Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:5 (2:3, 3:1, 1:1)
Boston Bruins
Neděle 14.02.2016, 21:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    47:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí tým si opět bere vedení. Po buly v útočném pásmu se puk dostal na modrou čáru, odkud vypálil DeKeyser, před brankou tečoval HENRIK ZETTERBERG a puk prošel mezi Gustavssonovými betony. Asistence: Danny DeKeyser, Pavel Dacjuk.
     
    40:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston vyrovnává v oslabení! Marchand nejprve objel branku přihrál do druhé vlny na JOONASE KEMPPAINENA a ten švihem trefil mezírkou pod Mrázkovou levou rukou. Stav je nyní 5:5. Asistence: Brad Marchand, David Krejčí.
    31:23 SEIDENBERG - 5:4
     
    31:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné, je tu další gól! Po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru, odkud vypálil DENNIS SEIDENBERG a puk se zastavil až o síťku Mrázkovy branky. Asistence: Ryan Spooner.
    31:01 HELM - 5:3
     
    31:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí tým pokračuje v drtivém náporu a dává další gól. Od modré čáry nahodil Marčenko, v pravém kruhu pro vhazování se puku chopil DARREN HELM a pohotově propálil Raska – 5:3. Asistence: Alexej Marčenko, Kyle Quincey.
    26:38 DACJUK - 4:3
     
    26:38
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit otáčí skóre a v přesilovce se dostává do vedení. PAVEL DACJUK dostal zpoza branky na pravý kruh, udělal pohyb na střed a poté vystřelil. Rask toho zřejmě moc neviděl a mohl jen smutně vytáhnout puk ze své branky. Asistence: Brad Richards, Henrik Zetterberg.
    23:13 HELM - 3:3
     
    23:13
    Detroit právě vstřelil branku!
    Už je vyrovnáno. Jurčova střela se ještě mezi tyče nevešla, ale akce pokračovala a z levého kruhu pálil DARREN HELM, trefil Trotmanovu brusli a od té se puk odrazil za Raska! Asistence: Xavier Ouellet, Alexej Marčenko.
     
    14:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    No to je dnes vážně divočina! Domácí se usadili v pásmu, od modré vypálil Richards a k Raskem vyraženému puku se poté dostal PAVEL DACJUK. Ten si už véděl rady a zblízka dorazil za brankovou čáru. Asistence: Justin Abdelkader, Brad Richards.
     
    12:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Třetí gól za Mrázkovými zády! Zprava si najel do pásma Krejší, předložil parádní pas před brankoviště, kde si sjel LOUI ERIKSSON a ten jednoduše sklepl puk do domácí branky. Jednoduchá, ale účinná akce. Asistence: David Krejčí, Jimmy Hayes
    02:58 TROTMAN - 1:2
     
    02:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    No to je neuvěřitelný zápas, hosté opět vedou! Od modré čáry vypálil ZACH TROTMAN a jelikož Mrázek nic neviděl, mohl domácí gólman pouze vylovit puk ze své brány... Bez asistence.
    02:44 ZETTERBERG - 1:1
     
    02:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    Jak to tak vypadá, tak nás dnes čeká pěkně divoký zápas. Před Chárou vznikl závar, Chára, ani Trotman nedokázali odpálit puk do bezpečí a HENRIK ZETTERBERG poslal zblízka puk za ležícího Raska. Trenér Bostonu si ještě vzal challenge, jestli se nejednalo při založení útoku o ofsajd, ale video potvrdilo gól. Je srovnáno na 1:1. Asistence: Justin Abdelkader, Danny DeKeyser.
    00:08 MARCHAND - 0:1
     
    00:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to je úvod jako hrom! Hned v úvodu proběhlo vhazování v pásmu Detroitu, po buly se puk dostal k BRADU MARCHANDOVI a jeho rána skončila za Mrázkem. Šok pro Detroit. Asistence: Brett Connolly.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 3. Zetterberg (Abdelkader, DeKeyser), 15. Dacjuk (Abdelkader, Richards), 24. Helm (Ouellet, Marčenko), 27. Dacjuk (Richards, Zetterberg), 32. Helm (Marčenko, Quincey), 48. Zetterberg (DeKeyser, Dacjuk) – 1. Marchand (Connolly), 3. Trotman, 13. Eriksson (Krejčí, Hayes), 32. Seidenberg (Spooner), 41. Kemppainen (Marchand, Krejčí)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Green, Smith, Marčenko, Ouellet – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg (C) – Tatar, Richards, Larkin – Jurčo, Athanasiou, Nyquist – Helm, Glendening, Sheahan.
    Boston Bruins: Rask (32. Gustavsson) – Trotman, Chára (C), Seidenberg, C. Miller, K. Miller, Krug – Pastrňák, Krejčí, Beleskey – Conolly, Spooner, Marchand – Hayes, Kemppainen, Eriksson – Ferraro, Talbot, Rinaldo.

    Rozhodčí: Charron, Leggo – Galloway, Murray

    Diváci: 20 027
    thejrc.org