Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Nashville Predators
Neděle 14.02.2016, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:39
    Následně si nějaké nepříliš vhodné poznámky na adresu hlavního sudího neodpustil domácí kouč Gerard Gallant, který je vykázán do kabiny. Za jeho počínání dostávají Floridští dvě trestné minuty, které odsedí Huberdeau.
    53:48 JÄRNKRÖK - 0:5
     
    53:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tohle už je debakl, Nashville ve vlastním oslabení přidává pátou branku! Ekblad svým nepřesným pasem nabídl hostům přečíslení dvou proti jednomu, které Josi vyřešil náramně, když ideálně načasovaným pasem oslovil CALLEHO JÄRNKRoKA, jemuž už stačilo pouze trefit odkrytou svatyni Cats! Asistence: Roman Josi.
     
    52:07
    Florida má šanci si přispat alespoň čestný zásah, na trestnou lavici totiž odjíždí Barret Jackman, jenž se proti pravidlům provinil podražením.
     
    50:59
    Hutton nyní nerozehrál úplně ideálně, jeho branka na chvíli zela prázdnotou, ovšem Derek MacKenzie střílel z poměrně ostrého úhlu a opuštěný prostor mezi třemi tyčemi zasáhnout nedokázal!
     
    49:58
    Trocheckovo nenápadné nahození vyrazil Hutton pouze na hůl Brandona Pirriho, jenž se dostal k bekhendové dorážce, ovšem strážce hostující svatyně předvedl další famózní zásah!
    47:59 WEBER - 0:4
     
    47:59
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators využívají i svou druhou přesilovku, řekl bych, že je definitivně rozhodnuto! Ribeiro našel na modré čáře Josiho, který naznačil střelu, místo toho puk ale poslal směrem k SHEA WEBEROVI, jenž nechytatelnou dělovku z hranice levého kruhu nedal Luongovi čuchnout! Asistence: Roman Josi, Mike Ribeiro.
     
    46:20
    Bude se vylučovat, Brian Campbell odehrál puk se zlomenou hokejkou, za což jej sudí posílá na trestnou lavici, kde si zkušený obránce Cats odpyká dvě minuty za nebezpečnou výstroj.
     
    44:30
    Skvělý Hutton! Domácí přečíslení čtyř proti dvěma nakonec zakončil Garrett Wilson, jehož dělovka mířící do pravé šibenice nebyla vůbec marná, ale brankář Predators vytáhl další ze svého arzenálu parádních zásahů!
     
    34:29
    Jágrovi dnes gól zřejmě není souzen! Od modré čáry tvrdě vypálil Campbell, Hutton puk vyrazil právě na hokejku českého útočníka, ten ale kus černé pryže za brankovou čáru nedokázal dotlačit!
     
    34:13
    Odplata na sebe nenechala dlouho čekat, Jackmana si ve středním pásmu odchytl Garrett Wilson, načež si oba borci střihli regulérní pěstní souboj, ze kterého nakonec jako vítěz vyšel domácí útočník. Oba kohouti pochopitelně inkasují pětiminutový trest za rvačku. Hostující zadák navíc dostává dvě minuty za držení, Florida si tedy zahraje přesilovku.
     
    33:14
    Hosté nyní hrubě zaspali při návratu do obrany! Pirri náramným pasem na vzdálenější tyč oslovil v posledních minutách aktivního Huberdeaua, Hutton se proti jeho ráně ale stihl přemístit a podržel své spoluhráče!
     
    32:49
    Třetí velká šance pro Jaromíra Jágra! Český útočník zavezl kotouč do útočné třetiny, nahrál kolegovi Huberdeauovi, jenž mu tuto laskavost ihned vrátil, Jágr ale tváří v tvář Huttonovi branku minul!
    30:24 NEAL - 0:3
     
    30:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka, hosté vedou už o tři branky! Po Josiho žabce se před Ribeirem ocitlo moře volného prostoru, jeho prudkou ránu lehce tečoval Johansen, Luongo ale dokázal zareagovat a zasáhl. Puk ovšem vyrazil pouze před sebe, kde se nejlépe zorientoval JAMES NEAL a pohodlně jej uklidil do sítě! Asistence: Ryan Johansen, Mike Ribeiro.
     
    29:30
    Nashville si poprvé v tomto utkání zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici už usedá Reilly Smith, který si odpyká dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    23:07
    Trocheck dojel téměř ztracený kotouč a přihrávkou naslepo před brankou oslovil debutanta McFarlanda, jenž mohl svůj premiérový start v NHL ozdobit gólem, ale puk protečoval těsně mimo!
     
    22:02
    Teď měli domácí štěstí jako hrom! Ekholm si počkal na ideální moment a poté nabil volnému Ellisovi, jenž vypálil ihned z první a svou štiplavou dělovkou orazítkoval levou tyč svatyně Panterů!
     
    18:00
    Domácí se hnali do přečíslení tří proti dvěma! MacKenzie šikovnou zadovkou našel Jaromíra Jágra, jenž naznačil střelu, čímž si položil jednoho z protihráčů. Nejproduktivnější hráč Panthers vypálil až poté, jeho pokusu opravdu moc nescházel, puk prosvištěl kousek vedl levé tyčky!
     
    15:18
    Teď k tomu nebylo daleko! Pirri parádní přihrávkou našel rozjetého Jaromíra Jágra, který se řítil sám na brankáře Huttona, mezírku mezi jeho betony ale nenašel!
     
    12:07
    Ale pozor, je tu další trest na straně hostujícího celku – dvěma minutami za podražení je odměněn Paul Gaustad. Jak Florida s dvojnásobnou přesilovkou naloží?
     
    10:23
    Poprvé v utkání se bude vylučovat, Predators dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Filip Forsberg.
    08:24 SALOMÄKI - 0:2
     
    08:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Nashville přidává druhou branku! Velkou chybu v obraně udělal rozehrávající zadák Kampfer, kterého v rohu kluziště hravě odzbrojil Watson a v prostoru mezi kruhy našel nikým nehlídaného MIKKU SALOMÄKIHO, jenž povedenou ranou vymetl pavučinky v levé šibenici Luongovy pokladnice! Asistence: Austin Watson.
     
    07:12
    Málem to pro Floridu vypadalo ještě hůře! Fisher se zničehonic zjevil před brankou, kde nakonec místo střely přenechal puk obránci Bitettovi, jenž ranou z první prostor mezi třemi tyčemi minul jen o vlásek!
    06:18 JÄRNKRÖK - 0:1
     
    06:18
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme dlouho čekat nemuseli, Nashville se ujímá vedení! Rychlá akce Predators započala u Bitetta, který nahrál rozjetému CALLEMU JÄRNKROKOVI, jenž si po přejezdu útočné modré vyměnil kotouč s Nealem a poté přesnou ranou do horní poloviny domácí svatyně překonal bezmocného Luonga! Asistence: James Neal, Anthony Bitetto.
     
    05:01
    Ellis dobře napadal Huberdeaua, nakonec puk dokázal vybojovat a posunut na volného Wilosna, jehož štiplavý pokus Luongo jen tak tak dokázal vytěsnit svým ramenem!

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Järnkrok (Neal, Bitetto), 9. Salomäki (Watson), 31. Neal (Johansen, Ribeiro), 48. Weber (Josi, Ribeiro), 54. Järnkrok (Josi)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Pirri, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Howden, Bjugstad, Shaw – Wilson, MacKenzie, McFarland. Trenér: Gerard Gallant.
    Nashville Predators: Hutton (Rinne) – Josi, Weber, Ellis, Ekholm, Jackman, Bitetto – Järnkrok, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Arvidsson – Salomäki, Gaustad, Watson. Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Chris Lee – Brian Murphy, Matt MacPherson

    Diváci: 15 591
    thejrc.org