Česko – Francie 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Francie
Sobota 13.02.2016, 13:30 • IWC Arena • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Česko – 10 (28)
    Francie – 2 (10) (15:30:05)
     
    České barvy už sice přesilovku na konci utkání nevyužily, ale určitě jim to vůbec nevadí. Proti Francii splnily ošemetnou roli papírového favorita a slaví vítězství 5:2, když se dvakrát trefila Barbora Patočková a jednou brankou na ni navázaly Petra Herzigová, Anna Zíková a Kamila Smetková. Za Francii se střelecky prosadily jen Betty Jouannyová a Camille Ganditová. Arénou tak zazní česká hymna, kterou si naše hráčky zazpívají z plných plic! Ode mě je to pro tuto chvíli všechno, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou!
     
    Konec zápasu.
     
    58:59
    Mylene Goncalvesová (FRA) se provinila proti hokejovým pravidlům nedovoleným bráněním.
     
    58:40
    Francie právě vstřelila branku!
    Ale pozor, Francouzky ještě předčasně neskládají zbraně a dočkaly se druhé vstřelené branky! Od Soline Fohrerové doputoval kus černé gumy na hůl CAMILLE GANDITOVÉ, jež si poradila s brankářkou Škodovou! Asistence: Soline Fohrerová.
     
    56:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je premiéra jako hrom! Trenér vozák dal důvěru KAMILE SMETKOVÉ v elitním útoku a ta se mu odvděčila tím nejlepším možným způsobem, když při přesilovce rozvlnila síť za zády gólmanky Baldinové a vstřelila svou první branku v reprezentaci dospělých! Asistence: Klára Hymlárová, Petra Herzigová.
     
    55:01
    Mylene Goncalvesová (FRA) – 2 minuty – držení protihráčky.
     
    52:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravo, tohle je další důležitý krok k vítězství! Martina Zedníková nabila BARBOŘE PATOČKOVÉ, která dnes má skvělou střeleckou formu a svou druhou přesnou trefou zajistila české reprezentaci komfortní třígólový náskok! Asistence: Martina Zedníková, Kamila Smetková.
     
    44:18
    Češky mohou svým soupeřkám odskočit při přesilovce na 4:1. Potrestanou hříšnicí se stala Alisson Obreová (FRA) ze nedovolenou hru tělem v ženském hokeji.
     
    40:01
    Francouzky střídají gólmanky, Margaux Mameriovou nahradila její kolegyně Caroline Baldinová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 10 (18)
    Francie – 5 (8)
     
    Také druhá třetina už je ve Švýcarsku minulostí. Francie snížila na 2:1 zásluhou Betty Jouannyové, ale Češkám vrátila dvoubrankové vedení při hře 4 na 4 Anna Zíková. Česká republika tak vede nad Francií 3:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:51
    Oba týmy pokračují ve velké nedisciplinovanosti, Anouk Boucheová (FRA) usedá na trestnou lavici ke dvěma minutám za nedovolené bránění.
     
    36:22
    S vyloučeními se nám te´d doslova roztrhl pytel, další vyloučenou hráčkou se stala Lucie Manhartová (CZE) za držení hole.
     
    34:33
    Betty Jouannyová (FRA) se dopustila nedovoleného bránění a bude z toho dlouhá přesilovka 5 na 3! Využije ji česká reprezentace i tentokrát?
     
    34:00
    Alisson Obreová (FRA) je vyloučena na 2 minuty za nedovolenou hru tělem v ženském hokeji.
     
    29:19
    Francie se může znovu přiblížit na nejtěsnější rozdíl při hře v početní převaze. Sudí poslala na trestnou lavici Šarlotu Tomaco (CZE) za vražení na hrazení.
     
    26:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je parádní odpověď, Česká republika znovu vede o dva góly! Při hře 4 na 4 se objevilo na ledě trochu více volného prostoru, čehož dokonale využila talentovaná obránkyně ANNA ZÍKOVÁ, která mířila přesně do černého! Asistence: Klára Chmelová, Vendula Přibylová.
     
    25:57
    Přesilovka Francouzek ale měla doslova jepičí život, poměr sil na hrací ploše se vyrovnaná. Za faul je vyloučena Morgane Rihetová (FRA), pomohla si nedovoleným bráněním.
     
    25:22
    A další nepříjemnost pro české hokejistky. Za katr usedla ke dvouminutovému trestu za podražení Klára Hymlárová (CZE).
     
    22:49
    Francie právě vstřelila branku!
    Bohužel, český náskok se smrskl na polovinu, hokejistky ze země galského kohouta se dočkaly snížení! Po Amandine Cuasnetové se chopila kotouče BETTY JOUANNYOVÁ a prostřelila gólmanku Škodovou! Asistence: Amandine Cuasnetová.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 8
    Francie – 3
     
    Úvodní dvacetiminutovka se české reprezentaci povedla na jedničku, vede o dvě branky. V 6. minutě otevřela gólový účet zápasu Barbora Patočková a v 16. minutě využila výhodnou přesilovku 5 na 3 Petra Herzigová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    15:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pěti proti třem využita a je z toho dvoubrankové vedení! Puk putoval po ose Vendula Přibylová – Klára Chmelová – PETRA HERZIGOVÁ a posledně jmenovaná propálila gólmanku Mameriovou! Asistence: Klára Chmelová, Vendula Přibylová.
     
    14:46
    A pozor, Francouzky si nepohlídali střídání, měly příliš mnoho hráček na ledě a je z toho česká přesilovka 5 na 3! Tresty odpyká Obreová (FRA).
     
    14:10
    Češky mohou svým soupeřkám odskočit na dvoubrankový rozdíl, k dispozici mají přesilovku. Dvě minuty vyfasovala od rozhodčích Lisa Delcroixová (FRA) za držení protihráčky.
     
    05:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, Češky se ujímají vedení! Po Kristýně Pacalové a Martině Vonkové doputoval kotouč k BARBOŘE PATOČKOVÉ, která si seštelovala dobře mířidla a poslala svůj tým do vedení! Asistence: Martina Vonková, Kristýna Pacalová.
     
    02:32
    Francouzská přesilovka je u konce, bude se hrát 4 na 4. Na lavici hanby je vykázána na 2 minuty za podražení Morgane Rihetová (FRA).
     
    01:48
    Martina Vonková (CZE) je potrestána dvěma minutami za nedovolenou hru tělem v ženském hokeji.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V české sestavě by mělo dojít ke dvěma změnám. Do branky by se měla tentokrát od začátku postavit Blanka Škodová a na centru elitního útoku se objeví Kamila Smetková, místo níž se posune do třetí lajny Martina Vonková.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zedníková, Pacalová, Zíková, Flachsová "A", Černá – Chmelová, Smetková, Přibylová "A" – Studentová, Hymlárová, Manhartová "C" – Patočková, Vonková, Jůzková – Tomasco, Vozdecká

    Francie: Mameriová (Baldinová) – Lisa Delcroixová, Obreová, Bouetzová-Andrieuová "A", Lagerová-Lacombeová, Goncalvesová, Grenierová, Riddeová – Fohrerová, Rihetová, Boucheová "C" – Vixová, Jouannyová "A", Cuasnetová – Coeuruová, Rozierová, Ganditová – Jeanpierreová, Riouxová, Lucie Delcroixová

    Rozhodčí: Anna Eskolaová (FIN), Tijana Haacková (GER) – Magali Anexová, Tanja Cadonauová (obě SUI).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Patočková (Vonková, Pacalová), 16. Herzigová (Chmelová, Přibylová), 27. Zíková (Chmelová, Přibylová), 53. Patočková (Zedníková, Smetková), 57. Smetková (Hymlárová, Herzigová) – 23. Jouannyová (Cuasnetová), 59. Ganditová (Fohrerová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zedníková, Pacalová, Zíková, Flachsová "A", Černá – Chmelová, Smetková, Přibylová "A" – Studentová, Hymlárová, Manhartová "C" – Patočková, Vonková, Jůzková – Tomasco, Vozdecká
    Francie: Mameriová (od 41. Baldinová) – Lisa Delcroixová, Obreová, Bouetzová-Andrieuová "A", Lagerová-Lacombeová, Goncalvesová, Grenierová, Riddeová – Fohrerová, Rihetová, Boucheová "C" – Vixová, Jouannyová "A", Cuasnetová – Coeuruová, Rozierová, Ganditová – Jeanpierreová, Riouxová, Lucie Delcroixová

    Rozhodčí: Anna Eskolaová (FIN), Tijana Haacková (GER) – Magali Anexová, Tanja Cadonauová (obě SUI)

    Diváci: 71
    thejrc.org