Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:3 (0:0, 4:0, 0:3)
Washington Capitals
Neděle 14.02.2016, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobré ráno všem hokejovým příznivcům. Kanadskoamerická NHL nabízí v noci ze soboty na neděli další porci zápasů a velkým tahákem bude souboj mezi Dallasem Stars a Washingtonem Capitals, kterým Vás prostřednictvím textového přenosu provede Tomáš Kubečka. Začínáme ve 2 hodiny ráno!
     
    Washington Capitals

    Washington zažívá fantastickou sezónu. Celek z hlavního města kraluje celé NHL a s jistotou kráčí do play-off. Capitals se navíc pyšní druhým nejlepším útokem celé soutěže právě za svým dnešním soupeřem. V posledních pěti zápasech nenašel Washington přemožitele. Po zranění se navíc vrací obránce Brooks Orpik, ale nad jeho startem stále visí drobný otazník. Poslední duel s Minnesotou odehrál útočník Richards se zraněním lehčího charakteru, ale dnes by měl být připraven nastoupit. Ve zmiňovaném duelu s Minnesotou si Capitals připsali body za výhru 4:3!
     
    Dallas Stars

    Dallas po slabších sezónách míří do vyřazovací části. Stars táhne hlavně hvězdné duo Tyler Seguin – Jamie Benn! Dohromady nasbírali už 162 bodů! Dallasu aktuálně patří druhá příčka Západní konference o pouhý jeden bod za Chicagem! Stars se navíc mohou pyšnit nejlepším útokem celé NHL, nastříleli už 180 branek! Poslední dva zápasy celku z Texasu přinesly na konto Dallasu čtyři body! Nejprve Stars porazili v prodloužení Minnesotu a v minulém utkání v souboji titánů zvítězili 4:2 v Chicagu! Patrick Eaves se navíc blýskl hattrickem!
    Dallas v posledním utkání vyhrál na ledě Chicaga a velký podíl na tom měl Patrick Eaves, jež zaznamenal hattrick!

    Hattrick v noci dával hráč, od kterého se to moc neočekává. Patrick Eaves nasázel tři branky Chicagu. :)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 12. únor 2016
     
    Vzájemná utkání

    Jediný vzájemný souboj letošní sezóny ovládl v listopadu v hlavním městě Dallas! Rozhodující branku tehdy vstřelil Jason Spezza! Stars ovládli posledních osm vzájemných soubojů! Washington se z výhry nad celkem z Texasu radoval naposledy v roce 2008!
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski (A), Demers, Oduya, Jordie Benn, Nemeth – Eaves, Seguin, Jamie Benn (C) – Sharp, Eakin, Roussel – Hemský, Janmark, Ničuškin – Sceviour, Faksa, Fiddler (A)

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Schmidt, Niskanen, Alzner, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Galijev, Richards, Laich

    Rozhodčí: Kozari, Skilliter – McElman, Brisebois.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je v zámoří zvykem, začne dnešní utkání s několikaminutovým zpožděním oproti plánovanému začátku.
     
    Hráči již naskočili na ledovou plochu. Utkání může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování a okamžitě vyrážejí kupředu. Klingberg musel číhat na neposednou přihrávku zpět do obranné třetiny.
     
    00:49
    Niskanen prokličkoval středem kluziště a nahazoval kotouč o mantinel na své kolegy v útoku. Po teči kotouč přeskočil přes mantinel na střídačku.
     
    01:01
    Patrick Sharp měl spoustu času s kotoučem na holi a vymýšlel přihrávku na dojíždějícího spoluhráče před brankou. Naštěstí pro Washington se vrátil Carlson.
     
    01:45
    Kuzněcov našel pěknou přihrávku mezi kruhy Williamse. Druhý jmenovaný vypálil ránu zápěstím, avšak trefil pouze připraveného Lehtonena.
     
    02:06
    Galijev nabral rychlost podél mantinelu, prodral se do útočného pásma, kde se odhodlal k ráně zápěstím. Mířil na přední tyč, kde byla včas Lehtonenova lapačka.
     
    02:25
    Jamie Benn zatáhl puk za branku celku z hlavního města, zadovkou našel Seguina, který pálil jen do bruslí soupeře a kotouč se odrazil za modrou čáru.
     
    03:02
    Obrovskou šanci měl Patrick Sharp, jež si sjel před branku Washingtonu, ale nedokázal usměrnit rychlou přihrávku mezi tři tyče!
     
    03:45
    Ničuškin bojoval ta brankou Washingtonu. Ruský útočník neměl proti přesile nárok a o kotouč rychle přišel. Washington spěchá kupředu.
     
    04:19
    Aleš Hemský se ocitl před Holtbym, naznačil kličku do forhendu a překvapivě pálil pod břevno. Brankář Washingtonu dokázal včas zareagovat a puk vytěsnil.
     
    04:55
    Uvidíme první přesilovou hru utkání a zahraje si ji domácí Dallas. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Burakovsky.
     
    05:40
    Domácí sevřeli Capitals před Holtbym, Seguin si dlouho hrál s kotoučem na čepeli a nakonec o něj přišel. Washington vyhazuje přes celé kluziště.
     
    06:05
    Další útok Dallasu brzdí postavení mimo hru. Domácí se zatím v přesilové hře nemohou dostat do nějaké vyložené šance.
     
    06:45
    Od modré čáry napřáhl Patrick Sharp. Jeho dělovka prosvištěla kolem pravé tyče Holtbyho branky a pořádně zaduněla o zadní mantinel.
     
    06:55
    Hosté v plném počtu.
     
    07:18
    Nyní už se hosté mohou definitivně uklidnit. Po hře vysokou holí se hra přestěhuje daleko od Holtbyho. Na pozoru se bude muset mít Lehtonen.
     
    07:46
    Oshie nabil Carlsonovi na modrou čáru. Bek Washingtonu jen lehce nahodil kotouč na branku Stars, ale puk si to namířil mimo zařízení.
     
    08:04
    K další ráně se ihned po vhazování odhodlal Chimera. Lehtonen jeho dělovku dobře viděl a kotouč vyrazil před sebe. Domácí poté vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    08:34
    Eaves poslal kotouč po mantinelu za brankou na Jamieho Benna, k němuž se okamžitě sjeli dva obránci a obrali jej o kotouč.
     
    09:10
    Ničuškin skvěle vypomohl své defenzívě. Ruský hokejista se položil do střely od modré čáry a kotníkem zamezil kotouči v cestě na branku.
     
    09:50
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení, hodně se bojuje, vidíme velké množství soubojů. Washington je v posledních minutách aktivnější.
     
    10:20
    Eakin byl nejrychleji u odraženého kotouče, snažil se udělat si kličku do středu hřiště, jenže ke střele se nedostal.
     
    11:10
    Goligoski si vyzkouší rozehrávku ještě jednou. Jeho první nabídku na rozjetí spoluhráče okolo mantinelu zastavila pozorná obrana Washingtonu.
     
    12:09
    Domácí postupovali ve třech proti dvěma obráncům Washingtonu. Na prudkou přihrávku před branku si nabruslil Eaves, natahoval se po kotouči, ale byl příliš krátký.
     
    12:33
    Až nyní je hra přerušena. Holtby přerušil dění zákrokem proti slabé střele z ostrého úhlu. Oba brankáři zatím chytají s velkým přehledem a pomáhají svým obráncům.
     
    13:03
    Aleš Hemský sváděl dlouhý a důrazný souboj u mantinelu s Kuzněcovem. Ruský hokejista nakonec soupeři kotouč vypíchl a může pokračovat kupředu.
     
    13:21
    Schmidt dostal fantastickou přihrávku zpoza branky a okamžitě zakončoval. Kotouč prolétl Lehtonenovi nad ramenem a zastavil se až o horní tyč!
     
    13:40
    Po dalším ofsajdu domácího celku se bude vhazovat ve středním pásmu. Stars mají zatím velký problém se založením rychlého protiútoku.
     
    14:29
    Sharp se protáhl kolem mantinelu do útočného pásma, kde si dal kotouč příliš daleko od hokejky, ale protiútok Capitals končí postavením mimo hru.
     
    14:40
    Hosté znovu mířili do otevřené obrany Dallasu. Nyní však přihrávka od mantinelu na najíždějícího Kuzněcova neprošla, puk se odrazil mimo hrací plochu.
     
    15:12
    Aleš Hemský se fantastickým způsobem natlačil z rohu kluziště do mezikruží, kde však váhal se střelou a důrazný Orlov jej obral o kotouč.
     
    15:58
    V posledních sekundách přeřadili domácí hokejisté na vyšší rychlostní stupeň a uzamkli soupeře před Holtbyho branku.
     
    16:31
    Roussel ztratil v souboji za brankou balanc. I přesto ještě přihrál spoluhráči do dobré pozice, ale brankář Holtby tentokrát nemusel zasahovat.
     
    17:21
    Faksa se ocitl v dobré palebné pozici, přichystal si kotouč a vyslal prudkou ránu zápěstím. Holtby si vyjel z branky a ránu českého útočníka zneškodnil lapačkou.
     
    17:33
    Alexander Ovečkin nabral rychlost, natlačil se do středu kluziště, kde zkusil ještě jednu stahovačku, ale na skvělého Klingberga si ruský bohatýr nepřišel.
     
    18:02
    Oshie si nabruslil za modrou čáru, kde si chtěl stáhnout kotouč ze vzduchu, ale přes dvojici bránících soupeřů se do šance neprodral.
     
    18:37
    Chimera pálil z dobré pozice. Lehtonen jeho nepovedenou ránu viděl a nakonec ani nemusel zasahovat. První třetina zatím mnoho šancí nepřinesla.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta 1. třetiny!
     
    19:40
    Kuzněcov ještě hledal přihrávkou z rohu hřiště před branku někoho ze spoluhráčů. Před Lehtonenem nebyl nikdo v bílem a domácí bezpečně odpravili kotouč do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! V American Airlines Center panuje skvělá atmosféra, i když branky se diváci zatím nedočkali. O něco aktivnější byl v první třetině Dallas, jenže na obou stranách dnes kralují obrany. Když už se někdo dostane do šance, ztroskotá na jistém brankáři. Do šaten se proto odchází za stavu 0:0!
     
    Střely na branku: 8 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní vhazování druhé třetiny opanovali hosté, Lehtonen raději podržel kotouč v lapačce, jelikož Oshie měl našlápnuto hodně rychle.
     
    20:16
    Ovečkin střílel ihned po vyhraném vhazování. Ruský střelec bez přípravy vyplašil Lehtonena, ale brankář Dallasu nakonec nemusel zasahovat. Střela šla mimo tři tyče.
     
    21:03
    Z rohu kluziště přilétla přihrávka před branku, kde stál Janmark, jemuž chybělo několik centimetrů k přesnému zakončení.
     
    21:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas se ujímá vedení! Domácí protrhli smůlu střelců a po chybě hostů se dostali do přečíslení. Aleš Hemský našel skvělou přihrávkou MATTIASE JANMARKA, jež procedil kotouč za Holtbyho záda! Asistence: Aleš Hemský.
    21:55 Mattias JANMARK - 1:0

     
    22:30
    Dallas nadále pokračuje v aktivní hře, nicméně hosté se snaží o rychlou odpověď. Lehtonen si připsal jistý zákrok proti nahození od modré čáry.
     
    22:48
    Domácí brankář byl znovu v permanenci. Lehtonen si musel dávat dobrý pozor na neposedné nahození z rohu hřiště. Finský brankář situaci s přehledem ustál.
     
    23:06
    Goligoski dostal nabito na modrou čáru a vypálil do chumle hráčů před brankou. Puk nakonec vyplaval přímo před Holtbyho lapačku a hostující brankář si připsal důležitý zákrok.
     
    23:21
    Carlson dostal nabito do jízdy a okamžitě prověřil Lehtonenovu pozornost. Finský brankář byl včas v rozkleku a jedovatou ránu vyrazil betonem.
     
    24:17
    Kuzněcov se vrátil pomoci defenzivě a zachytil nepřesné nahození domácích. Zkušený ruský hráč poté celou situaci zazdil, když poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    24:45
    Lehtonen se vydal hodně daleko z branky, ale nakonec pomohl svým zadákům s rozehrávkou před rozjetým Kuzněcovem.
     
    25:12
    Aleš Hemský dnes hraje skvělý zápas! Český šikula vybídl ke skórování Goligoskiho, jež pálil bez přípravy a pouze o malý kousek netrefil branku.
     
    25:27
    Obrovská šance Dallasu! Holtby vyrazil střelu od mantinelu pouze na hokejku Eakina, ale zázračným způsobem se dokázal přemístit a zneškodnit okamžitou dorážku!
     
    26:11
    Washington nemá svůj den! hosté si neporozuměli při rozehrávce, Ovečkin se po puku natahoval marně. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Holtbym.
     
    26:15
    A právě brankář týmu z hlavního města musel pomoci své defenzivě dobrým zákrokem proti střele od modré čáry. Holtby puk sice dlouhou dobu neviděl, ale nakonec s jistotou zasáhl.
     
    26:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Dallasu! Domácí uzamkli soupeře v jeho obranné třetině a dočkali se dalšího úspěchu! Eaves zády k brance z rohu kluziště našel přihrávkou JAMIE BENNA, jež vymetl horní roh Holtbyho branky! Asistence: Patrick Eaves, Patrik Nemeth.
    26:48 Jamie BENN - 2:0
     
    27:55
    Washington dostává šanci ke snížení! Roussel si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    28:08
    Domácí uspěli na vhazování a i přes drobné potíže nakonec poslali kotouč přes všechny čáry až k Holtbymu.
     
    28:45
    Hosté se stále nemohou usadit v útočném pásmu. Carlson nyní ztratil puk na modré čáře a musel hodně zabrat směrem dozadu.
     
    29:18
    Ovečkin to zkusil od modré čáry. Jeho rána zápěstím skončila na bruslích domácího obránce. Hosté zůstávají u kotouč v útočném pásmu.
     
    29:55
    Domácí v plném počtu.
     
    30:15
    Richards dostihl odražený kotouč jako první a střelou švihem jen o malý kousek minul horní roh Lehtonenovy branky. Domácí brankář si může oddechnout.
     
    30:55
    Na druhé straně domácí útočník doslova svalil Holtbyho na zem. Hostující brankář se hodně vzteká směrem k rozhodčím.
     
    31:25
    Snad poprvé v utkání se nám dnes ukázal Tyler Seguin. Hvězda Dallasu napřáhl k ráně z mezikruží a brankář Holtby musel vytáhnout další dobrý zákrok.
     
    31:37
    Jamie Benn se vstřeleným gólem pořádně nabudil. Nejproduktivnější hráč Dallasu si krásně položil obránce a málem se mu povedlo prostřelit Holtbyho.
     
    32:08
    Brankář Washingtonu v posledních minutách neví, kde mu hlava stojí. Domácí se valí na branku Washingtonu jako lavina a Holtby si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže.
     
    32:19
    Kuzněcov zahrál vysokou holí. Vhazování se bude opakovat v naprosto stejném místě jako před pár sekundami. Hosté se trápí.
     
    33:18
    Laich pospíchal za prudkou přihrávkou do středního pásma, jenže neudržel stabilitu, poroučel se k zemi a navíc přišel o puk.
     
    34:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí jsou ve velké pohodě a zaslouženě přidávají třetí branku! TYLER SEGUIN měl spoustu času na vymyšlení zakončení a nakonec trefil mezeru mezi betony brankáře Washingtonu! Asistence: Patrik Nemeth.
    34:01 Tyler SEGUIN - 3:0
     
    35:06
    Washington je v krizi a na hráčích je to snadno znatelné. Hosté si nedokáží nahrát ani na krátkou vzdálenost a pouze se brání domácím nájezdům.
     
    35:51
    Dallas zamkl Washington před jeho brankou. Kolem Holtbyho nyní prolétlo několik střel, avšak hostující brankář nemusel přispěchat s dalším zákrokem.
     
    36:31
    Až nyní se Washington osvobozuje obloučkem do středního pásma. Dallas hraje ve velké pohodě.
     
    37:05
    Holtby si připsal důležitý zákrok! Roussel se ocitl za obranou Washingtonu, chtěl si hostujícího brankáře rozhýbat, jenže na fantastického Holtbyho si tentokrát nepřišel!
     
    37:34
    Alzner zavezl kotouč do rohu hřiště, kde o něj bojovaly tři dvojice soupeřů. Domácí získali puk na své hole a okamžitě vyrážejí kupředu.
     
    38:11
    Lehtonen si s nahozením od červené čáry poradil bez větších potíží a ještě stačil rozehrát. Hráči Washingtonu se snaží nabudit alespoň pošťuchováním.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Wilson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:34
    Goligoski si dlouho chystal puk na modré čáře, poté vymyslel zbytečnou přihrávku, kterou přečetl Oshie a zbavil jej kotouče.
     
    38:51
    A pozor! Dallas si zahraje přesilovku pět na tři! Dvě minuty za hru vysokou holí vyfasoval Laich.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta 2. třetiny!
     
    39:23
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas využívá nabídnutou šanci! Klingberg vypálil od modré čáry, jeho ránu ještě Holtby vyrazil, ale naneštěstí pro Washington se kotouč odrazil do míst, kde stál TYLER SEGUIN a dorazil puk do branky. Asistence: John Klingberg, Patrick Sharp.
    39:23 Tyler SEGUIN - 4:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla krásnou podívanou pro fanoušky Dallasu! Domácí šli do vedení zásluhou Janmarka! Druhou branku přidal o pět minut později Jamie Benn a další dva zářezy na pažbě si přichystal Seguin! Capitals druhou dvacetiminutovku vyloženě nezvládli, darovali Dallasu spoustu kotoučů a zaslouženě prohrávají 4:0!
     
    Střely na branku: 25 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Dallas zahajuje poslední třetinu dnešního utkání v přesilové hře. V brance Washingtonu se objevuje náhradník Grubauer.
     
    40:51
    Hosté v plném počtu.
     
    41:15
    Oduya nabral rychlost podél mantinelu, nabruslil do útočného pásma, ale nevyprodukoval přesnou přihrávku. Hosté vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    41:45
    Dallas kontroluje vývoj utkání. Domácí si posílají přihrávky z jedné strany kluziště na druhou, hosté zatím nenapadají.
     
    42:14
    Až nyní se Washington vrhl také do útočení. Akci Capitals po levé straně kluziště přerušuje hvizd čárového arbitra, jež viděl postavení mimo hru.
     
    42:48
    Washington si zahraje přesilovou hru! Jordie Benn složil rozjetého Chimeru a odpyká si dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    43:00
    Nicméně Capitals začínají nejhorším možným způsobem. Dallas byl úspěšnější na vhazování a okamžitě vyhazuje kotouč za branku Washingtonu.
     
    43:14
    Lehtonen se přeci jen ještě zapotí! Nyní musel předvést dobrý zákrok proti střele od modré čáry. Domácí brankář si našel cestu ke kotouči i přes clonícího soupeře.
     
    44:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Washington využívá přesilovou hru! ALEXANDER OVEČKIN dostal nabito do svého oblíbeného prostoru a střelou bez přípravy překonal Lehtonena! Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
    44:03 Alexander OVEČKIN - 4:1
     
    44:45
    Vzápětí přichází i přesilovka pro Dallas! Kuzněcov dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    45:21
    Domácí dlouho kombinovali v útočném pásmu, Hemský se staral o rozehrávku, nicméně Washington vybojoval kotouč a vyhodil jej přes všechny čáry.
     
    45:52
    Patrick Sharp nebyl dostatečně trpělivý a přejel příliš brzy přes modrou čáru. Po postavení mimo hru se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    46:07
    Jamie Benn pálil z ostrého úhlu! Grubauer utěsnil mezeru u levé tyče a zamezil kotouči v cestě za brankovou čáru.
     
    46:45
    Hosté v plném počtu.
     
    47:20
    Washington právě vstřelil branku!
    A pozor! Je tady drama! Washington se dostává na rozdíl dvou branek! JUSTIN WILLIAMS dostal moře času a prostoru, vybruslil si před branku a zamířil do volného místečka. Asistence: Nate Schmidt, Jevgenij Kuzněcov.
    47:20 Justin WILLIAMS - 4:2
     
    48:19
    Eaves napřáhl od modré čáry, avšak trefil jen stojícího obránce Washingtonu. Dallas se snaží pojistit si vedení a nepustit soupeře do hry.
     
    48:34
    A to se mu celkem daří. Hosté pouze vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Grubauerem.
     
    49:08
    Chimera napřáhl na druhé straně kluziště a Lehtonen musel jít hodně rychle do rozkleku. Domácí brankář situaci ustál a kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    49:54
    Za brankou Capitals se strhl velký souboj. Z pěti hráčů nakonec vyjel jako vítěz Schmidt, jež okamžitě zakládá nový útok Capitals.
     
    50:35
    Klingberg dojel nejrychleji volný kotouč za brankou, jenže vyhozením o mantinel poslal puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Lehtonenem.
     
    50:51
    Ničuškin napadal rozehrávku Washingtonu, nicméně Carlson si kotouč zkušeně pohlídal a mění směr hry.
     
    51:25
    Střela od modré čáry ke Grubauerovi neprošla, kotouč skončil na těle jednoho z hráčů před brankou Washingtonu Capitals.
     
    51:27
    Bude se vylučovat! Washington si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za vysokou hůl dostává Eakin.
     
    52:03
    Před brankou Dallasu dobře clonil Kuzněcov, nicméně střela od modré čáry se až k němu nedostala. Jeden z obránců se obětavě položil do cesty kotouče.
     
    52:36
    Ovečkin mohl dostat Washington na dostřel jediné branky, ale trefil fantasticky se pohybujícího Lehtonena, jež je hrdinou Dallasu!
     
    53:27
    Domácí v plném počtu.
     
    53:54
    Washington právě vstřelil branku!
    Drama je na světě! Dallas sice přestál dvouminutové oslabení, ale po dalším útoku se ke kotouči dostal ANDRE BURAKOVSKY a střelou na přední tyč překonal Lehtonena! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov.
    53:54 Andre BURAKOVSKY - 4:3
     
    54:43
    Dallas se zatáhl do obrany a nechává hrát soupeře. Hráčů Washingtonu je nyní plný led. Podaří se jim vyrovnat?
     
    55:20
    Do šance se naopak dostali domácí hokejisté! Grubauer si musel dát dobrý pozor na bekhendové zakončení, ale nakonec udržel beton u tyče.
     
    55:52
    Na druhé straně doráželi hosté před Lehtonenem, ale nikdo z hráčů Washingtonu kotouč nad beton ležícího brankáře nenadzvedl!
     
    56:52
    Burakovsky je nažhavený vstřelenou brankou a nyní znovu prohnal obránce Dallasu. Ti se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude před Lehtonenem.
     
    57:06
    Jordie Benn okamžitě po vhazování poslal kotouč obloučkem do středního pásma. Uvidíme, kdy Grubauer vyrazí na střídačku.
     
    57:39
    Goligoski zkusil překvapit brankáře Capitals střelou od modré čáry. Gólman Grubauer nakonec proti nepřesné střele nemusel vůbec zasahovat.
     
    58:19
    Grubauer odjíždí na střídačku, Washington zkouší štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:21
    Málem bylo vyrovnáno! Burakovsky nasměroval kotouč ze vzduchu k tyči, jenže fantastický Lehtonen měl beton na správném místě!
     
    58:26
    Hostující trenér si vyžádal oddechový čas!
     
    58:40
    Jamie Benn nabral směr opuštěná klec Capitals, ale fantastický Ovečkin zabral do defenzívy a připravil jej o kotouč.
     
    59:14
    Alexander Ovečkin se prokličkoval středem kluziště až do útočného pásma. Domácí obrana srazila ránu ruského bohatýra do ochranné sítě.
     
    59:28
    Wilson byl hodně blízko! Po krásné přihrávce do mezikruží se v kleče opřel do kotouče a tvrdou střelou orazítkoval tyč!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Nádherné a dramatické utkání je u konce! První třetina nabídla z obou stran hodně opatrný hokej. Poté však přišly brankové hody! Gólový účet otevřel dvě minuty po začátku druhé třetiny Janmark! Na jeho zásah navázal o pět minut později po krásné akci Jamie Benn! Závěr druhé třetiny patřil Seguinovi, který dvěma brankami dostal Dallas do čtyřbrankového vedení! Washington si přichystal svůj nejlepší hokej na třetí třetinu! Nejprve se v početní převaze prosadil hvězdný Ovečkin! O další tři minuty později posílil naděje Capitals na zvrat Williams a šest minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Burakovsky! Hosté to v závěru ještě vyzkoušeli bez brankáře, ale skvělý Lehtonen a branková konstrukce byli proti vyrovnání! Dallas tedy ve šlágru porazil Washington 4:3!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Tyler Seguin (DAL) 2+0
    2. Patrik Nemeth (DAL) 0+2
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Aleš Hemský (DAL) 0+1, 2 střely, čas na ledě 12:25
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 12:15
     
    Ještě doplním, že utkání sledovalo 18 532 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Přeji Vám krásně stráveného Valentýna. (04:51:02)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 22. Janmark (Hemský), 27. Jamie Benn (Eaves, Nemeth), 35. Seguin (Nemeth), 40. Seguin (Klingberg, Sharp) – 45. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 48. Williams (Schmidt, Kuzněcov), 54. Burakovsky (Kuzněcov, Orlov)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski (A), Demers, Oduya, Jordie Benn, Nemeth – Eaves, Seguin, Jamie Benn (C) – Sharp, Eakin, Roussel – Hemský, Janmark, Ničuškin – Sceviour, Faksa, Fiddler (A)
    Washington Capitals: Holtby (40.Grubauer) – Carlson, Schmidt, Niskanen, Alzner, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Galijev, Richards, Laich

    Rozhodčí: Kozari, Skilliter – McElman, Brisebois

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri