Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Ottawa Senators
Neděle 14.02.2016, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (03:54:55)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Do tohoto utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
    Hvězda zápasu Joonas Korpisalo a jeden z jeho skvělých zákroků
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Joonas Korpisalo (CBJ) 33 zák., 2 góly, úsp. 94,3 %
    2. Boone Jenner (CBJ) 2+0
    3. Cam Atkinson (CBJ) 1+1
     
    Je dobojováno! Ve třetí třetině se z námi sledovaného duelu nakonec strhla slušná přestřelka, ve které ale po celou dobu Sens tahali za kratší konec provazu. Na kontaktní gól Ryana dokázal odpovědět Saad a ačkoliv o chvilku později ještě vykřesal hostům naději Ceci, střelou do prázdné branky zpečetil výhru Jackets svým druhým gólem v zápase Boone Jenner.
     
    Konec zápasu.
    Boone JENNER - 4:2
     
    59:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Zaváhání Zacka Smithe ve středním pásmu využil BOONE JENNER, který bez problémů poslal kotouč do prázdné branky! Bez asistence.
     
    59:04
    Dion Phaneuf přiťukl kotouč Hoffmanovi, jenž tvrdě vypálil od modré, ale Korpisalo i přes clonícího Smithe bez problémů zasáhl.
     
    58:31
    Hosté si pomohli vysokou holí, hra je tak přerušena a necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:52
    Ottawská svatyně zůstává prázdná, Craig Anderson si to mastí na střídačku!
     
    57:08
    Šance i na druhé straně! Saad měl před sebou už jen Andersona, ten ale včas vyjel a haškovským způsobem domácímu útočníkovi znemožnil zakončit!
     
    56:28
    Mohlo být vyrovnáno! Mark Stone ujel po pravém křídle a tvrdě vypálil, jeho rána ale orazítkovala tyč columbuské svatyně!
    Cody CECI - 3:2
     
    55:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dvougólové vedení domácím nevydrželo ani minutu a půl! Nakonec to ještě bude pořádné drama. Osamocený CODY CECI obdržel přihrávku na vrchol kruhů a tvrdě vypálil, Korpisalo byl tentokrát zcela bez šance! Asistence: Dion Phaneuf, Mika Zibanejad.
     
    55:11
    Fjodor Ťutin nic nevymýšlel a vyhodil puk přes všechny čáry, jeho vyhození ale bylo tečováno, a zakázané uvolnění se tak pískat nebude.
    Brandon SAAD - 3:1
     
    54:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se z ojedinělé protiakce prosazují a opět odskakují na dvougólový rozdíl! Konstantní tlak Sens ukončil Hartnell, který vyrazil do rychlého protiútoku a milimetrově přesným pasem našel BRANDONA SAADA, který si vymíchal Andersona a poslal touš neomylně mezi jeho betony! Asistence: Scott Hartnell, Alexander Wennberg.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 19. Jenner (Jones, Atkinson), 35. Atkinson (Dubinsky, Jones), 55. Saad (Hartnell, Wennberg), 60. Jenner – 43. Ryan (Karlsson, Zibanejad), 56. Ceci (Phaneuf, Zibanejad)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Forsberg) – Murray, Jones, Johnson, Savard, Ťutin, Prout – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Calvert, W. Karlsson, Foligno – Bourque, Campbell, Rychel.
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Wideman – Smith, Pageau, Stone – Hoffman, Turris, Chiasson – Prince, Zibanejad, Ryan – Dzingel, Lazar, Neil.

    Rozhodčí: Peel, Morton – Alphonso, Lazarowich

    Diváci: 16164
    thejrc.org