Motor ČB – Benátky n/J 1:4 (kon.) | Kladno – Prostějov 8:7 (kon.) | Přerov – Slavia 3:4 (kon.)
Šumperk – Kadaň 3:0 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 1:0 (kon.) | Litoměřice – Most 3:2 (2:0 po s.n.)
Havířov – Jihlava 1:5 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:4 (0:0, 0:0, 1:4)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 17.02.2016, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 52. kola WSM ligy. V něm se v Budvar aréně ve středu od 17:30 utká českobudějovický Motor s Benátkami nad Jizerou.
     
    HC Benátky nad Jizerou mají před posledním kolem soutěže jasno. Oproti loňskému ročníku, kdy Benáteční v play off notně ve čtvrtfinále trápili právě Jihočechy, se Benátky letos do vyřazovacích bojů nedostanou. V tabulce mají před posledním zápasem na dvanácté příčce padesát osm bodů a na desáté místo ztrácejí nedostižných dvanáct bodů. Severočeši se musejí dívat směrem k boji o záchranu hlavně dolů, kde se na ně tlačí zejména rozjetý Most a poslední Šumperk. V kádru Benátek se nacházejí zajímavá jména, třeba exbudějovický útočník Pletka nebo další zkušený forvard Hlaváč.
     
    ČEZ Motor České Budějovice má karty vyskládané na stůl také jasně. Aktuálně je druhý, má 97 bodů a na první Kladno již nedosáhne. Na dohled je Jihočechům ale třetí Jihlava a boj o pro play off důležité druhé místo se může ještě zamotat. Svěřenci trenérů Rosola a Bělohlava mají na Duklu dvoubodový náskok a na vlas stejné vzájemné zápasy, proto Motoru s Benátkami ve středu stačí k jistotě druhé příčky bod za předpokladu, že Jihlava vyhraje v Havířově. Českobudějovičtí jsou však zejména doma nesmírně silní a budou chtít Benátky porazit. A to i přesto, že mají kolem desítky zraněných hráčů základního kádru.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Zíb, Mucha – Kuchejda, Rob, Chovan – Nouza, J. Straka, L. Květoň – Žálčík, Mikyska, Babka – Panáček, Točík, Šuhaj.

    HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný (Vacek) – Piskáček, Havlín, Kurka, Kajinek, Říha, M. Pabiška, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Plodek, Špaček – Ordoš, Hrníčko, Víšek – Havlas, Ďurač, Dlouhý.

    Rozhodčí: Doležal – Kreuzer, Polák.
     
    V Budvar aréně za chviličku začne dnešní duel. V sestavě Jihočechů je po zranění obránce Ján Mucha, na soupisce hostů naopak chybí zkušený Jan Hlaváč. V brance Benáteckých nastoupí Filip Novotný.
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše, za malou chvilku začínáme.
     
    Úvodní buly dnešního utkání vhodí známý český režisér Zdeněk Troška!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Po problémech domácích v rozehrávce pálil nepřesně z otočky Černoch. Následně se kotouč po několika odrazech dostal k brankáři Bláhovi, jenž jej ukryl pod svou lapačkou.
     
    01:19
    První zajímavější možnost utkání. Motor vybojoval kotouč v soupeřově třetině, Straka pohotově posílal puk směrem k Novotnému, kde jej šikovně tečoval Nouza. Hostující muž s maskou si ale se štěstím poradil.
     
    02:04
    Do hry po dlouhé pauze naskakuje dnes jako sedmý obránce jeden z klíčových domácích beků Ján Mucha.
     
    02:36
    Jihočeši zatím nasazují jen tři útočné formace. Trio Panáček – Točík – Šuhaj musí zatím na svou šanci čekat.
     
    03:13
    Před Romanem Vráblíkem se otevřel volný prostor, jeho následná tečovaná rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    04:24
    Úvodní minuty se odehrávají dle očekávání na polovině Benátek, které jsou staženy do obranné ulity. Motor však žádný drtivý tlak zatím nemá.
     
    05:19
    Ale už počítáme první velkou šanci! David Kuchejda objel branku a našel bekhendem volného Michala Chovana. Toho ale při zakončení na poslední chvíli vyrušil jeden z obránců a slovenský forvard zamířil nad břevno.
     
    06:16
    Benátečtí se zatím uspokojují pouze s vyhazováním kotouče ze třetiny do středního pásma. Uvidíme, jak dlouho jim tato taktika bude vycházet.
     
    06:53
    Brankář Bláha raději přikryl kotouč a nechal spoluhráče vystřídat po dlouhých minutách bez přerušení.
     
    07:13
    V Budvar aréně se teď tleská povedenému choreu domácího kotle, které opěvovalo klíčové písmeno českobudějovického klubu, tedy =M=.
     
    08:06
    Po zranění, které však nebylo tak vážné jako u Muchy, se dnes do sestavy Motoru vrátil Jakub Suchánek. Tomu se teď ale nepovedla rozehrávka a končí zakázaným uvolněním.
     
    08:53
    První pětka hostů teď zahrozila, Pletka se ale po Černochově střele k dorážce nedostal.
     
    09:57
    Josef Mikyska trefil kostku nad ledem, na trestnou lavici však nejde. Pouze se vhazuje po levici Bláhy.
     
    10:33
    Ofsajd zastavil Michala Chovana při přechodu přes modrou čáru. Zatím je útočná snaha Motoru hodně kostrbatá.
     
    11:39
    Dlouhé desítky vteřin držela Strakova formace soupeře pod zámkem. Domácí elitní lajna však ani nevystřelila.
     
    13:16
    I přes zatím trošku vlažnější tempo na ledě se slušně zaplněná aréna dobře baví. Skupina fanoušků na tribuně A vyzvala ke spolupráci kotel i protější tribunu a bylo z toho hezké doplnění.
     
    14:25
    Strakova pětka je při točení tří formací hodně na ledě a zatím nejnebezpečnější z jihočeského týmu. Květoň s Nouzou posílali křížné přihrávky přes brankoviště, adresát byl však neznámý.
     
    15:38
    Křížova tečovaná rána nadělala Novotnému problémy, u odraženého kotouče však byli první Benáteční, proto platí bezbrankový stav.
    V posledním kole základní části hraje Motor s Benátkami zatím bez branek.

    Motor stíhá na čele tabulky WSM ligy Kladno! #ccm #ccmhockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    16:45
    Benátky zůstávají stát ve čtyřech na modré čáře, proto domácí při rozehrávce začínají trošku riskovat. Což však občas vede k nepřesnostem, které teď končí zakázaným uvolněním.
     
    17:48
    Dušan Žovinec (CEB) – 2 minuty za sekání. První přesilovku dnešního utkání odehrají Benátečtí před koncem první části.
     
    18:13
    Dobrou práci odvedl David Kuchejda, získal plno drahocenných sekund a jde střídat.
     
    18:34
    Teď domácím trošku zatrnulo! Po střele od modré se dostal k dorážce z předbrankového prostoru Černoch, proti jeho střele se ale vytáhl brankář Bláha.
     
    19:19
    Od modré pálil nepřesně Jiří Říha a domácí vyhazují.
     
    19:48
    Motor je kompletní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je za námi a diváky ze sedadel přímo nezvedalo. Oba celky si vytvořily po jedné větší šanci, která se nedá považovat ani za stoprocentní. Jinak byl jednoznačně aktivnější Motor, hosté se často uchylují jen k vyhozením kotoučů do středního pásma. Jihočechům zatím chybí větší pohyb a důraz. Druhá část začne v 18:16.
     
    Oba dnešní soupeři se vrací na led, za pár okamžiků začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Před brankou se ke kotouči dral Chovan, zakončit však nedokázal.
     
    21:19
    Kombinace hráčů v modrém skončila, když Jiří Rys příliš brzy vnikl do útočného pásma.
     
    22:38
    Urputný hokej hostů plný lehkých háčků a přidržení zatím funguje a Motor se nemůže dostat do tempa.
     
    23:53
    Teď se to pro Jihočechy jevilo dobře, Lukáš Květoň vedl přečíslení tři na dva, udělal ale kličku na modré a Straka překročil o chvilku dříve modrou čáru.
     
    24:33
    Daniel Špaček vyzkoušel od mantinelu pozornost Ondřeje Bláhy, ten však dnes působí zatím velmi jistě.
     
    25:27
    I přes svou důraznou hru, často na hranici pravidel, nebyli hosté ještě ani jednou za skoro půlku zápasu vyloučeni. Často si o to ale říkají, jako teď Václav Pletka svým pověstným lehkým a mírně zákeřným přistrčením na mantinel.
     
    26:26
    V posledních zápasech hodně nebezpečný Jakub Babka zkusil nachytat Novotného bekhendem z těžkého úhlu, trefil však jen brankovou konstrukci.
     
    27:25
    Lukáš Zíb (CEB) – 2 minuty za držení protihráče. Domácímu bekovi se nevyplatil laxní přístup při bránění, následně si pomohl faulem a hosté budou hrát druhou dnešní přesilovku.
     
    28:03
    Obránce Tomáš Havlín trefil střelou od modré tyč, Bláha měl zcela zakrytý výhled.
     
    28:24
    A další obrovská šance Benátek! Chaos v domácí obraně využil Piskáček, který předložil kotouč do ideální pozice Černochovi, kterého ale skvěle vychytal Bláha.
     
    29:25
    Zíb je na ledě a může být opravdu rád, že hosté jeho zbytečné vyloučení nevyužili.
     
    30:19
    Českobudějovickým se zatím vůbec nedaří. Teď Kolmann rozehrával trošku bezmyšlenkovitě do úplně volného prostoru, následuje icing.
     
    31:01
    Adam Dlouhý (BEN) – 2 minuty za sekání. Strakova formace soupeře opět trošku zmáčkla a je tu první přesilovka pro domácí.
     
    31:33
    Novotný se musel ohánět, ale hostům se nakonec podařilo vyhodit.
     
    32:30
    Suchánek se střelou dlouho otálel, následně mu ji soupeři srazili za branku.
     
    32:50
    To Petr Kolmann se nerozpakoval a vypálil, jenže trefil jen chrániče bránícího Černocha, od něhož se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    33:01
    Hosté jsou kompletní.
     
    33:47
    Ve středním pásmu nabral rychlost Lukáš Žálčík, dostal dobrou přihrávku, vyhl se obránci, ale do rány mu opět vložil hůl jeden z obránců.
     
    35:10
    Tvrdě pálili z obou stran Straka a Květoň, oba ale nepřesně. Po zašlápnutí kotouče v rohu kluziště je tu komerční přestávka.
     
    35:49
    Jak "chutná" Kolmannova dělovka od modré teď naplno poznal David Kuchejda, jenž s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    36:52
    Brankář Benátek Filip Novotný, hráč Sparty, čekal asi jinou smršť střel na jeho svatyni. Zatím zažívá vcelku pohodový zápas, moc těžkých zákroků neměl.
     
    37:33
    Teď pro změnu Robův ofsajd a v hledišti už začíná panovat mírná nervozita. Diváci se ptají: "Kde je ten náš Motor?"
     
    38:19
    Odpovědět jim mohl Chovan, který si od mantinelu nabruslil na střed hřiště a vypálil. Z novinářských míst už to vypadalo, že kotouč padá do branky, Novotný jej však dokázal vyrazit mimo tři tyče.
     
    39:05
    V pozoru musí být i domácí gólman Bláha, ten teď "tágem" vyrazil Ďuračův pokus.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Budvar aréně panují po druhé třetině rozpaky, protože Motor se zatím v posledním utkání základní části trápí. Jihočechům sice stačí ke druhému místu bod, ale s tímto výkonem jim může v poslední třetině od úporně bránícího soupeře klidně něco do branky spadnout. Jihlava sice hraje v Havířově bez branek, ale tam mají za sebou teprve první třetinu. Uvidíme, jestli přijde zlepšení ve třetí třetině, v kabině Motoru možná proběhne lehčí bouřka. Třetí třetina odstartuje v 19:05.
     
    Oba týmy jsou na ledě, za malou chvíli začne třetí část.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Situace se trošku změnila. Havířov prohrává doma s Jihlavou 0:3 a Motor tak pravděpodobně bude muset uhrát alespoň kýžený bod ke druhému místu.
     
    41:29
    Brankář Novotný měl před obávanou Zíbovo dělovkou takový strach, že před střelou skoro zajel až do branky. Nakonec ale jeho pokus vytěsnil do bezpečí.
     
    41:46
    Ivan Ďurač (BEN) – 2 minuty za podražení. Domácí větří šanci, přesilovka by je mohla dostat do vedení.
     
    42:39
    Trošku mě překvapuje nadále vcelku vlažný přístup domácích. Jednu třetinu by se měli "zmáčknout", když je ve hře osud celé základní části.
     
    43:14
    Pohotový Dlouhý ale v poklidu vyhazuje.
     
    43:19
    Od modré vypálil tvrdě Kolmann, brankář Novotný ale nepřipustil ani dorážku.
     
    43:46
    Benátky jsou v plném počtu.
     
    44:13
    Jedním z mála domácích, kteří se nebojí se srazit nebo bojuje, je Tomáš Nouza. Ten občas dnes nastupuje i ve dvou formacích.
     
    45:02
    Benátky právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí mají, co chtějí. Tak dlouho si koledovali, až si vykoledovali lacinou inkasovanou branku. Zíb fauloval Hrníčka a domácí se zbytečně rozčilovali. Hra pokračovala, od modré vypálil JIŘÍ ŘÍHA, a protože měl Bláha zakrytý výhled, našel kotouč až v síti. Asistence: Dominik Hrníčko, Tomáš Havlín.
    45:02 Jiří ŘÍHA - 0:1
     
    45:46
    Benátky právě vstřelily branku!
    A další studená sprcha pro domácí. Kolmann neubránil Černocha, ten jednou rukou dokázal lehce poslat kotouč do mezikruží, tam se nacházeli tři hráči ve žlutém. Ti však jen koukali, jak se VÁCLAV PLETKA dostal k volnému puku a prostřelil Bláhu. Asistence: Jiří Černoch.
    45:46 Václav PLETKA - 0:2
     
    45:46
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    46:09
    Přijít o vytoužené druhé místo takovým způsobem a po takovém výkonu, to se jen tak nevidí. Ale Motor má ještě něco přes třináct minut alespoň na vyrovnání, tak nedělejme předčasné závěry.
     
    46:47
    Při současné konstelaci to vypadá, že se Motor střetne ve čtvrtfinále s Přerovem, tedy celkem, který Jihočechy letos čtyřikrát porazil v základní hrací době.
     
    47:51
    Benátky teď hrály několik vteřin v šesti, ale ani jeden ze tří rozhodčích si toho vůbec nevšiml...
     
    48:25
    Trenér Rosol trošku zběsile mění složení formací, nervozita panuje i v hledišti. A hosté v pohodě jen vyhazují do středního pásma.
     
    49:23
    Motoru mohl pomoci gólman Novotný, který trošku laškoval při rozehrávce. Se štěstím ale situaci zvládl.
     
    50:31
    Ošemetnou situaci řešil i domácí brankář, v jeho brankovišti bylo hodně rušno. Domácí ale vše zvládli.
     
    51:12
    Dnešní utkání sleduje 5539 diváků.
     
    52:16
    Domácí stáhli hru skoro jen na dvě formace, žádná změnu obrazu hry ale nepřichází.
     
    53:27
    Bezmoc Českobudějovických roste s každou pokaženou přihrávkou. A že jich je v poslední době...
     
    53:50
    Benátky právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci pískají a odcházejí domů. Utrápení domácí připravili třetí gól JIŘÍMU ČERNOCHOVI, který byl rád, že se dokodrcal k brance, ani tři domácí hráči mu nedokázali vzít kotouč, a tak Černoch takovou "mrchou" docpal kotouč do sítě. Asistence: Tomáš Havlín, Vít Jonák.
    53:50 Jiří ČERNOCH - 0:3
     
    55:33
    Na drobnou obranu domácích je třeba dodat, že štěstí se jim na paty opravdu nelepí a kotouče jim uskakují, jak můžou. Ale je to jen odraz odfláknutých dvou třetin.
     
    56:09
    Jihočeši tak už pomalu můžou spřádat přány na neoblíbený Přerov, pokud by šlo vše podle plánů, tak i semifinále by začínali v Jihlavě místo na domácím stadionu. Všechno špatně pro Českobudějovické.
     
    56:31
    Michal Chovan (CEB) to přehnal s napadáním a poslal k ledu brankáře Novotného. Následně jej dohrál Jiří Kajinek (BEN) a dostává dvě minuty za hrubost. Hraje se tedy čtyři na čtyři.
     
    56:31
    Motor to zkouší bez brankáře!
     
    57:09
    Motoru se však nedaří se usadit v útočné třetině.
     
    57:30
    Spolehlivý brankář Novotný udržel Kolmannovu střelu.
     
    57:56
    Suchánkovo nahození Novotný lapil a také dokázal rozehrát.
     
    58:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Asi spíš jen cena útěchy, i když Motoru ještě zbývá minuta a půl. Hosté špatně rozehráli, kotouče se ujal Straka, připravil ho LUKÁŠI ZÍBOVI, jenž propálil Novotného. Asistence: Josef Straka.
    58:27 Lukáš ZÍB - 1:3
     
    58:37
    Motor to zkouší opět v šesti, vhazuje se po pravici Novotného.
     
    58:53
    Benátky právě vstřelily branku!
    A máme definitivně vyřešeno. DANIEL ŠPAČEK přes celé kluziště trefuje odkrytou branku a stvrzuje výhru Benátek. Bez asistence.
    58:53 Daniel ŠPAČEK - 1:4
     
    59:18
    Zápas už se jen dohrává, i když hosté jej chtějí doležet v rohu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Motor předvedl hrozný výkon a s Benátkami prohrál vysoko 1:4. Kvůli porážce Jihočeši pravděpodobně klesnou na třetí pozici a v play off vyzvou Přerov, se kterým letos čtyřikrát prohráli. Naopak Benátky se mohou radovat ze třech důležitých záchranářských bodů. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera. (19:45:59)
    Marken.cz

    Pavel Kortus ml.

    Branky a nahrávky: 59. Zíb (Straka) – 46. Říha (Hrníčko, Havlín), 46. Pletka (Černoch), 54. Černoch (Havlín, Jonák), 59. Špaček


    Banes Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Zíb, Mucha – Kuchejda, Rob, Chovan – Nouza, J. Straka, L. Květoň – Žálčík, Mikyska, Babka – Panáček, Točík, Šuhaj.
    HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný (Vacek) – Piskáček, Havlín, Kurka, Kajinek, Říha, M. Pabiška, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Plodek, Špaček – Ordoš, Hrníčko, Víšek – Havlas, Ďurač, Dlouhý.

    Rozhodčí: Doležal – Kreuzer, Polák

    Diváci: 5539
    ocianews.com