Buffalo – Montreal 6:4 (kon.) | NY Rangers – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Detroit – Colorado 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa – Nashville 4:3 (po pr.) | Florida – St. Louis 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 4:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 1:2 (po pr.) | Minnesota – Boston 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Calgary Flames
Sobota 13.02.2016, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:54
    Pokračuje s vylučováním a dnes poprvé v zápase uvidíme přesilovku pět na tři, jelikož dostává trest další hokejista Flames. Dvě minuty tentokrát rozhodčí udělil pro Matta Stajana (CGY) za sekání.
     
    56:35
    Vypadá to, že ještě minimálně jedno vyloučení v tomto zápase uvidíme. Hosté hráli v šesti mužích a inkasují trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Další přesilovka pro Kojoty, trest pyká Micheal Ferland (CGY).
     
    54:07
    Jenže jako dnes už několikrát, také nyní se počet hráčů na ledě srovná a domácím moc dlouho výhoda přesilové hry nevydržela. Na trestnou lavici totiž musí zamířit Michael Stone (ARI), který se provinil vražením na hrazení.
     
    53:52
    A další vyloučení, Coyotes si nyní zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty je vyloučen za hákování hráč Calgary Flames Mark Giordano (CGY).
     
    50:29
    Podruhé v krátké době za sebou se bude vylučovat, rozhodčí je nekompromisní také nyní. Do boxu trestoměřičů zamíří hostující hokejista a počet hráčů na ledě se srovná. Dvě minuty za vražení za hrazení dostává Sam Bennett (CGY).
     
    49:26
    Je tu šance pro Calgary na to, aby se hosté ještě něco pokusili udělat s výsledkem. Český forvard Martin Hanzal (ARI) je znovu na trestné lavici, tentokrát za podražení. Je tu tedy početní výhoda hostů.
     
    33:45
    Rozhodčí dnes trestnými minutami tedy rozhodně nešetří a je tu přesilovka pro Calgary. Mikkel Boedker (ARI) už sedí na trestné lavici, protože podrazil soupeře. Přesilovka pro hostující mančaft.
     
    31:28
    Bude se po předchozí situaci na ledě vylučovat, a to z řad Calgary, protože jeden z hráčů se dostal do přílišného kontaktu s Dominguem. Dvě minuty za nedovolené bránění gólmana inkasuje Josh Jooris (CGY). Vyloučen ale i Brad Richardson (ARI) za hrubost. Znovu tu dnes máme hru čtyři na čtyři.
     
    26:27
    A ještě jedno vyloučení, teď se zase karta otáčí a bude zpátky přesilovka Arizona Coyotes. Ač nerad, na trestnou lavici musí zamířit hráč Flames Johnny Gaudreau (CGY), je souzen za podražení.
     
    26:07
    Počet hráčů na ledě se srovná, Anthony Duclair (ARI) dostává dvě minuty za nedovolené bránění a dnes už poněkolikáté uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    25:27
    První vyloučení ve druhé třetině a je z toho trest pro Calgary Flames, tentokráte za podražení. Dvě minuty za podražení dostává Matt Stajan (CGY), jenž si musí odpočinout za katrem.
     
    19:40
    Ještě před sirénou jedno vyloučení, opět na straně Arizony. Kevin Connauton (ARI) totiž inkasuje dvě minuty za sekání a jeho celek čekají dvě minuty oslabení.
     
    15:49
    Jenže moc dlouho se v plném počtu nehrálo, domácí Arizona Coyotes dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě, tento trest míří pykat český útočník Martin Hanzal (ARI). Je tu tedy vůbec první přesilovka pro Calgary Flames.
     
    13:03
    Mohla tu být první šance přesilové hry v zápase pro Calgary Flames, na trestnou lavici totiž musí zamířit domácí hokejista Kyle Chipchura (ARI), jenž se dle soudu hlavního rozhodčího provinil držením protihráče. Jenže znovu souzen i hráč na druhé straně, konkrétně Mikael Backlund (CGY) za hákování.
     
    03:52
    Navíc je tu možnost přesilovky pro Arizonu, vyloučen je hostující Kris Russell (CGY) za vysokou hokejku.
     
    01:58
    Bude se navíc poprvé v utkání vylučovat, a to na obou stranách barikády. Z domácích hokejistů musí jít pykat Martin Hanzal (ARI) za hrubost, z řad Calgary potom míří za katr Michael Ferland (CGY), ten za nesportovní chování.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Doan (Connauton, Stone), 27. Ekman-Larsson (Stone, Doan), 29. Duclair (Ekman-Larsson), 58. Doan (Boedker, Ekman-Larsson) – 51. Colborne (Brodie, Giordano)


    Arizona Coyotes: Domingue (Lindbäck) – Ekman-Larsson, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone – Rieder, Vermette, Boedker – Domi, Hanzal, Duclair – Martinook, Richardson, Doan – Chipchura, Gaudet, Connauton
    Calgary Flames: Hiller (Ortio) – Giordano, Brodie, Russell, Hamilton, Šmíd, Engelland – Gaudreau, Monahan, Hudler – Bennett, Backlund, Frolík – Ferland, Colborne, Bouma – Bollig, Stajan, Jooris

    Rozhodčí: Furlatt, Rehman – Shewchyk, Miller

    Diváci: 13 643
    thejrc.org