert, ale jeho pokus srazil jeden z bránících hráčů.
     
    16:28
    Ani při dalším pokusu se hostům nepovedlo usídlit se v útočném pásmu a po nepřesnostech se puku ujali domácí, jenž touš poslali do bezpečí.
     
    15:58
    Subban se prodíral po levé straně do středu, kam jej ale nepustili domácí bránící hráči. Ti puk následně vyhodili.
     
    15:28
    Při snažení hostí, která byla pokažena, následovalo písknutí. Brendan Gallagher byl krosčekován Bogosianem, který dostává dvě minuty.
     
    14:48
    Následný průnik hostujícího Montrealu bylo zakončeno rychlou střelou Gallaghera, který se ale nedokázal prosadit přes obránce.
     
    14:12
    Rasmus Ristolainen posílal přihrávku na útočníka McGinna, kterého sice našel, ale ten na modré čáře nedokázal puk předat do lepší pozice.
     
    13:57
    Od modré čáry to zkoušel obránce Greg Pateryn, kterému se ale nepovedlo svojí střelou překonat připraveného Johnsona.
     
    13:29
    Toto Buffalo nejspíše potřebovalo a nyní bychom mohli vidět opravdu zajímavé utkání.
    12:50 LEGWAND - 1:1
     
    12:50
    Sabres právě vstřelili branku!
    Krásná kombinace domácích hokejistů končí vyrovnávací brankou! DAVID LEGWAND dostal skvělou přihrávku ze střední třetiny a svůj nájezd dokázal přesnou střelou zotavit ve svůj gól! Asistence: Nicolas Deslauriers, Zach Bogosian.
     
    12:07
    Snažení svého celku zakončoval střelou z levého úhlu Brendan Gallagher, kterému se ale nepovedlo najít mezírku v brance.
     
    11:11
    Po rychlém útoku Canadiens zakončoval takovou nevýraznou střelou z pravého kruhu Max Pacioretty, který ale nedokázal překonat brankáře.
     
    10:24
    Jenže vše mohlo být zapomenuto! Ben Scrivens zachyboval a zpoza branky zakončoval Matt Moulson, kterému se ale nakonec nepovedlo poslat puk do branky!
     
    09:42
    Další dvě vyhození. Domácím hokejistům se ještě nepovedlo cokoliv vymyslet a jejich přesilovka pomalu končí.
     
    09:18
    A stále se tam Sabres nepovedlo usadit a zatím to je velká bída z jejich strany. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.
     
    08:35
    Domácí začnou svo přesilovou hru od své branky. Puk byl vyhozen a Sabres se musí pro kotouč vrátit.
     
    08:31
    Evander Kane byla za brankou Scrivense faulován a jeho tým si zahraje přesilovku. P.K. Subban jej poslal na zem.
     
    07:51
    Po další akci se ovšem vhazuje před Benem Scrivensem, který ještě neměl žádnou práci proti atakům domácích hráčů.
     
    07:14
    Ve středním pásmu se bojovalo o puk a proti přesile jej vybojoval jeden z hostů, který jej dokázal poslat alespoň za branku.
     
    06:45
    To se píská po dalším vyhození až nyní. Vhazovat se tak bude před brankou Chada Johnsona.
     
    06:16
    Ani další snaha Buffala nebyla úspěšná. Nahození po levé straně končilo až za brankou Scrivense, ale zakázané uvolnění se nepíská.
     
    05:59
    Po levé straně ujel Evander Kane, kterému se ale jeho rychlou střelou nepovedlo překvapit připraveného Scrivense.
     
    05:29
    Nahazovaný puk Tomáše Plekance dokázal Chad Johnson pokrýt a připsat si tak další zákrok tohoto utkání.
     
    04:27
    Buffalo se pokouší odpovědět na inkasovanou branku, ale nedaří se jim. Nepomáhají ani fanoušci, kteří ještě nezatleskali, či nezakřičeli.
    03:44 ANDRIGHETTO - 0:1
     
    03:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce Canadiens! Buffalu se nepovedlo projít do útočné třetiny a hosté projeli do útoku. Max Pacioretty poslal puk mezi kruhy na SVENA ANDRIGHETTA, který dělovkou překonal Johnsona střelou o tyčku! Asistence: Max Pacioretty, David Desharnais.
     
    03:05
    Pokračuje se v pomalém snažení na obou stranách. Začátek utkání je spíše takový pomalejší.
     
    01:56
    Do šance se ale dostal Lars Eller, proti kterému ale u pravé tyčky zakročil brankář Chad Johnson, jenž si připsal první zákrok.
     
    01:50
    Následné snažení hostí. Jeden z hráčů přihrál z pravé strany, ale před brankou se nikomu nepovedlo zakončit.
     
    01:30
    Následné snažení po levé straně bylo zakončeno nahozením za branku Scrivense. Puk ovšem skončil mimo ledovou plochu.
     
    00:47
    Bojovalo se následně za brankou Chada Johnsona. V levém rohu nakonec vyšli úspěšně domácí, kteří jdou dopředu.
     
    00:05
    Montreal sice buly vyhrál, ale do útoku se prodírali domácí. Těm se ale následně nepovedlo projít dále do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásné ráno všem fanouškům nejlepšího hokejové soutěže. Dnes uvidíme souboj atraktivního Montrealu s Buffalem. Start utkání se lehce spozdí, jak už je v NHL zvykem.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Johnson (Lehner) – Gorges, Ristolainen, Colaiacovo, Bogosian, McCabe, Franson – Deslauriers, O'Reilly, McGinn – Foligno, Eichel, Moulson – Kane, Reinhart, Gionta – Varone, Legwand, Bailey

    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Markov, P.K. Subban, Barberio, Gilbert, Jemelin, Pateryn – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Pacioretty, Desharnais, Andrighetto – Fleischmann, Eller, Smith-Pelly – Byron, Mitchell, Weise

    Rozhodčí: Kimmerly, Rank – Devorski, Kovachik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Buffalo Sabres

    Na soupisce týmu není ani jeden český či slovenský hokejista.

    Montreal Canadiens

    Tomáš Plekanec
    Tomáš Fleischmann
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    4.2.2016 Montreal – Buffalo 2:4
    24.10.2015 Buffalo – Montreal 2:7
    4.2.2015 Montreal – Buffalo 2:3
    30.11.2014 Montreal – Buffalo 3:4 sn.
    29.11.2014 Buffalo – Montreal 2:1
     
    MONTREAL CANADIENS

    Hosté jsou zatím zřejmě největším zklamáním celé ligy. Po skvělém vstupu do sezóny se totiž Montreal postupně propadal a aktuálně je mimo místa zajišťující playoff. Z 55 zápasů získali Habs 58 bodů a to tedy stačí jen na desátou příčku Východní konference. V posledních zápasech se ale kanadskému celku začíná znovu dařit a nyní Montreal svěřenci trenéra Therriena drží třízápasovou šňůru vítězství.

    Posledních pět zápasů

    10.2.2016 Montreal – Tampa Bay 4:2
    7.2.2016 Montreal – Carolina 2:1 sn.
    6.2.2016 Montreal – Edmonton 5:1
    4.2.2016 Montreal – Buffalo 2:4
    3.2.2016 Philadelphia – Montreal 4:2

    Nejproduktivnější hráči

    P.K. Subban 43 (5+38)
    Tomáš Plekanec 42 (12+30)
    Max Pacioretty 38 (20+18)
     
    BUFFALO SABRES

    Dlouhodobě jeden z nejhorších celků celé ligy zatím potvrzuje své kvality i v letošní sezóně a se ziskem 48 bodů je na předposlední příčce Východní konference. Domácí Buffalo se hodně trápí především v ofenzívě. Útok Šavlí totiž dosud zaznamenal jen 126 vstřelených branek a to je vůbec nejnižší počet z týmů celé konference. Své poslední utkání hrálo navíc Buffalo teprve včera a dnes se tak může projevit únava.

    Posledních pět zápasů

    12.2.2016 Philadelphia – Buffalo 5:1
    10.2.2016 Buffalo – Florida 4:7
    7.2.2016 Boston – Buffalo 2:1 pp.
    5.2.2016 Buffalo – Boston 2:3 sn.
    4.2.2016 Montreal – Buffalo 2:4

    Nejproduktivnější hráči

    Ryan O'Reilly 45 (17+28)
    Jack Eichel 36 (16+20)
    Rasmus Ristolainen 33 (8+25)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání mezi Buffalo Sabres a Montreal Canadiens začíná v 01:00.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 13. Legwand (Deslauriers, Bogosian), 20. Kane (Foligno, O'Reilly), 22. Gorges, 23. Foligno (Varone), 38. Foligno (TS), 60. Kane (O'Reilly) – 4. Andrighetto (Pacioretty, Desharnais), 25. Galchenyuk (Markov, Desharnais), 27. Andrighetto, 40. Galchenyuk (Markov, Subban)


    Buffalo Sabres: Johnson (Lehner) – Gorges, Ristolainen, Colaiacovo, Bogosian, McCabe, Franson – Deslauriers, O'Reilly, McGinn – Kane, Reinhart, Gionta – Moulson, Eichel, Foligno – Varone, Legwand, Bailey
    Montreal Canadiens: Scrivens (22. Condon) – Markov, P.K. Subban, Barberio, Gilbert, Jemelin, Pateryn – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Pacioretty, Desharnais, Andrighetto – Fleischmann, Eller, Smith-Pelly – Byron, Mitchell, Weise

    Rozhodčí: Kimmerly, Rank – Devorski, Kovachik

    Diváci: 18 505
    thejrc.org