Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Nashville Predators
Neděle 14.02.2016, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše, přeji Vám dobrou noc! (04:00:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Carter Hutton (NSH) – 22 zákroků, 100 %
    2. James Neal (NSH) – 1+1
    3. Mike Ribeiro (NSH) – 0+2

    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (FLA) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:40
     
    Po závěrečné siréně se ještě strhla mela ve středním pásmu, nakonec se do sebe pustili Petrovic s Bitettem, úspěšnější nakonec byl hostující obránce. Predátoři dnešní mač naprosto ovládli a Floridě před jejími vlastními fanoušky nadělili nepopulárního "bůra. Hodně se na tom podílel brankář Hutton, který dnes velmi zdatně nahradil Rinneho a připsal si druhé čisté konto v této sezoně. Ve třetí třetině si už hosté vedení pohlídali, nakonec jej však dokázali ještě navýšit, nejprve přesilovku využil Weber a ve čtyřiapadesáté minutě se při vlastním oslabení prosadil Järnkrök.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácí v plném počtu.
     
    59:21
    Hostujícímu celku se ale vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, vadit do svěřencům kouče Lavioletta ale nemusí, dnes podali parádní výkon a svému soupeři absolutně nedali šanci.
     
    59:00
    Hlasatel v BB&T Center oznámil poslední minutu dnešního utkání.
     
    58:13
    Ve vlastním oslabení se Huttona pokusil zaskočit Trocheck, rána mu ale vůbec nesedla, a brankář Preds nakonec ani zasahovat nemusel.
     
    57:39
    Následně si nějaké nepříliš vhodné poznámky na adresu hlavního sudího neodpustil domácí kouč Gerard Gallant, který je vykázán do kabiny. Za jeho počínání dostávají Floridští dvě trestné minuty, které odsedí Huberdeau.
     
    57:39
    Podruhé v dnešním utkání na ledové ploše zůstal ležet Brandon Pirri, tentokráte to však vypadá výrazně hůře. Opakovaný záznam ukázal, že domácí útočník si nepříjemnost způsobil sám. Je jasné, že Pirriho, který je odveden do kabiny, už dnes na ledě neuvidíme.
     
    57:31
    Mladý obránce Floridy ale o kotouč přišel, do protiakce se následně přiřítil Watson, jehož střelu z úhlu dokázal Luongo s přehledem eliminovat.
     
    57:00
    Arvidsson v rychlostním souboji jasně předčil Campbella, v rohu kluziště se ale utopil ve svých vlastních kličkách, s odpovědí spěchá Ekblad.
     
    56:28
    Kampfer se pokusil puk vyhodit po mantinelu, kus černé pryže ale zachytil Bitetto, ovšem učinil tak až ve středním pásmu, proto čárový sudí píská ofsajd.
     
    55:33
    Utkání už se opravdu pouze dohrává, BB&T Center se začíná pomalu ale jistě vylidňovat. Na toto klání budou chtít Panteři opravdu fofrem zapomenout.
     
    54:58
    Ribeiro pasem přes celou šíři kluziště přenesl hru na Romana Josiho, ránu švýcarského zadáka ale Luongo dokázal vyrazit.
     
    54:07
    Hosté v plném počtu.
    53:48 JÄRNKRÖK - 0:5
     
    53:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tohle už je debakl, Nashville ve vlastním oslabení přidává pátou branku! Ekblad svým nepřesným pasem nabídl hostům přečíslení dvou proti jednomu, které Josi vyřešil náramně, když ideálně načasovaným pasem oslovil CALLEHO JÄRNKRoKA, jemuž už stačilo pouze trefit odkrytou svatyni Cats! Asistence: Roman Josi.
     
    53:14
    Další vyhození v podání Nashvillu, přesilovky dnes Floridě, stejně jako všechno ostatní, rozhodně nevycházejí podle představ.
     
    52:42
    Při vlastním oslabení se na útočný výpad vydal Mike Fisher, jeho rána nebyla špatná, Luongo puk zvládl zkrotit až na druhý pokus.
     
    52:19
    Jenže domácí zaváhali v kombinaci, a Predator se tak v pohodě mohou osvobodit.
     
    52:07
    Florida má šanci si přispat alespoň čestný zásah, na trestnou lavici totiž odjíždí Barret Jackman, jenž se proti pravidlům provinil podražením.
     
    51:34
    MacKenzie to zkoušel znovu, ke střele se ale tentokráte vůbec nedostal, od puku jej totiž odstavil pozorný Ryan Ellis.
     
    50:59
    Hutton nyní nerozehrál úplně ideálně, jeho branka na chvíli zela prázdnotou, ovšem Derek MacKenzie střílel z poměrně ostrého úhlu a opuštěný prostor mezi třemi tyčemi zasáhnout nedokázal!
     
    50:34
    Hosté už jsou nikam hnát nepotřebují a na jejich hře je to znát, Nashville jen nahazuje kotouče do útočného pásma, soustředí se především na obranu.
     
    49:58
    Trocheckovo nenápadné nahození vyrazil Hutton pouze na hůl Brandona Pirriho, jenž se dostal k bekhendové dorážce, ovšem strážce hostující svatyně předvedl další famózní zásah!
     
    49:35
    Ofsajd a v něm Aaron Ekblad, vhazovat se tak bude ve střední třetině.
     
    49:18
    Jágr rozjel další akci Floridy, na jejímž konci si ale Jokinen vůbec neporozuměl s Huberdeauem. Dnes je to ze strany Panthers v určitých pasážích zápasu opravdu utrápené.
     
    48:59
    Arvidsson za účelem získání útočného pásma jen tak nahodil puk na Luonga, který jej před dotírajícím Fisherem raději ponechal ve svém držení.
    47:59 WEBER - 0:4
     
    47:59
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators využívají i svou druhou přesilovku, řekl bych, že je definitivně rozhodnuto! Ribeiro našel na modré čáře Josiho, který naznačil střelu, místo toho puk ale poslal směrem k SHEA WEBEROVI, jenž nechytatelnou dělovku z hranice levého kruhu nedal Luongovi čuchnout! Asistence: Roman Josi, Mike Ribeiro.
     
    47:16
    Weber na modré čáře přenechal touš Josimu, jenž se nijak nerozpakoval a ihned vypálil, trefil ale jednoho ze svých kolegů bojujícího v brankovišti.
     
    46:39
    Neal elegantní zadovkou našel mezi kruhy volného Johansena, ten však pálil pouze do připraveného Luonga, a domácím se následně podařilo vyhodit.
     
    46:20
    Bude se vylučovat, Brian Campbell odehrál puk se zlomenou hokejkou, za což jej sudí posílá na trestnou lavici, kde si zkušený obránce Cats odpyká dvě minuty za nebezpečnou výstroj.
     
    45:38
    Viktor Arvidsson opět rozkmital své rychlé nohy, jeho první ránu vyrazil Luongo jen před sebe, následně se však neujala ani dorážka švédského mladíka.
     
    44:58
    Trocheck neměl komu nahrát, nakonec puk jen tak nahodil do předbrankového prostoru, kde se o teč snažil Jokinnen, ale přes Webera se k ní nedostal.
     
    44:30
    Skvělý Hutton! Domácí přečíslení čtyř proti dvěma nakonec zakončil Garrett Wilson, jehož dělovka mířící do pravé šibenice nebyla vůbec marná, ale brankář Predators vytáhl další ze svého arzenálu parádních zásahů!
     
    43:32
    Ou, to byl tvrdý hit! Kupředu se vydal obránce Josi, ve středním pásmu jej ale doslova odhodil důrazný Kampfer, švýcarský zadák se ale z celé situace dokázal ihned oklepat.
     
    43:11
    Na druhé straně se domácí hnali do situace dvou proti dvěma, vše na sebe nakonec vzal Brandon Pirri, trefil ale pouze nachystanou lapačku zatím bezchybného Huttona.
     
    42:44
    Anthony Bitetto dnes hraje velmi solidní utkání. Nyní se hostující obránce vydal na ofenzivní dobrodružství, které zakončil štiplavou střelou, se kterou měl Luongo poměrně dost práce.
     
    42:11
    Arvidsson obkroužil celé útočné pásmo, následně nahrál volnému Bitettovi, po jehož ráně puk mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    41:15
    MacKenzie puk ve středovém kruhu pouze protečoval, za vlastní brankou se rozehrávky sám ujal Hutton, zvládl přelstít i dotírajícího Shawa.
     
    40:22
    Rychlík Trocheck zavezl puk do útočné třetiny, zpoza branky pak našel Pirriho, tomu ale puk sjel z čepele a zamířil vedle pravé tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Odehráno je už čtyřicet minut, Nashville i po skončení druhé třetiny vede, jeho náskok na svého soupeře ovšem je už tříbrankový! V prostřední dvacetiminutovce se hra poměrně vyrovnala, krátce po přehoupnutí se do její druhé poloviny hosté využili přesilovou hru, když se ujala dorážka z hokejky Jamese Neala. Poté už si šance vypracovávali pouze Floridští, dvě velké příležitost měl aktivní Jágr, ovšem na Huttona stále nedokázal vyzrát. Zda se mu to povede a Panthers se ještě dokážou dostat zpět do hry, se dozvíme v poslední periodě, která začne zhruba ve 3:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Hutton za vlastní brankou zastavil kotouč, poté se i sám ujal rozehrávky, ovšem puk poslal mimo kluziště. Sudí ale vylučovat nebudou, dle jejich názoru ještě došlo k teči mantinelu.
     
    39:05
    Campbell zasáhl kotouč vysokou holí, hra se tedy postěhuje před Luonga, konkrétně se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    38:21
    Hosté se po dlouhé době opět usadili v útočné třetině, jejich snažení ale kvůli smolnému podklouznutí ukončil Mattias Ekholm. Povede se Floridě do konce druhého dějství alespoň snížit?
     
    37:49
    Nyní už musel hostující gólman zasahovat, táhlou ranou jej prověřil Derek MacKenzie, Hutton chvíli vůbec nevěděl, kde je puk, nakonec se ale stihl zorientovat a schovat jej ve své lapačce.
     
    37:20
    Po Regnerově nahození se puk prapodivně odrazil do mantinelu do prostoru mezi kruhy, kde se ke střele dral Logan Shaw, v zakončení mu ale zabránil dnes všudypřítomný Josi.
     
    36:33
    Josi zákrokem na hranici pravidel zastavil Huberdeaua, ten i tak dokázal puk dostat k na modré stojícímu Kampferovi, ten ale branku ranou z první minul.
     
    36:13
    Hosté v plném počtu, ani tato přesilová hra Panthers tak úspěchem neskončila.
     
    35:46
    Domácí se ale dlouho nemohli dostat do útočné třetiny, teď už se jim to povedlo, ale ihned jsou z něj vykázání – Bjugstad byl totiž v ofsajdu.
     
    35:14
    Nashvillu se podařilo osvobodit, Florida však ihned spěchá s dalším útočným snažením.
     
    34:29
    Jágrovi dnes gól zřejmě není souzen! Od modré čáry tvrdě vypálil Campbell, Hutton puk vyrazil právě na hokejku českého útočníka, ten ale kus černé pryže za brankovou čáru nedokázal dotlačit!
     
    34:13
    Odplata na sebe nenechala dlouho čekat, Jackmana si ve středním pásmu odchytl Garrett Wilson, načež si oba borci střihli regulérní pěstní souboj, ze kterého nakonec jako vítěz vyšel domácí útočník. Oba kohouti pochopitelně inkasují pětiminutový trest za rvačku. Hostující zadák navíc dostává dvě minuty za držení, Florida si tedy zahraje přesilovku.
     
    34:06
    Po střetu s Jackmanem se k zemi skácel Brandon Piri, následně dokázal odjet na střídačku, ale vypadá velice otřeseně. To by byla pro Floridu další ztráta.
     
    33:38
    Na druhé straně se Luonga takovým nenápadným nahozením pokusil zaskočit Ekholm, domácí brankář ale byl na svém místě a zasáhl.
     
    33:14
    Hosté nyní hrubě zaspali při návratu do obrany! Pirri náramným pasem na vzdálenější tyč oslovil v posledních minutách aktivního Huberdeaua, Hutton se proti jeho ráně ale stihl přemístit a podržel své spoluhráče!
     
    32:49
    Třetí velká šance pro Jaromíra Jágra! Český útočník zavezl kotouč do útočné třetiny, nahrál kolegovi Huberdeauovi, jenž mu tuto laskavost ihned vrátil, Jágr ale tváří v tvář Huttonovi branku minul!
     
    32:20
    Bjugstad zpoza branky našel Pirriho, jenž ještě celou akci vylepšil pasem na Jonathana Huberdeaua, s jehož pokusem si ale Hutton poradil.
     
    31:59
    Sám na sebe to vzal Mike Fisher, se zlou se ale potázal, poněvadž byl od kotouč tvrdě odstaven důrazným Petrovicem.
     
    31:19
    Od obou týmů momentálně sledujeme řadu nepřesností, puk se bez jediného střeleckého pokusu přesouvá z jedné strany kluziště na druhou.
     
    30:39
    Puk se odrazil na domácí střídačku, po komerční přestávce se bude vhazovat ve středím pásmu.
    30:24 NEAL - 0:3
     
    30:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka, hosté vedou už o tři branky! Po Josiho žabce se před Ribeirem ocitlo moře volného prostoru, jeho prudkou ránu lehce tečoval Johansen, Luongo ale dokázal zareagovat a zasáhl. Puk ovšem vyrazil pouze před sebe, kde se nejlépe zorientoval JAMES NEAL a pohodlně jej uklidil do sítě! Asistence: Ryan Johansen, Mike Ribeiro.
     
    29:42
    Domácí ale dokázali vyhrát buly a zásluhou Jussiho Jokinena se jim podařilo osvobodit.
     
    29:30
    Nashville si poprvé v tomto utkání zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici už usedá Reilly Smith, který si odpyká dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    29:21
    Hra se přerušuje, Quinton Howden totiž inkasoval tvrdý hit od obránce Bitteta. Domácí útočník je za doprovodu lékařů nucen odejít do kabiny, uvidíme, zda bude moci pokračovat.
     
    28:55
    Howden dlouho vymýšlel, co s pukem provést. Nakonec jej jen tak nazdařbůh nahodil na branku, Hutton jej kus černé pryže vyrazil pouze před sebe, kde se k dorážce dral Shaw, ovšem byl odtlačen hostujícími zadáky.
     
    28:16
    Jaromír Jágr je dnes zatím hodně vidět! Česká legenda si nyní z protihráčů udělala slalomové branky, ke střele se ale nedostala, poněvadž výborným obranným zákrokem se prezentoval Weber.
     
    27:44
    MacKenzie to vzal na vlastní pěst, s pukem na holi se vrhl mezi tři hráče soupeře, z tohoto souboje ale opravdu jako vítěz vyjít nemohl a byl téměř ihned odzbrojen.
     
    27:11
    Na konci následné protiakce pálil Aaron Ekblad, puk však netrefil vůbec ideálně, a jeho pokus se tak stal snadnou kořistí pro Huttona.
     
    26:49
    Ribeiro svým pasem nastartoval rychlonohého Arvidssona, kterému drzý manévr v souboji s Campbellem nevyšel, i tak se ale mladý Švéd dostal ke střele, Luongo ale byl připraven.
     
    26:28
    Až nyní si v druhé třetině Hutton připíše první zákrok. Po pravé straně se rozjel Jussi Jokinen, po přejetí modré čáry přenechal touš Smithovi, ten jej však poslal pouze do lapačky připraveného brankáře celku z města country hudby.
     
    25:57
    Josi nyní velmi špatně rozehrál, načež Jágr mezi kruhy hledal Pirriho, tomu ale v zakončení obětavým zákrokem zabránil Arvidsson.
     
    25:22
    Kulikov vyčkává za vlastní brankou, oba celky mohou vystřídat, na ledovou plochu naskakuje i Jaromír Jágr.
     
    24:41
    A nakonec vyústil v další zákrok brankáře Luonga, kterého od modré čár prověřil zkušený obránce Jackman, ovšem strážce floridské pokladnice s jeho ranou příliš práce neměl.
     
    24:26
    Josi opět podpořil útok, objel branku a přesnou nahrávkou našel Colina Wilsona, jeho ránu ale Luongo nadvakrát dokázal zkrotit. Tlak Nashvillu ale pokračuje.
     
    23:59
    Po krátké časové odmlce tu máme další zakázané uvolnění v podání Panterů, tentokráte si Regner neporozuměl s Quintonem Howdenem.
     
    23:38
    Tlak svého soupeře domácí tým utnul jen za cenu zakázaného uvolnění, vhazování po Luongově levici.
     
    23:07
    Trocheck dojel téměř ztracený kotouč a přihrávkou naslepo před brankou oslovil debutanta McFarlanda, jenž mohl svůj premiérový start v NHL ozdobit gólem, ale puk protečoval těsně mimo!
     
    22:38
    Poprvé ve druhé třetině o sobě směrem dopředu dali vědět domácí, Smith si na konci akce ale neporozuměl s kolegou Jokinenem.
     
    22:02
    Teď měli domácí štěstí jako hrom! Ekholm si počkal na ideální moment a poté nabil volnému Ellisovi, jenž vypálil ihned z první a svou štiplavou dělovkou orazítkoval levou tyč svatyně Panterů!
     
    21:41
    Parádní sólo nyní předvedl ofenzivně laděný zadák Josi, nakonec se dostal ke střele z hranice pravého kruhu, do jeho rány ale obětavě padal Kampfer.
     
    21:19
    Josi přenechal touš Weberovi, jehož bombu ještě lehce tečoval Austin Watson, puk ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    21:01
    Colin Wilson vybojoval puk proti dvojici protihráčů, následně ještě nahrál Fisherovi, tomu ale rána příliš nesedla a puk pomaloučku doputoval k Luongovi, jenž jej ale radši schoval v lapačce.
     
    20:28
    Weber dlouhým pasem hledal Johansena, tomu ale nevyšlo zpracování, čehož okamžitě využil bleskurychlé Petrovic a uzmul puk pro sebe.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství je za námi, Nashville zatím naprosto zaslouženě vede 2:0! Hosté jsou jasně lepším týmem, Florida má velké problémy s aktivitou a bruslivostí svého oponenta, kterého v sedmé minutě dostal Järnkrök, o pět minut náskok zdvojnásobil Mikka Salomäki. Postupem času o sobě Panthers přeci jen dali také vědět, dvě dobré šance měl Jaromír Jágr, na zatím v klidu chytajícího Huttona ale nevyzrál. Druhé dějství začne zhruba ve 2:04.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Tak něco přeci jen ano. Jágr si narazil s kolegou Pirrim, který se chystal ke střele, na poslední chvíli mu v tom ale zabránil vracející se Neal. První třetinu za vlastní brankou dohraje obránce Ekholm.
     
    19:31
    Od domácích hráčů je to i nadále hodně nepřesné a neurovnané, vypadá to, že první třetina už nám nic nenabídne.
     
    18:51
    Trocheck zavezl puk do útočné třetiny, na modré čáře o něj ale smolně přišel Kulikov, z přečíslení ale hosté nic nevytěžili, poněvadž se dobře vrátil Aaron Ekblad, který jejich akci překazil.
     
    18:18
    Watson našel rozjetého Gaustada, který celou akci ještě vyšperkoval pasem na Salomäkiho. Střelec druhé branky Preds se dostal do ideální střelecké pozice, Luongo ale nyní předvedl spolehlivý zákrok.
     
    18:00
    Domácí se hnali do přečíslení tří proti dvěma! MacKenzie šikovnou zadovkou našel Jaromíra Jágra, jenž naznačil střelu, čímž si položil jednoho z protihráčů. Nejproduktivnější hráč Panthers vypálil až poté, jeho pokusu opravdu moc nescházel, puk prosvištěl kousek vedl levé tyčky!
     
    17:19
    Josimu odjel puk od hokejky, čehož se jal využít Wilson, který nakonec ještě nahrával Trocheckvoi, jehož rána sice byla několikrát tečována, ovšem Huttona nepřekvapila.
     
    16:59
    Po vyhraném vhazování Josi na modré čáře přenechal touš kolegovi Weberovi, jenž vyslal svou typickou dělovku, té ale scházela přesnost a Luongo vůbec nemusel zasahovat.
     
    16:45
    Neal šikovnou zadovkou přenechal touš Johansenovi, který v souboji předčil Trochecka, vybruslil si na hranici pravého kruhu a tvrdě vypálil, Luongo byl tentokráte pozorný.
     
    16:12
    Smith za brankou motal hlavy obráncům Panthers, nakonec vymyslel parádní přihrávku na mezi kruhy si sjíždějícího Ribeira, ten však z první trefil jen blokujícího zadáka Campbella.
     
    15:42
    Luongo si v rozehrávce vůbec neporozuměl s Kampferem, načež se ke střele z poměrně ostrého úhlu dostal Watson a brankář Floridy byl nucen ramenem vytěsnit puk do ochranné sítě.
     
    15:18
    Teď k tomu nebylo daleko! Pirri parádní přihrávkou našel rozjetého Jaromíra Jágra, který se řítil sám na brankáře Huttona, mezírku mezi jeho betony ale nenašel!
     
    14:46
    U střídaček si pár ran rozdali Petrovic s Gaustadem, sudí to ale přehlédli a hra může bez vyloučení plynout dál. Za vlastní brankou na čerstvé síly v podobě nových spoluhráčů vyčkává obránce Kampfer.
     
    14:07
    Hosté v plném počtu.
     
    13:40
    Až nyní se hostům daří osvobodit, unavená čtveřice bojovníků tak konečně může vystřídat a na led naskakují čerstvé síly.
     
    13:06
    Domácím se konečně podařilo usadit v útočném pásmu, dobrou střeleckou pozici měl před sebou Brandon Pirri, ovšem trefil pouze v brankovišti clonícího Fishera.
     
    12:20
    Po vyhraném vhazování si Kulikov vyměnil puk s Ekbladem, nakonec se přeci jen odhodlal ke střele, ovšem ani nyní Hutton nemusel zasahovat.
     
    12:07
    Ale pozor, je tu další trest na straně hostujícího celku – dvěma minutami za podražení je odměněn Paul Gaustad. Jak Florida s dvojnásobnou přesilovkou naloží?
     
    11:49
    Predators se už poněkolikáté osvobozují, tato přesilovka domácímu celku opravdu nevychází podle představ.
     
    11:08
    Domácí se usadili v útočném pásmu, vše ale špatnou přihrávkou utnul Trocheck, načež se hosté drali do přečíslení dvou proti jednomu, které ale Watson zakončil ranou mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10:41
    Jágr na pravé straně získal kotouč, našel na ose hřiště volného Trochecka, ten však svá mířidla neměl seřízená přesně a branku minul.
     
    10:23
    Poprvé v utkání se bude vylučovat, Predators dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Filip Forsberg.
     
    10:12
    Hra se přerušuje, poněvadž Arvidsson byl v ofsajdu. Zatím na ledě funguje jen jedno mužstvo a tím jsou hosté. Floridě vstup do utkání ale vůbec nevyšel, kontaktní branka by se jim opravdu velice hodila.
     
    09:37
    Bjugstad srdnatě napadal rozehrávku Preds, Jakcman ale zúročil své zkušenosti a chytrou přihrávkou celou situaci s klidem zvládl.
     
    08:57
    Jágr to vzal sám na sebe, po objetí svatyně zkusil nahrávat Pirrimu, ten byl ale tísněn důrazným Weberem a ke střele se tedy nedostal.
    08:24 SALOMÄKI - 0:2
     
    08:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Nashville přidává druhou branku! Velkou chybu v obraně udělal rozehrávající zadák Kampfer, kterého v rohu kluziště hravě odzbrojil Watson a v prostoru mezi kruhy našel nikým nehlídaného MIKKU SALOMÄKIHO, jenž povedenou ranou vymetl pavučinky v levé šibenici Luongovy pokladnice! Asistence: Austin Watson.
     
    07:48
    Smithova přihrávka na modrou čáru povedená nebyla, načež se do protiakce hnal Vincent Trocheck, ovšem v souboji s Weberem se mu kotouč zamotal mezi bruslemi.
     
    07:12
    Málem to pro Floridu vypadalo ještě hůře! Fisher se zničehonic zjevil před brankou, kde nakonec místo střely přenechal puk obránci Bitettovi, jenž ranou z první prostor mezi třemi tyčemi minul jen o vlásek!
     
    06:29
    Florida chtěla přispěchat s okamžitou odpovědí, Kulikov to ale celé příliš uspěchal a na jeho dlouhý pas neměl Jussi Jokinen šanci dosáhnout – píská se icing, po komerční přestávce se bude vhazovat v bezprostřední blízkosti Roberta Luonga.
    06:18 JÄRNKRÖK - 0:1
     
    06:18
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme dlouho čekat nemuseli, Nashville se ujímá vedení! Rychlá akce Predators započala u Bitetta, který nahrál rozjetému CALLEMU JÄRNKROKOVI, jenž si po přejezdu útočné modré vyměnil kotouč s Nealem a poté přesnou ranou do horní poloviny domácí svatyně překonal bezmocného Luonga! Asistence: James Neal, Anthony Bitetto.
     
    05:36
    Ellis si nyní hodně protáhl své střídání, nakonec puk pouze nahodil za branku soupeře a následoval své spoluhráče na střídačku.
     
    05:01
    Ellis dobře napadal Huberdeaua, nakonec puk dokázal vybojovat a posunut na volného Wilosna, jehož štiplavý pokus Luongo jen tak tak dokázal vytěsnit svým ramenem!
     
    04:24
    Reilly Smith šikovnou zadovkou přenechal touš Jokinenovi, ten si jej už už chystal na střelu, na poslední chvíli mu kus černé pryže ale vypíchl vracející se Ellis.
     
    03:56
    Na druhé straně po pravém mantinelu pláchl Craig Smith, jeho rána vůbec nebyla špatná, k úspěchu ji chyběly pouze centimetry. Tlak Nashvillu pokračoval, Josiho ránu už si ale Luongo pohlídal.
     
    03:27
    Petrovicovo nahození dokázal dojet Logan Shaw, ovšem byl už na vše sám a proti dvojnásobné přesile o puk za brankou Preds přišel.
     
    02:54
    Ryan Johansen se ale později k puku přeci jen dostal a zpoza branky oslovil volného Neala, ten však pálil pouze do připraveného Luonga.
     
    02:17
    Po Weberově přihrávce se kupředu dral Ryan Johansen, ovšem narazil do pevné zdi v podobě Alexe Petrovica, který následně uklidňuje hru za vlastní brankou.
     
    01:26
    Huberdeau našel rozjetého Pirriho, jenž tvrdě vypálil, Hutton puk dokázal vyrazit jen před sebe, vše ale rezolutním odpalem vyřešil zadák Jackman.
     
    01:03
    Další icing, tentokráte se o něj postarali domácí hráči, hra se tedy opět postěhuje před Roberta Luonga.
     
    00:43
    Ekbladovi se nepodařilo vyhodit, puk na modré čáře zastavil Ryan Ellis a dokázal prověřit pozornost Luonga, který si připsal první úspěšný zákrok.
     
    00:09
    Utkání je přerušeno už po devíti vteřinách, Weber si neporozuměl s Johansenem a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři tohoto klání už jsou přítomni na ledové ploše, ještě před úvodním vhazování si poslechneme americkou státní hymnu.
     
    Utkání hrané ve floridském BB&T Center začne, jak je již v zámořské NHL dobrým zvykem, s několikaminutovým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Pirri, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Howden, Bjugstad, Shaw – Wilson, MacKenzie, McFarland. Trenér: Gerard Gallant.

    Nashville Predators: Hutton (Rinne) – Josi, Weber, Ellis, Ekholm, Jackman, Bitetto – Järnkrök, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Arvidsson – Salomäki, Gaustad, Watson. Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Chris Lee – Brian Murphy, Matt MacPherson.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi a Slováci v akci

    Jaromír Jágr (FLA) – 52 zápasů, 40 bodů, (17+23), +14

    Jaromíru Jágrovi už zbývají pouze dvě přesné trefy k vyrovnání legendárního útočníka Bretta Hulla (741) v historické tabulce střelců NHL.
     
    Poslední vzájemné utkání

    4.12. 2015 – Nashville Predators:Florida Panthers 1:2

    Branky a nahrávky: 38. Josi (Smith, Wilson) – 15. Howden (Brickley, Mitchell), 32. Huberdeau (Barkov, Kampfer).
     
    Nashville Predators

    Predátory v Západní konferenci ještě čeká nesmírně těžká šichta. Nashville kvůli nevyrovnaným výkonům ztratil kontakt se špičkou Centrální divize a pokud se nestane nic převratného, bude se muset porvat o jednu z volných karet zajišťující postup do vyřazovacích bojů. Tu celek z města country hudby momentálně drží, hned za ním ale číhají Wild, Canucks a Coyotes, kteří mají jen o tři body méně a navíc také zápas k dobru.

    Únor se zatím neodehrává podle představ svěřenců lodivoda Laviolettea, z pěti zápasů, přičemž čtyři hrál Nashville na domácím kluzišti, vyhrál jen jednou, když doma rozprášil San Jose poměrem 6:2. Včera to Predátoři měli dobře rozehrané, druhý floridský celek, Tampa Bay, ale dokázal v samotném závěru srovnat a bonusový bod mu v prodloužení vystřelil Tyler Johnson. Možná malou náplastí byl fakt, že útočník James Neal vsítil svou dvacátou branku v sezoně, tento počin se mu tak povedl už osmou sezonu v řadě.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Roman Josi – 40 bodů (11+29)
    2. Filip Forsberg – 36 bodů (18+18)
    3. Shea Weber – 35 bodů (14+21)

    Brankářské statistiky

    Pekka Rinne – 46 zápasů, úspěšnost zákroků 90,2 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,57
    Carter Hutton – 8 zápasů, úspěšnost zákroků 91,6 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,36
     
    Florida Panthers

    Věřím tomu, že každý správný český fanoušek má přehled o tom, jak se týmu, v němž hraje naše hokejová legenda, vede. Jen pro připomenutí: Panteři se drží na čele Atlantické divize, jejich náskok na druhý Detroit činí pět bodů. Mimo jiné také disponují druhou nejlepší obranou v celé soutěži, méně branek inkasoval pouze dominantní Washington, na který Florida, i přesto, že je v celé NHL pátá, ztrácí propastných čtrnáct bodů.

    V únoru svěřenci kouče Gallanta odehráli šest utkání, úspěšní byli jen v polovině případů, z posledních čtyř zápasů navíc vyhráli jen jednou. Včera jim to před vlastními fanoušky nevyšlo, ani dvě Jágrovy asistence nestačily, a silné St. Louis si tak po vítězství 5:3 odvezlo plný bodový zisk. Panthers ale nemusí zoufat, příležitostí na to udělat svým příznivcům opět radost budou mít hned několik, včetně dnešního klání je v BB&T Center čeká hned pět domácích duelů v řadě.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jaromír Jágr – 40 bodů (17+23)
    2. Jonathan Huberdeau – 40 bodů (11+29)
    3. Jussi Jokinen – 38 bodů (11+27)

    Brankářské statistiky

    Roberto Luongo – 43 zápasů, úspěšnost zákroků 92,7 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,23
    Al Montoya – 15 zápasů, úspěšnost zákroků 92,6 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,06
     
    Příjemné brzké nedělní ráno! NHL dnes již tradičně nabízí řadu interesantních mačů, v tomto online přenosu se zaměříme na jeden z nich, který jistojistě bude zajímat všechny české hokejové příznivce. Florida Panthers v čele se Jaromírem Jágrem totiž hostí nevyzpytatelné Nashville Predators! Nastavte si budíky a buďte u toho společně s námi, startujeme hodinu po půlnoci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Järnkrok (Neal, Bitetto), 9. Salomäki (Watson), 31. Neal (Johansen, Ribeiro), 48. Weber (Josi, Ribeiro), 54. Järnkrok (Josi)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Pirri, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Howden, Bjugstad, Shaw – Wilson, MacKenzie, McFarland. Trenér: Gerard Gallant.
    Nashville Predators: Hutton (Rinne) – Josi, Weber, Ellis, Ekholm, Jackman, Bitetto – Järnkrok, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Arvidsson – Salomäki, Gaustad, Watson. Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Chris Lee – Brian Murphy, Matt MacPherson

    Diváci: 15 591
    thejrc.org