Rakousko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Česko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Rakousko
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Švýcarsko
Sobota 13.02.2016, 15:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    58:36
    Liv Hunzikerová (SUI) – 2 minuty za hákování.
     
    58:08
    Tak přece jenom přišel obrovský šrumec před rakouskou klecí. Jenže jak Leemannová, tak její spoluhráčka nedokázala kotouč pod bruslemi dorazit!
     
    54:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky skórují potřetí a tenhle zápas už asi zvládnou! Pro Rakousko je to celkem lekce z produktivity. Hokejistky helvétského kříže to ale provedly znovu parádně, když Lutzová v průniku vyzvala ke skórování LAURU ZIMMERMANNOVOU, která se u druhé tyčky nemýlila – 0:3! Asistence je připsána chybně Zoe Merzové.
     
    49:56
    Nahození před branku krásně tečovala Anja Trummerová, ale švýcarská gólmanka zabránila pohromě, když vykopla pravý beton!
     
    49:14
    Rakušanky si zahrají druhou přesilovku, která by je mohla vrátit do sedla. Julina Gianolaová (SUI) je vyloučena za zdržování hry – sevření puku.
     
    47:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jako bych to zakřikl, protože teď Švýcarky vyprodukovaly nádhernou akci a důležitou brankou odskakují do dvoubrankového vedení! Leemannová se vydala za branku a potom od hrazení vybídla volnou LEU ACCOLAOVOU, která puk z první dopravila za záda bezmocné gólmanky – 0:2! Asistence: Sojna Leemannová.
     
    41:41
    Sinja Leemannová se už už dostávala do úniku, ale nakonec jí obránkyně ze strany hákováním znemožnila zakončení. Leoni Geifesová (AUT) je první vyloučenou Rakušankou zápasu.
     
    39:17
    Lutzová nebezpečně dorážela na rakouskou brankářku, když dostala přihrávku z rohu. Zblízka neuspěla, to by byl pro Rakousko tězký úder.
     
    36:50
    Obrovskou možnost na vyrovnání měla Anja Trummerová. Kotouč vypadl v chumlu hráčů na její hokejku a stála sama před stojící gólmankou, jenže kotouč jí doslova poslala do nastavené lapačky!
     
    28:31
    Teď už se Švýcarsko osmělilo, Pagnamentaová vracela puk Leemannové do brankoviště. Ta ale dostala přihrávku pod nohy, proto nemohla zakončit.
     
    23:46
    Tentokrát se po pokusu od modré čáry natahovaly hned dvě Rakušanky, tou druhou byla Killiusová. Švýcarská brankářka předvedla v rychlém sledu pohotový zákrok lapačkou i levým betonem.
     
    23:07
    Zblokovanou střelu Heubergerové si před brankovištěm našla Zandonelaová a dorážela. Zblízka ji ale Kobzaová vychytala!
     
    22:10
    Rakouská brankářka dostala pukem někam pod masku a oklepávala se z toho, nicméně rozhodčí nepřerušila hru. Zato o chvíli později už ano, když vyloučila švýcarskou Annu Neunshcwanderovou (SUI) za hru tělem. První přesilovka zápasu je pro Rakousko.
     
    17:55
    Další moment si pro sebe vyhradila nejlepší Švýcarka Sinja Leemannová. Vystřelila z levého kruhu, situaci dojela, jenže v rychlosti a v tísni už dorážku nezvládla.
     
    17:09
    Julina Gianolaová mohla potrestat pomalé rakouské střídání! Na pravé straně přejela modrou, její první střelu Adamitschová vyrazila. Švýcarská útočnice se pak dostala k bekhendové dorážce, jenže gólmanka na poslední chvíli skvěle přiložila levý beton k tyčce!
     
    09:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Úvodní pasáž končí zaslouženým gólem Švýcarska. Alicia Pagnamentaová se z levé strany doslova nacpala do brankoviště, kde její úvodní zakončení dorážela SINJA LEEMANNOVÁ. Gólmanka se na čáře roztahovala, jak mohla, ale bylo jí to málo platné – 0:1. Asistence: Alicia Pagnamentaová.
     
    07:28
    Rakouskou odpověď mohla přinést kapitánka Trummerová, jež ujela po pravém křídle. Vrátila puk před branku, zblízka ale Saru Kobzaovou nedokázala překonat.
     
    05:57
    Stejné spolupráci znovu chybělo málo, když Leemannová před brankou minula nabídku své spoluhráčky.
     
    05:27
    Švýcarky jsou nebezpečnější, o tom žádná. Pagnamentaová už prováhala správný čas na přihrávku volné Leemannové, ta se k puku dostala až těsně před gólmankou, kterou nepřekonala.
     
    03:51
    S velkým elánem nabruslila švýcarská Vannessa Bühlerová do šance. Střílela přes obránkyni a kdyby puk zvedla jen o pět čísel výš, byl by to gól! Adamitschová takhle vyškrábla střelu pravým ramene.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Leemannová (Pagnamentaová), 48. Accolaová (Leemannová), 55. Zimmermannová (Merzová)


    Rakousko: Adamitschová (Lugginová) – Poschová, Heubergerová, Geifesová, Schneebergerová, Simonisová, Kattingová, Schröflová – Zandonelová, Trummerová "C", Killiusová – Mörtlová, Wurzerová, Steinerová – Pfefferová, Ruschová, Reinerová – Nergerová, Hoffbauerová, Schallová. Trenér: Marcel Sakac.
    Švýcarsko: Kobzaová (Paivaová) – Christenová, Meierová, Bessonová, Neunschwanderová, Schaferová, Ingoldová, Daneelová, Stuckiová – Zimmermannová, Lutzová "C", Seifertová – Pagnamentaová, Gianolaová, Leemannová – Hunzikerová, Accolaová, Merzová – Bühlerová, Freyová, Truogová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Novotná, Štreitová.
    ocianews.com