Rakousko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Česko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Německo
Sobota 13.02.2016, 18:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Krásnou hokejovou sobotu ze Dvora Králové nad Labem. Východočeské město včera s potleskem sledovalo, jak české hokejistky do 15 let smetly Rakousko 11:2. Dneska ale naše hráčky čeká mnohem těžší soupeř z Německa! Ten ovládl bitvu se Švýcarskem 4:0, a tak je prakticky jasné, že před sebou máme předčasné finále turnaje.
     
    Samotný rozjezd turnaje pro nás nebyl úplně snadný. Po prvních dvou gólech jako by se český tým trochu uspokojil, chybou dovolil Rakušankám snížit a až do poloviny utkání vedl jen 2:1. Jenže trefa Pavlíny Vlkové ze 31. minuty vrátila na naše hokejky klid a tlak postupně sílil.

    Výsledkem bylo drtivé vítězství 11:2, které však pro další průběh turnaje nic speciálního neznamená. Moc nás ale těší, že hned čtyři hokejistky vsítily svůj první gól v reprezentaci – kromě Vlkové to byly Anna Fabšicová, Klára Seroiszková a Tereza Mazancová, poslední jmenovaná skórovala dokonce dvakrát!

    Česko – Rakousko 11:2 (2:1, 3:0, 6:1)

    Branky a nahrávky: 3. Kaltounková, 6. Čajanová (Mazancová), 31. Vlková (Hájková), 36. D. Pejšová, 39. Kaltounková, 41. Čajanová (Mazancová, D. Pejšová), 46. Kaltounková (Mazancová), 48. Mazancová (Kaltounková), 55. Fabšicová, 58. Mazancová (Kaltounková, Čajanová), 60. Seroiszková (Petřeková) – 8. Trummerová (Killiusová), 47. Steinerová (TS)

    Němky svedly se Švýcarkami větší boj. Úvod byl zcela vyrovnaný, ale po vedoucím gólu ze 17. minuty bylo Německo lepším týmem. Spoustu šancí mu zlikvidovala brankářka, na druhou stranu i gólmanka Tatjana Pfeiferová předvedla vynikající výkon, o čemž svědčí čisté konto.

    Klíčová pasáž přišla ve 46. minutě, kdy Němky dvěma brankami odskočily z těsného stavu 1:0 do pohodlnějšího vedení. Němky mohou na rozdíl od nás postavit nejlepší hráčky svých ročníků a dnes od nich můžeme očekávat něco úplně jiného než včera od Rakušanek. Dlouho nás už neporazily a jistě si říkají: Kdy jindy, když ne teď.

    Německo – Švýcarsko 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

    Branky a nahrávky: 17. Levringhausová (Klingerová), 46. Harková (Klingerová), 46. Bartellová (Luisa Welckeová), 55. Bartellová (Lilli Welckeová, Luisa Welckeová)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – Krčková, D. Pejšová, Šmajdová, Vlková, Sovjáková, G. Horáková, Zachová – Mazancová, Kaltounková "C", Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Hájková – Škorpíková, Petřeková, Seroiszková – Z. Černá, Sarnovská, T. Horáková. Trenérka: Jana Krylová.

    Německo: Förgová (Dislová) – Idschoková, Klingerová "C", Raschkeová, Fuchsová, Merkleová, Glossmannová, Gawronová, Heinzová – Harková, Kubiczeková, Christofová – Luisa Welckeová, Lilli Welckeová, Bartellová – Jekelová, Nietzscheová, Schieferová – Levringhausová, Fiedlerová, Miguezová. Trenér: Robert Geml.

    Rozhodčí: Malá – Šťastná, Štefková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    První útok vedla Tereza Mazancová, zastavuje ji ale píšťalka sudích – ofsajd.
     
    00:53
    Po necelé minutě hry přichází první zákrok německé brankářky Förgové, z dálky to ale neměla tolik těžké.
     
    01:25
    Vzápětí se Němky usadily v našem pásmu, ale od hrazení je český tým nepustil a podniká další útok.
     
    01:51
    Ten nám nevyšel, oba celky střídají.
     
    02:22
    Česká rozehrávka byla trochu nepřesná, nicméně Němky měly štěstí, že o fous unikly odpískané hry v šesti.
     
    02:54
    Patricie Škorpíková v první nebezpečné akci nahrála před branku Daniele Pejšové. Ta střílela z první, ale k bližší tyčce se netrefila a brankářka nemusela zasahovat.
     
    03:27
    Už je tady Kristýna Kaltounková, která projela po pravé straně až před branku. Kotouč chtěla zvednout, ale trefila břevno!
     
    03:52
    Naše aktivita vede alespoň k první přesilovce. Za hákování je vyloučena Alina Fiedlerová (GER).
     
    04:15
    Po nahození od modré čáry vyhrály Němky souboj o puk a vyhodily, to samé se jim povedlo i napodruhé.
     
    04:28
    Ovšem po obranném zaváhání musí poprvé zasahovat i naše brankářka Viktorie Švejdová. Otestovala ji Sarah Kubiczeková, na tohle musíme dávat pozor.
     
    04:52
    Další kotouč letí přes všechny čáry, přesilovka se nám zatím nedaří.
     
    05:12
    Kristýna Kaltounková to tentokrát vzala po levé straně. Nasadila k bekhendové kličce, ale nedotáhla ji do konce a puk vykopla Förgová betonem!
     
    05:54
    Německo je kompletní, ale přec koncem přesilovky to výborně provedla Pavlína Vlková. S její střelou měla gólmanka plné ruce a pak ještě přišly šance na dorážku.
     
    06:04
    Velkou práci přidělalo Förgové také prudké nahození Vivien Šmajdové. Vypadalo to, že by mohla zaváhat, ale nezaváhala.
     
    06:34
    Obránkyně Aneta Zachová si ze zadní pozice sjela do dvou velkých šancí! Poprvé trefila puk vedle druhé tyčky, napodruhé si ho zpracovala, ale Förgová zasáhla betonem!
     
    07:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Narůstající tlak českého týmu vede k zasloužené první brance! DANIELA PEJŠOVÁ znovu potvrdila, že stejně jako obranné úkoly zvládá i ty útočné. Po nahrávce Anety Zachové zůstala sama za německou obranou a gólmance pověsila puk nechytatalně do růžku, vedeme 1:0! Asistence: Aneta Zachová, Kristýna Kaltounková.
     
    08:10
    Tentokrát si až před brankářku nabruslily Anna Fabšicová společně s Kristýnou Hájkovou. Už byly moc blízko na to, aby to skončilo gólem.
     
    09:13
    Úvod zápasu je zcela v naší režii. Teď se do akce vrátila první formace, z prostoru mezi kruhy střílela Sára Čajanová. Jenže přes těžký val to měla náročné, přestřelila horní tyčku.
     
    10:05
    A další možnost pro naši drobnou tahounku. Kaltounková našla Čajanovou od mantinelu, zlínská útočnice se do puku opřela z první, ale Förgová se výtečně přesunula.
     
    10:51
    Také druhý útok zatím působí výborným dojmem. Opět to byly Fabšicová s Hájkovou, kdo měl blízko ke zvýšení skóre.
     
    11:33
    Po přejezdu modré čáry střílela jedna z českých hokejistek. Ale vzápětí musí zasahovat i Švejdová.
     
    12:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam druhý! Jak důležité je clonit brankářce, to teď české hokejistky jasně prokázaly. Puk se vrátil na modrou čáru MONICE KRČKOVÉ, která se rozhodla vystřelit. A byla to vynikající volba, protože Förgová nic neviděla, lapačkou máchla naprázdno a puk jí o tyčku skončil za zády – 2:0! Bez asistence.
     
    12:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, holky vlétly do zápasu neskutečně nahecované a ve 13. minutě vedeme už o tři góly! Kristýna Hájková si po levém křídle najížděla k brance, ještě měla u druhé tyčky Fabšicovou. Posílala jí nahrávku a podle všeho si německá brankářka kotouč srazila za záda, nicméně gól je připsán právě ANNĚ FABŠICOVÉ – 3:0! Asistence: Kristýna Hájková.
     
    13:12
    A můžeme pokračovat v náporu. Němky se provinily útočným faulem, Franziska Klingerová (GER) je vyloučena za hru tělem.
     
    13:51
    Bude se ale hrát ve čtyřech na obou stranách. Monika Krčková (CZE) trefila střelou Luisu Welckeovou, která se pak za pukem chtěla vydat. V tom jí ale česká obránkyně zamezila a pyká za nedovolené bránění.
     
    14:37
    Čeká nás 35 sekund přesilovky čtyř proti třem. Podražení Aliny Fiedlerové (GER) teď bylo zcela neúmyslné, německým fanouškům se trest nelíbí, ale to je tak všechno, co s tím můžou dělat.
     
    14:48
    Hned po buly přiťukla Pejšová Kaltounkové, jejíž střelu chytá Förgová do lapačky.
     
    15:00
    Zatím to hrajeme skvěle. Obě hráčky si role vyměnili, zezadu střílela Pejšová, ale německá gólmanka vytáhla kotouč ramenem do ochranné sítě.
     
    15:23
    Němky hrají ve čtyřech a uklidňují hru ve středním pásmu.
     
    15:45
    I přes tři inkasované góly zatím Johanna Förgová hraje dobrý zápas, teď špičkou pravého betonu instinktivně vykopla rychlou střelu Mazancové.
     
    16:22
    Češky jsou v plném počtu, dlouho si brousila zuby na gól Kaltounková. Ale když už konečně dokázala vystřelit, Förgová zasáhla.
     
    17:01
    Už i Německo je kompletní, když vtom přišla jeho největší šance zápasu! Za obranu se vydala Lilli Welckeová, hledala místo u druhé tyče, ale naštěstí naši branku úplně přestřelila.
     
    17:53
    Valentýna Černá se teď nezdolným způsobem protáhla středem hřiště, její střelu ze střední vzdálenosti ale Förgová dokázala vyrazit.
     
    18:28
    Německé vyhození dojížděla jako první Tereza Sovjáková, což znamená pro naše soupeřky icing.
     
    19:02
    Sáře Čajanové nejdřív nevyšla nahrávka před branku, ale potom se vrátila a vybojovala kotouč zpátky. Co z toho náš první útok vytěží?
     
    19:30
    Vytěžil z toho rychlý ťukec, který však Kaltounková zakončovala přece jenom z velkého úhlu a Förgová si poradila.
     
    19:51
    Ještě za brankou bojovala Tereza Mazancová, ale už z toho nic nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část zápasu se musela všem fanouškům tady ve Dvoře Králové moc líbit! Naše hokejistky nedaly Němkám čuchnout, kromě jednoho samostaného úniku. Velký tlak českého týmu stačil alespoň ke třem gólům, mohlo jich být i víc, ale buďme pokorní a přejme si jediné – pokračovat v podobném duchu pořád. Protože Němky jsme evidentně zaskočili.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:28.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Tereza Mazancová hned střílela, z levé strany minula druhou tyčku. Potom se před brankou nedostala ke kotouči Kaltounková.
     
    20:49
    Střídání naší první formace končí poté, co se kotouč zastavil za zadní síťce. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    21:24
    Na druhé straně číhala mezi kruhy Bartellová, naštěstí nedokázala kotouč zpracovat a krátký německý útok tím skončil.
     
    22:02
    Nina Christofová se vracela z útočného pásma, ale puk hrála v nedovolené pozici – ofsajd.
     
    22:29
    Špatnou německou rozehrávku vystihla Kaltounková a hnala se na bránu. Její střelu ale soupeřky zblokovaly nad.
     
    22:58
    Vzápětí kotouč vybojovala Sára Čajanová a zkusila to ke druhé tyčce. Tam se Förgová rychle přesunula.
     
    23:11
    Na konci parádní kombinace první lajny byla obránkyně Daniela Pejšová, která vystřelila z první. Förgová zasáhla levým betonem, ale nebyla si vůbec jistá, jestli jí puk neprošel za záda do branky!
     
    23:54
    Chvíli se zase hrálo v české třetině. Ani tentokrát jsme naše soupeřky nepustili k ohrožení naší branky.
     
    24:25
    Rychle se do útočného pásma vydal náš třetí útok. Kateřina Petřeková vrátila puk Kláře Seroiszkové, jejíž pokus Förgová schovala v lapačce.
     
    25:03
    Dvojčata Lilli a Luisa Welckeovy si před českou brankou chtěly vyměnit přihrávku, ta však nebyla přesná a z jejich akce nic nebylo.
     
    25:39
    Ve druhé třetině zatím Němky čelí naší síle úspěšněji, k velkým akcím náš přiliš nepouštějí.
     
    26:35
    Skvělá akce obránkyně Vivien Šmajdové. Vzala odražený puk před německou střídačkou a prokličkovala se přes dvě pásma. Förgová jí ale dobře vykryla úhel a střelu zastavila.
     
    26:59
    Na tribunách zimního stadionu ve Dvoře Králové jsou hodně slyšet naši fanoušci. Chětlo by to uklidňující čtvrtý gól.
     
    27:36
    Seroiszková po přejezdu modré čáry zkusila štěstí, branku ovšem minula.
     
    28:04
    Karvinské útočnici nevyšel úmysl ani ve druhém případě, byť tentokrát k tomu přispěl hraniční zákrok německé obránkyně.
     
    28:32
    Obrázek druhé části se často opakuje: Přejedeme modrou čáru a hned přijde střela, která má dostat Němky pod tlak. Teď se o ni postarala Daniela Pejšová, ale Förgová napoprvé přerušila hru.
     
    29:11
    Kristýna Hájková se s pukem vydala do rohu, kde o něj přišla. Teď má však druhá česká formace další pokus.
     
    29:45
    Kateřina Petřeková má hodně rychlé nohy a skvěle dobruslila německý atak, bohužel si však zahrajeme oslabení.
     
    29:49
    Tak ne, bude to přesilovka. Alina Levringhausová (GER) – 2 minuty za držení protihráčky.
     
    30:13
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přesilovka má bohužel opačný účinek, stejně jako včera v ní inkasujeme první gól našich soupeřek. Kapitánka Klingerová vyslala do rychlého úniku SARAH KUBICZEKOVOU, která si nabruslila až před Švejdovou. I když u ní byla česká obránkyně, v poslední chvíli vystřelila přesně k tyčce naší gólmanky. Němky snižují na 3:1. Asistence: Franziska Klingerová.
     
    31:06
    Tahle početní výhoda se nám tedy vůbec nedaří. Zase jsme si museli dávat pozor na německý protiútok.
     
    31:46
    Nakonec ale přichází velký český tlak! Z hranice brankoviště dorážela Kaltounková, ještě větší šanci pak měla Daniela Pejšová. Svou prudkou ranou ale orazítkovala břevno!
     
    32:17
    Němky hrají v plném počtu.
     
    32:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak až po přesilovce se DANIELA PEJŠOVÁ dočkala své druhé branky v dnešním zápase! U naší Dády se vždycky můžete vsadit, že trefí horní tyčku. Jenom je otázka, zda se od ní puk odrazí ven, nebo dovnitř! Teď naštěstí platila druhá varianta, Förgová měla zakrytý výhled, proto lapačkou máchla naprázdno a je to 4:1! Asistence: Vivien Šmajdová.
     
    33:25
    Před německou gólmankou zůstala volná Valentýna Černá. Při dorážce viděla volné místo u první tyčky, tam ale Förgová rychle přiskočila!
     
    34:22
    Tentokrát dostala přihrávku z rohu Klára Seroiszková. Brankářka jí rychle zmenšila úhel a další velkou šanci zneškodnila!
     
    34:45
    Snažíme se střílet, jak to jenom jde! Tereza Mazancová byla na hrotu českého útoku, tak vyslala kotouč na branku. Johanna Förgová dneska drží Německo nad vodou.
     
    35:22
    Ofenzivu podpořila Viviej Šmajdová. Němky jí dokázaly střely zpomalit, kotouč proto doklouzal až pod lapačku Förgové. Po váhavé pasáži a inkasovaném gólu už jsme zase zapli naplno.
     
    35:56
    Po dlouhé době musí zasahovat Viktorka Švejdová, přes obránkyni otestovala její pozornost Ronja Harková.
     
    36:31
    Dvě na jednu v podání české reprezentace! Čajanová vybídla ke skórování Mazancovou, ta ale v rychlosti zpracovávala kotouč o chvíli déle a pak už byla u gólmanky. Tlak ukončila střelou ze zadní pozice Pejšová.
     
    37:10
    Středem hřiště našla neprošlapanou cestičku Kristýna Kaltounková. Střílela po ledě, jenže s německou tečí vedle branky.
     
    37:36
    Daniela Pejšová (CZE) je dneska opravdu hodně vidět. Teď za to tedy není ráda, protože za svůj obranný zákrok si odpyká dvě minuty, ale já bych to v její situaci zahrál úplně stejně. Hra tělem.
     
    38:26
    Spolupráce Valentýny Černé s Kristýnou Hájkovou v rohu pásma se ujala, osvobozujeme se. Skvěle.
     
    38:51
    Ou, tentokrát jsme se mohli pomstít a taky udeřit v oslabení! Kristýna Kaltounková projela zleva před gólmanku, které nasadila smrtící bekhendovou kličku, jenže tu zastavila druhá německá tyčka!
     
    39:21
    Až teď přichází první zákrok Viktorky Švejdové v tomhle oslabení, střelu Nietzscheové zastavila s velkým přehledem.
     
    39:39
    To už je český tým v plném počtu, důležitou početní nevýhodu zvládl výtečně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Brankový rozdíl mezi oběma soupeři se nezměnil, a musíme říct bohužel nezvětšil. Hra už přece jenom nenabídla tak velký tlak národního týmu, ale šancí jsme zase měli hodně. Všechno se snažíme střílet na branku. Ve vlastní přesilovce jsme ovšem dostali gól, naštěstí se pak podruhé v zápase trefila Daniela Pejšová. Kdybychom dali o gól nebo o dva víc, měli bychom zápas už zcela jasně pod kontrolou.

    Třetí třetina začne přibližně ve 20:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Spoluhráčky už Daniele Pejšové střídaly, tak naše obránkyně vystřelila. Poté, co zabojovala za brankou, musela gólmanka udržet puk pod betonem u tyčky.
     
    41:45
    Před českým brankovištěm se k puku dostala Lilli Welckeová, naštěstí z otočky minula druhou tyčku.
     
    42:25
    Třetí česká formace se následně postala o přerušení hry, když dojížděla prudké nahození ze středního pásma.
     
    43:29
    Zatím sledujeme ve třetí třetině velký boj o kotouč. Německý tým jako by čekal na jednu chvíli, ve které by se mohl vrátit do zápasu.
     
    44:27
    U mantinelu bojovala Vivien Šmajdová, ze strany nakonec letěl puk na německou branku, ale Förgová to nyní měla s přerušením hry snadné.
     
    44:43
    Tereza Sovjáková nyní vybojovala faul soupeřky, která spořádaně odjíždí na trestnou lavici. Ronja Harková (GER) je vyloučena za podražení.
     
    45:20
    Lisa Heinzová vybojovala kotouč a pak ho poslala do české třetiny. Ještě stihla inkasovat tvrdý zákrok od Moniky Krčkové.
     
    46:08
    Na modré čáře si vyměnily puk Pavlína Vlková s Vivien Šmajdovou. Nakonec střílela první jmenovaná, ovšem jen do první clonící soupeřky.
     
    46:44
    Chvíli se hrálo před hráčskými lavicemi a oba týmy střídaly. Bylo to ošemetné na obou stranách, za hru v šesti ale pykají Němky a nás čeká v rychlém sledu druhá přesilovka. Trest odpyká Lea Glossmannová (GER).
     
    47:18
    Kaltounková s Mazancovou číhaly u pravé tyčky, ale za záda německé gólmanky se nám nepodařilo puk dopravit.
     
    47:30
    Kristýna Kaltounková (CZE) nám vzápětí předvedla něco z ostřejšího ranku a na trestné lavici si popovídá se soupeřkou. Dvě minuty za hru tělem.
     
    47:42
    Ale čeká nás přes minutu přesilovky čtyř proti třem! Alina Levringhausová (GER) si odsedí dvě minuty za jasné podražení.
     
    48:29
    Němky se osvobodily, teď se znovu usazujeme v jejich pásmu.
     
    48:46
    První vyloučená hráčka je zpátky na ledě, 4 na 4. Na ledě je víc místa a útočíme, ale využít toho nedokážeme.
     
    49:24
    Zbytečná ztráta kotouče přinesla možnost Lilli Welckeové. Střílela ze zadní pozice, Viktorie Švejdová zasahuje vyrážečkou.
     
    49:52
    Oba týmy už hrají v plném počtu, Češky hledají cestu k brance. Ve třetí třetině jim to jde hodně ztuha, ale snaží se.
     
    50:58
    Mě osobně dnes hodně těší, jak se dokáží české obránkyně zapojovat do útoku a nejsou pasivní. Tohle je moderní hokej.
     
    52:02
    Kotouč vylétl mimo hrací plochu. Čas utíká velmi rychle, ale vedeme 4:1, takže hraje v náš prospěch.
     
    52:24
    Antonia Jekelová přebruslila českou obranu a vypálila, u bliží tyčky však Švejdová skvěle zasáhla pravým betonem!
     
    52:24
    Hráčky pak do Švejdové najely a naše brankářka narazila do tyčky. Naštěstí se brzy vzpamatovala a bude v pořádku.
     
    52:59
    Na druhé straně zase nabrala rychlost Kaltounková. Možná ještě chtěla přenechat puk Mazancové, každopádně střeleckým pokusem to neskončilo.
     
    53:18
    A teď putuje Kristýna Kaltounková (CZE) podruhé v této třetině sem pode mě na trestnou lavici. Fanouškům se to nelíbí, ale na našem oslabení to nic nezmění. Podražení.
     
    53:33
    Liberecká dívka v masce působí ve třetí třetině velmi jistým dojmem, teď rychle ukryla ve výstroji schované nahození od modré čáry.
     
    54:31
    Další desítky sekund už držíme puk daleko od naší branky.
     
    54:45
    Jenže vzápětí měla šanci před Švejdovou Bartellová, ani nadvakrát nedokázala naši gólmanku prostřelit!
     
    54:49
    Na chvíli se poměr sil na ledě vyrovná. Luisa Welckeová (GER) pyká za vražení na hrazení.
     
    55:20
    Hodně aktivní střídání předvedla Anna Fabšicová. pak bohužel netrefila kotouč před brankou a Němky vyhazují.
     
    55:48
    Česko hraje v plném počtu, zbývá nám minuta přesilovky.
     
    56:04
    Obětavý zákrok jedné z obránkyň zastavil další pokus Kristýny Kaltounkové.
     
    56:12
    Nina Christofová tvrdým zákrokem složila k ledu Moniku Krčkovou. Ta se chvíli nezvedala, ale už je na střídačce. Dneska už hrát nemusí, ale věřím, že pro zítřek bude v pořádku.
     
    56:12
    Krčková dojela na střídačku, ale lékař ji musí ošetřit v obličeji. Vůbec se českým trenérům nedivím, že se na rozhodčí zlobí. Nebo si to udělala sama?
     
    56:47
    Český tým ještě dohrával početní výhodu, ta nám bohužel nenabídla nic zajímavého před brankou. Stejně jako téměř v celém průběhu třetí třetiny.
     
    57:36
    Anna Fabšicová se dostala k odraženému puku, ovšem z hranice brankoviště proti ní Förgová zasáhla. Pak měla štěstí, že jsme puk zastihli až v moc velkém úhlu.
     
    58:27
    Uprostřed lítého boje v rohu německého pásma byla Tereza Sovjáková, která skončila na ledě. Buly po pravici německé gólmanky.
     
    58:56
    Vítězství už nám neunikne, ale čeká nás ještě jedno oslabení. Aneta Zachová (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    59:08
    Po souboji v rohu české třetiny vykazuje sudí hru do středního pásma.
     
    59:27
    Nahození Raschkeové zastavila rukou Kaltounková, pak posílaly Němky puk před branku, ale Švejdová ho ztečovala mimo dosah dojíždějící hráčky.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko dvougólová obránkyně Daniela Pejšová a za Německo autorka jediné trefy Sarah Kubiczeková.
     
    Ve třetí třetině už český tlak do německé branky nepokračoval, moc šancí jsme neviděli. Ale jinak jsme důležitou bitvu s Německem zvládli! Výsledný rozdíl určila už skvělá první třetina, i ta druhá nám herně celkem vyšla.

    Výsledek 4:1 pro naši reprezentaci do 15 let znamená, že pokud zítra zvládne utkání se Švýcarkami, ovládne turnaj čtyř zemí ve Dvoře Králové nad Labem!

    Poslední duel odehraje český tým už zítra v 9:45 ráno. To už máme za chvilku, tak se dobře vyspěte a zítra nám zase držte palce! (20:55:25)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. D. Pejšová (Zachová, Kaltounková), 13. Krčková, 13. Fabšicová (Hájková), 33. D. Pejšová (Šmajdová) – 31. Kubiczeková (Klingerová)


    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – Krčková, D. Pejšová, Šmajdová, Vlková, Sovjáková, G. Horáková, Zachová – Mazancová, Kaltounková "C", Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Hájková – Škorpíková, Petřeková, Seroiszková – Z. Černá, Sarnovská, T. Horáková. Trenérka: Jana Krylová.
    Německo: Förgová (Dislová) – Idschoková, Klingerová "C", Raschkeová, Fuchsová, Merkleová, Glossmannová, Gawronová, Heinzová – Harková, Kubiczeková, Christofová – Luisa Welckeová, Lilli Welckeová, Bartellová – Jekelová, Nietzscheová, Schieferová – Levringhausová, Fiedlerová, Miguezová. Trenér: Robert Geml.

    Rozhodčí: Malá – Šťastná, Štefková.
    ocianews.com