Rakousko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Česko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Rakousko
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Švýcarsko
Sobota 13.02.2016, 15:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    Já se vám opět přihlásím za chvíli, kdy českou reprezentaci do 15 let čeká těžká bitva s Německem. Půjde v ní o zlaté medaile, tak si nás zase nalaďte! (17:39:22)
     
    Švýcarsko tak bere své první body na turnaji ve Dvoře Králové nad Labem. Jen v první třetině bylo viditelně lepším týmem, ve druhé se zvedly Rakušanky. O výsledku se rozhodlo až ve třetí části, kdy Švýcarkám vyšly dvě parádní akce a pak už o jejich vítězství nebylo pochyb.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Rakousko obránkyně Bianca Poschová a za Švýcarsko útočnice Thea Seifertová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Dál už se vítězný celek brání bez větších potíží.
     
    59:14
    S pomocí spoluhráček si Sara Kobzaová poradila se skákavým kotoučem, nyní už se Švýcarsko osvobozuje.
     
    58:36
    Liv Hunzikerová (SUI) – 2 minuty za hákování.
     
    58:31
    Rakušanky se vydaly dopředu a hlavní rozhodčí Radka Růžičková má zvednutou pravici.
     
    58:08
    Tak přece jenom přišel obrovský šrumec před rakouskou klecí. Jenže jak Leemannová, tak její spoluhráčka nedokázala kotouč pod bruslemi dorazit!
     
    57:39
    Švýcarské hokejistky krouží v útočném pásmu, ale nyní se netlačí do střeleckých pozic. Od mantinelu góly asi nedají.
     
    56:50
    Ofsajd švýcarského týmu.
     
    55:54
    Čas plyne už opravdu rychle, Švýcarky si dneska připíšou první vítězství ve Dvoře Králové. Rakousko nyní marně hledá síly k odpovědi.
     
    54:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky skórují potřetí a tenhle zápas už asi zvládnou! Pro Rakousko je to celkem lekce z produktivity. Hokejistky helvétského kříže to ale provedly znovu parádně, když Lutzová v průniku vyzvala ke skórování LAURU ZIMMERMANNOVOU, která se u druhé tyčky nemýlila – 0:3! Asistence je připsána chybně Zoe Merzové.
     
    53:59
    Teď už Rakušanky zatlačily na branku soupeřek a ukazují, že se ještě nevzdaly. Jako poslední dorážely Killiusová, jenže gólmanka skočila po puku rybičku a přikryla ho.
     
    52:47
    Nepříjemnou ránu Leemannové vyrazila rakouská gólmanka před sebe. Tam byly její spoluhráčky s vypětím sil jako první.
     
    51:39
    Švýcarsko hraje v plném počtu. Až na úvodní situaci oslabení zvládlo výtečně a teď už se blíží k vítězství. Ale rozhodnuto zdaleka není.
     
    50:24
    Po levé straně se do protiútoku vydala Švýcarka Zimmermannová. Na poslední chvíli k ní ale přistoupila soupeřka a Adamitschové tím trochu usnadnila práci.
     
    49:56
    Nahození před branku krásně tečovala Anja Trummerová, ale švýcarská gólmanka zabránila pohromě, když vykopla pravý beton!
     
    49:14
    Rakušanky si zahrají druhou přesilovku, která by je mohla vrátit do sedla. Julina Gianolaová (SUI) je vyloučena za zdržování hry – sevření puku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Leemannová (Pagnamentaová), 48. Accolaová (Leemannová), 55. Zimmermannová (Merzová)


    Rakousko: Adamitschová (Lugginová) – Poschová, Heubergerová, Geifesová, Schneebergerová, Simonisová, Kattingová, Schröflová – Zandonelová, Trummerová "C", Killiusová – Mörtlová, Wurzerová, Steinerová – Pfefferová, Ruschová, Reinerová – Nergerová, Hoffbauerová, Schallová. Trenér: Marcel Sakac.
    Švýcarsko: Kobzaová (Paivaová) – Christenová, Meierová, Bessonová, Neunschwanderová, Schaferová, Ingoldová, Daneelová, Stuckiová – Zimmermannová, Lutzová "C", Seifertová – Pagnamentaová, Gianolaová, Leemannová – Hunzikerová, Accolaová, Merzová – Bühlerová, Freyová, Truogová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Novotná, Štreitová.
    ocianews.com