Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tlačová konferencia ŽP Šport Podbrezová (kon.)
Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.) | Tlačová konferencia ÚLK (kon.)
konec
Tlačová konferencia ÚLK pred jarnou časťou Fortuna ligy 2015/2016

sk Středa 24.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia skončila, dozvedeli sme sa podrobnosti pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy. Všetky nájdete nižšie, ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (13:19:08)
     
    Michal Mertinyák: "Teší nás, že v Skalici sa chopili iniciatívy, štadión bude o polroka kvalitatívne niekde inde. Urobili tam veľa práce, kritériá sú ale momentálne nastavené jasne a preto zatiaľ budú hrávať zápasy v Senici."
    Zľava M. Mertinyák (výkonný riaditeľ ÚLK), Ivan Kozák (prezident ÚLK)
     
    Ivan Kozák: "Skalica začína jarnú časť v Senici. Viete veľmi dobre ten príbeh Skalice. Košice nedostali licenciu, Skalica postúpila z druhého miesta, zaviazali sa tam, že splnia určité povinnosti. Zaviazali sa, že do začiatku jarnej časti vybudujú umelé osvetlenie, dostali na to nováčikovskú výnimku. Osvetlenie nestojí a nie je funkčné, takže nie je možnosť, že by odohrali zápasy na domácom ihrisku. Prezentoval som názor, že výnimky alebo opätovné zvýhodnenie mužstiev nie je cesta. Musíme prihliadať na to, aby sme boli korektní voči klubom, ktoré si podmienky splnili."
     
    Michal Mertinyák: "Aplikáciu Fortuna liga priemerne denne otvorí viac ako 200 fanúšikov, je tam neustály rast. Obrovský nárast nastal na facebooku Fortuna liga, ktorý zaznamenal rast po zoficiálnení tohto konta, príspevky majú dosah aj 100 000 fanúšikov. Snažíme sa posúvať na poli nových médií."
     
    Michal Mertinyák: "Rovnako pokračuje projekt Cesta s trofejou, máme na jar 6 zastávok, prvú v Zlatých Moravciach , poslednú na Slovane Bratislava."
     
    Michal Mertinyák: "Pokračujeme v projekte Zápas mesiaca, možno ste si všimli, ako sme teraz prezentovali zápas Trenčín – Slovan. Veríme, že divákom priblížime aj osobnú stránku jednotlivých hráčov a trénerov."
     
    Michal Mertinyák: "Pokračujeme v modeli troch televíznych zápasov z každého kola. Rovnako bude všetky stretnutia vysielať internetový portál huste.tv. Rozširujeme spoluprácu so spoločnosťou Instat, kde fanúšikovia uvidia informácie o nabehanej vzdialenosti, rýchlosti a pohybe hráčov."
     
    Michal Mertinyák: "Návštevnosť zaznamenala oproti predošlej sezóne nárast o 35 %. Momentálne je najvyšší priemer gólu na stretnutie za posledné sezóny, ide presne o 2,87 gólu. Priemerná sledovanosť zápasov je 90 000 divákov na jedno stretnutie. Ukázalo sa, že záujem o slovenský futbal je veľký, cítime, že je tu veľký potenciál a verím, že ho naplníme."
     
    Ivan Kozák: "Ďalšou novinkou je magazín Esencia futbalu, ktorý rozbiehame v spolupráci s huste.tv. Pôjde o dvadsaťminútový magazín s analzou zápasov s videoanalytikom."
    Oficiálna lopta Fortuna ligy
     
    Ivan Kozák: "Novinkou je lopta, s ktorou sa odohrá jarná časť. S rovnakou loptou sa budú futbalisti stretávať na EURO 2016."
     
    Ivan Kozák: "Jarná časť môže odštartovať, kluby splnili po administratívnej stránke všetko potrebné. Štartujeme teda v piatok zápasom Skalica – Žilina, ktorý je na programe v Senici. Teší ma, že hráči z Fortuna ligy sú zaujímaví pre zahraničné kluby, hráči ako Škriniar či Wesley odchádzajú za sedemciferné sumy. Kluby môžu tieto príjmy investovať do svojho rozvoja. Som rád, že do ligy prichádzajú súčasní či bývalí reprezentanti."
     
    Ivan Kozák: "Teším sa, že zimná prestávka končí. Našou ambíciou je skracovať zimnú pauzu, počas ktorej sa nehrá ligový futbal. Od sezóny 2016/2017 sa posúva termínová listina, posledné jesenné kolo bude 10. decembra, prvé jarné kolo v polovici februára. Myslím, že už máme štadióny a podmienky, aby sme zimnú prestávku skrátili."
     
    Prajeme vám príjemné popoludnie zo sídla ÚLK, kde sa o malú chvíľu začne tlačová konferencia pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy ročníka 2015/2016. Hosťami budú prezident ÚLK Ivan Kozák a výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní tlačovej konferencie Únie ligových klubov (ÚLK) pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016. Naša najvyššia súťaž pokračuje po vyše dvojmesačnej prestávke a očakávania fanúšikov sú vysoké. Obháji titul Trenčín, alebo ho získajú Slovan či Žilina? Vypadne Skalica, alebo sa na jar zachráni a zostúpi iný tím? To sa dozvieme v najbližších mesiacoch.

    ÚLK sa na tlačovej konferencii bude zaoberať tromi bodmi:
    1. Informácie súvisiace so štartom jarnej časti Fortuna ligy
    2. Termínová listina jarnej časti
    3. Nové projekty ÚLK

    Zaujímať nás bude hlavne termínová listina, Slovensko sa totiž kvalifikovalo na júnové ME 2016 vo Francúzsku a termíny súťaže sa tak musia prispôsobiť tomu, že reprezentanti potrebujú mať po skončení sezóny v klube dostatok času na oddych.

    Začíname v stredu od 13:00, zo sídla ÚLK vám prinesieme všetky podrobnosti.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    bahis siteleri