Česko – Finsko 6:0 (kon.)
konec
Česko
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Finsko
Neděle 14.02.2016, 11:00Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
    Česko zvítězilo vysoko 6:0, Dostál udržel čisté konto.
     
    Skvělé představení českého týmu korunovali Češi ještě třemi brankami ve třetí třetině, když finského brankáře postupně překonali Jan Jeník, Adam Gajarský a Libor Zábranský. (13:02:05)
     
    Konec zápasu.
     
    53:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v utkání se trefuje také obránce, a to LIBOR ZÁBRANSKÝ, který přidává už šestou branku českého výběru. S Finy to tak příliš dobře nevypadá. Bez asistence.
     
    50:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    České šestnáctce se opravdu daří. Za finským brankářem skončil puk už popáté, když mířil přesně ADAM GAJARSKÝ. Asistence: Matěj Blümel.
     
    48:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chvíli po návratu Loimaranty z trestné lavice už Češi po střele JANA JENÍKA přidávají čtvrtou branku. Český útočník se tak trefil podruhé v utkání. Asistence: Adam Gajarský, Filip Bernáth.
     
    46:20
    Češi si zahrají další přesilovku. Veikko Loimaranta (FIN) si odpyká menší trest za sekání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pět minut po začátku druhé periody Češi ještě navýšili svůj náskok, když se trefil Jan Jeník. Ke konci prostřední části se utkání trošku přiostřilo, a tak padalo víc trestné než gólů, početní výhodu ale ani jeden z týmů využít nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    35:58
    Jenže chvíli na to míří na dvě minuty na trestnou lavici i Filip Bernáth (CZE), který se provinil hákováním.
     
    33:44
    Finové jdou do tří! Ville Petman (FIN) míří na trestnou lavici na dvě minuty za faul kolenem.
     
    32:58
    Chvíli po tom, co jsou Češi kompletní, se otevírají dvířka na trestnou pro Finy. Valtteri Kakkonen (FIN) míří podruhé na lavici hanby, tentokrát si odpyká menší trest za hákování.
     
    28:49
    Přesilovka také pro Finsko! Adam Gajarský (CZE) si odpyká menší trest za sekání. Češi se tak musí bránit ve čtyřech.
     
    24:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pár minut po startu druhé periody už vedou Češi o tři branky. Skulinku ve výstroji Nurmiho totiž dokázal najít JAN JENÍK. Bez asistence.
     
    22:08
    Další přesilovka pro český národní tým. Valtteri Kakkonen (FIN) byl potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině odchází do kabin spokojenější Češi. Těm se podařilo otevřít skóre už ve třetí minutě, když mířil přesně Michal Kvasnica, už ve čtvrté minutě navýšil náskok českého výběru Vojtěch Kropáček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    09:50
    A početní výhodu si v první třetině zkusí i Finové. Jan Jeník (CZE) je totiž na dvě minuty odeslán na trestnou lavici za hákování.
     
    05:43
    První přesilovku si zahrají Češi. Matias Letämäki (FIN) je potrestán dvěma minutami za držení protihráče.
     
    03:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi rychle uskakují svému soupeři už do dvoubrankového vedení, když finského brankáře dokázal překonat VOJTĚCH KROPÁČEK. Asistence: Ondřej Pavel, Tomáš Koblížek.
     
    02:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace rychle otevírá skóre zápasu a dostává se po přesné střele MICHALA KVASNICI do vedení. Asistence: Zdeněk Sedlák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dostál (Dvořák) – Zábranský, Dajčar, Kowalczyk, Bernáth, Malík, Dluhoš, Seeman, Adámek – Kvasnica, Sedlák, Dobiáš – Kropáček, Pavel, Koblížek – Jeník, Střondala, Plášek – Blümel, Arnošt, Gajarský.

    Finsko: Nurmi (Tikkanen) – Seppälä, Vuorinen, Lentämäki, Kakkoinen, Kemppainen, Grönblom, Reini, Honka – Ranta, Tanus, Innanen – Maccelli, Petman, Heikkinen – Loimaranta, Immonen, Alakiuttu – Rauhala, Haarala, Kivimäki.

    Rozhodčí: Magnusson – Werner, Nord.
     
    Finové mají na kontě body tři. Nejprve v prvním utkání turnaje vyzvali Rusko a po velmi vyrovnaném duelu se radovali z výhry 3:1. O den později ale narazili na Švédy a v severském derby podlehli výběru Tre Kronor 1:5.
     
    Češi mají na svém kontě zatím dva body, v prvním utkání totiž vyzvali Švédsko a po samostatných nájezdech se radovali z výhry 5:4. Jen o den později ale narazili na Rusy, kterým i přes vyrovnaný zápas podlehli 1:3.
     
    Na programu Turnaje čtyř zemí ve Švédsku jsou už poslední zápasy. Češi ve třetím zápase utkají s Finskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 3. Kvasnica (Sedlák), 4. Kropáček (Pavel, Koblížek), 25. Jeník, 49. Jeník (Gajarský, Bernáth), 51. Gajarský (Blümel), 54. Zábranský


    Česko: Dostál (Dvořák) – Zábranský, Dajčar, Kowalczyk, Bernáth, Malík, Dluhoš, Seeman, Adámek – Kvasnica, Sedlák, Dobiáš – Kropáček, Pavel, Koblížek – Jeník, Střondala, Plášek – Blümel, Arnošt, Gajarský.
    Finsko: Nurmi (Tikkanen) – Seppälä, Vuorinen, Lentämäki, Kakkonen, Kemppainen, Grönblom, Reini, Honka – Ranta, Tanus, Innanen – Maccelli, Petman, Heikkinen – Loimaranta, Immonen, Alakiuttu – Rauhala, Haarala, Kivimäki.

    Rozhodčí: Magnusson – Werner, Nord
    thejrc.org