Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Colorado Avalanche
Neděle 14.02.2016, 18:30 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale už o půlnoci se na vás budu těšit u on-line přenosu ze zápasu mezi Tampou a St.Louis. Prozatím nashledanou! (21:14:26)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Robin Lehner (BUF) 34 zák., 1 gól, 97.1%
    2. Sam Reinhart (BUF) 1+1
    3. Jack Eichel (BUF) 1+0
     
    Dnešní střetnutí je tedy u konce a dva body za vítězství 4:1 bere domácí Buffalo. To uspělo především díky skvělé první třetině a výborně chytajícím Lehnerovi, jenž si připsal celkem 34 úspěšných zákroků! Jediným přesným střelcem hostujícího týmu byl ve 23. minutě Erik Johnson. Poslední gól zápasu to však nebyl, neboť do prázdné brány Avs se v čase 58:10 prosadil ještě domácí Marcus Foligno. Tato výhra Buffala nad Coloradem je vůbec první od 4. prosince 2005!!!
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Zřejmě poslední střelecký pokus zápasu obstaral Nathan MacKinnon, který se rozjel ve středním pásmu, avšak střelou zápěstím si na Lehnera nepřišel.
     
    59:05
    Před chvílí byla ohlášena poslední minuta třetí třetiny. U kotouče jsou hosté, ale z vlastního pásma gól Lehnerovi určitě nedají.
    58:10 Marcus FOLIGNO - 4:1
     
    58:10
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Blake Comeau pod tlakem ztratil kotouč a hned tři domácí hráči se vyřítili do středního pásma. Zakončení nakonec zbylo na MARCUSI FOLIGNOVI, jenž z neutrální zóny zamířil přesně do prázdné brány hostujícího týmu. Asistence: Ryan O'Reilly
     
    57:39
    Comeau zkusil štěstí takovým jednoduchým nahozením od mantinelu, avšak Lehner byl opět připraven. Domácí gólman dnes prostě chyby nedělá.
     
    57:32
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:03
    McGinn mohl využít chybné rozehrávky hostujícího celku a zamířit do odkryté brány. Okamžitě se k němu ale sjeli hráči Avs a kotouč mu odebrali.
     
    56:42
    Hostům se výrazně krátí čas a tak se rozhodli odvolat gólmana! Powerplay Lavin!
     
    56:13
    Střelecký pokus Jacka Eichela sražen vysoko nad a přerušení přináší komerční přestávku.
     
    55:38
    Domácí zvládli dvojnásobné oslabení bez inkasované branky a jsou odměněni bouřlivým potleskem fanoušků! hraje se v plném počtu.
     
    55:09
    Hosté ostřelují Lehnera, ale tři pokusy MacKinnona domácího brankáře k zákroku nedonutily! Puk letí pryč z pásma Sabres.
     
    54:31
    Dobrá kombinace mezi MacKinnonem a Grigorenkem skončila zakončením druhého zmíněného, ale ani on mezi tři tyče nemířil.
     
    53:57
    Legwand málem získal kotouč, aby ho mohl vyhodit z pásma Buffala, ale místo toho se ke střele dostal Landeskog. ten bránu Lehnera minul.
     
    53:38
    To budou těžké chvíle pro Buffalo! Josh Gorges (BUF) se rovněž provinil vysokou holí a to znamená dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3 ve prospěch hostů.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 3. Eichel, 5. Kane (Reinhart, Gorges), 18. Reinhart (O'Reilly, McCabe), 59. Foligno (O'Reilly) – 23. Johnson (Grigorenko, Iginla)


    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges, Pysyk, Bogosian, Franson, McCabe – Reinhart, O'Reilly, Kane – Bailey, Eichel, McGinn – Gionta, Girgensons, Foligno – Moulson, Legwand, Deslauriers
    Colorado Avalanche: Varlamov (od 5.Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Comeau, Söderberg, Landeskog – McLeod, MacKinnon, Tanguay – Duchene, Mitchell, Grigorenko – Iginla, Wagner, Martinsen

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Francois St. Laurent – Tim Nowak, John Grandt
    thejrc.org