Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tlačová konferencia ŽP Šport Podbrezová (kon.)
Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.) | Tlačová konferencia ÚLK (kon.)
konec
Tlačová konferencia AS Trenčín

sk Středa 24.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Ešte raz si na záver predstavme káder AS pre jarnú časť ligy:

    Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Samuel Vavruš

    Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič (Srb.), Daniel Bednárik, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Kingsley Madu (Nig.), James Lawrence (Ang.), Christopher Udeh (Nig.), Peter Kleščík

    Stredopoliari: Mitchell Schet (Hol.), Ryan Koolwijk (Hol.), Ibrahim Rabiu (Nig.), Patrik Kochan, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Cchung-jao Jin (Čína), Chuang Cchung (Čína), Denis Jančo

    Útočníci: Gino Van Kessel (Hol.), Aliko Bala (Nig.), Samuel Kalu (Nig.), Dávid Guba, Stefan Maierhofer (Rak.) (13:58:10)
     
    Tréner Ševela o rohoch, ktoré sú jednou z mála slabín AS v posledných sezónach. Pomôže 202-centimetrový útočník Maierhofer? : "Toto je jedna z vecí, ktoré potrebujeme posunúť k lepšiemu. Či už ide o rohy, alebo o defenzívne štandardné situácie. Maierhofer je vysoký chlap, svojou postavou teda budí rešpekt. Máme pripraveného aj takmer dvojmetrového obrancu Christophera Maduku, budeme sa snažiť, pokiaľ nedostanú príležitosť títo vysokí hráči, nabádať tých ostatných, ktorí sú trošku menší, aby sa chopili zodpovednosti. V minulosti sme tu mali Alda Baeza, ktorý bol jeden z našich najmenších hráčov a napriek tomu sme ho nasadzovali na najlepšie hlavičkujúcich hráčov súpera. Je to teda nielen o výške, ale aj o miere zodpovednosti daného hráča."
     
    Prvé kolo hneď proti Slovanu. Tréner Ševela: "Bude to dôležitý, ale nie rozhodujúci zápas. Zostáva ešte ďaľších 13 kôl, ktoré budú dôležité. Tešíme sa na zápas, ale prehnanú vážnosť duelu nebudeme dávať. Zápasy jari budú zrejme až v apríli."
     
    Rybníček: "Pre nás je dôležité,aby hráči, ktorí idú od nás, naďalej niečo znamenali. Potom to vytvára dobré meno klubu a zvyšuje hodnotu hráčov. Nehovoriac o tom, že pri prestupoch väčšinou máme aj podiel z ďaľšieho predaja hráčov."
     
    Rybníček o miliónovom prestupe Wesleyho: "Pred dvoma alebo troma rokmi sa ceny hýbali okolo 300000 eur, dnes sa stačí pozrieť na náš prestup Wesleyho, na prestupy Žiliny. Ide to dobrým smerom. Musíme vytvárať väčšiu hodnotu. Liga je stále podcenovaná divákmi či médiami, na tomto musíme pracovať. Liga bude znamenať viac stále s rozvojom infraštruktúry."
     
    Rybníček o výstavbe štadióna:"Proces ide dobre, odovzdali sme dokumentáciu na územné rozhodnutie, máme takmer 90% potrebných vyjadrení, koncom marca by malo byť rozhodnutie. Ďaľšie štyri mesiace by malo zabrať konanie o stavebnom povolení, zatiaľ nás nič nebrzdí. Keď všetko dobre pôjde, tak v októbri, novembri, najneskôr na začiatku roku 2017 by sa malo začať stavať."
     
    Kleščík o Maierhoferovi: "Dôležité, je že on chce pomôcť mladým hráčom. Môže to byť prínos pre celý tím, vie ako to funguje v iných krajinách."
     
    Kapitán Kleščík: "Odohrali sme viac zápasov ako po minulé prípravy, boli to kvalitné zápasy. Herný štýl nemeníme, takže nebol problém zvyknúť si na nových spoluhráčov, keďže Rundič je zranený."
     
    Tréner Ševela: "Hlavná myšlienka zimnej prípravy bola odohranie zápasov s kvalitnými súpermi. So špičkou českej ligy sme si zmerali sily na 5-dňovom sústredení v Česku, na druhom sústredení v Turecku sme takisto absolvovali kvalitné zápasy, len takéto zápasy nás môžu posúvať ďalej. Zápasy nám ukázali, že sme dokázali hrať so Steauou, či Mariborom. Hráčom sa snažím hovoriť, že najlepším tréningom je zápas. Sme myslím dobre pripravení na jarnú časť sezóny, hráči sú aj zdravotne v poriadku, okrem Rundiča, ktorý má dlhodobé zranenie kolena. Snažil som sa vyvíjať na hráčov tlak počas prípravy, v zápasoch ligy to môžu zúročiť."
     
    Rybníček: "Prestupový trh expanduje, máme tu dvoch čínskych hráčov, chceme dostať klub aj do iných krajín. Pokúsime sa samozrejme obhájiť prvenstvo v lige a aj o obhajobu pohárového víťazstva. Pre nás ale zostáva prioritou výstavba nového štadióna."
     
    Rybníček: "Začína jarná časť ročníka, ktorý je pre nás extrémne zaujímavý a nad očakávania rozbehnutý. Som rád, že sme v situácii, ktorá posuúva klub ďalej. Prvýkrát sme jesenným lídrom a máme náskok. Bude to prvá skúsenosť, ako sa s tým do jarnej časti vysporiadať. Pre každý tím budeme cenným skalpom, každý sa na nás pripravuje špeciálne. Je dôležité, že sme udržali káder. Neboli sme až tak aktívni na prestupovom trhu, ako po minulé roky, ale som rád, že slovenský futbal je vnímaný v Európe pozitívnejšie. Začína to mať veľký význam z hľadiska mena nášho klubu. Moses Simon, ktorý bol našim hráčom, je teraz špičkou ligy v Belgicku, aj preto Bruggy siahli po Wesleyovi a budeme sa naďalej snažiť dostať klub na výslnie.Pre nás ostáva prioritou vybudovanie infraštruktúry a štadióna. To je dlhodobý cieľ, aby sme klub urobili ešte silnejším."
     
    Prítomný je stále generálny manažér AS, tréner Martin Ševela a kapitán Peter Kleščík.
     
    Týmto sa uzavrela téma novej spolupráce AS Trenčín a Interu Bratislava. Pokračovať sa bude o samotnom trenčianskom klube a jeho príprave na jarnú časť.
     
    Peter Hasoň: "Spolupráca musí byť synergická, aby v určitom časosom horizonte aj Inter pomohol Trenčínu, napríklad svojimi hráčmi, ktorých máme v našej mládežníckej liahne kvalitných."
     
    Rybníček: "My momentálne máme aj ponuky zo zahraničia, ale stále máme našu spoluprácu s Nemšovou, ktorú podpis novej partnerskej zmluvy neovplyvní."
     
    Rybníček: "Keby teraz hral Inter druhú alebo prvú ligu, tak sa snažia o spoluprácu viaceré kluby. My chceme, aby na Slovensku vznikla kvalitná súťaž. Ambíciou náš všetkých by mala byť pomoc, Inter má potenciál, momentálne hrá tretiu ligu, ale pre nás je to zaujímavé rozširenie portfólia spolupráce."
     
    Konkrétne kroky spolupráce:

    Rybníček: Pre nás je dôležitejšie etablovať prvky, aké by Inter mal do budúcnosti zaviesť. Hráčska výmena sa udiala, do Interu išiel náš krídelník Vlček. Uvažujeme ešte možno o dvoch hráčoch. My nie sme agresívny partner, ktorý by formou dodania piatich hráčov urobil rozhodujúci krok k postupu Interu, naša pomoc by mala byť akceptovateĺná pre trénera aj klub. V tomto momente sme presvedčení, že tí hráči, ktorí tam doteraz boli, majú prednostné právo na to, aby o postup zabojovali."

    Barmoš: My sa nespoliehame len na pomoc Trenčína, urobili sme všetko pre to, aby sme o postup mohli hrať.
     
    Jozef Barmoš: "Sme v druhej dorasteneckej lige, muži sa snažia o postup do druhej ligy. Chceli by sme postúpiť na jar do druhej ligy, veríme, že Trenčín nám pomôže v rámci svojich možností aj čo sa týka hráčskeho materiálu.AS ukázal enormný progres, to nás oslovilo a budeme vďační, keď to bude fungovať a vytvoríme plodnú a prospešnú spoluprácu pre oba kluby."
     
    Peter Hasoň: Ja by som chcel poďakovať zástupom AS Trenčín za túto spoluprácu, ktorá môže Inter, ako ikonu československého futbalu, vrátiť do najvyššej súťaže. Aj my používame motto, že sme viac ako klub. Som rád, že sa našli ľudia, ktorí nedopustili zánik klubu. Verím, že teraz, keď máme položené základy, že aj vďaka spolupráci s AS budeme napredovať. Ja som veľmi pozorne sledoval cestu AS, je tam viacero paralel s našim klubom. Pre nás bude cťou spolupracovať s AS Trenčín."

    Marián Vychovalý

    bahis siteleri