Česko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Německo – Rakousko 3:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
Švýcarsko
Neděle 14.02.2016, 09:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    Česká reprezentace do 15 let přebírá pohár za první místo na domácím turnaji! Po výsledcích 11:2, 4:1 a 6:1 se raduje naprosto po zásluze, protože tady neměla konkurenci. Ve druhém a třetím zápase chybělo ještě o něco víc gólů.
     
    59:44
    Zuzana Černá ze stejného místa jako před chvílí trefuje bližší tyčku!
     
    58:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mám jedinou otázku: Když to jde teď, proč to nešlo už předtím? Tahle pasáž je pro Švýcarky opravdu hodně ČERNÁ. Protože pouhých osm sekund po gólu své jmenovkyně vystřelila z levé strany ZUZANA ČERNÁ a pod betony brankářky dostala puk do sítě! Pro naši útočnici jde o první gól v reprezentaci a už je to 6:1! Asistence: Klára Seroiszková.
     
    57:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konec turnaje je pro nás veselý, stadionem ve Dvoře Králové zní Pátá! VALENTÝNA ČERNÁ oslavila svůj svátek stylově, parádním způsobem si nabruslila do mezikruží, načež udělala z pavouků ve druhém růžku branky bezdomovce – 5:1! Asistence. Tereza Sovjáková.
     
    56:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom je na světě čtvrtý gól, který nám definitivně dává do rukou pohár pro vítěze turnaje! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ na pravé straně zvolnila, s pukem zajela až za branku. Tam si ho vyměnila s Čajanovou, znovu ho získala a rozhodla se vyjet před gólmanku. Nasadila jí kličku tak dlouhou, až celé betony D'Addetaové byly marné a naše kapitánka bekhendem završila svůj druhý hattrick na turnaji – 4:1! Bez asistence.
     
    52:25
    Akci Kaltounkové dokázaly švýcarky zpomalit, ale puk vypíchly jen na hokejku Mazancové. Jenže D'Addetaová zůstala stát a nepustila puk do brány.
     
    49:43
    Naopak přišlo švýcarské přečíslení, Leemannová přenechala puk Gianolaové, která naštěstí přestřelila druhou tyč.
     
    49:05
    Na svatého Valentýna neuspěla ani naše Valentýna Černá. Z mezikruží rozvlnila jen boční síťku.
     
    47:30
    Kaltounková obkroužila bránu, ale gólmanka nakonec čáru udržela! Potom vykopla i střelu Daniely Pejšové.
     
    46:13
    A teď pro změnu chyběl kousek Škorpíkové. D'Addetaová se proti ná famózně přesunula a levým betonem vykopla puk z prázdné brány!
     
    45:42
    Náš tlak je velký, ale potřebujeme dávat góly. Před gólmankou zůstala Tereza Mazancová, ale byla až moc blízko. Střelu do teploměru D'Addetaová zastavila.
     
    44:59
    Agáta Sarnovská vyzvala ke gólu Patricii Škorpíkovou, ta ale přestřelila břevno!
     
    42:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ byla na ledě tak dlouho, až ten gól prostě musela dát! Od modré čáry střílela Monika Krčková, mám pocit že Sára Čajanová nebo jedna ze Švýcarek tečovala kotouč do tyčky. U té ale číhala česká kapitánka a před prázdnou klecí ani tentokrát nezaváhala – 3:1! Asistence: Monika Krčková.
     
    40:55
    Oba týmy už hrají v plném počtu a další velkou šanci měla Kaltounková. Z mezikruží však napálila brankářku do hrudi.
     
    39:28
    Podařilo se nám zastavit švýcarskou rozehrávku a Mazancová měla ještě u branky Petřekovou. Také naše sedmnáctka střílela sama, kotouč minul druhou tyčku.
     
    39:03
    Kaltounková z pravého křídla vybídla Anetu Zachovou, která cpala puk na bližší růžek. D'Addetaová ale zůstala stát a vyrážečkou poslala střelu do ochranné sítě.
     
    38:34
    Krátký nápor na brankoviště se neujal, Švýcarky na poslední chvíli odpálily puk před hokejkou Škorpíkové. Vzápětí přišlo podražení Daniely Pejšové (CZE) a bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    38:11
    Sára Čajanová je na ledě hodně vidět a když se pokoušela protáhnout po levém křídle, Samira Meierová (SUI) ji podrazila. Máme další přesilovku, snad už bude lepší než ta předchozí.
     
    37:45
    Teď uháněly dopředu rovnou čtyři Češky, Sarnovská vracela puk Čajanové, ta ale těsně minula druhý růžek!
     
    37:09
    Kateřina Petřeková v přečíslení váhala mezi přihrávkou a střelou. Nakonec zvolila druhou možnost, trefla však jen boční konstrukci.
     
    35:13
    Za švýcarskou obranou si počkala Tereza Mazancová, do puku se opřela z první, ale D'Addetaovou znovu nepropálila!
     
    33:31
    Dvě nebezpečné české teče mohly klidně pohnout brankovým stavem! Nejdřív trefila puk Mazancová, potom Škorpíková, ale brankářka v obou případech předvedla vynikající postřeh.
     
    31:47
    Troufnu si říct, že na Kristýnu Kaltounkovou už dneska mohlo být odpískáno víc faulů. Trest přichází až teď, Emma Ingoldová (SUI) pyká za hru tělem.
     
    30:29
    Český tým střídá brankářku, místo Viktorie Švejdové nastupuje Julie Pejšová.
     
    29:46
    Švýcarky dokázaly hru uklidnit, ale jenom na minutu. Pak přišla další velká šance naší kapitánky. Dostala nabitu na pravý kruh, do puku se opřela z první, ale D'Addetaová ho fantasticky vytáhla držadlem hole!
     
    28:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na odpověď jsme naštěstí nemuseli čekat dlouho a bereme si zpátky ztracené vedení! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ si nejdřív hledala prostor před brankou, soupeřka jí skočila do střely. Potom ale znovu operovala před gólmankou a když ta vyrazila puk před sebe, Kaltounková ho okamžitě dorazila do prázdné brány – 2:1! Asistence: Monika Krčková.
     
    27:32
    Naopak už zase přišel švýcarský nájezd. Na poslední chvíli ho ale Pavlína Vlková dobruslila a kotouč těsně před Švejdovou sebrala z hokejky Accolaové.
     
    27:00
    Obrovský nápor elitní české formace pokračoval! Kaltounková měla další možnost, ale brankářka její střelu vykopla do rohu. Pak neuspěla ani po výjezdu od hrazení, stejně jako dorážející Mazancová!
     
    26:31
    Před brankou se k puku dostala Kaltounková, bekhendem ho posílala ke druhé tyčce, ale tu o kousek minula.
     
    26:16
    Češky se chtěly vrátit do sedla díky Vivien Šmajdové, která se parádně proháčkovala mezi sestavou až před gólmanku. Ta jí ale vybruslila a naše sólo zastavila!
     
    24:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, místo vyššího náskoku českého týmu je na světě vyrovnání. Naše hráčka předvedla velkou chybu, na útočné modré čáře ji o puk obrala ANNA NEUNSCHWANDEROVÁ a vzhledem ke střídání českého týmu ujížděla dopředu sama. Švejdovou prostřelila u druhé tyčky a je to 1:1! Bez asistence.
     
    21:36
    Leemannová ujížděla po pravé straně a našla před brankou Pagnamentaovou, Švejdová musela zasahovat! Teď naše obrana dost zaváhala.
     
    18:32
    Švýcarská gólmanka zatím chytá naprosto skvěle! Z mezikruží tentokrát střílela Tereza Mazancová, ale D'Addetaová se roztáhla a buď špičkou betonu, nebo lapačkou, vytáhla puk do rohu!
     
    18:07
    Před brankou zabojovala Patricie Škorpíková, nakonec dosala puk pod kontrolu a z otočky bleskově pálila. D'Addetaová měla pravý beton na svém místě!
     
    14:23
    Jil Aschwandenová odjela na střídačku s doprovodem a v předklonu. Monika Krčková (CZE) je vyloučena za držení protihráčky, čeká nás první oslabení.
     
    14:23
    Tohle bylo hodně nepříjemné. Monika Krčková stíhala švýcarskou soupeřku, ovšem poslala ji k ledu a obě narazily do tyčky. Krčková je v pořádku, Švýcarka už tolik ne.
     
    13:56
    Do mezikruží dostaal přihrávku Kristýna Kaltounková a pálila do protipohybu. Tam ale zase měla D'Addetaová špičku betonu!
     
    09:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hokejistky si počkaly a v desáté minutě se ujímají zcela zaslouženého vedení! Byly ve třetině usazené jenom pár sekund, ale pak na levé straně parádně napřáhla TEREZA MAZANCOVÁ a trefila se krásně do druhého růžku, drobná gólmanka byla bez šance – 1:0! Bez asistence.
     
    06:43
    Kaltounková nalila zpoza brány Tereze Mazancové, která pálila z první. Jenže D'Addetaová se levým betonem skvěle přesunula k levé tyčce!
     
    05:25
    Další výjezd Kristýny Kaltounkové hasí naše soupeřky prvním faulem. Julia Schaferová (SUI) je vyloučena za podražení.
     
    04:46
    Ale tohle už měl být jasný gól! Kristýna Kaltounková si prohodila puk pod bruslemi soupeřky a před D'Addetaovou zvolila správný bekhend, jenže pak jí poslala puk jen do lapačky! Fantastický zákrok švýcarské gólmanky.
     
    03:49
    Přesto přišla druhá velká šance, když si do třetiny nabruslila Valentýna Černá. Před gólmankou se opřela do puku, ale těsně minula druhou tyčku!
     
    00:31
    Po půlminutě přišla první gólová šance českého týmu. Kristýna Kaltounková vykroužila oblouk z levé strany, ale brankářka vykopla její bekhend špičkou pravého betonu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Mazancová, 29. Kaltounková (Krčková), 43. Kaltounková (Krčková), 57. Kaltounková, 58. V. Černá (Sovjáková), 58. Z. Černá (Seroiszková) – 25. Neunschwanderová


    Česko: Švejdová (31. J. Pejšová) – Krčková, D. Pejšová, Šmajdová, Vlková, Sovjáková, G. Horáková, Zachová – Mazancová, Kaltounková "C", Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Hájková – Škorpíková, Petřeková, Seroiszková – Z. Černá, Sarnovská, T. Horáková. Trenérka: Jana Krylová.
    Švýcarsko: D'Addetaová (Kobzaová) – Christenová, Ingoldová, Bardillová, Neunschwanderová, Daneelová, Stuckiová, Schaferová, Meierová – Zimmermannová, Lutzová "C", Seifertová – Pagnamentaová, Gianolaová, Leemannová – Freyová, Moserová, Merzová – Aschwandenová, Accolaová, Bühlerová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Šťastná, Štefková.
    thejrc.org