Buffalo – Montreal 6:4 (kon.) | NY Rangers – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Detroit – Colorado 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa – Nashville 4:3 (po pr.) | Florida – St. Louis 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 4:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 1:2 (po pr.) | Minnesota – Boston 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Calgary Flames
Sobota 13.02.2016, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Shane Doan (ARI) (2 + 1)
    Michael Stone (ARI) (0 + 2)
    Louis Domingue (ARI) (26 zásahů) (05:55:25)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Hanzal (ARI) (0 + 0, 4 střely, čas na ledě 14:13)
    Zbyněk Michálek (ARI) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 15:45)
    Jiří Hudler (CGY) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 15:21)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 14:02)
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 13:28)
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 643 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 36

    Calgary Flames: 27
     
    Máme za sebou pohledné hokejové utkání, které nabídlo dost šancí, branek, ale především vyloučení, protože rozhodčí dnes trestnými minutami rozhodně nešetřili ani na jedné straně. Arizona Coyotes měli duel od začátku pod kontrolou, přestože ve třetí třetině jednou inkasovali a nechali soupeře z Calgary nadechnou se k naději. Pak ale z přesilovky pět na tři udeřil Shane Doan a svou druhou trefou v zápase určil konečné skóre duel 4:1. Arizona tak po sérii proher zlomila neúspěchy a připisuje si důležitou výhru na konto, stejně jako body do tabulky Pacifické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Už jen poslední vteřiny, hraje se převážně ve středním pásmu a obě strany barikády už tuší, kdo si dnes odnese výhru v základní hrací době.
     
    59:22
    Arizona nahodila puk do útočného pásma, z tohoto prostoru jej někdo vytečoval za mantinel mezi diváky.
     
    59:06
    Začala poslední minuta třetí třetiny, je velice pravděpodobné, že to je také poslední minuta utkání.
     
    58:54
    Postavení mimo hru Calgary, hosté nezvládli přechod přes modrou čáru.
     
    58:45
    Ještě jeden zásah Hillera v krátkém časovém úseku, vhazovat se bude na stejném místě jako před chvílí.
     
    58:29
    Hiller má puk v lapačce, vhazovat se bude za chvíli před jeho zraky.
    57:32 Shane DOAN - 4:1
     
    57:32
    Arizona právě vstřelila branku!
    Moc dlouho to netrvalo a Arizona Coyotes využívají nabídku na přesilovku v pěti proti třem, tím pádem znovu vedou o tři branky a nyní už to vypadá, že domácí parta zvládne dotáhnout duel do vítězného konce. Krásná hokejová akce a šlo vidět, že hráči z Glendale měli dostatek času, aby si celou situaci rozmysleli a dobře poslali nahrávky z hokejky na hokejku. Na konci celé akce stál střelec branky SHANE DOAN, jenž se dnes prosazuje podruhé a dodává na hokejky Coyotes klid, který inkasováním jednoho gólu domácí malinko ztratili. Využitá přesilovka. Asistence: Mikkel Boedker, Oliver Ekman-Larsson.
     
    57:08
    Hostům se ale hned daří dostat kotouč do středního pásma.
     
    56:54
    Pokračuje s vylučováním a dnes poprvé v zápase uvidíme přesilovku pět na tři, jelikož dostává trest další hokejista Flames. Dvě minuty tentokrát rozhodčí udělil pro Matta Stajana (CGY) za sekání.
     
    56:35
    Vypadá to, že ještě minimálně jedno vyloučení v tomto zápase uvidíme. Hosté hráli v šesti mužích a inkasují trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Další přesilovka pro Kojoty, trest pyká Micheal Ferland (CGY).
     
    56:08
    Už se pomalu hraje v plném počtu, nebude dlouho trvat a oba vyloučení hokejisté se vrátí do hry.
     
    55:39
    Shane Doan zavezl touš za branku soupeře a tam se snažil něco vymyslet. Jenže obránci Flames jej brzy obrali o kotouč.
     
    55:08
    Po skončení komerční přestávky hra pokračuje, hraje se tedy znovu ve čtyřech. Hamilton neuspěl, když se chtěl s toušem dostat přes modrou čáru.
     
    54:28
    Martin Hanzal v dobré šanci, když na levé straně vypálil puk. Hiller jen tak tak stačil ještě zasáhnout proti této pumelici betonem.
     
    54:07
    Stajan po zákroku od Stonea míří do kabiny, snad to nebude nic vážného.
     
    54:07
    Jenže jako dnes už několikrát, také nyní se počet hráčů na ledě srovná a domácím moc dlouho výhoda přesilové hry nevydržela. Na trestnou lavici totiž musí zamířit Michael Stone (ARI), který se provinil vražením na hrazení.
     
    53:52
    A další vyloučení, Coyotes si nyní zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty je vyloučen za hákování hráč Calgary Flames Mark Giordano (CGY).
     
    53:25
    Přečíslení tři na jednoho od domácích hokejistů, ale Coyotes ho nevyřešili moc dobře. Vermette potom z dorážky netrefil poloviny odkryté branky.
     
    52:34
    Hraje se pět na pět na obou stranách, hra se každopádně oproti prvním minutám třetí třetiny hodně zrychlila a je zase na co koukat.
     
    52:05
    Domi si musel poradit s kotoučem u mantinelu, pak už od modré čáry pálil Ekman-Larsson. Ale nikdo další nestačil tečovat kotouč do sítě.
     
    51:35
    Začala krátká přesilovka Arizony, Martin Hanzal je totiž zpátky na ledové ploše. Hned si domácí připsali šanci a střelu na branku.
    50:43 Joe COLBORNE - 3:1
     
    50:43
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Calgary Flames nakonec prosazují, přestože se tak děje po poměrně kostrbaté situaci na domácím brankovišti. Podobně jako u jedné z branek Coyotes, také kanadskému klubu nyní pomohlo hodně důrazu a Plameny doslova dotlačily kus černé gumy za brankovou čáru. Za autora zásahu je nakonec označen JOE COLBORNE, jenž se pravděpodobně kotouče dotkl jako poslední před tím, než skončil ve svatyni domácího ochránce klece. Calgary se tak ve druhé polovině třetí periody dostává zpátky do hry a ještě si dělá zálusk na případné lepší skóre. Asistence: T. J. Brodie, Mark Giordano.
     
    50:29
    Podruhé v krátké době za sebou se bude vylučovat, rozhodčí je nekompromisní také nyní. Do boxu trestoměřičů zamíří hostující hokejista a počet hráčů na ledě se srovná. Dvě minuty za vražení za hrazení dostává Sam Bennett (CGY).
     
    50:20
    Ani tato přesilovka zatím ze strany Flames nevypadá moc dobře, hosté mají problém dostat se do útočného pásma a následně tam udržet kotouč.
     
    49:38
    Ve vlastním oslabení se ale do šance opět dostal Tobias Rider, jehož zastavil až u pravé tyčky svým betonem Hiller.
     
    49:26
    Je tu šance pro Calgary na to, aby se hosté ještě něco pokusili udělat s výsledkem. Český forvard Martin Hanzal (ARI) je znovu na trestné lavici, tentokrát za podražení. Je tu tedy početní výhoda hostů.
     
    49:06
    Hrálo se s kotoučem za klecí Flames, tam už obránci Calgary převzali touš na hokejky a pokusili se zaútočit. Ale neúspěšně.
     
    48:30
    Louis Domingue musel dávat pozor na situaci před sebou, přesto nemusel zasahovat, protože si se soky poradili obránci před ním.
     
    48:30
    Ve středním pásmu se uvolnil na malou chvíli Martinook, ale ten puk ztratil a nakonec kus černé gumy končí sražený někým z domácích hokejistů do ochranné sítě.
     
    47:50
    Jiří Hudler taktéž v samostatné akci, ale zpoza branky měl hodně složitou situaci na to, aby se dostal do lepšího zakončení.
     
    47:29
    Po konci komerční přestávky se znovu hraje, Backlund neměl nikoho vedle sebe do kombinace, tak zkusil za modrou čárou pálit z dálky.
     
    47:15
    Po dlouhé časové odmlce zní halou píšťalka rozhodčího. A hned z toho bude komerční přestávka, takže po jejím konci se vracíme do Glendale a pokračujeme v zápase.
     
    46:58
    Formace Coyotes stihla kompletně dostřídat, to už se jejich tým postupně dostává do útočného pásma.
     
    46:20
    Jestli to tak půjde dále, jsme za chvíli na konci zápasu. Ještě stále nepřerušeno, už se blížíme polovině třetí třetiny a ani jedna strana se nesnaží tlačit na pilu.
     
    45:48
    Mikkel Boedker se postaral o to, že se po dlouhé době konala střela na branku. Ani jemu se ovšem nepodařilo Hillera překonat, brankář Flames na puk dobře viděl.
     
    45:18
    Michal Frolík se protahoval do mezikruží a už to vypadalo, že přesně zakončí, avšak nakonec těsně o puk přišel a bylo po šanci.
     
    44:55
    Ještě stále se nepřerušilo a rozhodčí ponechává hru plynout, sledujeme ovšem jednu z nejklidnějších částí celého utkání.
     
    44:28
    Antoine Vermette se zkusil vypracovat zpoza branky až do zakončení. Nakonec to zkusil z otočky, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    44:01
    Ferland získal puk ve středním pásmu, ale byl v tu chvíli sám proti třem hráčům Arizony, takže neměl moc velkou šanci na úspěch.
     
    43:28
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, Louis Domingue si mohl zahrát s kotoučem za brankou.
     
    43:06
    Chipchura se dostal s kotoučem na modrou čáru a za branku, pak se snažil hledat někoho volného, ale nikdo se mu nenabídl.
     
    42:36
    Calgary to opět zkouší rychle přes modrou čáru, ale do zakončení mají hosté problém se dostat.
     
    41:58
    Anthony Duclair si dělal pomyšlení na svou druhou branku v zápase a z levé strany nepálil vůbec špatně. Ale nakonec trefil těsně prostor nad horní tyčkou.
     
    41:30
    Začátek třetí třetiny probíhá poměrně v klidu, ani jedna strana zatím nemá větší šance a uvidíme, kdo se pokusí zahrozit jako první.
     
    41:07
    Další vyhození Kojotů přes všechny čáry, tentokráte to ale bylo s tečí, takže se icing nepíská. Hamilton už následně nahazuje puk kupředu.
     
    40:55
    Domácí nyní nenašli jinou cestu ze situace, než vyhodit na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Dominguem.
     
    40:29
    Už jsou ale hosté v útočné třetině, tam se také předvádí pevná obrana Arizony.
     
    40:07
    Kotouč na úvodním vhazování ve třetí třetině na své hokejky získali hokejisté Calgary, ti se ovšem nedostali daleko a museli s toušem za svou branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči se sjíždějí do středového kruhu, bude se vhazovat.
     
    Nebude to dlouho trvat a začne třetí třetina, do které Coyotes vstoupí s náskokem tří branek.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Arizona Coyotes: 21

    Calgary Flames: 21
     
    Je konec druhé třetiny, v té jsme měli možnost vidět hned dvě branky. Obě padly z hokeje Arizona Coyotes, kteří aktuálně vedou 3:0 a do závěrečných dvaceti minut hry si tak ponesou solidní náskok. Dokáže ještě soupeře z Calgary něco udělat s výsledkem? Nechme se překvapit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Backlund ještě udržel kotouč v útočném pásmu, ale ke střele na branku už se asi Calgary nedostane.
     
    39:02
    Pomalu se blížíme ke druhé siréně, už byla ohlášena poslední minuta prostřední dvacetiminutovky a vypadá to, že zbytek periody se spíš dohrává.
     
    38:15
    Mikkel Boedker dobře bojoval o kotouč u mantinelu, proti němu Brodie. Ale ani Arizona se nedostane ke střele, brzy o touš přišla.
     
    37:56
    Ekman-Larsson velmi podobně v dobré práci na hranici středního pásma.
     
    37:28
    Connauton se dobře postaral o to, aby kolem domácí branky nevznikly trable a vyhodil puk mimo dosah soupeřových hokejek.
     
    37:06
    Také další vhazování zvládli lépe domácí hokejisté, ti se ale nikam nyní nechtějí ukvapit a raději si zkusí vypracovat akci po dobrých nahrávkách.
     
    36:54
    Hiller po nahození Martina Hanzala drží kotouč v rukavici a přerušuje hru. Ve stejnou chvíli ještě jedna komerční přestávka, pak pokračujeme ve zbytku druhé třetiny.
     
    36:35
    Rieder dnes ve třetí velice dobré šanci, ale štěstí mu zatím vůbec nepřeje, protože také nyní trefuje jen těsně prostor nad horní tyčkou.
     
    36:08
    Mikkel Boedker zpátky ve hře, ani teď se hosté střelecky neprosadí a na svůj úvodní zásah duelu stále čekají.
     
    35:36
    T. J. Brodie se ještě zkusil v závěru početní výhody obtočit kolem klece a zakončit, ale to mu vůbec nevyšlo.
     
    35:05
    Přesilovka Calgary Flames je ve své druhé polovině, Arizona se ale znovu osvobozuje vyhozením alespoň do středního pásma.
     
    34:51
    Louis Domingue a jeho další zásah, teď raději ukryl puk do lapačky a zbytečně nechtěl riskovat.
     
    34:35
    Shane Doan se uvolnil ve středním pásmu, když už se mu nepodařilo uniknout, alespoň velice v klidu vyhodil kotouč a ušetřil čas v oslabení.
     
    34:18
    Gaudreau se nyní pokusil kombinovat s Jiřím Hudlerem, ale také po této situaci má domácí ochránce svatyně puk ve své výstroji.
     
    34:01
    Gaudreau sice nahodil puk na branku, avšak nikdo už jej nestačil procpat a tečovat do sítě, takže tohle je pro Domingueho jednoduchá práce.
     
    33:54
    Dlouho se nehrálo bez přerušení, hra zastavena po postavení mimo hru Arizony Coyotes.
     
    33:45
    Rozhodčí dnes trestnými minutami tedy rozhodně nešetří a je tu přesilovka pro Calgary. Mikkel Boedker (ARI) už sedí na trestné lavici, protože podrazil soupeře. Přesilovka pro hostující mančaft.
     
    33:29
    Hra je přerušena u branky Coyotes, ve stejné chvíli jsou oba celky v plném počtu a bude se po dalším buly hráč už pět na pět. Ve čtyřech si nikdo větší šanci nevypracoval.
     
    33:05
    Akce tři na tři směrem na Hillera, ale jednomu z domácích forvardů nyní vůbec nesedla střela z první.
     
    32:35
    Už jen necelá minuta do návratu obou hokejistů na ledovou plochu, to je kotouč ve středním pásmu a hráči se o něj snaží bojovat.
     
    32:05
    Zatím se ale ani jedna strana do zakončení nežene. Když zkusil pálit Brodie z dálky, vůbec se mu nepovedlo trefit zařízení.
     
    31:28
    Bude se po předchozí situaci na ledě vylučovat, a to z řad Calgary, protože jeden z hráčů se dostal do přílišného kontaktu s Dominguem. Dvě minuty za nedovolené bránění gólmana inkasuje Josh Jooris (CGY). Vyloučen ale i Brad Richardson (ARI) za hrubost. Znovu tu dnes máme hru čtyři na čtyři.
     
    31:03
    Zbyněk Michálek rozehrál kotouč ze své třetiny, nakonec ale trefil jen hokejku soupeře, takže může hrát Calgary.
     
    30:40
    Po konci komerční přestávky hra pokračuje, nadále se domácí hráči tlačí před branku, nyní v dobré možnosti na brankovišti Mikkel Boedker.
     
    30:10
    Zakázané uvolnění Calgary, vhazovat se bude před Hillerem.
     
    30:08
    Hra se malinko uklidnila, jde ale vidět, že více v pohodě hrají domácí hokejisté.
     
    29:28
    Další dva zákroky pro Hillera, ten se teď rozhodně nemůže nudit.
    28:44 Anthony DUCLAIR - 3:0
     
    28:44
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to je tedy arizonská smršť zhruba v polovině základní hrací doby, kterou domácí spustili. Jde vidět, že gól na 2:0 Arizoně hodně pomohl a Coyotes se navíc začali daleko více tlačit do branky, což jim očividně jen prospělo. Před zařízením Calgary Flames vznikla poměrně nepřehledná situace, ze které dokázal nejlépe vytěžit střelec třetího zásahu ANTHONY DUCLAIR. Gólman Hiller už nestačil zareagovat, protože mohl jen těžko tušit, kam kotouč zapadne. Teď to budou mít hokejisté Calgary hodně těžké s doháněním výsledku na kostce. Asistence: Oliver Ekman-Larsson.
     
    28:25
    Začala opět krátká přesilovka Arizony, Domi a Duclair se tlačili do slibné šance.
    26:51 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:0
     
    26:51
    Arizona právě vstřelila branku!
    Moc dlouho se po dalším vhazování před brankou gólmana Hillera nehrálo, protože to trvalo jen několik okamžiků, než domácí Arizona Coyotes využili svou přesilovou hru čtyři na tři a poslali druhý kotouč do sítě Calgary Flames. Po vyhraném buly v útočném pásmu se pořádně tvrdě a hlavně přesně napřáhl obránce a vedoucí muž kanadského bodování Kojotů OLIVER EKMAN-LARSSON, jenž rozradostnil arénu. A je jisté, že tento zásah už platit bude a je naprosto v souladu s pravidly ledního hokeje. Krásná branka domácího beka. Asistence: Michael Stone, Shane Doan.
     
    26:27
    A ještě jedno vyloučení, teď se zase karta otáčí a bude zpátky přesilovka Arizona Coyotes. Ač nerad, na trestnou lavici musí zamířit hráč Flames Johnny Gaudreau (CGY), je souzen za podražení.
     
    26:25
    S kotoučem se nejčastěji hraje ve středním pásmu, tam si nechce ani jedna strana dovolit udělat chybu.
     
    26:07
    Počet hráčů na ledě se srovná, Anthony Duclair (ARI) dostává dvě minuty za nedovolené bránění a dnes už poněkolikáté uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    25:55
    Flames se ale brzy osvobozují a mohou vystřídat, přestože se dlouho v pásmu soupeře neohřejí.
     
    25:27
    První vyloučení ve druhé třetině a je z toho trest pro Calgary Flames, tentokráte za podražení. Dvě minuty za podražení dostává Matt Stajan (CGY), jenž si musí odpočinout za katrem.
     
    25:16
    Martinook dnes v další dobré šanci a nyní přálo Hillerovi i hodně štěstí, že mu kotouč nevypadl z výstroje, když jej zachytil do sebe.
     
    25:07
    Dahlbeck se s Chipchurou vydal na cestu směrem k brance Hillera, ale tentokráte nezafungovala dobrá souhra na domácích hokejkách.
     
    24:55
    Ve dvou proti třem to zkusili hosté, Gaudreau pak zakončoval z úhlu a trefil horní tyčku. Ale nebyla to zase tak veliká šance, jelikož domácí brankář hodně viděl.
     
    24:34
    Nahození Ekmana-Larssona na branku nevypadalo nebezpečně, ale Shane Doan jej ještě umně tečoval před Hillerem a nakonec z toho byla dobrá možnost pro Arizonu.
     
    24:08
    Sledujeme pasáž duelu, kdy není k vidění moc šancí. Největší možností druhé třetiny stále tyčka Riedera ze začátku prostřední části.
     
    23:28
    Jeden z hostujících útočníků zůstal na chvíli volný před brankou a snažil se toho zužitkovat. Jenže se mu kotouč nepodařilo zamést po ledě za gólmana Domingua.
     
    23:16
    A další icing, teď si domácí družina moc neví rady s rozehrávkou ze své třetiny.
     
    23:03
    Domingue si musel po delší časové odmlce připsat zásah do svých statistik, hned následně Arizona vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    22:27
    Max Domi si dělal zálusk na průnik po levém mantinelu. Jenže ani on nakonec nestačil zavčas vypálit.
     
    22:02
    To už je Arizona v plném počtu a ani další početní výhoda se Plamenům moc nepodařila. Také Kojoti tak mohou znovu myslet na útok.
     
    21:35
    Giordano sice nahodil pik na branku, ale to bylo vše, co Flames stihli. Pak už na druhé straně v úniku Shane Doan, jenž těsně netrefil klec.
     
    20:58
    Pokračuje tedy přesilovka Calgary, hosté teď mají možnost odpovědět na předchozí těsnou situaci. Ale zatím se jim nedaří získat puk na hokejky.
     
    20:31
    Tobias Rieder už se radoval z branky v oslabení, ale nakonec video ukázalo, že trefil jen horní tyčku. Byla to ale pohledná akce v oslabení.
     
    20:10
    Už se hraje a Arizona se zmocnila kotouče na buly. Také se hned domácí osvobodili vyhozením až za branku Hillera.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno na úvodní buly prostřední periody.
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetina utkání. Arizony do ní půjde s těsným náskokem, Calgary zase s dohrávkou přesilové hry.
     
    Střely na branku po první třetině

    Arizona Coyotes: 7

    Calgary Flames: 11
     
    Více už se toho v první třetině nestane, poměrně rychle uplynula zahajovací perioda. Padla v ní jediná branka, to když se prosadil domácí kapitán Shane Doan. Calgary si ovšem do druhé dvacetiminutovky přenese zbytek přesilové hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Ještě před sirénou jedno vyloučení, opět na straně Arizony. Kevin Connauton (ARI) totiž inkasuje dvě minuty za sekání a jeho celek čekají dvě minuty oslabení.
     
    19:24
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, probíhá ve středním pásmu.
     
    18:55
    A nyní zase na druhé straně Brodie v docela veliké šanci, když střelou z první netrefil odkrytou branku.
     
    18:25
    Michael Frolík sice na chvíli dostal puk do své moci v útočné periodě, moc dlouho se na něm ovšem neudržel. Hosté musejí dávat pozor také před svou klecí.
     
    18:02
    Martin Hanzal zpátky na ledové ploše, Calgary se první přesilová hra utkání vůbec nepovedla.
     
    17:25
    Ještě jedno vyhození a zdá se, že toto už by mohlo Arizoně stačit. Až nyní se dostal Giordano ke střele, když to navíc bylo z veliké dálky.
     
    16:59
    Znovu kotouč jen za klecí kanadského týmu, to už nezbývá do konce domácího trestu ani minutka.
     
    16:28
    Hostující parta si zatím v přesilovce moc dobře nevede, Calgary se navíc nedaří udržet kotouč v útočné třetině.
     
    16:09
    Rieder se hnal skoro sám na branku ve vlastním oslabení a málem se mu povedlo překonat brankáře Hillera. Ještě se čekalo, zda rozhodčí nenařídí trestné střílení, ale vše dle sudího tentokrát v pořádku.
     
    16:00
    Hra hned přerušena, kotouč končí v ochranné síti.
     
    15:49
    Jenže moc dlouho se v plném počtu nehrálo, domácí Arizona Coyotes dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě, tento trest míří pykat český útočník Martin Hanzal (ARI). Je tu tedy vůbec první přesilovka pro Calgary Flames.
     
    15:18
    Už se hraje znovu v plném počtu na obou stranách a hráči při hře čtyři na čtyři takřka vůbec nevyužili většího prostoru mezi mantinely.
     
    14:48
    Murphy rychle vyhodil puk od své branky a vypadalo to, že Arizona založí slibnou akci. Nakonec se ale kotouč odrazil na hostující hokejky.
     
    14:19
    Bennett se snažil překvapit brankáře Arizony, jenže při své nadějné střele zlomil hokejku a bylo po šanci.
     
    13:45
    Hraje se ale zatím v poklidu ve středním pásmu, ani jedna strana nejde do zakončení.
     
    13:03
    Mohla tu být první šance přesilové hry v zápase pro Calgary Flames, na trestnou lavici totiž musí zamířit domácí hokejista Kyle Chipchura (ARI), jenž se dle soudu hlavního rozhodčího provinil držením protihráče. Jenže znovu souzen i hráč na druhé straně, konkrétně Mikael Backlund (CGY) za hákování.
     
    12:50
    Buly před Dominguem se muselo opakovat, na jedné či druhé straně barikády totiž něco neproběhlo dle pravidel správně.
     
    12:29
    Co se týče střel na branku, tam je aktuálně vyrovnáno. Shane Doan se pokusil o střelu zápěstím z prostoru před brankou, ale jeho pokus Hiller v pohodě lapil do rukavice.
     
    12:05
    Obrana Calgary Flames pečlivá ve své rozehrávce, zatím to ale nejsou hosté, kdo se dostává k větším šancím.
     
    11:49
    Po konci komerční přestávky už se znovu hraje, ale moc dlouho hra v chodu nevydržela, po roztržce u domácí klece opět pískot arbitra utkání.
     
    11:18
    Vyhození Calgary přes všechny čáry. Domácí to ale provedli tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    10:37
    Ekman-Larsson měl co dělat, aby zastavil Brodieho na modré čáře. Nepovedlo se mu to, ale hokejista hostujícího kádru se ani tak do zakončení nedostal.
     
    10:15
    Kris Russell a jeho rychlá přihrávka přes modrou čáru, na tu ovšem nakonec nikdo nečekal a bylo po šanci Calgary.
     
    09:50
    Nahrávka Grossmanna za branku Flames, tam nikdo ale na nahrávku nečekal. Hraje se v hodně vysokém tempu a už jsme v polovině úvodní periody.
     
    09:15
    Monahan zkoušel získat puk v rohu u mantinelu pro svůj celek, ale Zbyněk Michálek nedovolil žádné trable pro Arizonu. A tak je z toho vyhozený kotouč do středního pásma.
     
    08:36
    Hraje se poměrně klidná část první třetiny, ani jedna strana nemá převahu a spíše se čeká na to, kdo udělá nějakou větší chybičku před svým zařízením.
     
    08:08
    Brodie a jeho pokus vystřelit při jízdě k brance, ale tentokráte předvedl dobrou práci Martin Hanzal, jemuž se podařilo odrazit kotouč pryč.
     
    07:25
    V přečíslení dva na jednoho na druhé straně Arizona Coyotes, ale Martinook nevyřešil situaci dobře. Když zakončoval, puk se mu svezl z hokejky a bylo po možnosti.
     
    06:55
    Hostující celek vyhrál vhazování před brankou soupeře a snaží se kotouč udržet v pásmu Arizony. Zatím se ovšem Flames nemohou dostat do zakončení.
     
    06:43
    První komerční přestávka je na světě, my budeme v zápase pokračovat hned po jejím skončení.
     
    06:24
    Už se znovu hraje v pěti na obou stranách, a tak si obrana Plamenů může na moment oddechnout.
     
    05:52
    Opět byl v zakončení Max Domi, ale teď mu chybělo i trošku štěstíčka, aby se mu podařilo dopravit pryž do sítě Calgary Flames.
     
    05:36
    Zatím ale žádná další větší šance, když už se Coyotes dostanou k brance, pálí jen hodně nepřesně.
     
    05:02
    Max Domi a jeho střela z první, tentokráte ovšem Hiller zůstává pozorný a v klidu zasahuje.
     
    03:52
    Navíc je tu možnost přesilovky pro Arizonu, vyloučen je hostující Kris Russell (CGY) za vysokou hokejku.
    03:31 Shane DOAN - 1:0
     
    03:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Pokud jste nikdy neviděli blesk z čistého nebe, tak určitě sledujte úvodní branku utkání v Arizoně, kde se aktuálně domácí celek raduje z těsného vedení 1:0 a je jasné, že tady pomohlo i malinko štěstíčka. Kotouč letící na branku nakonec skončil až v síti, byl vypálen z hokejky muže jménem SHANE DOAN, jenž byl sám tak trochu překvapen, když se touš zatřepotal v síti a hal se mohla začít radovat. Coyotes se tak prosazují ve hře čtyři na čtyři a dávají důležitou první branku duelu. Uvidíme, jak teď budou Flames reagovat a zda se jim podaří v brzké době odpovědět podobným počinem. Asistence: Kevin Connauton, Michael Stone.
     
    02:55
    Zatím se hra ve čtyřech proti čtyřem bez větších šancí.
     
    01:58
    Bude se navíc poprvé v utkání vylučovat, a to na obou stranách barikády. Z domácích hokejistů musí jít pykat Martin Hanzal (ARI) za hrubost, z řad Calgary potom míří za katr Michael Ferland (CGY), ten za nesportovní chování.
     
    01:56
    Druhá útočná formace Flames se snažila natlačit do brankoviště, to už ovšem hlavní rozhodčí přerušuje hru a bude se znovu vhazovat. Stále čekáme na první střelu na branku.
     
    01:35
    Ještě stále se hraje bez přerušení a ani jedna strana nechce udělat hned na začátku třetiny chybu.
     
    00:45
    Bennett a jeho dobrá klička za modrou čarou, už ale hokejista Calgary neměl komu nahrávat, takže si na první střelu budeme muset počkat.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na dnešním vhazování zmocnili hokejisté Arizony, ale sotva se dostali do pásma soupeře, už o puk přišli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jako obvykle u NHL, i dnes začneme s malým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Domingue – Ekman-Larsson, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone – Rieder, Vermette, Boedker – Domi, Hanzal, Duclair – Martinook, Richardson, Doan – Chipchura, Gaudet, Connauton

    Calgary Flames: Hiller – Giordano, Brodie, Russell, Hamilton, Šmíd, Engelland – Gaudreau, Monahan, Hudler – Bennett, Backlund, Frolík – Ferland, Granlund, Jones – Bollig, Stajan, Jooris

    Rozhodčí: Furlatt, Rehman – Shewchyk, Miller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, v rámci kterého se utkají dva kádry Pacifické divize, ty se navíc hodně dobře znají. V posledních zápasech trápící se Arizona Coyotes na svém ledě budou hosti naopak v dobré formě hrající Calgary Flames.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Hanzal (ARI) (7 + 18)
    Zbyněk Michálek (ARI) (2 + 2)
    Jiří Hudler (CGY) (7 + 22)
    Michael Frolík (CGY) (9 + 12)
    Jakub Nakládal (CGY) (0 + 0)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už se spolu jednou utkaly v tomto kalendářním roce, a to hned na začátku měsíce ledna. Arizona Coyotes zajížděli na kluziště soupeře a na ledě Calgary Flames zvítězili těsným výsledkem 2:1.
     
    ARIZONA COYOTES

    Už to není tak dobré postavení, které Arizona, překvapení této sezóny, držela několik dní a týdnů zpátky. Aktuálně se mužstvo z Glendale drží na pátém místě tabulky Pacifické divize, se ztrátou dvou bodů na čtvrté Vancouver Canucks. Stále ještě nemusejí v Arizoně zoufat, spousta bodů je ve hře. Coyotes ovšem potřebují zápas, od kterého by se zase mohli herně i výsledkově odrazit. V posledních duelech se jím totiž tolik nedaří. Všech posledních pět případů Arizona nezvládla dotáhnout do vítězného konce, minule podlehla jen těsně svému sousedovi v tabulce Vancouver Canucks 1:2. Ještě předtím Kojoti nezvládli mače s Anaheimem či Chicago Blackhawks. Stejně jako před minulým zápasem, také nyní vede kanadské bodování celku obránce Oliver Ekman-Larsson (15 + 23), ten by rád bodoval také v mači s Calgary. Podaří se Coyotes přerušit sérii proher po pěti zápasech?
     
    CALGARY FLAMES

    Ani v Calgary ještě není pro mužstvo Plamenů nic ztraceno, přestože tým z Kanady aktuálně okupuje až předposlední příčku Pacifické divize. Jenže o stupínek výše stojí Arizona Coyotes, kteří vlastní pouze o jeden bodík víc než Flames. Navíc ztráta Calgary na přední pozice není tak hrozivá, kanadská organizace by na třetí Anaheim Ducks potřebovala sedm bodů, což je ještě stále ztráta možná k dohnání. Calgary Flames navíc hrají ve velmi dobré formě, z posledních pěti zápasů mančaft vyhrál hned čtyři a ukazuje, že by se ještě rád popral o vyšší pozice. Naposledy se Plameny představily na kluzišti San Jose Sharks, kde v divoké přestřelce zvítězili 6:5 po samostatných nájezdech. Ještě o duel dříve si stejná družina poradila s Torontem 4:3. Kanadské bodování Calgary nadále vede šikovný hokejista Johnny Gaudreau (21 + 30), na jehož výkony tým hodně spoléhá. Přidají Flames na šňůrku další výherní korálek?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Doan (Connauton, Stone), 27. Ekman-Larsson (Stone, Doan), 29. Duclair (Ekman-Larsson), 58. Doan (Boedker, Ekman-Larsson) – 51. Colborne (Brodie, Giordano)


    Arizona Coyotes: Domingue (Lindbäck) – Ekman-Larsson, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone – Rieder, Vermette, Boedker – Domi, Hanzal, Duclair – Martinook, Richardson, Doan – Chipchura, Gaudet, Connauton
    Calgary Flames: Hiller (Ortio) – Giordano, Brodie, Russell, Hamilton, Šmíd, Engelland – Gaudreau, Monahan, Hudler – Bennett, Backlund, Frolík – Ferland, Colborne, Bouma – Bollig, Stajan, Jooris

    Rozhodčí: Furlatt, Rehman – Shewchyk, Miller

    Diváci: 13 643
    thejrc.org