Arouca – União Madeira 3:0 (kon.) | Estoril – Tondela 2:1 (kon.) | Boavista – Coimbra 0:0 (kon.)
Marítimo – Braga 1:3 (kon.)
konec
CS Marítimo
1:3 (1:3)
SC Braga
Neděle 14.02.2016, 20:15Portugalská Primeira Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších textových přenosů se těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (22:17:40)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 16:9. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 19:14.
     
    Krásné utkání je u konce! Marítimo se za svůj výkon i přes porážku 1:3 rozhodně nemusí stydět! Takřka celý zápas hrálo v oslabení a sehrálo s Bragou víc než důstojnou partii! Hosté šli do vedení po čtvrthodině hry, kdy nařízenou penaltu proměnil Santos! Za faul byl navíc vyloučen Mauricio! Druhou branku přidal o necelých deset minut později Hassan! Ještě před přestávkou zvýšil svým druhým gólem v zápase na 3:0 Santos! Poté se domácím ještě zranil brankář Salin, jejž musel nahradit Haghighi! Aktivní Sousa se dvě minuty před přestávkou dostal ke šťastnému gólu a vykřesal svému týmu naději! Ve druhém poločase si oba celky vytvořily gólové šance, avšak ani na jedné straně si střelci nevylepšili statistiky. Naopak oba brankáři doslova čarovali! Braga si tedy dnešním vítězstvím upevnila čtvrtou příčku, zatímco Marítimo zůstává čtrnácté!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sousa si navíc ve vzdušném souboji pomohl zatažením za dres a hosté ještě rozehrají přímý kop z vlastní poloviny. O vítězi je rozhodnuto.
     
    90+3
    Čeká se na závěrečný hvizd. Míč nyní létá z jedné strany hrací plochy na druhou. Domácí už definitivně rezignovali na jakýkoliv odpor.
     
    90+2
    Ke střele zpoza hranici velkého vápna se odhodlal Fransergio. Míč mu před nártem ještě skočil a domácí ostrostřelec poslal balón mezi diváky.
     
    90+1
    Domácí ještě zahrávali přímý kop. Míč se snesl na hranici malého vápna, avšak nikdo v červenozeleném se k němu neprodral. Braga se bez problémů ubránila.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ferreira, přichází Arghus.
     
    89
    Sousa se nyní hnal poněkolikáté v utkání do pokutového území. Tentokrát zvolil nejtěžší možnou cestu a přes tři obránce se neprodral.
     
    88
    Hosté kombinují s míčem na vlastní polovině a vyčkávají na závěrečný hvizd. Míč nyní lítá z nohy na nohu. Domácí rozehrávku Bragy příliš nenapadají.
     
    87
    Hostům už se daří držet domácí fotbalisty daleko od Marafonovy svatyně. Na hráčích Marítima je vidět pořádná frustrace, protože dnešní zápas pro ně mohl dopadnout o mnoho lépe.
     
    86
    Hra je přerušena! Stoper Ferreira si z ostrého souboje odnesl zranění nohy a hostující trenér už chystá třetí střídání. Ferreira dnešní utkání nejspíše nedohraje.
     
    85
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Fonte, přichází Stojiljković.
     
    84
    Eduardo bojoval srdnatě o míč u postranní čáry, ale v tvrdém souboji si pomohl rukama a domácí díky němu zůstanou s míčem na útočné polovině.
     
    83
    Josue alespoň získal pro svůj tým cenné vteřinky na oddech. Hostující záložník se pustil s míčem u nohy mezi tři domácí hráče a ihned se ocitl na trávníku.
     
    82
    Rodrigues se opřel do odraženého míče a vyslal pumelici pravačkou. Jeho dělovka však nabrala příliš velkou výšku a ohrozila spíše diváky za brankou.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 43. Sousa – 16. Santos (pen.), 24. Hassan, 34. Santos

    Karty:   64. Sousa (MAO), 67. Costa (MAO) – 65. Augusto (BRG)   15. Mauricio (MAO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 16:9. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 19:14.
    CS Marítimo: Salin (40. Haghighi) – Diogo, Romário, Dirceu, Patrick – Bessa (76. Rodrigues), Mauricio, Fransérgio, Lyneeker (36. Soares) – Costa, Sousa
    Náhradníci: Haghighi (40. Salin), Soares (36. Lyneeker), Briguel, Diallo, Rodrigues (76. Bessa), Djouseé, Bába

    SC Braga: Marafona – Goiano, Boly, Ferreira (90. Arghus), Santos – Mauro, Augusto (68. Vukčević), Josué – Eduardo, Hassan, Fonte (85. Stojiljković)
    Náhradníci: Matheus, Aaron, Baiano, Rafa, Stojiljković (85. Fonte), Arghus (90. Ferreira), Vukčević (68. Augusto)

    Rozhodčí: Oliveira – Leandro, Ribeiro
    ocianews.com